Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kratak_spoj

#3651 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kratak_spoj »

ljubav_aha wrote:
MUNAFIK wrote:Ja kad vidim ko sve Reisa Mustafu napada pljuje i kako se on sa tim svim nosi, dodje mi da odmah podrzim da covjek dobije jos jedan mandat...
e bas je covjek suosjecajan,posjeduje empatiju prema svojim vjernicima,hrani siromasne,i ne bavi se vise politikom od vlastite religije,posteno zaradjuje i ne laze,oh,da i ne slavi rodjedan/e :D
pitam se samo koliko si ti siromašnih nahranila ... sjoo što ne mogu ovih licemjera.... :-)
BHF_Manijak

#3652 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

neprilagodjena wrote:Zar ovo nije tema o Vrticima :roll: :roll:

P.S ja slavim Novu godinu i slavicu je do kraja mog zivota.

Ko hoce da je slavi neka slavi a ko nece neka ne kvari radost meni i mom djetetu.

Vise ste mi se na glavu popeli sa tim ****** svaki vam klinac smeta.Brinite se za sebe i svoju kucu a ostale ostavite na miru :x :x
Jesu ti to na vrata dolazili??? :shock: :? Stvarno su presli svaku mjeru...
negativ

#3653 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by negativ »

Kako sad ne rade vrtići??? Snijeg, šta li !?!
Pa mi platismo unaprijed za ovaj mjesec, a oni nam sad kažu ne rade!!! Gdje je sad inicijativa roditelja???
iceman2010

#3654 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

negativ wrote:Kako sad ne rade vrtići??? Snijeg, šta li !?!
Pa mi platismo unaprijed za ovaj mjesec, a oni nam sad kažu ne rade!!! Gdje je sad inicijativa roditelja???
Hebo to. Sada su podobni u vrticima. Nema azdahe sa maramom koja protjeruje deda mraza. Sada u vrticima tece med i mlijeko.
HAVANA

#3655 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by HAVANA »

S obzirom da većina roditelja čija djeca pohađaju neki od vrtića JU Djeca Sarajeva ima obaveze na poslu, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u saradnji sa navedenom javnom ustanovom odlučilo osigurati dežurne vrtiće, koji će biti otvoreni od 8 do 17 sati.

Foto: Arhiv
Spisak dežurnih vrtića:

"BAJKA", ul. Vrbanjuša 138 – prihvataju se djeca iz vrtića "Biseri" i "Pčelica",
Tel: 531-649
"SLAVUJ", ul. Josipa Vancaša 25 - prihvataju se djeca iz vrtića "Šareni voz",
Tel: 663-676
"SKENDERIJA", ul. Skenderija 20 - prihvataju se djeca iz vrtića "Makovi", "Leptirić" i "Lane" ,Tel: 208-234
"ISKRICA", ul. Patriotske lige 16 - prihvataju se djeca iz vrtića "Višnjik" i "Vrapčić",
Tel: 202-851
"TREŠNJICA" - Vogošća, ul. Feriza Merzuka bb,Tel: 433-881
"ILIJAŠ" - ul. Kakanjska 15, Tel: 402-217
"KEKEC", ul. Ferde Hauptmana 36 - prihvataju se djeca iz vrtića "Košuta", Tel: 526-861
"MAŠNICA" - ul. Kemala Kapetanovića 30, Tel: 661-505
"APRILSKI CVJETOVI", ul. Envera Šehovića 1 - prihvataju se djeca iz vrtića "Zvončić" i "Rosica" , Tel: 650-483
"DJEČIJI GRAD", ul. Olimpijska bb - prihvataju se djeca iz vrtića "Labudovi" i "Radost" iz Hrasnice, Tel: 469-591
"SREĆICA" - ul. Dobrinjske bolnice 4, Tel: 460-527
"DUNJE", ul. Brčanska bb – prihvataju se djeca iz vrtića ”Lastavica" i "Zeko", Tel: 648-194,
"RIBICA" - Hadžići, ul. Igmanski put 85, Tel: 422- 733

Roditelji su obavezni potpisati izjavu u vrtiću, kako bi dali saglasnost na vanredne uslove funkcionisanja. Potpisivanje izjave je neophodno, s obzirom da se hrana za djecu neće pripremati u centralnoj kuhinji JU Djeca Sarajeva, nego u svakom vrtiću posebno, iz razumljivih i opravdanih razloga.

