FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
maximus_genius

#3651 Re: FK Zeljeznicar

Post by maximus_genius »

0:0 ajd barem jedan bod ;-) no za razliku od prosle godine prezadovoljansam igrom nasih u gostima 4 utakmice 2 remija 1 poraz i jedana pobjeda drzimo se na 4 poziciji a u 6 kola smo 4 utakmice odigrali u gostima a dvije kuci toce nam dobro doc kad iduce polu sezone od prvih 6 utakmica 4 odigramo kuci a samo dvije u gostima :D
ultima_palabra

#3652 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Željo, slab, pasivan. Ćulum isključen neopravdano, Serdarević se povrijedio. Dobar bod, kakva je bila situacija.
Šeha nas par puta izvukao, jedna odbrana nevjerovatna :thumbup: Mešanović fulao jedinu šansu za nas.
Manijaci odlični svih 90 minuta, bilo malo belaja sa murijom
nikad_izvini

#3653 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Što se tiče utakmice. Ovaj, Šeha je loš, jelde :D

Što se tiče Bekrića, zaista nemam komentar. Lik dokazuje da ne zna uštopati loptu a što se tiče dodavanja :roll: Kovačević je isto retardiran. Al eto. Igramo ko Milano :dance:

4 gostovanja-5 boba :dance: :thumbup:

Navijanje dobro. Najjači su bili oni čobani na onoj livadi :lol: :lol: Čobane, vratiiiiii seeeeee :D

Next stop: Grbavica/Rudar Prijedor
Charuga
Globalni moderator

#3654 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Bod u Travniku ko zgrada a tri ko avazov toranj!
Lijepo ja rekoh ... 8-)

Prevelika su ocekivanja a mislim da je jos rano za to. Bitno je samo da ne gubimo na strani pa nekad kad se svi uigraju i AKO potpise jos neko u veznom redu onda ocekivati i tri bobe negdje vani. Samo ne smijemo na Grbavici bodove gubiti. Ko je bio danas u Travniku mogao je vidjeti da je ovaj bod extra.
rado_vidjen

#3655 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Jel ovo bermudski trougao, ili mi se ucinilo da je nestao jedan komentar. Samo da prokomentarisem ako mogu.

Ciro, budalice nespretna, pa ti nisi u stanju ni povezat dva istovjetna avatara :) Zar je to toliko tesko? To ti je ko skupovi u prvom osnovne. Ako si isao u skolu. :roll:

Ni udba nije ko sto je bila a-a. Pitari dajte nekog "promucurnijeg", koji ce ingeniozno :-D povezat dvije slike i raskrinkat zlocinca.

Sve do tada, Ciro opet zmiri.

Ko se nije sakrio magarac je bio :oops: :D

Shalalalalalalallalalaaaaaa Zeeeeeljeznicar
Šibicar

#3656 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Kad se sve oduzme i sabere ovaj bod je odličan,a biće ovo sve bolje i bolje...
rado_vidjen

#3657 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

prso si nacisto bre :D ali sve je dobro dok ti se ne pocnu pricinjavat bijeli misevi :D

btw, sta uopste radis na ovoj temi? :shock:

dajte jos detalja vi koji ste isli u travnik. kako je stanic odigro?
Charuga
Globalni moderator

#3658 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

rado_vidjen wrote:dajte jos detalja vi koji ste isli u travnik. kako je stanic odigro?
J.biga, tesko ga je definisati. Hajde da kazem da je bio solidan dok je imao snage ..
Adi_vp

