Lokacija je definitvno glavni faktor za određivanje cijene nekretnine pa onda stanje odnosno godina gradnje (ove getoe od novih naselja ne želim ni da komentarišem - za ova koja "malo bolje izgledaju" dovoljno je pogledati regulacioni plan i vidjeti na šta će ličiti kada se završe) + za mene je suludo kupiti stan u zgradi starijoj od 70tih godina (hint: zemljotres u Skoplju)...eyesburn wrote:tu se valjda svi slažemo. ali isto tako je skupo i nerealno dati preko 100k za novogradnju u pizdićima i džungla naseljima.CaneBos wrote:Mozemo se mi opravdavati lokacijama, klincima,palcima, ali cijene nasih polovnih stanova i njihovog stanja, spram naseg standarda su u oooogromnoj disproporciji i potpuno su nerealne.
ja kad bih kupovao, prvo bih gledao lokaciju, pa onda na toj lokaciji šta se najbolje može pronaći.
to su stvari ličnog afiniteta i ukusa, možemo mi do sutra pametovati.
Što se tiće cijena nekretnina - na žalost teško da će ići značajno dole (ako budu uopšte išle osim u ovim "novogradnjama" npr. Tibru na Stupu su na kraju prodavali za 900KM/m2 za stanove koji imaju pogled u zid ili tuđi prozor) jer smo i ovako najjeftiniji glavni grad u regionu bez obzira što je prosječna plata malo iznad 430 eura npr u Srbiji je cca 370 eura a nekretnine su u BG značajno skuplje (opet treba porediti "relativni" odnos lokacije) pa čak i u Skoplju su slične cijene nekretnina a oni imaju prosječnu platu od cca 350 eura...