Izgleda da je solidno napravljen, ali ako je kamera loša onda ću propustiti. Dosta koristim kameru, tako da ću pogledati onda nešto drugo.
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- boogy
#3651 Re: Kineski mobiteli
Hvala na odgovorima
Izgleda da je solidno napravljen, ali ako je kamera loša onda ću propustiti. Dosta koristim kameru, tako da ću pogledati onda nešto drugo.
- rovac13
#3652 Re: Kineski mobiteli
Zna li neko rjesenje za ovo
U pitanju je kineski telefon ( nije moj ) znam samo da izgleda kao samsung note 3 cak ima i logo samsung.
Telefon je toliko poceo zezat,sam instalira apliakcije,izbacuje non stop nesto pa to ne moze se maknut,i na kraju kad hoces da pozivas ne prihvata znakove * ili #,tako da se ne moze provjerit stanje kredita.
Juce smo uradili factory reset,znaci sve na fabricko stanje,i radio je nekoliko minuta savrseno.......ja sam gledao odma da iskljucim auto update na play store.......medjutim on je odma navalio nesto skidat instalirat.......nekakav badu browser,i neke gluposti za ciscenje memorije bla bla......onda sam nasao jos nekakav mobo market......i na njemu sam po iskljucivao update i sve sto je auto.......tako sam nasao jos neki play app ili nesto tako.....i na njemu sam nesto po iskljucivao...........ali on i dalje skida instalira..........non stop izlaze obavjestenja i pojavljuju se nove ikone.
Poslije reseta telefona trebalo mu je sat-dva da opet sve bude po starom......i opet ne prihvata * ili #.
Sta da se radi ???
U pitanju je kineski telefon ( nije moj ) znam samo da izgleda kao samsung note 3 cak ima i logo samsung.
Telefon je toliko poceo zezat,sam instalira apliakcije,izbacuje non stop nesto pa to ne moze se maknut,i na kraju kad hoces da pozivas ne prihvata znakove * ili #,tako da se ne moze provjerit stanje kredita.
Juce smo uradili factory reset,znaci sve na fabricko stanje,i radio je nekoliko minuta savrseno.......ja sam gledao odma da iskljucim auto update na play store.......medjutim on je odma navalio nesto skidat instalirat.......nekakav badu browser,i neke gluposti za ciscenje memorije bla bla......onda sam nasao jos nekakav mobo market......i na njemu sam po iskljucivao update i sve sto je auto.......tako sam nasao jos neki play app ili nesto tako.....i na njemu sam nesto po iskljucivao...........ali on i dalje skida instalira..........non stop izlaze obavjestenja i pojavljuju se nove ikone.
Poslije reseta telefona trebalo mu je sat-dva da opet sve bude po starom......i opet ne prihvata * ili #.
Sta da se radi ???
- dinooh
#3653 Re: Kineski mobiteli
Izgleda da se bas internet-market.eu krije iza to2c. Neke modele vec imaju, a neki dolaze
Lenovo za 349KMU ponudi su novi uređaji po nenadmašivim cijenama!!
UMI EMAX, UMI HAMMER, JIAYU S3, ZOPO ZP320 I LENOVO K3 NOTE
-
geekmanijak
#3654 Re: Kineski mobiteli
GARANCIJA--- šalje se u Kinu u slučaju kvara.dinooh wrote:Izgleda da se bas internet-market.eu krije iza to2c. Neke modele vec imaju, a neki dolazeLenovo za 349KMU ponudi su novi uređaji po nenadmašivim cijenama!!
UMI EMAX, UMI HAMMER, JIAYU S3, ZOPO ZP320 I LENOVO K3 NOTE
evo link:
http://postimg.org/image/o1wvg5q5l/
- irac300
#3655 Re: Kineski mobiteli
Cijene su sasvim korektne.
-
geekmanijak
#3656 Re: Kineski mobiteli
da ok su cijene na T02C, ali jebat ga onda kad za BiH warehouse treba cekati 15-45 dana. E sad opet vidim da preko www.internet-market.eu to sve ide.irac300 wrote:Cijene su sasvim korektne.
Opet bi radije zarizikao pa kupio sa China warehouse pa mozda prode bez carine i PDV, a kad bih ovdje kupovao onda bi opet radie platio kojih 20-30km skuplje pa imao BiH garanciju kod nekih drugih shopova.
