Ako je prilikom kupovine onda ti je to vec odavno, uvijek pri kupovini moras da kliknes i manuelno promjenis.mirche_ wrote:S novim redizajnom stranice pojavio mi se i novi problem. Dakle, paypal je poceo da mi naplacuje konverziju valuta po njihovom masnom procentu. Do sada nisam se susretala s tim problemom, jer je konverziju vršila moja banka. Slala sam im 2x mail, međutim od podrške nisam naišla na konkretno rješenje mog problema, kao da uopšte ne čitaju poentu niti ono što sam jasno naglasila. Ni prilikom checout-a nemam opcije u vezi konverzije.
Ima li neko slično iskustvo?
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
niho92
#3651 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
- rida1976
#3652 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koju karticu da zatrazim u intesa banci da je vezem za paypal? Treba mi kartica po sistemu da licno uplacujem sredstva na nju i ista koristim za placanje putem paypal?
-
hali gali halid
#3653 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Your Paypal payment could not be completed. You can always visit your account settings and add a valid credit card number, or update your Paypal information to complete your purchase. Please contact Paypal directly if you believe there's something wrong with your account Paypal related errors.
Zašto mi ovo izbacuje, a već sam kupio jednom to što sam htio, a sada ovo? Konkretno na facebooku je nešto.
Zašto mi ovo izbacuje, a već sam kupio jednom to što sam htio, a sada ovo? Konkretno na facebooku je nešto.
-
FrozenCastle
#3654 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam u unicredit i bbi banci pokušala otvoriti visa electron debitnu, rekli su mi da ne može to više, samo Mastercard i rečeno mi je da preko paypala ne mogu primiti novac na tu karticu kao ni povrat.
-
DON_eARL
#3655 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Joj što izvode sa ovom konverzijom, lafo te ponude pri kupovini koju ćeš konverziju, a kad izabereš da konverziju vrši banka i klikneš Agree, opet se vrati na njihovu konverziju. 
Edit: Ipak je povuklo samo EUR sa kartice.
Edit: Ipak je povuklo samo EUR sa kartice.
-
hava123
#3656 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel neko ima otovrenu Visa elektron u Intesi Sao Paolo?
Rekoše mi da je naknada za vodjenje računa 1.50km ako račun ide preko maila i nekih 12km godišnje članarine
Rekoše mi da je naknada za vodjenje računa 1.50km ako račun ide preko maila i nekih 12km godišnje članarine
-
boyche
#3657 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li mogu normalno kupovati preko ebaya i ostalih sajtova za trgovinau, ako sam samo unio karticu na paypal bez da sam isao u banku i uzeo onaj card statement i one brojeve unio?
-
hava123
#3658 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa ne možeš. Moraš verifikovat sa ''kodom'' koji ti oni pošalju. Pogledaj u izvodu na bankomatu, tu ti bude taj ''kod''.boyche wrote:Je li mogu normalno kupovati preko ebaya i ostalih sajtova za trgovinau, ako sam samo unio karticu na paypal bez da sam isao u banku i uzeo onaj card statement i one brojeve unio?
Kad ga uneseš onda možeš.
- Nabucco
#3659 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Eh ovako.. Otvorio sam prepaid karticu u HypoBanci.. Aktivirao paypal, sve ok radi.. Sad sam dobio kod sa verifikaciju kartice. Kad unesem taj kod dobijem sljedecu poruku: Sorry, we are not able to process your request. Please try again later.
Ovo mi se dešava evo 24 sata..
Na kartici trenutno nema para, mozda je do toga ?
Ovo mi se dešava evo 24 sata..
Na kartici trenutno nema para, mozda je do toga ?
-
maida95
#3660 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisi mogao dobiti kod prije ubacivanja kartice na paypal. Uplati 5-10 KM, pa probaj opet. Ako ne budeš mogao odma', pokušaj sutradan dok legnu pare na račun 
- Nabucco
#3661 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dodao sam ja karticu ima par mjeseci, i u decembru sam trazio da verifikujem i skinuli su 3.5KM za to.. Došao kod uz izvjestaj.. I kod je ocigledno dobar jer kad ukucam neki drugi kud izbaci da je kod pogrešan i umanji mi jedan pokušaj ...maida95 wrote:Nisi mogao dobiti kod prije ubacivanja kartice na paypal. Uplati 5-10 KM, pa probaj opet. Ako ne budeš mogao odma', pokušaj sutradan dok legnu pare na račun
-
maida95
#3662 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne znam šta bi to moglo da bude. Pošalji mail supportu na paypal pitaj ih zašto ne možeš da verifikuješ.
-
Ferlo
#3663 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
jel bi neko mogao da zna zbog čega meni stoji narudžba na pending (na kartici ima dovoljno novca), već nekih 10-tak dana.
Pending:
This payment is being processed. Allow up to 4 days for it to complete.

Pending:
This payment is being processed. Allow up to 4 days for it to complete.
Last edited by Ferlo on 25/01/2016 12:07, edited 1 time in total.
