Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Area_51

#3651 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Area_51 »

Koje greske pravite, da je to nevjerovatno. Vasi su urednici neznalice.

Kad procitate vijest u kojoj SDA odgovara na saopstenje DF-a, odnosno Emira Suljagica, vi u istom broju imate vec i reakciju Suljagica na saopstenje SDA.

Eko se sjecate da vas novinarska etika obavezuje na objavljivanje rekacije tek u narednom broju ili izdanju. Kome ja govorim o etici, Avazu, neznalicama urednickim. Izvinjavam se, stvarno je do mene.

Zaboravih pitat, sto niste objavili nista da je Dzaferovic pitan i oko kredita Razvojne banke datom firmi Avaz Roto Press, pod naznakom razvoj poljoprovreda, a zapravo izgradnju tornjeva. Neko je izgleda pocinio krivicno djelo.
Banksy

#3652 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
Zaboravih pitat, sto niste objavili nista da je Dzaferovic pitan i oko kredita Razvojne banke datom firmi Avaz Roto Press, pod naznakom razvoj poljoprovreda, a zapravo izgradnju tornjeva. Neko je izgleda pocinio krivicno djelo.

Ramiz Džaferović,

- na njegov rad nemam primjedbi, kazao je premijer FBiH Nermin Nikšić.
Area_51

#3653 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Area_51 »

@Banksy

Zeljko Komsic: »Jedino Fahrudin Radoncic nije u kriminalu«

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... PAxWNhAUEg

Pored:

- Poljoprivrednog tornja
- Nezakonite privatizacije Avaza
- Imanja od deset duluma u Ilijasu

Vi Banksy zapravo pokrivate kriminal, ne samo Radoncica vec mnogih, pokusajima spinovanja sta je rekao neko iz vlasti o tome. Pored vase licne frustracije nekom od politickih stranaka, smatram vas saucesnikom u prikrivanju kriminala, pokuasjima zamagljivanja stvari informacijama izvucenim iz konkensta i prikazanim onako kako samo vama odgovara, pa makar one i stitile kriminal. Cestita.
Banksy

#3654 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Ja vjerujem da je premijer Federacije pošten čovjek, da poznaje materiju, da je iskren i da zna o čemu govori.

I naravno:

Lagumdžija: SBB je dobar partner, jer Radončić poznaje ekonomiju

Area_51

#3655 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Area_51 »

Banksy wrote:Ja vjerujem da je premijer Federacije pošten čovjek, da poznaje materiju, da je iskren i da zna o čemu govori.
Ja vjerujem kako ste vi radi licne frustracije kadrovima SDP-a spremni pokrivati kriminal i biti saucesnik u njemu, samo radi kratkorocnog osjecaja zadovoljstva da ste nekom nesto rekli, makar time zamaglili stvarnu kriminalnu materiju.

Sa SDP-om nemam nista, svakako ove godine ne mislim izaci na izbore, jednim djelom radi izrazitih frustracija osoba tipa Emira Suljagica, Zeljka Komsica, Pedje Kojovica, Damira Hadzica, posebno Fahrudina Radoncica, koji zajedno sute o kriminalu Avaza.

Sa kriminalnom moze se obracunavat samo onaj ko nema oraha u dzepu. Oni koji spinuju, uvijek ih imaju pun dzep.
Banksy

#3656 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
Ja vjerujem kako ste vi radi licne frustracije kadrovima SDP-a spremni pokrivati kriminal i biti saucesnik u njemu
Sasvim suprotno. Ja upravo vjerujem kadrovima SDP-a da tu nema nikakvog kriminala.

Ramiz Džaferović,

I da ga je bilo, vjerujem da bi se s njim kadrovi SDP-a odmah odlučno obračunali, pa obojicu, odmah po dolasku na vlast, strapli u zatvor.
Area_51

#3657 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Area_51 »

Banksy wrote:
Area_51 wrote:
Ja vjerujem kako ste vi radi licne frustracije kadrovima SDP-a spremni pokrivati kriminal i biti saucesnik u njemu
Sasvim suprotno. Ja upravo vjerujem kadrovima SDP-a da tu nema nikakvog kriminala.