-
febo_acm
#3657 Re: Kineski mobiteli
Sinoć stigao prvi K3 Note... Promašila me carina

Znači koštao me oko 289 KM. Šta reći za mobitel? Imam G2 i G3, ali ovaj K3 Note mi ne kaska za njima ni sekunde... Sada dajem sestri G3, a prodajem G2.
Za drugi sam dobio obavijest da dostavim račun sa paypala i on će stići vjerovatno sutra.
Onako na prvu, Note 3 je fakat vrhunski mobitel za tu cijenu. Sve je brzo, ništa ne šteka, zvuk solidan, kamera meni lično iznenađujuće kvalitetna iako su je mnogi osporavali. Recimo žena mi je koristila S4 i sada je uzela ovaj prvi K3. Danas mi šalje poruku da je K3 njoj duplo bolji u svemu. Stalno slika bebu i kaže da su slike mnogo bolje u odnosu na S4.
Znači koštao me oko 289 KM. Šta reći za mobitel? Imam G2 i G3, ali ovaj K3 Note mi ne kaska za njima ni sekunde... Sada dajem sestri G3, a prodajem G2.
Za drugi sam dobio obavijest da dostavim račun sa paypala i on će stići vjerovatno sutra.
Onako na prvu, Note 3 je fakat vrhunski mobitel za tu cijenu. Sve je brzo, ništa ne šteka, zvuk solidan, kamera meni lično iznenađujuće kvalitetna iako su je mnogi osporavali. Recimo žena mi je koristila S4 i sada je uzela ovaj prvi K3. Danas mi šalje poruku da je K3 njoj duplo bolji u svemu. Stalno slika bebu i kaže da su slike mnogo bolje u odnosu na S4.
-
bumerangss
#3658 Re: Kineski mobiteli
Jedno pitanje pa molim ko zna da odgovori
imam samsung galaxy s3 neo kupljen prije 8 mjeseci u nekoj radnji, ne znam kojioj i nemam garancije jer sam ga dobio na poklon. Sve je ferceralo ok do neki dan kd mi se mob ugasio sa 17% baterije pa dan poslije se ugasi sa 40% pa dan poslije sa 56% i tad otvorim i vidim da se baterija napuhala i kupim drugu bateriju i mislim haj sad je sve ok kad opet mi se mob ugasi na 19% baterije
i svaki put prije nego sto se ugasi displej mu zatreperi par sekundi. Sta bi moglo biti, kakav defekt je u pitanju, gdje da odnesem na servis i koliko bi me to sve kostalo? Unaprijed hvala! 
- krakatoa
#3659 Re: Kineski mobiteli
Agram servis u Azize Šaćirbegovič je ovlašteni Samsung servis. I kad budeš nosio telefon pripreni dobru gutu para jer su žara ali su bar oficijelni.bumerangss wrote:Jedno pitanje pa molim ko zna da odgovoriimam samsung galaxy s3 neo kupljen prije 8 mjeseci u nekoj radnji, ne znam kojioj i nemam garancije jer sam ga dobio na poklon. Sve je ferceralo ok do neki dan kd mi se mob ugasio sa 17% baterije pa dan poslije se ugasi sa 40% pa dan poslije sa 56% i tad otvorim i vidim da se baterija napuhala i kupim drugu bateriju i mislim haj sad je sve ok kad opet mi se mob ugasi na 19% baterije
i svaki put prije nego sto se ugasi displej mu zatreperi par sekundi. Sta bi moglo biti, kakav defekt je u pitanju, gdje da odnesem na servis i koliko bi me to sve kostalo? Unaprijed hvala!
-
nedimrib1
#3660 Re: Kineski mobiteli
Na focalprice.com, Doogee Y100 Valencia 2 - 99.99$ do kraja mjeseca 
- makaranka
#3661 Re: Kineski mobiteli
opet ja
jel neko naruciva kad je mobitel pre-sale? zanima me kako to funkcionira? hvala
-
nedimrib1
#3662 Re: Kineski mobiteli
Kupovina mobitela prije nego je u zvanicnoj prodaji. Kupis, tj. narucis mobitel, dok jos prodavac nema mobitela na lageru ("in stock"). Kad dobije mobitel, onda salje i narudzbe. Dan kad ce mobitel biti "in stock" obicno bude oznacen, taj dan i salju narudzbe.makaranka wrote:opet jajel neko naruciva kad je mobitel pre-sale? zanima me kako to funkcionira? hvala
-
arnes86
#3663 Re: Kineski mobiteli
Jel neko instalirao navigaciju na mobitel , ako neko znam mozel mi poslati detalje na PMkako instalirati... Hvala....