#3659 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Bod u gostima ne tako los,kad se sve sabere.Kako je Zeljo odigro katanaco danas u Travniku pozavidilo bi mu pola Serie A :D
Impresivno je koliko svaka ekipa daje i preko svojih mogucnosti na terenu kad je Zeljo u pitanju.
Tako da i to treba uzeti u obzir ako se treba traziti kakva dlaka u ovom remiju.
Na terenu nista posebno,prvo poluvrijeme tvrdo na sredini,borba za svaki kvadrat terena,puno vazdusnih duela,bilo pofine makljaze na terenu,igraci Travnika udarali koliko su mogli,nasi nisu ostajali duzni.
Seha spasio dvije zive lopte,svaka cast,u ovoj tekmi je pokazao pravo lice.
Odbranili smo se sa igracem manje i odbrana je dala sve od sebe,pozrtvovano na svaku loptu,sve pohvale.
U napadu nista nismo pokazali,Alen je imao jednu priliku,zapuco posred Nurkovica i to je sve sto je nas napad uradio.
Bekrica bi za promjenu volio vidit malo na klupi,mozda se dozove,danas je los bio brate.
Culum-ne zna covjek sta napisati o ovom momku,toliko igra srcem da je to cudo jedno,borben,neprelazan,ulijeva sigurnost,navijaci ga vole i cijene,da je mogao po izlasku skino bi momak kozu svoju a ne dres :D
Manijaci standardno,najbolji igraci utakmice :thumbup:
Bod pisi igru brisi...
ultima_palabra

#3660 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ne znam što se Bekrić toliko napada, danas je odigrao najbolje ove sezone. Dva extra prodora po desnoj strani u drugom poluvremenu. Dobro odradio i defanzivu, a većinom nije imao s kim odigrati (da je Serdarević ostao, garant bi išlo malo bolje). Osjetilo se oko 60. minute da polako uzimamo inicijativu, al nakon par minuta Ćulum dobi crveni i vratismo se u defanzivu.
nikad_izvini

#3661 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

ultima_palabra wrote:Ne znam što se Bekrić toliko napada, danas je odigrao najbolje ove sezone. Dva extra prodora po desnoj strani u drugom poluvremenu. Dobro odradio i defanzivu, a većinom nije imao s kim odigrati (da je Serdarević ostao, garant bi išlo malo bolje). Osjetilo se oko 60. minute da polako uzimamo inicijativu, al nakon par minuta Ćulum dobi crveni i vratismo se u defanzivu.
Inače nemam običaj da napadam igrače Želje, kakvi god da su, dok se bore koliko mogu i znaju i nose sveti dres. Problem sa Bekrićem jeste da je on haman cijele prošle sezone srao kako hoće da ide. Onda ga "molio" ko je stigao da ne ide. Isto je bilo na početku ove sezone pa mu Amar nije dao i rekao nešto tipa, on je naš Ronaldo, platite milion i onda ga vodite. Tako nešto, parafraziram. I seljak se uhvatio fursata. I fura se a veze nema. Nit zna driblati, nit zna dodati. Od ta dva extra prodora jedan je završen tako što je dao loptu iza leđa našoj dvojici igrača koji su utrčavali u šesnaest. Druga je bila šansa Mešanovića ako sam dobro vidio. Znači,odigrao najbolju utakmicu i dao jednu upotrebljivu loptu. Ubrljao je gol šansu u prvom poluvremenu kada je loptu umjesto na krilo dodao golmanu Travnika, znači, fulio je dodavanje jedno deset metara, cirka. O pokušajima štopanja lopte, ne bih ovom prilikom. U stočnom Sarajevu nas je prodao i umjesto da vodimo sa dva nula, nakon njegovog jedinog prodora, on lobuje golmana i fula dva-tri metra gol. S tim je dokazao da igra za svoju statistiku a ne za KLUB. Protiv Zrinjskog je nas je opet prodao i namjestio gol mostarcima. Isto je uradio u Gradačcu(nisam bio na utakmici, to je jedina na kojoj nisam bio, al mi tako rekoše, da ne griješim dušu). Protiv Čelika je traljavo ubacio iz kornera, al nam je odbrana Čelika poklonila gol. Protiv Širokog isto ništa nije uradio.
Kad mu pogledaš statistiku, rekao bi ovaj je dobar, dva gola iz penala i jedna asistencija. A nije. Eto, zato mene nervira i nerviraće me mnogo više od likova koji su možda lošiji od njega. Prvi sam branio Šehu i Dinu iako su možda pravili i veće greške od njega. Al su davali sve od sebe i branili boje KLUBA onoliko koliko mogu i znaju. Dino bi onu loptu dodao u Lukavici, vjerovatno bi je loše dodao :D al bi pokušao, za razliku od ovog panja/kloca seljačkog. I to je raja počela da uviđa, barem što se tiče Bekrića. Takav je moj dojam. Nadam se da sam i ja pomogao u tom "uviđanju".
Ako mi možemo da se .ebemo po gostovanjima seljak treba da shvati šta brani i za koga igra. Ne za sebe, nego za KLUB !
nikad_izvini

