Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Comrad wrote:@LSD, znaci nasi igraci su trebali fino nakon prve cetvrtine se spakovat i kucama? Kakvo ti je to razmisljanje jbt. Ljudi se vrate nakon -21, nesretno izgubimo i sta sad? Trebamo prestati igrati kvalifikacije, jer su nas razvalili u prvoj cetvrtini. Razbili nas ljudi I sta sad? Pa desava se I najboljim reprezentacijama da ih stane.
Ne naši igraci, nego sam se ja treba odmah pokupiti nakon prve cetvrtine...a ovi naši nazovi igraci su nešto stizali, maltretirali i sebe i publiuku nakon poražavajuce 1/4, napinjali se ko žabe i na kraju - ništa...ćorak....odoše gruzijci sa pobjedom....šta si radio citavu tekmu - ništa....gdje si pošao - nigdje...ma mogli su i oni nakon 1/4 odstupiti....luzerski mentalitet
A j sam trebao odustati od daljnjeg maltretiranja sebe i svojih živaca odmah nakon -20 u prvih 10 minuta....pametni ljudi tako rade.
Last edited by LSD on 23/08/2012 16:29, edited 1 time in total.
Gledaj vise americke filmove, tamo glavni lik fasuje prvi, al se do kraja filma trijumfalno vrati i pobjedi
Izgubili, izgubili, jbg desava se. Odigrali katastrofalno 1/4, jbg desava se. Ne bude uvijek happyend.
crkvice wrote:Gledaj vise americke filmove, tamo glavni lik fasuje prvi, al se do kraja filma trijumfalno vrati i pobjedi
Izgubili, izgubili, jbg desava se. Odigrali katastrofalno 1/4, jbg desava se. Ne bude uvijek happyend.
Povratak bosanskih sinova: Emir Sulejmanović će igrati za BiH!
Emir Sulejmanović, 17-godišnji talentirani košarkaš koji je naszupao za Finsku U 16 reprezentaciju, od naredne godine igrat će za Bosnu i Hercegovinu.
Ovo je za Bportal kazao član UO Košarkaškog saveza BiH i član FIBA Boarda Mirsad Đonlagić. On navodi da je naš Savez 'pronašao mehanizme u FIBA-i, koji će omogućiti da Sulejmanović zaigra u dresu reprezentacije BiH'.
-Mislim da ne trebamo previše detalja iznositi u javnost dok se cijeli posao ne završi. Uglavnom, sa sigurnošću možemo reći da je Sulejmanović naš igrač-kaže Đonlagić.
Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. godine u Žepi, dok je u ovom mjestu i Srebrenici trajao genocid nad Bošnjacima. Talentirani košarkaš obreo se u Finskoj i zaigrao za tamošnju reprezentaciju. Međutim, nijednog trenutka nije dvojio za koju reprezentaciju želi zaista igrati.
-Bez dileme je rekao da je njegova zemlja i njegova reprezentacija Bosna i Hercegovina-kaže Đonlagić.
Sulejmanović je to potvrdio i svojim dolaskom u Sarajevo. Junior ljubljanske Olimpije tokom 'Šestoaprilskog turnira' u Sarajevu već je upisao prve minute u dresu naše U 18 selekcije.
Rekho li ja da ljudi straaaasne stvari rade u KS-u i da bi se svi sportski kolektivi na njih trebali ugledati! Cestitke!
PS Sta je sa onim melih Sehicem sto za koledz igra? Kao bio je pozivan u mladje kategorije ali nije mogao doci jer je imao vazne tekme za klub igrati, hoce li on za nas igrati ili?
Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. godine u Žepi, dok je u ovom mjestu i Srebrenici trajao genocid nad Bošnjacima. Talentirani košarkaš obreo se u Finskoj i zaigrao za tamošnju reprezentaciju. Međutim, nijednog trenutka nije dvojio za koju reprezentaciju želi zaista igrati.
-Bez dileme je rekao da je njegova zemlja i njegova reprezentacija Bosna i Hercegovina-kaže Đonlagić.
Ozbiljno sam i odgovorio. Mislim da sam negdje pričitao da želi invidualni trening da se razvije još, da neće odmah igrati za repku radi toga. Nešto slično, zaboravih. Jest talenat, ali gledao sam ocjene potencijala za njega i solida je i ništa više.
Sulejmanović je centar. Znači, na poziciji na kojoj smo na Eurobasketu 2011. imali tek jednog Elmedina Kikanovića, sad imamo Sulejmanovića, Nurkića, Sinanovića i Kikaknovića. To je dosta dobra stvar.
Sad da nam je onog Crnogorca mlatnut' sebi jer su nam krilne pozicije malo u deficitu i naći još jednog niskog centra, i bit ćemo spremni za Sloveniju.
Nova potvrda ispravnog puta i dobrog rada u mladom sarajevskom klubu Spars, članu A-1 lige BiH, stigla je pozivom čak trojici njegovih košarkaša da učestvuju u NBA kampu "Basketball Without Borders".
NBA liga i poznati proizvođač sportske opreme "Nike" od 13. do 16. septembra organiziraju kamp u Moskvi. Sarajevski klub predstavljat će bh. reprezentativac Nermin Buza (17 godina, 201 centimetar), srbijanski Đoko Šalić (17, 210) i slovenski reprezentativac Aleksej Nikolič (17, 189).
- Naravno da smo zadovoljni i ponosni zbog ovog poziva, pogotovo zato što ćemo biti klub s najviše igrača u kampu, u kojem će učestvovati ukupno 25 košarkaša. Jedini smo evropski klub koji će imati tri igrača, a pored toga i tri reprezentativca tri različite države - kaže prvi trener Sparsa, Zeničanin Marko Trbić.
Proljetos je Trbić uspješno vodio juniore Sparsa na turniru Eurolige kada su ovi mladići privukli pažnju svjetske košarkaške javnosti. U kampu će učestvovati i Domagoj Bošnjak (17, 197) iz bh. prvaka Širokog. Bošnjak je rođen u Mostaru, ali je član kadetske reprezentacije Hrvatske.