- Haris.ba
#3664 Re: Kineski mobiteli
Gledao sam nedavno Huawei, Alcatel i Prestigio.
Zanima me zašto se dijeli memorija u telefonu tako da postoji ograničenje za snimanje aplikacija. Telefon ima npr. ima 16GB interne memorije, ali ograničenje od oko 1 GB za aplikacije.
Da li čekati mobitele sa andoroid 5.0 koji bi trebao ispraviti to?
Zanima me zašto se dijeli memorija u telefonu tako da postoji ograničenje za snimanje aplikacija. Telefon ima npr. ima 16GB interne memorije, ali ograničenje od oko 1 GB za aplikacije.
Da li čekati mobitele sa andoroid 5.0 koji bi trebao ispraviti to?
-
gidra
#3665 Re: Kineski mobiteli
Druze kakvi su utisci nakon 10ak dana korištenja telefona?febo_acm wrote:Sinoć stigao prvi K3 Note... Promašila me carina![]()
![]()
Kontam i ja da naručim sa internet-market.eu samo ne znam da li imaju na stanju ili se mora čekati kao da iz Kine naručujem...
-
febo_acm
#3666 Re: Kineski mobiteli
Ja sam u principu zadovoljan, za te pare nisam mogao bolje dobiti.
Kao jedinu zamjerku neveo bih kameru. Ne u smislu da je loša, već stvarno se mora mirovati kada se slika jer ukoliko se malo ruka pomjeri slike ispadnu mutne. Ostalo je sve i više nego dobro. I na ovo oko kamere se čovjek navikne s vremenom.
Nećeš pogriješiti ako ga uzmeš. Pogledaj na Piku imaš ih po 330-350 KM do 410 KM. Sa carinom te izađe oko 380 KM. Ne vrijedi čekati 20 dana zbog 20 KM, a možeš ga i jeftinije naći. Mene je ženin koštao 288 KM jer je prošao bez carine
Kao jedinu zamjerku neveo bih kameru. Ne u smislu da je loša, već stvarno se mora mirovati kada se slika jer ukoliko se malo ruka pomjeri slike ispadnu mutne. Ostalo je sve i više nego dobro. I na ovo oko kamere se čovjek navikne s vremenom.
Nećeš pogriješiti ako ga uzmeš. Pogledaj na Piku imaš ih po 330-350 KM do 410 KM. Sa carinom te izađe oko 380 KM. Ne vrijedi čekati 20 dana zbog 20 KM, a možeš ga i jeftinije naći. Mene je ženin koštao 288 KM jer je prošao bez carine
- rovac13
#3667 Re: Kineski mobiteli
Kako zaustaviti kineski telefon da sam skida aplikacije.......hitno je.......pomagajte.Kopija note 3.
Dosli juce na more covjek ukljucio tarifu koja podrazumijeva 2gb ......ali telefon je od juce sam skinuo pola gb.......skida neke igrice badu browser itd......nema cega nema........ako ovako nastavi sve ce mu svuc za dan dva.
Ima li kakva opcija da zabrani aktivnosti na net .......osim onog sto on hoce.
Ja sam vec po iskljucivao auto update i slicno na google play......mobo market i samsung hub i jos neke sam disable.......sve sto sam nasao sumnjivo sam iskljucio........ali on skida i dalje ubi.
Dosli juce na more covjek ukljucio tarifu koja podrazumijeva 2gb ......ali telefon je od juce sam skinuo pola gb.......skida neke igrice badu browser itd......nema cega nema........ako ovako nastavi sve ce mu svuc za dan dva.
Ima li kakva opcija da zabrani aktivnosti na net .......osim onog sto on hoce.
Ja sam vec po iskljucivao auto update i slicno na google play......mobo market i samsung hub i jos neke sam disable.......sve sto sam nasao sumnjivo sam iskljucio........ali on skida i dalje ubi.
- drug_profi
#3668 Re: Kineski mobiteli
Jesi li probao da mu odredis da su apdejti samo preko wifi veze?