#3662 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

rado_vidjen wrote:prso si nacisto bre :D ali sve je dobro dok ti se ne pocnu pricinjavat bijeli misevi :D

btw, sta uopste radis na ovoj temi? :shock:

dajte jos detalja vi koji ste isli u travnik. kako je stanic odigro?
Ćiro optužuje koga stigne da je klon.Evo glave ako nije poslao desetak pp-ova navijačima Želje. Što me pomalo plaši. Možda je kakav, khm....jel, ovaj :roll: To kloniranje je očito samo izgovor, :skoljka: Ćiro, fuj to :D

Šeha odličan, u prvom poluvremenu je imao svoj šou :D Skrati ugao igraču Travnika, odbrani loptu, koja mu na čudan način ispadne do igrača Travnika koji pokuša lob a naša odbrana to rasčisti. Zato je u drugom poluvremenu imao dvije odbrane boli glava. Dva čista gola spasio i to na kakav način. Odlično je istrčavao, bez grešaka. Po meni, igrač utakmice.

Mešić, Bajić odlični,vrlo sigurni. Ispali su samo jednom, to je Šeha odbranio.
Čolić i Radovanović nisu imali previše ofanzivnih zadataka. Vrlo sigurni, malo je akcija prošlo preko krila.
Ćulum, borben, u kost, malo naivno. Mogao je fasovati isključenje u 15-20 minuti jer je već imao žuti a upustio se u koškanje sa Varupom. Jedna greška u prvom poluvremenu, izgubio je loptu blizu našeg gola. Inače odličan. Šteta zbog isključenja. Zašto je isključen, nisam vidio.
Svraka, fizički spreman, trči, ne ispada lako, kad ispadne sruši protivnika. Na vi sa dodavanjem :D Ala Dino, možda malo bolji. Željino dijete :D Takvi igrači uvijek trebaju, al da ne dodaju loptu previše.
Kovačević :roll: Dok primi loptu, dok se namjesti, jah. Možda se uplaši, ne znam kakav je na trenizima.
Bekrić, ne bih da lajem.
Stanić je bio solidan. Kad izgubi loptu, vraća se, kliže, ruši. Bori se. Možda malo fizički nespreman.
Mešanović, standardno sam u napadu. Jedna šansa, pucao je tačno u golmana Travnika.
Popović je malo trom.Opet, igrao je sam u napadu kada smo ostali sa desetoricom.
SelimoviČ je igrao desetak minuta
Serdarević je povrijedio skoro na početku utakmice :roll:
elSaik

#3663 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Kapiten. :thumbup:
elSaik

#3664 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:Slušam na radiju, da je bilo 1500 gledalaca u Travniku, znači 2500 štrumfova?
Tako je. Koja stotina gore dolje. :thumbup:
JThomas

#3665 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

gledaj ti njega :D homepage mu je themaniacs.org, a poslije nje ova tema, to je prvo što ujutru provjerava :D neka fino, neka :D

igra se briše, očajna utakmica, bod se piše :thumbup: preloša utakmica, mi ukupno stvorili jednu šansu, oni dvije koje je šeha briljantno :thumbup: izvadio.

i da, nama stvarno treba jedan klasan vezni igrač - plejmejker. treba izdržati do polusezone, nastaviti ovako klepati bodove na čvrstinu, i onda napasti sami vrh.

