Lako je meni za ovako uredjene sisteme gdje imate samo poziciju i opoziciju a svima cilj isti tako da nije bitno ko je na vlasti. Ist takav slucaj je bio i sa Slovenijom. Otvori se poglavlje, svi padnu da izmijene sto se izmijeniti mora, na parlamentu svi ruke gore, idemo dalje ALI problem je kod nas. Uvalili nas u ludjacku kosulju i traze od nas jedinstvo.Josipović: Ulazak u EU bio je od samog početka čvrsto definirani cilj
Desavanja u Hrvatskoj
- Danguba
#3651 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
hercegovac_pravi
#3652 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Danguba wrote:Lako je meni za ovako uredjene sisteme gdje imate samo poziciju i opoziciju a svima cilj isti tako da nije bitno ko je na vlasti. Ist takav slucaj je bio i sa Slovenijom. Otvori se poglavlje, svi padnu da izmijene sto se izmijeniti mora, na parlamentu svi ruke gore, idemo dalje ALI problem je kod nas. Uvalili nas u ludjacku kosulju i traze od nas jedinstvo.Josipović: Ulazak u EU bio je od samog početka čvrsto definirani cilj
-
Basvod
#3653 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A ko je vas to uvalio u multietnicarenje? Sami sebe.Danguba wrote:Lako je meni za ovako uredjene sisteme gdje imate samo poziciju i opoziciju a svima cilj isti tako da nije bitno ko je na vlasti. Ist takav slucaj je bio i sa Slovenijom. Otvori se poglavlje, svi padnu da izmijene sto se izmijeniti mora, na parlamentu svi ruke gore, idemo dalje ALI problem je kod nas. Uvalili nas u ludjacku kosulju i traze od nas jedinstvo.Josipović: Ulazak u EU bio je od samog početka čvrsto definirani cilj
Hrvati su jasno i glasno davno rekli da zele samo i iskljucivo svoju hrvatsku drzavu. Slovenci isto tako.
Zato su oni danas u EU a dok mi dogovorimo pisljivi Sejdic Finci uci ce i Srbija u EU.
-
hercegovac_pravi
#3654 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Evo da ih ne tražiš jer ih vjerovatno nikada nećeš postaviti..Black111 wrote:Pogledat cu datume. Uvjeravam vas da nisam Srbin (to je smijesno). Ja te dogadjaje ne znam iz prve ruke, jer sam imao par godina tek, al ja sam tako cuo pricu. Pogledat cu. Al nisam se imao ni namjeru upustati u pricu na ovoj temi, al eto...hercegovac_pravi wrote:De bola stavi datume. Zar je to teško? Kad, odnosno kojeg datuma je Alija izgovorio navedene riječi i gdje se pucalo u Hercegovini? Pa hebemu miša eto imaš video, imaš "gogleta" postavi ova dva datuma jedan iznad drugog pa ćeš vidjeti o čemu se radi. Naravno ako želiš da vidiš a ako ne onda je to druga vrsta điraBlack111 wrote:Cuj You Tube uratke. Pa sta ti hoces? Stavio sam ti link na samog Aliju gdje kaze to sto kaze, iz njegovih usta.
Ne znam sto bih ja trebao pisati nesto, pored videa, a na kraju krajeva sve se moze izguglati.
Alija izjavio "to nije naš rat" 10/6/1991
Ravno napadnuto 1/10/1991
Lahko provjerljive činjenice.
DakleM skoro četiri mjesec razlike. E sad ja vas pitam. Zašto lažete? Kada ste ustanju lagati o ovako očiglednim stvarima, šta tek radite u stvarnom životu kada nema nikog da vas korektira? Šta je uopšte cilja vašeg izmišljanja ?
-
elcaliente
#3655 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja neznam kako neko ko zivi u BiH moze reci da je lose za Hrvtasku sto ulaze u EU. Pa to nema veze sa zdravim razumom. Ljudi ce dobiti milijarde Eura pomoci, otvaraju im se razne mogucnisti, ali eto kao mi koji zivimo u BiH smo pametni i kazemo da im to nevalja. Valjda zato sto smo ponosini na naceg Bakira, Mileta i Dragana.
Hebote po to je kao da gladna djeca iz Afrike kazu za Amere ma neka oni jedu biti ce debeli, mi gladujemo ali zato imamo super tjelesnu liniju.
Hebote po to je kao da gladna djeca iz Afrike kazu za Amere ma neka oni jedu biti ce debeli, mi gladujemo ali zato imamo super tjelesnu liniju.