- rovac13
#3669 Re: Kineski mobiteli
Ni sam ne znam sta sam sve pogasio na tom telefonu........zadnje sam primijetio da kad se ode na setings.device.accessibility ima opcija sync........ja ju stavim na off dok se okrenem ona je opet na on........to meni ne izgleda normalno.
Ajd ja sam konto resetujem mob i bice ok........ali vraga uradio factory reset......on ko lud navali skidat odma .
Elem nebi sebi kupio nista kinesko.
Ajd ja sam konto resetujem mob i bice ok........ali vraga uradio factory reset......on ko lud navali skidat odma .
Elem nebi sebi kupio nista kinesko.
- drug_profi
#3670 Re: Kineski mobiteli
Ima li nesto kao "About device"? Tu bi trebalo da ima opcija software update.
Drugo - ka pokrenes google play ima gore lijevo setting pa provjeti je li podesen na wifi.
sve kontam da ovo vec znas ali nije viska da podsjetim.
Drugo - ka pokrenes google play ima gore lijevo setting pa provjeti je li podesen na wifi.
sve kontam da ovo vec znas ali nije viska da podsjetim.
- SONY_91
#3671 Re: Kineski mobiteli
Ma, znaju te kopije doći sa predinstaliranim raznoraznim virusima i malte ne nemoguće je isključiti da skida aplikacije. Jedino što preostaje je da Root-a telefon i pobriše sve kineske aplikacije a ako i to ne pomogne ne gine mu da na novo instalira Rom
- art vandeley
#3672 Re: Kineski mobiteli
Kojeg kineza uzeti za cijenu od oko 100 dolara, maksimalno 120? Vidim ima ih po akcijama i snizenjima...Nisam neki zahtjevan korisnik, stavise poprilican sam laik u ovom polju. Bitni su mi kvalitete izrade, baterija, pa zatim performance, kamera onako, dobro je da se nadje ali ne treba mi nista posebno...ne igram igrice I slicno...
Kakav je ovaj Doogee Valencia 2? Najvise mi zapao za oko Lenovo P780, ima skoro sve sta mi treba al brate potezak ...Ima tu i ovaj Elephone G2 itd...
Vidim ima tu masa tih "brendova", ima li kakva posebna preporuka?
Kakav je ovaj Doogee Valencia 2? Najvise mi zapao za oko Lenovo P780, ima skoro sve sta mi treba al brate potezak ...Ima tu i ovaj Elephone G2 itd...
- SONY_91
#3673 Re: Kineski mobiteli
Ukoliko ti je baterija pri vrhu prioriteta onda idi na Elephone P6000. Ja sam ga koristio 15-tak dana, i, poslije OnePlus One od svih 'kineza' koje sam imao priliku koristiti, a bilo ih je poprilično, najbolju autonomiju sam imao upravo na P6000. Jedina mana kamera. Performanse su također na zavidnom nivou kada uzmemo u obzir da košta ispod 120USDart vandeley wrote:Kojeg kineza uzeti za cijenu od oko 100 dolara, maksimalno 120? Vidim ima ih po akcijama i snizenjima...Nisam neki zahtjevan korisnik, stavise poprilican sam laik u ovom polju. Bitni su mi kvalitete izrade, baterija, pa zatim performance, kamera onako, dobro je da se nadje ali ne treba mi nista posebno...ne igram igrice I slicno...
- art vandeley
#3674 Re: Kineski mobiteli
http://www.dx.com/p/lenovo-k3-android-4 ... Z47wXe7sdU
Odlucih se ipak za ovaj...dobio sam nekih preporuka, procitao review-e po netu... Samo me zanima pouzdanost ovog dx.com sajta? Ima li ko veca iskustva s kupovinom preko njega? Kupovao sam ja sitne djidje do 5 dolara ali i to je vec sada bilo poodavno, preko godine dana.
Odlucih se ipak za ovaj...dobio sam nekih preporuka, procitao review-e po netu... Samo me zanima pouzdanost ovog dx.com sajta? Ima li ko veca iskustva s kupovinom preko njega? Kupovao sam ja sitne djidje do 5 dolara ali i to je vec sada bilo poodavno, preko godine dana.
-
febo_acm
#3675 Re: Kineski mobiteli
Za 20$ više imaš K3 Note... Isplati se, ako si u mogućnosti. Ja imam dva komada i prezadovoljan sam.art vandeley wrote:http://www.dx.com/p/lenovo-k3-android-4 ... Z47wXe7sdU