manijaci :dance: :thumbup: :thumbup:
Adi_vp

#3666 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

nikad_izvini wrote: Inače nemam običaj da napadam igrače Želje, kakvi god da su, dok se bore koliko mogu i znaju i nose sveti dres. Problem sa Bekrićem jeste da je on haman cijele prošle sezone srao kako hoće da ide. Onda ga "molio" ko je stigao da ne ide. Isto je bilo na početku ove sezone pa mu Amar nije dao i rekao nešto tipa, on je naš Ronaldo, platite milion i onda ga vodite. Tako nešto, parafraziram. I seljak se uhvatio fursata. I fura se a veze nema. Nit zna driblati, nit zna dodati. Od ta dva extra prodora jedan je završen tako što je dao loptu iza leđa našoj dvojici igrača koji su utrčavali u šesnaest. Druga je bila šansa Mešanovića ako sam dobro vidio. Znači,odigrao najbolju utakmicu i dao jednu upotrebljivu loptu. Ubrljao je gol šansu u prvom poluvremenu kada je loptu umjesto na krilo dodao golmanu Travnika, znači, fulio je dodavanje jedno deset metara, cirka. O pokušajima štopanja lopte, ne bih ovom prilikom. U stočnom Sarajevu nas je prodao i umjesto da vodimo sa dva nula, nakon njegovog jedinog prodora, on lobuje golmana i fula dva-tri metra gol. S tim je dokazao da igra za svoju statistiku a ne za KLUB. Protiv Zrinjskog je nas je opet prodao i namjestio gol mostarcima. Isto je uradio u Gradačcu(nisam bio na utakmici, to je jedina na kojoj nisam bio, al mi tako rekoše, da ne griješim dušu). Protiv Čelika je traljavo ubacio iz kornera, al nam je odbrana Čelika poklonila gol. Protiv Širokog isto ništa nije uradio.
Kad mu pogledaš statistiku, rekao bi ovaj je dobar, dva gola iz penala i jedna asistencija. A nije. Eto, zato mene nervira i nerviraće me mnogo više od likova koji su možda lošiji od njega. Prvi sam branio Šehu i Dinu iako su možda pravili i veće greške od njega. Al su davali sve od sebe i branili boje KLUBA onoliko koliko mogu i znaju. Dino bi onu loptu dodao u Lukavici, vjerovatno bi je loše dodao :D al bi pokušao, za razliku od ovog panja/kloca seljačkog. I to je raja počela da uviđa, barem što se tiče Bekrića. Takav je moj dojam. Nadam se da sam i ja pomogao u tom "uviđanju".
Ako mi možemo da se .ebemo po gostovanjima seljak treba da shvati šta brani i za koga igra. Ne za sebe, nego za KLUB !
:thumbup: Potpis!
Ne da mi se pisat nista o Bekricu,bilo bi cenzure podosta :D
Ovo ce svaki dobronamjeran navijac potvrditi.
Da se ne lazemo treba nam kreator igre na sredini terena,jer ako levat ovako nastavi moze bit problema...
Šibicar

#3667 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

nikad_izvini wrote: S tim je dokazao da igra za svoju statistiku a ne za KLUB.
Upravo tako :thumbup: Najviše što me kod njega nervira je to što kad napravi dobar potez,pa čak i dva :D ,umjesto da doda loptu ide da napravi treći,i naravno sve zasere i izgubi loptu.A kad treba brzo da se oslobodi lopte,pegla je koliko mu zakon fizike dozvoljava,pa onda kad baš ne može ništa drugo sa njom,pokuša je dodati,pa ona u većini slučajeva bude presječena i bezveze prodata...
Petit_Beurre

#3668 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

ćiro wrote:Slušam na radiju, da je bilo 1500 gledalaca u Travniku, znači 2500 štrumfova?
je li vas konačno bilo više od 5000 na jednoj domaćoj utakmici?

Kad poredim sa prošlom sezonom onda sam zadovoljan bodom, ali očito je da su nam svima apetiti porasli, što je sasvim sigurno dobra stvar.
Šeha me pozitivno iznenadio :thumbup:
Mislim da bi sljedeću utakmicu umjesto Bekrića mogao početi Višća. Bar bi ja tako nešto uradio :mrgreen:

graji ljoŽe,graji i dipobje... :dance:
_BaD_BoY

#3669 Re: FK Zeljeznicar

Post by _BaD_BoY »

nakon dvije godine suse na gostovanjima zeljo ce izgleda postati gostujuca momcad :D
posto nisam previse upoznat sa detaljima oko kluba dali bi me neko mogao informisati kakva je stanje sa mladjim kategorijama zelje..jer ste dosad izvezli dosta talenata pa kakvo je sad stanje?
ultima_palabra