-
Bodkin
#3656 Re: Desavanja u Hrvatskoj
cestitam susjedima na ulasku i zelim im da se sto bolje snadju u evropi
p.s. samo jedna opaska. vidim svi pricaju samo o evropskoj pomoci, pa nije valjda da je cilj evropska socijala
p.s. samo jedna opaska. vidim svi pricaju samo o evropskoj pomoci, pa nije valjda da je cilj evropska socijala
- dalmatinka
#3657 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne, cilj je da nas natjeraju da uredimo svoje društvo kad to nismo mogli sami.Bodkin wrote:cestitam susjedima na ulasku i zelim im da se sto bolje snadju u evropi![]()
![]()
-
Bodkin
#3658 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jesu uspjeli?dalmatinka wrote:Ne, cilj je da nas natjeraju da uredimo svoje društvo kad to nismo mogli sami.Bodkin wrote:cestitam susjedima na ulasku i zelim im da se sto bolje snadju u evropi![]()
![]()
p.s. za nadati se da ce biti jos bolje. ono sto je dobro je da se vi furate na austrijance i imate solidne veze sa austrijom (studenti, familija itd). danas u becu neki festival i pored ostalih svjetskih kuhinja ima i hrvatska
-
amko761
#3659 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tačno, uvijek su bili dio zapadnog miljea, a i u bivšoj državi su uvijek težili osamostaljenju i vraćanju u taj milje.Basvod wrote:Hrvatima kapa dole, cijeli vijek znaju sta hoce, znaju ko su sta su, vole svoje i sebe. Kao takvi nisu ni mogli proci lose i dobili su sta su dobili. Uredjenu, prelijepu drzavu, jedinstven narod i ulaznicu u klub velikih.
Dok su multietnicni Srbi i Bosnjaci u vijeku koji je iza nas dobili kitu... i to ne cvijeca. Srbi su na dobrom putu da se opamete jer bukvalno prepisuju politiku od Hrvata. Onu po kojoj su cijeli vijek pljuvali.
I dočekali su ostvarenje tog sna, neka vam je sa srećom susjedi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3660 Re: Desavanja u Hrvatskoj
oni odoše
a narodski rečeno
šta će biti s nas sad

a narodski rečeno
šta će biti s nas sad
- dalmatinka
#3661 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne još, tek smo na početku, ali ja osobno vidim velike promjene u proteklih 20 godina.
-
Bodkin
#3662 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kako rekoh, sretnodalmatinka wrote:Ne još, tek smo na početku, ali ja osobno vidim velike promjene u proteklih 20 godina.
kontao sam doci u zagreb danas da gledam
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3663 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I sa moje strane cestitka susjedima na ulasku u EU. 
-
tintilinic
#3664 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dalmatinka wrote:Iz susjedne mi kuće dopire "slavlje" - čovjek raspalio ovo:![]()
Dobar je ali je ovo staro barem 5-6 godina, ako ne i više.
- vee-jay
#3665 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sretno Rvacka 
- nosara
#3666 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mentori su nesto nadrkani...NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel, nakon što je otkazala dolazak na središnju proslavu povodom ulaska Hrvatske u EU, nastavila je s dijeljenjem packi Hrvatskoj, ovog puta u vidu komentara da je "pred nama još jako puno posla".
Kako piše njemački Der Spiegel, Merkel je izjavila da hrvatska Vlada mora provesti još puno reformi i da je pred cijelom zemljom jako puno posla.
"Naročito kada je riječ o pravnoj sigurnosti i nastavku borbe protiv korupcije, potrebno je napraviti dodatne korake", kazala je Merkel.
Der Spiegel prenosi i riječi njemačkog ministra vanjskih poslova Guida Westerwellea, koji se također nije pojavio u Zagrebu, a koji se slaže s Merkel te tvrdi da je "ulazak Hrvatske u EU tek poticaj za nove reforme, a ne završni korak".
Cestitat cu susjedima godisnjicu ulaska, do tad cemo vidjet da li je sva ova sarada i navlacenje imalo smisla...
- Vitezanin
#3667 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Meni je dovoljno da vidim kartu Europe i onda onu prazninu na Balkanu koja okuplja ovaj naš jad i bijedu da zaključim trebamo li EU ili ne. Dobro je da rupa postaje sve manja i manja, ali mi ostajemo srž te rupe i primjer šta to Europa ne bi trebala biti. Ja razumijem na neki način argumente euroskeptika, ali te priče oko ugrožavanja suvereniteta, nacionalnog identiteta su redovito padale u vodu. Mi nismo jedna Norveška ili Švicarska da možemo si dozvoliti taj luksuz da ne budemo dio EU. Ali i jedna i druga zemlja ima skoro sve kao i EU samo što nisu formalne članice. Šta mi imamo? Ništa.
Realno, onako nam je kako smo i zaslužili. Dok nam ne dođe iz g.... u glavu možemo pjevati borbene i uživati u našim etnonacionalnim ludilima i busati se u prsa oko toga šta smo i tko smo.
A Hrvatskoj sretno. Stvarni posao tek sad dolazi.
Realno, onako nam je kako smo i zaslužili. Dok nam ne dođe iz g.... u glavu možemo pjevati borbene i uživati u našim etnonacionalnim ludilima i busati se u prsa oko toga šta smo i tko smo.
