Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Fair Life

#3651 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Fair Life »

mofo33 wrote:citava planeta puni budzet Izraelu, ne jedan ili na drugi nacin, vrlo vazno
bojkot ili ne :-) briga njih, oni upravljaju svijetom
na mnogo prljav nacin...
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3652 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

blast from the past

Palestina:
Nemiri radi protužidovske napetosti me prestaju.

U Palestini se zadnjih sedmica jako mnogo piše. Arapi su nezadovoljni radi naglog i sistematskog useljavanja Židova u zemlju, koju su oni stoljećima u miru nastavali, radi njihove arogantnosti i sve većega isticanja u javnom životu Palestine, pa štrajkuju, drže prosvjedne skupštine i navodno vrše razne napadaje. Dolazi neprestano do raznih oružanihi krvavih sukoba, pa je uslijed toga uznemirenje u pučanstvu Palestine jako veliko. Ranjenih i mrtvih ima na obadvije strane.
Na velikom protestnom zboru, što ga je još koncem travnja održala londonska cionistička organizacija, zatražio je predsjednik reformističke cionističke organizacije Žabotinski, da se u Palestini organizuje specijalna židovska vojska, koja bi uz pomoć vlade vršila zaštitu nad Židovima u Palestini.
Nismo za ničiji pokolj, pa tako ni za klanje Židova, ali ističemo samo to, da je trebalo imati malo više razboritosti, a malo manje arogantnosti, kad se je odlučilo provesti useljavanje Židova u Palestinu, drugim riječima, otimanje zemlje Arapima. I svaki drugi narod bi se otimao ovakovu nasilju, pa se nije ni Arapima čuditi.
I još na nešto hoćemo da upozorimo ovom zgodom: Opet smo se uvjerili, tko je gospodar svjetske štampe. U Meksiku se događaju malo strasnije nepravde i malo groznija zlodjela, negoli u Palestini, a da i ne govorimo o Rusiji, gdje se još uvijek vrši teror, što ga je mogao samo sotona izmisliti, pa najveći dio štampe o svemu tome skoro mramorkom šuti, a o događajima u Palestini pune se stupovi iz dana u dan. No u Palestini se »progone« Židovi, a u Meksiku i u Rusiji kršćani, pa se zato o prvima pise, a o drugima šuti — u stupcima svjetske ili točnije židovske štampe.

1936/ str. 4 broj 21
zonbirile

#3653 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

moj @komi guglaj još svašta češ naći,samo mediokiteti startaju od jučer u ocijenama i analizama,ustvari od dana kada babo unese kompjuter u kuću.Iste novine i isti krugovi će za dvije godine ,1938g nominirati svoga pulena za Nobelovu nagradu za mir.Skandalozno,nevjkerovatno.Nije,normalno,pa lova je u pitanju.Pa prošli smo tu školu u školskoj 1992g-1996g.
semir007

#3654 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by semir007 »

Ja sam za Mir u Palestini, necu da forsiram nikoga vala, nema imho govora o polarizaciji na dobre i lose - Arape ili Izraelce.
Svi su to ljudi kao i mi, od krvi i mesa, prave sranje i jedni i drugi, a to se mora jednom zavrsit.
Jednostavno trebamo svi da smirujemo i jedne i druge, bez doljevanja ulja na vatru, inace nikad kraja sranju.

A sad, dajte mi Nobelovu :run:
Zah

#3655 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

I ja sam za mir ali prije toga treba kazati istinu, osuditi zlocince. Ovakvig fotografija mozemo naci na hiljade.

Image
Djeca Izraela pisu poruke djeci Palestinaca, koje se citaju ovako.

Image

Image

http://www.galaksija.com/planeta/a7-genocide.jpg

Image

Image

Image

Image

Image

Image

I sta ce kazati ugledni politacari intelektualci Zapda. Naravo, nista, jer se za njih zna ko su teroristi, Palesticni naravno.
bogoljub

#3656 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Sramota! :x
mofo33

#3657 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mofo33 »

sve i da se sutra sve smiri i sredi, mrznja ce ostati :sad:
(kao u nasim prostorima) :roll:
bezizlazna situacija
Zah

#3658 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Slazem se, "mznja ce ostati" ali ce Palestinci imati svoju drzavu i niko im nece otimati zemlju, izvore vode, unistavati maslinjake, rusiti kuce pod ovim ili onim izgovorom, osnivati naselja ekstremnih kolonista pored njihovih sela, ubijati i masakrirati nevine civile, pa i djecu .Od Palestinaca ce zavisti kako ce organizovati svoj zivot. Ovako pretendenti na njihovu zemlju uz podrsku medjunarodne zajednice rade sve sto zele a na stetu Palestinaca.
Image
Bosanac sa dna kace

#3659 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

zamislite, on je čak i šokiran :( :zzzz: :run:

UN istražitelj šokiran razaranjem u Gazi

Vođa tima Ujedinjenih nacija koji istražuje moguće ratne zločine izraelske vojske i palestinskog Hamasa, počinjene tokom tronedjeljne ofanzive Izraela na pojas Gaze, Richard Goldstone, izjavio je da je zaprepašten štetom nanijetom tokom tog sukoba, javljaju izraelski mediji.