- ferratilis
#3664 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li mi neko reci koliko PayPal naplacuje kad kupim nesto online, nigdje to ne vidim kad placam. Znaci, placam preko PayPala, nisu pare na PayPal nalogu nego uzima pare s mog tekuceg racuna. Hvala unaprijed
-
niho92
#3665 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Paypal uvijek povlaci pare sa racuna direktno ...prilikom svakog placanja moras vidjet iznos koji placas jer uvijek pokaže, sad možda ti to i ne primjetis ali uvijek pokaže, sljedeci put dobro pogledaj kad kucas podatke od Paypala.ferratilis wrote:Moze li mi neko reci koliko PayPal naplacuje kad kupim nesto online, nigdje to ne vidim kad placam. Znaci, placam preko PayPala, nisu pare na PayPal nalogu nego uzima pare s mog tekuceg racuna. Hvala unaprijed
A sve transakcije mozes vidjet kad se ulogujes na Paypal
- MJAU - da
#3666 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja, ima li neko vremena i dobre volje da mi objasni kako otvoriti račun osobi starijoj za primanje donacija mjesečno? Mislim, registrovala sam, ali kao sebi, treba li nešto special da bi se primao novac i kako da objasnim da povlači taj novac na svoj bankovni račun?
Ja imam taj paypal i plaćam uredno, kupujem zahvaljujući istom, ali nisam nikad primila novac i ne znam kako to.
Ja imam taj paypal i plaćam uredno, kupujem zahvaljujući istom, ali nisam nikad primila novac i ne znam kako to.
-
maida95
#3667 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Bitno je samo da ima Visa Electron karticu, prelistaj unazad nekoliko stranica, ja mislim da piše sve vezano za povezivanje kartice i tako to.MJAU - da wrote:.
Možeš čekati svaki prvi da paypal automatski bez naknade prebaci pare na banovni račun/karticu, a možeš povući bilo koji dan u mjesecu ali u tom slučaju se plaća naknada od 5$.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3668 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pošto je paypal malo promijenio dizajn stranice, a najvjerovatnije svima prebacio da on vrši konverziju valuta, a ne banka, evo novi tutorial

Last edited by Mehemed on 14/02/2018 11:13, edited 2 times in total.
-
The BEN10
#3669 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Aferim Mehemede, fkt je bio postavio da konverziju vrši PayPal.
- MJAU - da
#3670 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
maida95 wrote:Bitno je samo da ima Visa Electron karticu, prelistaj unazad nekoliko stranica, ja mislim da piše sve vezano za povezivanje kartice i tako to.MJAU - da wrote:.
Možeš čekati svaki prvi da paypal automatski bez naknade prebaci pare na banovni račun/karticu, a možeš povući bilo koji dan u mjesecu ali u tom slučaju se plaća naknada od 5$.
Hvala, ma ima sve uredno, ali mi ne dozvoljava da verifikujem karticu, kao javlja da "we are desibled the use this cars od paypal". Krtica je uredna, validna, ima sredstava na istoj, s bankom provjereno. Je li možda treba obaviti prvo neko slanje novca, kupovinu, ili?
-
maida95
#3671 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Probaj da kupiš nešto u nekom supermarketu, par markica pa da platiš karticom, i nakon toga je probaj ponovo spojiti. Ako ne bude tad radilo, morat ćeš im poslati mail, stvarno ne znam šta bi moglo da bude 
- MJAU - da
#3672 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
maida95 wrote:Probaj da kupiš nešto u nekom supermarketu, par markica pa da platiš karticom, i nakon toga je probaj ponovo spojiti. Ako ne bude tad radilo, morat ćeš im poslati mail, stvarno ne znam šta bi moglo da bude
Ok. Hvala, probaću.
-
IstinitaPoruka
#3673 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam jedno pitanje..
Kako povezati novu karticu sa PayPal računom..Prošla kartica mi je istekla u ovom mjesecu, otišao sam jučer do banke i službenik mi je dao novu karticu i rekao da će biti aktivna od 9 sati.
Probao sam da aktiviram PP akaunt, sa strane mi ovo piše: http://prntscr.com/9viq8s , međutim kad ukucam onaj CSC i novi datum trajanja (prije je bio 2 godine, sad mi 4 godine kartica vrijedi), izbaci mi ovo "Sorry, card rejected by bank. Please check with your bank."
Da li moram dodati ovu novu karticu sa novim brojem (onaj od 16 cifara) i da li će mi oduzeti opet 1,99 i trebam li ponovo potvrditi ili je ovo do banke?
Kako povezati novu karticu sa PayPal računom..Prošla kartica mi je istekla u ovom mjesecu, otišao sam jučer do banke i službenik mi je dao novu karticu i rekao da će biti aktivna od 9 sati.
Probao sam da aktiviram PP akaunt, sa strane mi ovo piše: http://prntscr.com/9viq8s , međutim kad ukucam onaj CSC i novi datum trajanja (prije je bio 2 godine, sad mi 4 godine kartica vrijedi), izbaci mi ovo "Sorry, card rejected by bank. Please check with your bank."
Da li moram dodati ovu novu karticu sa novim brojem (onaj od 16 cifara) i da li će mi oduzeti opet 1,99 i trebam li ponovo potvrditi ili je ovo do banke?
-
amrq7u
#3674 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, moraćeš dodati tu novu karticu, to bi trebalo da ti bude jasno, i oduzeće ti $1.99, ali će ti i vratiti.IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje..
-
IstinitaPoruka
#3675 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dodao sam novu karticu, nije mi 'oduzelo' ništa sa računa, barem mi ne dolazi na mail niti tamo na PayPalu ima izvještaj za to..amrq7u wrote:Da, moraćeš dodati tu novu karticu, to bi trebalo da ti bude jasno, i oduzeće ti $1.99, ali će ti i vratiti.IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje..
Da li preporučujete brisanje stare kartice ili ne?
Napomena, imam već kupljene neke proizvode zadnjih dana, te jedan čekam da mi naprave shipping..