- pirmin
#3668 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jos da mi udjemo a onda dernek/citaj: raspad moze poceti 
-
Black111
#3669 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ajde ne seruckaj boga ti, i ne stavljaj mi rijeci u usta. Lijepo sam ti napisao da nisam izravan sudionik tih dogadjaja. Sta je cilj tvog izmisljanja? Nek je nas Alija branio.hercegovac_pravi wrote:
Lahko provjerljive činjenice.
DakleM skoro četiri mjesec razlike. E sad ja vas pitam. Zašto lažete? Kada ste ustanju lagati o ovako očiglednim stvarima, šta tek radite u stvarnom životu kada nema nikog da vas korektira? Šta je uopšte cilja vašeg izmišljanja ?
Al ono sto znam je da je Alija fino docekan u Hercegovini, sta se promijenilo u medjuvremenu, ne znam. I ajd sad odpepaj jer to nije tema.
P.S. De mi i ovaj put uvecaj H, da ga bolje vidim.
-
Basvod
#3670 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvati se busaju sa tim ko su i sta su.Vitezanin wrote:Meni je dovoljno da vidim kartu Europe i onda onu prazninu na Balkanu koja okuplja ovaj naš jad i bijedu da zaključim trebamo li EU ili ne. Dobro je da rupa postaje sve manja i manja, ali mi ostajemo srž te rupe i primjer šta to Europa ne bi trebala biti. Ja razumijem na neki način argumente euroskeptika, ali te priče oko ugrožavanja suvereniteta, nacionalnog identiteta su redovito padale u vodu. Mi nismo jedna Norveška ili Švicarska da možemo si dozvoliti taj luksuz da ne budemo dio EU. Ali i jedna i druga zemlja ima skoro sve kao i EU samo što nisu formalne članice. Šta mi imamo? Ništa.
Zato su u EU.
- agnostic_front
#3671 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Baš tako. Ja razumijem euroskeptika iz Velike Britanije, ali da je ovdje neko protiv EU, e to mi ne ide u glavu.Vitezanin wrote:Meni je dovoljno da vidim kartu Europe i onda onu prazninu na Balkanu koja okuplja ovaj naš jad i bijedu da zaključim trebamo li EU ili ne. Dobro je da rupa postaje sve manja i manja, ali mi ostajemo srž te rupe i primjer šta to Europa ne bi trebala biti. Ja razumijem na neki način argumente euroskeptika, ali te priče oko ugrožavanja suvereniteta, nacionalnog identiteta su redovito padale u vodu. Mi nismo jedna Norveška ili Švicarska da možemo si dozvoliti taj luksuz da ne budemo dio EU. Ali i jedna i druga zemlja ima skoro sve kao i EU samo što nisu formalne članice. Šta mi imamo? Ništa.
-
Black111
#3672 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da to mnogi od nas nece ni dozivjeti, ili ce bar biti vec starci. Mislim da ispod nekih 15 godina nema sanse.pirmin wrote:Jos da mi udjemo a onda dernek/citaj: raspad moze poceti
- nosara
#3673 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Na nase i njihove "hrvatine" pada povelik dio tog naseg "ludila"... Ne mislim da je eu neka pljacka, ali nasa pozicija je posljedica politike koja je dobrim dijelom kreirana u ovoj novoj eu clanici...Vitezanin wrote:Meni je dovoljno da vidim kartu Europe i onda onu prazninu na Balkanu koja okuplja ovaj naš jad i bijedu da zaključim trebamo li EU ili ne. Dobro je da rupa postaje sve manja i manja, ali mi ostajemo srž te rupe i primjer šta to Europa ne bi trebala biti. Ja razumijem na neki način argumente euroskeptika, ali te priče oko ugrožavanja suvereniteta, nacionalnog identiteta su redovito padale u vodu. Mi nismo jedna Norveška ili Švicarska da možemo si dozvoliti taj luksuz da ne budemo dio EU. Ali i jedna i druga zemlja ima skoro sve kao i EU samo što nisu formalne članice. Šta mi imamo? Ništa.
To ti je kao trka u kojoj protivniku polomis noge, a onda ga zajebavas jer je spor i kilav...
- vivaldi
#3674 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stvarni posao nikad i ne treba da stane, jer svijet se ne razvija stagnacijom. EU je odavno sinonim za cijelu evropu, jer ovo par banana drzvava u komisluku je totalno nebitnoVitezanin wrote:Stvarni posao tek sad dolazi.
-
Basvod
#3675 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mi cemo i narednih 15 godina razmatrati Sejdic Finci i brojati koliko je rodjenih a koliko umrlih.Black111 wrote:Mislim da to mnogi od nas nece ni dozivjeti, ili ce bar biti vec starci. Mislim da ispod nekih 15 godina nema sanse.pirmin wrote:Jos da mi udjemo a onda dernek/citaj: raspad moze poceti
Imamo taj luksuz da mozemo unistiti zivotni prostor i buducnost generacija koje dolaze.