Vanredni raspored rada vrijedi do petka, 10. februara 2012. godine, dok od ponedjeljka, 13. februara 2012. godine Ministarstvo očekuje normalno i neometano funkcionisanje svih vrtića u okviru JU Djeca Sarajeva. Roditelji i uposlenici će o svemu biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja.
iceman2010

#3657 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

HAVANA wrote:S obzirom da većina roditelja čija djeca pohađaju neki od vrtića JU Djeca Sarajeva ima obaveze na poslu, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u saradnji sa navedenom javnom ustanovom odlučilo osigurati dežurne vrtiće, koji će biti otvoreni od 8 do 17 sati.

Foto: Arhiv
Spisak dežurnih vrtića:

"BAJKA", ul. Vrbanjuša 138 – prihvataju se djeca iz vrtića "Biseri" i "Pčelica",
Tel: 531-649
"SLAVUJ", ul. Josipa Vancaša 25 - prihvataju se djeca iz vrtića "Šareni voz",
Tel: 663-676
"SKENDERIJA", ul. Skenderija 20 - prihvataju se djeca iz vrtića "Makovi", "Leptirić" i "Lane" ,Tel: 208-234
"ISKRICA", ul. Patriotske lige 16 - prihvataju se djeca iz vrtića "Višnjik" i "Vrapčić",
Tel: 202-851
"TREŠNJICA" - Vogošća, ul. Feriza Merzuka bb,Tel: 433-881
"ILIJAŠ" - ul. Kakanjska 15, Tel: 402-217
"KEKEC", ul. Ferde Hauptmana 36 - prihvataju se djeca iz vrtića "Košuta", Tel: 526-861
"MAŠNICA" - ul. Kemala Kapetanovića 30, Tel: 661-505
"APRILSKI CVJETOVI", ul. Envera Šehovića 1 - prihvataju se djeca iz vrtića "Zvončić" i "Rosica" , Tel: 650-483
"DJEČIJI GRAD", ul. Olimpijska bb - prihvataju se djeca iz vrtića "Labudovi" i "Radost" iz Hrasnice, Tel: 469-591
"SREĆICA" - ul. Dobrinjske bolnice 4, Tel: 460-527
"DUNJE", ul. Brčanska bb – prihvataju se djeca iz vrtića ”Lastavica" i "Zeko", Tel: 648-194,
"RIBICA" - Hadžići, ul. Igmanski put 85, Tel: 422- 733

Roditelji su obavezni potpisati izjavu u vrtiću, kako bi dali saglasnost na vanredne uslove funkcionisanja. Potpisivanje izjave je neophodno, s obzirom da se hrana za djecu neće pripremati u centralnoj kuhinji JU Djeca Sarajeva, nego u svakom vrtiću posebno, iz razumljivih i opravdanih razloga.

Vanredni raspored rada vrijedi do petka, 10. februara 2012. godine, dok od ponedjeljka, 13. februara 2012. godine Ministarstvo očekuje normalno i neometano funkcionisanje svih vrtića u okviru JU Djeca Sarajeva. Roditelji i uposlenici će o svemu biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja.

Moj radni kolega danas otisao ranije sa poslao jer je morao po dijete u gore boldirani vrtic. Nazvao covjek telefonom i teta sa druge strane mu rekla da rade do 14:00.
Cholina_Lokica

#3658 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

chuchumbamayumbe wrote::lol: 8-)
Ne raduj se jos, sad ce on naci razlog neki da pljuje i kaze kako je bolje bilo pod samijom :mrgreen:
Chisum

#3659 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chisum »

iceman2010 wrote:
Hebo to. Sada su podobni u vrticima. Nema azdahe sa maramom koja protjeruje deda mraza. Sada u vrticima tece med i mlijeko.