Ramiz Džaferović,

I da ga je bilo, vjerujem da bi se s njim kadrovi SDP-a odmah odlučno obračunali.
Ja vjerujem kako ste saucesnik u kriminalu vasega sefa, jer kontinuirano spinujete stvarne price o krimunalu.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... PAxWNhAUEg
BHF_Manijak

#3658 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by BHF_Manijak »

Radoncic nije u kriminalu! :lol: :lol: :lol: Nice zgrada Avaza na Al'pasinom tik poslije rata. Od cega je supak zaradio? Radeci u Zagrebu kao novinar? Prodaju 2-3 godine Avaz kao novinu? Mrs u Berane supcino.
ultima_palabra

#3659 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

Pa SDA je stvorila par stotina tajkuna kao što je Radončić... daj mu početni kapital, daj mu tržište, daj mu privilegije kod dobivanja budžetskih poslova, nemoj mu slati poreznu... jedina razlika je što se ovaj oteo kontroli.
navedeni

#3660 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by navedeni »

ultima_palabra wrote:Pa SDA je stvorila par stotina tajkuna kao što je Radončić... daj mu početni kapital, daj mu tržište, daj mu privilegije kod dobivanja budžetskih poslova, nemoj mu slati poreznu... jedina razlika je što se ovaj oteo kontroli.
I ne oteo se sa onoliko para :lol:
mayab

#3661 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mayab »

Naš reper za dlaku izbjegao smrt: Edo Maajka pobjegao iz Izraela!
Reper je po drugi put u životu morao da bježi s porodičnog ognjišta

Edo Maajka i njegova porodica preživjeli su pravu dramu. Muzičar koji posljednjih godina živi u Izraelu morao je da evakuiše svoje kćerku Jasmin i suprugu Lilu iz Tel Aviva zbog rata u Pojasu Gaze.

- Edo je morao bukvalno da bježi iz stana kako ih ne bi ubili. Odluku je donio preko noći, tako da je ponio samo najneophodnije stvari. Niko trenutno nema kontakt s njim. Inače, on bi trebalo da nastupi na Beer Fest u Beogradu, koji je planiran za sljedeću subotu, prenosi Kurir, koji dodaje da je porodicu smjestio u Zagreb.

Reper je po drugi put u životu morao da bježi s porodičnog ognjišta. Naime, on je u proljeće 1992. godine pobjegao iz sela nadomak Brčkog u Hrvatsku. Kamionom, kao i mnoštvo ljudi u ratu, izbjegao je prvo u Privlaku kraj Zadra, a zatim je u Zagrebu našao svoje mjesto pod suncem.

Muzičar čije je pravo ime Edin Osmić vjenčao se u aprilu 2012. godine sa sadašnjom suprugom u hrvatskoj prijestonici, ali samo u opštini, budući da su različitih vjeroispovjesti. Edo je upoznao Lilu pošto je prekinuo šestogodišnji brak s bivšom suprugom Lanom, a koliko mu se život promijenio otkad je upoznao tamnokosu scenaristkinju animiranih filmova pokazao je i na intimnoj ceremoniji vjenčanja za pedeset ljudi. Tada su matičarke zavjete izgovarale na hrvatskom i hebrejskom, a supružnici su potom dvije sedmice uživali na medenom mjesecu. Ubrzo su dobili i kćerku, a Edin kao da je naslutio da će se desiti neka katastrofa.