#3670 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ma napadao sam i ja Bekrića ove sezone, kao da se previše ufurao. Ipak nadam se da je sad prelomio da ostaje u Želji, i da će igrati bolje. Ostajem pri tome da je ovu utakmicu odigrao bolje od prijašnjih. Zar stvarno mislite da bi Amar tolerisao nekog igra za sebe, a ne za tim? :roll: Pa izbacivao je on iz ekipe puno veće igrače od Bekrića.
BTW, maleni bi se trebali ušutiti što se tiče prebrojavanja gledalaca, poslije sinoćnjih fascinantnih 2000 protiv Laktaša :lol:
campa_xxx

#3671 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

nikad_izvini wrote: ...Next stop: Grbavica/Rudar Prijedor
:? :? :?

A zar nije FK Zeljeznicar - FK BOSNA Sarajevo ... kup BiH, Utorak 15.09.2009. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
campa_xxx

#3672 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Image

FK Bosna Sarajevo se takmici u Druga liga FBiH - Centar

TABELA

1 Bosna (Sarajevo) 3 2 1 0 12 3 7
2 Natron (Maglaj) 3 2 1 0 8 2 7
3 Famos (Hrasnica) 3 2 0 1 7 3 6
4 Radnik (Hadzici) 3 2 0 1 9 4 6
5 TOSK (Tesanj) 3 1 2 0 4 3 5
6 Vratnik (Sarajevo) 3 1 1 1 5 7 4
7 Orlic (Vogosca) 2 1 1 0 4 3 4
8 Vrbanjusa (Sarajevo) 3 1 1 1 7 5 4
9 Azot Drina (Vitkovici) 3 1 1 1 4 6 4
10 Usora (Zabljak) 3 1 1 1 7 8 4
11 Krivaja (Zavidovici) 3 1 0 2 5 10 3
12 Mladost (Zupca) 3 1 0 2 3 8 3
13 Pobjeda (Tesanjka) 3 0 2 1 4 6 2
14 Borac (Jelah) 3 0 2 1 7 8 2
15 Ozren (Semizovac) 2 0 1 1 1 3 1
16 Rudar (Breza) 3 0 0 3 2 10 0

Poslijednje tri utakmice

kolo 1
Bosna (Sarajevo) - Krivaja (Zavidovici) 8 - 0

kolo 2
Pobjeda (Tesanjka) - Bosna (Sarajevo) 1 - 1

kolo 3
Bosna (Sarajevo) - Borac (Jelah) 3 - 2
odvijac

#3673 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

poremetio nas je crveni od culuma,jer ja mislim da smo tada poceli uspostavljati svoju igru,da napadnemo pred kraj tekme,sto se vidi i kod amarovih izjava..a za bekrica,nije on toliko los,koliko ga je raja uzela na zub,proradice,samo lagano..
odvijac

#3674 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

danas je bila emitovana reportaza na ZDF,o nasoj reprezentaciji,i naravno dio emisije je bio posvecen najvecem klubu u drzavi..pricalo se kako je bio jedan od najboljih klubova ex yuge,medjuostalom i intervju sa edinom dzekom,soba mu puna obiljezja fudbalskog giganta sa grbavice.za par dana bi emisija trebala da bude postavljena na internet stranicu ove televizije,pa eto posto nas je puno propustilo to pogledati,trebali bi to uraditi :thumbup:
Petit_Beurre

#3675 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

odvijac wrote:danas je bila emitovana reportaza na ZDF,o nasoj reprezentaciji,i naravno dio emisije je bio posvecen najvecem klubu u drzavi..pricalo se kako je bio jedan od najboljih klubova ex yuge,medjuostalom i intervju sa edinom dzekom,soba mu puna obiljezja fudbalskog giganta sa grbavice.za par dana bi emisija trebala da bude postavljena na internet stranicu ove televizije,pa eto posto nas je puno propustilo to pogledati,trebali bi to uraditi :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

*ebo ZDF seljačka televizija, to je sigurno neko Ligatin snimao :mrgreen:

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=EXOtAifEthc :cry: :cry:

Keine ahnung :lol: :lol: :lol: :lol: joj Dzeko care
Post Reply