Ne cvili.... U borbi protiv zla ide se korak po korak... Jedno zlo - izivljavanje preko djecijih ledja onog zenskog jalijasa zvanog Arzija, te SDA seljaceta iz Kalinovika, Kese - dobilo je nogu, sto je bio vise nego bitan i velik korak. Bitno je su mnogi, i pored mentalnog terora, lazi i podmetanja, ipak pokazali zelju da im djeca odrastaju u 21. vijeku.

Rijesice se i druge stvari. Korak po korak.
BHF_Manijak

#3660 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

Chisum wrote:
iceman2010 wrote:

Ne cvili.... U borbi protiv zla ide se korak po korak... Jedno zlo - izivljavanje preko djecijih ledja onog zenskog jalijasa zvanog Arzija, te SDA seljaceta iz Kalinovika, Kese - dobilo je nogu, sto je bio vise nego bitan i velik korak. Bitno je su mnogi, i pored mentalnog terora, lazi i podmetanja, ipak pokazali zelju da im djeca odrastaju u 21. vijeku.

Hoce...Ko i sve u ovoj drzavi. :zzzz:
iceman2010

#3661 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Chisum wrote:
iceman2010 wrote:

Pascad cvile. Ljudi ne cvile. Nauci prvo da komuniciras na pristojan i uljudan nacin sa drugim osobama pa onda pisi po forumu. Ipak za javnu konverzaciju nije dovoljna samo tastatura. Treba i malo kucnog odgoja. Ja ne vidjoh bas niti jednu pozitivnu promjenu u vrticima, a nije da nije bilo vremena. Jedino vidim da roditelji i nisu vise toliko zabrinuti za svoju djecu kao prije. Odlaskom mrske azdahe se sve samo po sebi rijesilo. Nema veze sto nista drugo nije promjenjeno na bolje.
smurf

#3662 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by smurf »

Nisi vidio jer nisi htio da gledas srecu djece dolaskom Deda Mraza :x
Chisum

#3663 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chisum »

iceman2010 wrote:
Chisum wrote:
iceman2010 wrote:

Pascad cvile. Ljudi ne cvile. Nauci prvo da komuniciras na pristojan i uljudan nacin sa drugim osobama pa onda pisi po forumu. Ipak za javnu konverzaciju nije dovoljna samo tastatura. Treba i malo kucnog odgoja. Ja ne vidjoh bas niti jednu pozitivnu promjenu u vrticima, a nije da nije bilo vremena. Jedino vidim da roditelji i nisu vise toliko zabrinuti za svoju djecu kao prije. Odlaskom mrske azdahe se sve samo po sebi rijesilo. Nema veze sto nista drugo nije promjenjeno na bolje.

Cvile ljudi, nego sta nego cvile... pogotovo kada ih nesto tako jako zaboli, kao tebe pedala koju je dobila Arzija.

A sto se tice odgoja, pristojnosti i obracanja na uljudan nacin na ovom forumu - sve po zaslugama. Znajuci tvoje stavove, te koga zastupas na ovom forumu, i uz najbolju zelju, pristojnije od ovoga ne mogu.
iceman2010

#3664 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

smurf wrote:Nisi vidio jer nisi htio da gledas srecu djece dolaskom Deda Mraza :x
u 2021 godini ti ces i dalje to isticati kada se postavi pitanje sta je to pozitivno promjenjeno u vrticima? Hoce li biti jos nesto? Ti zavro za deda bozicnjaka kao da je on pocetak i svrsetak svega. Kako uspijes obradovati djecu ostalih 364 dana u godini? Imas privatnog deda bozicnjaka i za ostale dane? Ispade sada sveti nikola jedini izvor djecije radosti.