Goldstone je potvrdio da Izrael ne sarađuje s njegovim timom, iako je rečeno da bi to bilo dobro za tu zemlju.

Istovremeno, on je najavio da će kasnije ovog mjeseca organizovati dva javna saslušanja u Gazi i izrazio želju da organizuje saslušanja u Izraelu, ako jevrejska država pristane da sarađuje.

Južnoafrički sudija Goldstone je Jevrej, koji ima dobre veze sa Izraelom i bio je tužilac u Haškom tribunalu. Izraelski mediji podsjećaju da je istraživao ratne zločne u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji.

Biznismeni u pojasu Gaze rekli su mu da će tražiti kompenzacije Izraela za štetu nanijetu njihovim poslovima tokom ofanzive započete 27. decembra i okončane jednostranim prekidima vatre 18. januara.

Jedan poslanik Kneseta, izraelski Arapin, ponudio je u međuvremenu UN da pomogne u istrazi u pismu koje je poslao generalnom sekretaru Ban Ki Moonu.

Afo Agbaria iz partije Hadaš je rekao da je sopstvenim očima vidio rezultate brutalne izraelske operacije, u kojoj je prema tvrdnjama palestinskih organizacija za ljudska prava poginulo više od 1.400 ljudi, uključujući preko 900 civila.

Agbaria je kritikovao Izrael što ne sarađuje sa istragom, izrazivši nadu da će se izraelski ratni zločini naći pred sudom.

Očekuje se da će Goldstone konačne rezultate svoje istrage objaviti početkom septembra.

Izvor: Tanjug
bogoljub

#3660 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Evo izgleda da su Izraelci ponovo palestincima dosli i zapalili nekoliko stotina hektara maslinjaka.
Tuzno i bolno! Maslinu kojoj treba 15 godina da bi izrasla dodje izraelac piroman i to sve zapali , samo zato sto je to Palestinsko!
Pitam se, pa koju vrstu zla i zlocina ovi izraelci nisu u stanju uciniti!?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3661 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

ja ne shvatam kako palestinci više ne shvate da im ovo slikanje mrtvih ne pomaže

i da pokušaju na neki drugi način lobirati za svoju zemlju protiv židova...

možda da počnu potkupljivati američke senatore kongresmene...

šta ja znam... očito je da nikog ove slike ne zanimaju...
mofo33

#3662 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mofo33 »

komi wrote:ja ne shvatam kako palestinci više ne shvate da im ovo slikanje mrtvih ne pomaže

i da pokušaju na neki drugi način lobirati za svoju zemlju protiv židova...

možda da počnu potkupljivati američke senatore kongresmene...

šta ja znam... očito je da nikog ove slike ne zanimaju...
nece nikada do toga doci, jer "orijent" nije solidaran, svako svoju guzu cuva
FrancescoTotti

#3663 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by FrancescoTotti »

Gledo nedavno dokumentarni film o dr Felixu Kerstinu , njemacko estonskog porijekla koji je spasio oko 60000 zidova plus ljude drugih nacija i religija . Bio je doktor i maser Henrika Himlera sve do kraja rata . Dobio je niz priznanja ali nikad od jedne tkz drzave
zonbirile

#3664 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

FrancescoTotti wrote:Gledo nedavno dokumentarni film o dr Felixu Kerstinu , njemacko estonskog porijekla koji je spasio oko 60000 zidova plus ljude drugih nacija i religija . Bio je doktor i maser Henrika Himlera sve do kraja rata . Dobio je niz priznanja ali nikad od jedne tkz drzave
---------------------------------------
za njega ne znam,ali u Bosni imaš dva tri Pravednika,kako ih zovu,kao i Šindler i slični.Odata im je počast.
FrancescoTotti

#3665 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by FrancescoTotti »

Evo vec su objavili Obamine slike sa salom na glavi ko Arafat aludirajuci na njegovu inicijativu maltene naredbu da se naprave dvije drzave a onda su se malo prepali pa je zlocinac Natanyahu rekod a moze ali da palestinci nemaju vojeske i sta ti ja znam jos stotine zahtjeva a onda je Obama reko da su to ko fol nepravedni zahtjevi . Presipanje supljog u prazno , pa znamo da je onim ekonomskim paketom mjera zimus pomogao americke ( citaj zidovsko cionisticke ) banke sto opet nece spasiti USA od propasti a time i umjetnu tvorevinu izrael . Cionistima vise nesmta al kaida i terorizam vec im smetaju Kina , Iran i Rusija pa hoce da nabrzinu smlate nesto oko Palestine jer je u Kairu Obama reko da zeli mir sa muslimanima pa inda hadje da nesto ko fol da napravimo :lol: Ko da je svijet lud pa ne konta
zonbirile