- Mentalitet je kao u Bosni prije rata, more i Mediteran. Ljudi su glasni i strastveni, ne boje se zagrljaja i topli su - rekao je Edin o svojoj novom domovini.
Ovo Avazov novinar kao zali Edu zbog ovoga, kao nije to ono pravo, barem sam ja stekao takav dojam kad sam ovo čitao!??? :run: :skoljka:
York Light 100`s

#3662 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by York Light 100`s »

Tužna priča koja je bila čak i na naslovnici Avaza
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ema-mjesta
Grupa Amarovih prijatelja je u šoku, a na naše pitanje je li mladića u smrt otjerala ljubav, rekli su da je tajna s njim otišla u mezar. Ipak je u jednom trenutku Amarov najbolji drug Bili Agić kroz suze izustio možda krucijalnu rečenicu: „Ona je kriva za sve“, misleći na Amarovu djevojku.
Sa FB zida dotičnog Billya
Ja znam da nisam bio svjestan od tuge ni gdje sam jucer bio ali dobro znam da se uopste nisam obracao nikakvim novinarima sa rijecima da je neko kriv za Amarovu smrt!
Znam da je tu bio neki novinar i da je pricao sa Amarovim roditeljima ali mene niko nista nije pitao i na kraju izadje na internetu kako sam ja njemu nesto rekao i okrivio nekog za smrt!
Pa debili jedni jeste li normalni????????
Kakve su ovo novine Avaz???????
Zar treba i neduzna djevojka da se ubije zbog vasih glupih textova i glupih prica???
Jeste li VI normalni iz Avaza?
Kazite mi????
Ako neko ima broj ili vezu ili nesto zamoliti cu vas da kontaktira urednika Avaza ili nesto da ovaj On LIne clanak izmjenu jer ja to nikakvom novinaru nisam rekao da krivim bilo koga za Amarovu smrt!
Molim vas ako moze bilo da utice na njih da to izmjenu!
Jucer su isto objavili strasan naslov na Avaz.ba sa natpisom da se Amar ubio zbog djevojke samo da bi privukli citanost a pritom ne misleci na njegove roditelje i prijatelje i ne misleci na tu djevojku koja sebi moze uciniit nesto samo zbog glupih clanaka i glupih novinara!
Naravno niko iz Avaza neće poduzeti ništa
drug_profi

#3663 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by drug_profi »

Plus sto sam ja prvi rekao - ja pi*ke, zbog cure se ubio....
a sto to treba nekome, da ima klik vise ili marku vise...
Fuj. Vazda su bili nekrofilne novine. Njima je sad vatra sto nisu stigli da slikaju les.
lasta2

#3664 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

retardirani avaz je opet prenio članak satirične web stranice kao stvarnu vijest.

da bude gore Le Compétiteur je ovo napisao 17. jula a avaz 10. avgusta. :mastakazes:

avaz kaže da messi nije reagovao a još 29. jula je rekao da ne donira novce ubicama djece.

da ne kažem da su uspjeli i pogrešno prenijeti pa su napisali milion dolara umjesto eura. :skoljka:

Image

http://lecompetiteur.net/derniere-minut ... -a-israel/
http://diplomat.so/2014/07/29/messi-i-d ... -children/
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/messi-d ... koj-vojsci
vrbas1979

#3665 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

Avaz lažirao broj Facebook fanova Bakira Izetbegovića

Informacija plasirana u javnost o navodnim fanovima Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH koji potiču sa teritorije Turske nailazi na veliki broj negodovanja kod populacije koja se barem malo razumije u informacione tehnologije i Facebook općenito, prenosi AgencijaNova.com

Naime, dana 11.08.2014 u 17:28 na linku http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bakir-ima-vise-fanova-u-turskoj-nego-u-bih objavljena je informacija o broju navodnih fanova Bakira izetbegovića sa teritorije Turske, odnosno osoba koje podržavaju njegov rad i prate njegove aktivnosti koje uopće nisu državljani Bosne i Hercegovine, a koji, kako navodi izvor, iznosi oko 75%.