I kakvo je radno vrijeme od 8? Meni je radno vrijeme od 7:30? Pomocu kakvih filmskih trikova covjek treba da dovede dijete u vrtic u 8 i po ovakvom vremenu stigne na posao prije 9? Ko to radi od 9? Koji je "biser" u ministarstvu pravio ovu odluku koja je donesene tek danas? Zar ova odluka nije mogla biti donesena u subotu na vanrednom zasjedanju vlade? Mora da je radno vrijeme u tom istom ministarstvu od 9 sati. Napominjem ponovo da je mom radnom kolegi danas receno da do 2 mora doci po dijete. Znaci odluka nije vazila danas.
amrica

#3665 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

iceman2010 wrote:
smurf wrote:Nisi vidio jer nisi htio da gledas srecu djece dolaskom Deda Mraza :x
u 2021 godini ti ces i dalje to isticati kada se postavi pitanje sta je to pozitivno promjenjeno u vrticima? Hoce li biti jos nesto? Ti zavro za deda bozicnjaka kao da je on pocetak i svrsetak svega. Kako uspijes obradovati djecu ostalih 364 dana u godini? Imas privatnog deda bozicnjaka i za ostale dane? Ispade sada sveti nikola jedini izvor djecije radosti.

I kakvo je radno vrijeme od 8? Meni je radno vrijeme od 7:30? Pomocu kakvih filmskih trikova covjek treba da dovede dijete u vrtic u 8 i po ovakvom vremenu stigne na posao prije 9? Ko to radi od 9? Koji je "biser" u ministarstvu pravio ovu odluku koja je donesene tek danas? Zar ova odluka nije mogla biti donesena u subotu na vanrednom zasjedanju vlade? Mora da je radno vrijeme u tom istom ministarstvu od 9 sati. Napominjem ponovo da je mom radnom kolegi danas receno da do 2 mora doci po dijete. Znaci odluka nije vazila danas.

a to su u arzino doba vrtici radili po tvojim potrebama :?
iceman2010

#3666 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

amrica wrote: a to su u arzino doba vrtici radili po tvojim potrebama :?
A ti mozes na posao doci u 9? Dobar neki posao.
smurf

#3667 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by smurf »

Mene je prijatno iznenadila ta vijest da uopce radi vrtic Djeciji grad jer imam 'dje ostaviti sutra dijete. I ja radim od 7.30 ali je sada vanredna situacija i nema sanse da kasnjenjem ili nedolaskom na posao ucinim tezu povredu radne discipline koja bi prouzrokovala otkaz. Radim u privatnoj firmi, kao i vecina nasih sugradjana samo sto se borim za svoja prava iako neke kolege trpe mobing... Ja im ne mogu pomoci ako ne traze savjet.
Sve ovo ti pisem da ne steknes pogresan dojam kako sam neki budzetlija pun para pa ne razumijem situaciju u nasoj napacenoj Bosni.
Moje dijete ide petkom na vjeronauku jer je meni i supruzi vise od po godine probijala glavu da potpisemo saglasnost. Iako je sretna ja bih sada i odmah potpisao da se ukine ista a svoje dijete bih nedjeljom vodio u mekteb. Eto, ne znam ni sto to pisem jer to bi trebala biti nasa porodicna stvar, al' helem nejse, razliku izmedju godine pohadjanja vrtica za vrijeme Arzije i bez nje je neopisiva sreca klinaca (ukljucujuci i moje) upravo dolaskom Deda Mraza, a ti ga zovi i gledaj kako hoces. Toalet papir, flomastere, papire, voce, slatkise i dalje MI, roditelji donosimo i tu je situacija nepromjenjena, ali je samo jedan od segmenata ovog nakaradno uredjenog drustva.
iceman2010