#3666 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

FrancescoTotti wrote:Evo vec su objavili Obamine slike sa salom na glavi ko Arafat aludirajuci na njegovu inicijativu maltene naredbu da se naprave dvije drzave a onda su se malo prepali pa je zlocinac Natanyahu rekod a moze ali da palestinci nemaju vojeske i sta ti ja znam jos stotine zahtjeva a onda je Obama reko da su to ko fol nepravedni zahtjevi . Presipanje supljog u prazno , pa znamo da je onim ekonomskim paketom mjera zimus pomogao americke ( citaj zidovsko cionisticke ) banke sto opet nece spasiti USA od propasti a time i umjetnu tvorevinu izrael . Cionistima vise nesmta al kaida i terorizam vec im smetaju Kina , Iran i Rusija pa hoce da nabrzinu smlate nesto oko Palestine jer je u Kairu Obama reko da zeli mir sa muslimanima pa inda hadje da nesto ko fol da napravimo :lol: Ko da je svijet lud pa ne konta
---------------------------------------------------
odeš na teme,o president Obama,masoni u Bih,svjetska kriza i sl.i vidiš da je svijet lud i ne konta.
ahuseino

#3667 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

Drago mi je vidjeti da ih ima shto skontaju... sve...

Rade bubrezi... :mrgreen:
zonbirile

#3668 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:Drago mi je vidjeti da ih ima shto skontaju... sve...

Rade bubrezi... :mrgreen:
//////////////////////////
dovoljno je i debelo crijevo
bogoljub

#3669 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Helem!
Izrael neposustaje,
Obama prijeti da zaustave izgradnju,
oni nece,
Obama ljuuuuuut,
oni, bas ih briga!!!
Obami svejedno, pa opet ljuuuut! pa sve tako! ne znam dokle'?
Univerzum36

#3670 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Univerzum36 »

Sta god pisali,raspravljali,sudili,osudjivali,presudjivali
nakon svega i poslije slika,textova,dokumentaraca,filmova itd. ja uvjek kazem da su Zidovi Zlo citavog svijeta
i da Ja Licno Zidove Nevolim,ne zelim kod njih ili za njih da radim,njihove proizvode da kupujem pa cak ni pored njih da prolazim kada ih vidim na ulici.
sta god ko napisao,rekao u vezi ovoga on mene ne moze povrjedit jer sam ja samo iskren i ostajem pri svojoj tvrdnji od dana kada sam poceo da Proucavam zivot Zidovskog naroda u Palesitini
I Ponasanje Zidova prema svim ostalima prvenstveno palestincima u svom okruzenju na okupiranoj teritoriji Palestine.
\
zonbirile

#3671 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Univerzum36 wrote:Sta god pisali,raspravljali,sudili,osudjivali,presudjivali
nakon svega i poslije slika,textova,dokumentaraca,filmova itd. ja uvjek kazem da su Zidovi Zlo citavog svijeta
i da Ja Licno Zidove Nevolim,ne zelim kod njih ili za njih da radim,njihove proizvode da kupujem pa cak ni pored njih da prolazim kada ih vidim na ulici.
sta god ko napisao,rekao u vezi ovoga on mene ne moze povrjedit jer sam ja samo iskren i ostajem pri svojoj tvrdnji od dana kada sam poceo da Proucavam zivot Zidovskog naroda u Palesitini
I Ponasanje Zidova prema svim ostalima prvenstveno palestincima u svom okruzenju na okupiranoj teritoriji Palestine.
\
----------------------------------------------------------
samo muke mladog Vertera su bile gore od tvojih.Manje više radiš,ili kod njih,ili za njih samo ne znaš,proizvode kupuješ,a ne znam kako ih to prepoznaješ na ulici,sorry ako si ovde mislim.
Risto Kuglarić

#3672 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Risto Kuglarić »

zonbirile wrote:
\
samo muke mladog Vertera su bile gore od tvojih.Manje više radiš,ili kod njih,ili za njih samo ne znaš,proizvode kupuješ,a ne znam kako ih to prepoznaješ na ulici,sorry ako si ovde mislim.
:lol: kako ono ide, u bosni žive bošnjaci, srbi, hrvati i jakov finci...? :D
zonbirile

#3673 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Risto Kuglarić wrote:
zonbirile wrote:
\
:lol: kako ono ide, u bosni žive bošnjaci, srbi, hrvati i jakov finci...? :D
-------------------------------------------------------
za manje stvari moderacija reaguje,ali eto idiotluci prolaze.Pričaj nešto smisleno na temu posla i robe jevrejske,pusti čovjeka
Risto Kuglarić

#3674 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Risto Kuglarić »

zonbirile wrote: -------------------------------------------------------
za manje stvari moderacija reaguje,ali eto idiotluci prolaze.Pričaj nešto smisleno na temu posla i robe jevrejske,pusti čovjeka
hajde bogati da se idiotluci banuju ti bi sad piso pod ko zna kojim nickom po redu. haj sad udahni duboko, saberi se, reci u sebi "zajebancija", i probaj skontat značenje
zonbirile

#3675 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Risto Kuglarić wrote:
zonbirile wrote: -------------------------------------------------------
hajde bogati da se idiotluci banuju ti bi sad piso pod ko zna kojim nickom po redu. haj sad udahni duboko, saberi se, reci u sebi "zajebancija", i probaj skontat značenje
------------------------------------------
antisemitizam je kažnjivo djelo kao i propagiranje fašizma.
Locked