mofo33 wrote:citava planeta puni budzet Izraelu, ne jedan ili na drugi nacin, vrlo vazno
bojkot ili nebriga njih, oni upravljaju svijetom
na mnogo prljav nacin...

mofo33 wrote:citava planeta puni budzet Izraelu, ne jedan ili na drugi nacin, vrlo vazno
bojkot ili nebriga njih, oni upravljaju svijetom
na mnogo prljav nacin...

UN istražitelj šokiran razaranjem u Gazi
Vođa tima Ujedinjenih nacija koji istražuje moguće ratne zločine izraelske vojske i palestinskog Hamasa, počinjene tokom tronedjeljne ofanzive Izraela na pojas Gaze, Richard Goldstone, izjavio je da je zaprepašten štetom nanijetom tokom tog sukoba, javljaju izraelski mediji.
Goldstone je potvrdio da Izrael ne sarađuje s njegovim timom, iako je rečeno da bi to bilo dobro za tu zemlju.
Istovremeno, on je najavio da će kasnije ovog mjeseca organizovati dva javna saslušanja u Gazi i izrazio želju da organizuje saslušanja u Izraelu, ako jevrejska država pristane da sarađuje.
Južnoafrički sudija Goldstone je Jevrej, koji ima dobre veze sa Izraelom i bio je tužilac u Haškom tribunalu. Izraelski mediji podsjećaju da je istraživao ratne zločne u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji.
Biznismeni u pojasu Gaze rekli su mu da će tražiti kompenzacije Izraela za štetu nanijetu njihovim poslovima tokom ofanzive započete 27. decembra i okončane jednostranim prekidima vatre 18. januara.
Jedan poslanik Kneseta, izraelski Arapin, ponudio je u međuvremenu UN da pomogne u istrazi u pismu koje je poslao generalnom sekretaru Ban Ki Moonu.
Afo Agbaria iz partije Hadaš je rekao da je sopstvenim očima vidio rezultate brutalne izraelske operacije, u kojoj je prema tvrdnjama palestinskih organizacija za ljudska prava poginulo više od 1.400 ljudi, uključujući preko 900 civila.
Agbaria je kritikovao Izrael što ne sarađuje sa istragom, izrazivši nadu da će se izraelski ratni zločini naći pred sudom.
Očekuje se da će Goldstone konačne rezultate svoje istrage objaviti početkom septembra.
Izvor: Tanjug
nece nikada do toga doci, jer "orijent" nije solidaran, svako svoju guzu cuvakomi wrote:ja ne shvatam kako palestinci više ne shvate da im ovo slikanje mrtvih ne pomaže
i da pokušaju na neki drugi način lobirati za svoju zemlju protiv židova...
možda da počnu potkupljivati američke senatore kongresmene...
šta ja znam... očito je da nikog ove slike ne zanimaju...
---------------------------------------FrancescoTotti wrote:Gledo nedavno dokumentarni film o dr Felixu Kerstinu , njemacko estonskog porijekla koji je spasio oko 60000 zidova plus ljude drugih nacija i religija . Bio je doktor i maser Henrika Himlera sve do kraja rata . Dobio je niz priznanja ali nikad od jedne tkz drzave
---------------------------------------------------FrancescoTotti wrote:Evo vec su objavili Obamine slike sa salom na glavi ko Arafat aludirajuci na njegovu inicijativu maltene naredbu da se naprave dvije drzave a onda su se malo prepali pa je zlocinac Natanyahu rekod a moze ali da palestinci nemaju vojeske i sta ti ja znam jos stotine zahtjeva a onda je Obama reko da su to ko fol nepravedni zahtjevi . Presipanje supljog u prazno , pa znamo da je onim ekonomskim paketom mjera zimus pomogao americke ( citaj zidovsko cionisticke ) banke sto opet nece spasiti USA od propasti a time i umjetnu tvorevinu izrael . Cionistima vise nesmta al kaida i terorizam vec im smetaju Kina , Iran i Rusija pa hoce da nabrzinu smlate nesto oko Palestine jer je u Kairu Obama reko da zeli mir sa muslimanima pa inda hadje da nesto ko fol da napravimoKo da je svijet lud pa ne konta
//////////////////////////ahuseino wrote:Drago mi je vidjeti da ih ima shto skontaju... sve...
Rade bubrezi...
----------------------------------------------------------Univerzum36 wrote:Sta god pisali,raspravljali,sudili,osudjivali,presudjivali
nakon svega i poslije slika,textova,dokumentaraca,filmova itd. ja uvjek kazem da su Zidovi Zlo citavog svijeta
i da Ja Licno Zidove Nevolim,ne zelim kod njih ili za njih da radim,njihove proizvode da kupujem pa cak ni pored njih da prolazim kada ih vidim na ulici.
sta god ko napisao,rekao u vezi ovoga on mene ne moze povrjedit jer sam ja samo iskren i ostajem pri svojoj tvrdnji od dana kada sam poceo da Proucavam zivot Zidovskog naroda u Palesitini
I Ponasanje Zidova prema svim ostalima prvenstveno palestincima u svom okruzenju na okupiranoj teritoriji Palestine.
\
zonbirile wrote:----------------------------------------------------------Univerzum36 wrote:Sta god pisali,raspravljali,sudili,osudjivali,presudjivali
nakon svega i poslije slika,textova,dokumentaraca,filmova itd. ja uvjek kazem da su Zidovi Zlo citavog svijeta
i da Ja Licno Zidove Nevolim,ne zelim kod njih ili za njih da radim,njihove proizvode da kupujem pa cak ni pored njih da prolazim kada ih vidim na ulici.
sta god ko napisao,rekao u vezi ovoga on mene ne moze povrjedit jer sam ja samo iskren i ostajem pri svojoj tvrdnji od dana kada sam poceo da Proucavam zivot Zidovskog naroda u Palesitini
I Ponasanje Zidova prema svim ostalima prvenstveno palestincima u svom okruzenju na okupiranoj teritoriji Palestine.
\
samo muke mladog Vertera su bile gore od tvojih.Manje više radiš,ili kod njih,ili za njih samo ne znaš,proizvode kupuješ,a ne znam kako ih to prepoznaješ na ulici,sorry ako si ovde mislim.
-------------------------------------------------------Risto Kuglarić wrote:zonbirile wrote:----------------------------------------------------------Univerzum36 wrote:Sta god pisali,raspravljali,sudili,osudjivali,presudjivali
\
samo muke mladog Vertera su bile gore od tvojih.Manje više radiš,ili kod njih,ili za njih samo ne znaš,proizvode kupuješ,a ne znam kako ih to prepoznaješ na ulici,sorry ako si ovde mislim.kako ono ide, u bosni žive bošnjaci, srbi, hrvati i jakov finci...?
hajde bogati da se idiotluci banuju ti bi sad piso pod ko zna kojim nickom po redu. haj sad udahni duboko, saberi se, reci u sebi "zajebancija", i probaj skontat značenjezonbirile wrote: -------------------------------------------------------
za manje stvari moderacija reaguje,ali eto idiotluci prolaze.Pričaj nešto smisleno na temu posla i robe jevrejske,pusti čovjeka
------------------------------------------Risto Kuglarić wrote:hajde bogati da se idiotluci banuju ti bi sad piso pod ko zna kojim nickom po redu. haj sad udahni duboko, saberi se, reci u sebi "zajebancija", i probaj skontat značenjezonbirile wrote: -------------------------------------------------------
za manje stvari moderacija reaguje,ali eto idiotluci prolaze.Pričaj nešto smisleno na temu posla i robe jevrejske,pusti čovjeka