#3668 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

smurf wrote:Mene je prijatno iznenadila ta vijest da uopce radi vrtic Djeciji grad jer imam 'dje ostaviti sutra dijete. I ja radim od 7.30 ali je sada vanredna situacija i nema sanse da kasnjenjem ili nedolaskom na posao ucinim tezu povredu radne discipline koja bi prouzrokovala otkaz. Radim u privatnoj firmi, kao i vecina nasih sugradjana samo sto se borim za svoja prava iako neke kolege trpe mobing... Ja im ne mogu pomoci ako ne traze savjet.
Sve ovo ti pisem da ne steknes pogresan dojam kako sam neki budzetlija pun para pa ne razumijem situaciju u nasoj napacenoj Bosni.
Moje dijete ide petkom na vjeronauku jer je meni i supruzi vise od po godine probijala glavu da potpisemo saglasnost. Iako je sretna ja bih sada i odmah potpisao da se ukine ista a svoje dijete bih nedjeljom vodio u mekteb. Eto, ne znam ni sto to pisem jer to bi trebala biti nasa porodicna stvar, al' helem nejse, razliku izmedju godine pohadjanja vrtica za vrijeme Arzije i bez nje je neopisiva sreca klinaca (ukljucujuci i moje) upravo dolaskom Deda Mraza, a ti ga zovi i gledaj kako hoces. Toalet papir, flomastere, papire, voce, slatkise i dalje MI, roditelji donosimo i tu je situacija nepromjenjena, ali je samo jedan od segmenata ovog nakaradno uredjenog drustva.
ok. :thumbup: Fair enough
novi.dan.nova.nafaka

#3669 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Jutro, sa 2 dječaka skoro prilazim vrtiću. Odjednom primijetim na metar ispred nas pade opušak (što je najgore, nije prvi puta). Kontam, pa šta da je djetetu u kosu palo, a ja odmah ne primijetim. Trauma do kraja života.
Pitanje - kako sankcionisati primitivce ? Pitam se da li je generalno rješenje poskupljenje cigareta do granice da ih rijetki mogu kupiti rješenje... :x :x :x
iz dna duše

#3670 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iz dna duše »

Čitajući ove postove, moram priznati da je prvo što sam pomislila: koja sreća pa su moja djeca išla u vrtić do pred sami rat, a ne u današnje vrijeme (a kada je počeo rat, ja svakako jedan period više nisam radila, zbog nacionalne pripadnosti dobila sam otkaz, a i vrtić je prestao sa radom, pa je sve to prekinuto, ali nejse, nije to tema)
Naime, u to vrijeme , do rata je vrtić radio od 6 do 16, a imali smo pravo, uz najavu, doći po dijete i do 17 sati, kada bi ostajala dežurna teta-kada smo na putu, imamo sastanak i sl.)
Danas, kada radim u privatnoj firmi, a sa radnim vremenom vrtića, koje vi navodite, to bi bilo neizvodljivo. Privatnici su fokusirani nan svoj biznis i nemaju vremena ni strpljenja ni želje da se brinu o "socijalnim pričama" uposlenica. Ili možeš ili ne možeš...Gledam ove moje mlade kolegice, koje imaju djecu, kojem su stresu izložene i bude mi ih žao. Često su prinđene da djecu daju na čuvanje raznim komšinicama i njima 8-9 sati je prepušteno čuvanje djeteta ali i vaspitanje, koje nije uvijek onako, kakvo bi one željele za svoje dijete. U slučaju da se dijete razboli, majka nema priliku izostajati sa posla, nego i njegu bolesnog djeteta prepušta nerado osobi koja čuva dijete. A na poslu nije poželjno pokazati zabrinutost zbog bolesti, nego se moraš skoncentrisati na posao-"posao ne smije da trpi "
Današnji roditelji, posebno majke-samohrane majke da ne spominjem, su heroji ako uspijevaju da zadrže posao kod privatnika i uz to podižu svoju djecu.
I onda mi predstavnici posebno nacionalnih stranaka, pođu pričati o opasnosti koja vreba od bijele kuge. Kako licemjerno!
negativ

#3671 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by negativ »

Chisum wrote:
iceman2010 wrote:
Kakve veze to ima? Pitam zašto nisu radili svi vrtići kad roditelji već plaćaju? Ja ne vidjeh da su druge firme najavile dežurne centre (zamisli da kažu dežurna prodavnica Konzuma je na Ilidži, a ti živiš na Malti i sl.).
Valjda mi vrtiće, između ostalog, koristimo da nama olakšaju i oslobode vrijeme da zaradimo novac za život pa ne vidim što bi se neko morao ravnati po njihovim lošim organizacijskim rješenjima.
Da ne duljim ''samo tražim da mi se obezbjedi ono što plaćam, ništa više'', a za djeda mraza i arziju (namjerno s malim slovom) me zaboli, a pogotovo za jadne isprike tzv. rješavanja problema, ili kako ga ti nazva zla, korak po korak.
donja_crtica

#3672 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by donja_crtica »

Kupio sam sprej,
sad je sve okej.