Pomenuta činjenica utvrđena je screenshotom sa stranice socialbakers.com koja se bavi monitoringom društvenih mreža. Međutim ono što je privuklo našu pažnju jeste “PIE CHART” koji se nalazu u donjem desnom uglu gdje su fanovi sa teritorija Turske označeni tamno narandžastom bojom i zauzimaju sasvim malo prostora što naravno ne odgovara navedenom procentu od 75%! (slika iznad)

Zainteresirani, posjetili smo socialbakers.com i izvršili monitoring stranice Bakira Izetbegovića gdje smo utvrdili sličnost sa “Pie chartom”, ali isto tako ogromnu razliku u izraženom procentu koju je objavio navedeni izvor!

Naravno, svi zainteresirani takođe mogu izvršiti uvid u monitoring i očigledno neslaganje sa izvorom putem linka http://www.socialbakers.com/facebook-pages/142839432423177-bakir-izetbegovic

Ova činjenica nas dovodi do zaključka da se radi o očigledno lošoj fotomontaži te se postavlja pitanje da li je moguće da postoji još sličnih manipulacija informacijama koje se objavljuju putem medija, kao i objektivnost i istinitost izvještavanja, prenosi AgencijaNova.
lasta2

#3666 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

radončić je zlo. ja se nadam da će to ljudi shvatiti prije nego što bude kasno.
Better Man

#3667 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Better Man »

lasta2 wrote:radončić je zlo. ja se nadam da će to ljudi shvatiti prije nego što bude kasno.
Ne može biti veće zlo od Sponzora svih mafiza i ubica Bakira Izetbegovića.
drug_profi

#3668 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by drug_profi »

lasta2 wrote:radončić je zlo. ja se nadam da će to ljudi shvatiti prije nego što bude kasno.
Ja to govorim oduvijek.
Medjutim, meni je indikativno da US i EU drze njega kao svog glavnog igraca ovdje na izborima. Otprilike otkako je Keljmendi pao. Stekao sam dojam da je njihov favorit.
Dalje, SDA i SDP, ali ponajvise ovi prvi, moraju otici sa vlasti nekako. Nazalost samo dvije stranke imaju mogucnost da to ucine, a ni jednoj ne mogu ciste savjesti dati glas. Jos gore je na uciniti nista.
privremeni

#3669 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by privremeni »

Better Man wrote:
:thumbup:
Ta cinjenica uvijek nekako zavrsi pod tepihom.
lasta2

#3670 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

radončić upravo spada među najgore uzurpatore rahatluka i egzekutore neistomišljenika koje je proizvela porodica izetbegović. oni su smradovi na koje mi je postalo mrsko i riječi trošiti a fahrudin kodnog imena šćepo je sirovo zlo.
Man of steel

#3671 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Man of steel »

Avazov medisjki linč na državnog tužioca Dubravka Čamparu i njegovu porodicu je nagovještaj da se Šćepi uskoro sprema optužnica.
Man of steel

#3672 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Man of steel »

privremeni wrote:
Better Man wrote:
:thumbup:
Ta cinjenica uvijek nekako zavrsi pod tepihom.
Manje Avaza, manje Avaza...
lasta2

#3673 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

Man of steel wrote:Manje Avaza, manje Avaza...
avaz ubija tiho
BHF_Manijak

#3674 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by BHF_Manijak »

Better Man wrote:
Moze, moze! Pa ko je doveo silnu sandzacku i siptarsku mafiju? Ja nisam garant. Krimos onaj zestoki, na faci mu se vidi.

Ima obraza da prica o bosnjackoj mafiji, smrad onaj!
neki

#3675 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by neki »

drugi profil wrote:
Ja to govorim oduvijek.
Medjutim, meni je indikativno da US i EU drze njega kao svog glavnog igraca ovdje na izborima. Otprilike otkako je Keljmendi pao. Stekao sam dojam da je njihov favorit.
Takav dojam mozes steci samo ako citas avaz..
Post Reply