---

grafit
Android Knego

#3673 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Android Knego »

u medjuvremenu Arzija magistrirala na prestiznom univerzitetu na Palama (nije yajebancija :) )

imperija bilda da uzvrati udarac... :D
denis.istok

#3674 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by denis.istok »

Roditelji mališana iz JU "Djeca Sarajeva" ogorčeni: Na jelovniku paštete sa svinjetinom!
Na deklaraciji na bosanskom jeziku piše da je u pitanju samo kokošije meso

Sporna pašteta s bh. deklaracijom
Roditelji mnogih mališana koji idu u vrtiće JU "Djeca Sarajeva" ostali su šokirani nakon saznanja da su njihova djeca na meniju za doručak posljednjih nekoliko dana imala i paštetu koja sadrži svinjetinu! Ogorčenje roditelja je veće time što se mališanima svinjetina našla na jelovniku baš u mjesecu ramazanu.

Namjeran propust

Naime, u vrtićima se pojavila "koko" pašteta koja sadrži i svinjsko meso. Međutim, to ne piše na deklaracijama na bosanskom jeziku koje su nalijepljene na paštete. Na originalnoj deklaraciji ispod na ruskom jeziku piše da, osim pilećeg mesa, pašteta ima 10 posto svinjske jetre.

Direktorica ove ustanove Mirjana Jovanović-Halilović naglašava da su, čim je to otkriveno, odmah obustavili daljnju distribuciju sporne paštete koja nije ni isporučena u sve vrtiće.

- Vrlo je moguće da su u nekim vrtićima djeca jela paštetu. Ne mogu to niti želim negirati. Ako su i jeli, jeli su je kao pileću paštetu. Nije napravljen namjeran propust naše ustanove niti smo to mogli predvidjeti. Firma "Redex" iz Banovića, koja nam je dostavila paštete, ima halal certifikat - kaže Jovanović-Halilović.

Ističe da će s ovom firmom raskinuti ugovor o nabavci i isporuci mesa i mesnih proizvoda zbog nepoštivanja ugovorenih obaveza.

Bez zle namjere

Stručni savjetnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u resornom kantonalnom ministarstvu Sretko Žmukić smatra da u ovom slučaju nije bilo nikakve zle namjere ni podvaljivanja.

- Nema nikakve krivice direktorice JU "Djeca Sarajeva". Veoma je teško ući u detalje, a ovo nas je samo opametilo. Upozorili smo direktoricu da ubuduće bude pažljivija u izboru dobavljača - ističe Žmukić.

Aleksandra Karamehmedović, predstavnica Vijeća roditelja, pak, kaže da u vrtiću "Kekec" mališani nisu jeli paštetu sa svinjetinom.

- Odmah su primijetili o čemu se radi i pašteta je povučena. Zahvalna sam im na pravovremenoj intervenciji - dodaje Karamehmedović.

Šta kažu u "Redexu"

U odgovoru firme "Redex" direktorici Jovanović- Halilović, između ostalog, stoji da su u dosadašnjoj saradnji profesionalne službe JU "Djeca Sarajeva" uredno pregledale sve njihove isporuke i obavještavali ih o eventualnin nejasnoćama.

- Poštujemo vašu primjedbu i učinit ćemo sve da to ispravimo. Mi smo poručili pileću paštetu od 100 grama - navodi se u odgovoru.
nova_korisnica

#3675 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nova_korisnica »

meni uopste nije jasno sta pasteta ima da trazi na jelovniku u vrticu?? bez obzira kakva je...to je sami otpad! ja bih da sam roditelj se zbog toga bunila, a ne samo zbog podvale svinjske pod pilecu!
Post Reply