AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#3651 Re: AC Milan
S ovim Allegri raspolaze trenutno:
Golmani:
Abiati, Gabrijel, Pazalji
Odbrana: Abate, Antonini, Mexes, Zapata, Acerbi, Bonera, Jepes, De Siljo, Mesbah, Vila
Veza: Nocerino, Boateng, Montolivo, Konstant, Traore, Karmona, Ambrosini, Emanuelson, Valoti, Muntari, Strasser, Flamini
Napad: El Saravi, Pazini, Pato, Robinjo, Krkic, Niang.
Spekulacije o mogucim pojacanjima
Odbrana: Karvaljo, Mbiwa
Vezni red: Diara, Nigel de Jong, Dos Santos, Kaka.
Napad:Bentner, Diakite, Rossi.
E sad masu je tu jos imena koji su se provukli kroz spekulacije od Kerola, Palomba, Ovena, Sahina, Kake, Rosija, Mela ...
Po nekoj mome vidjenju novog Milana, moguca kupovina Krkica koji je krilni napadac, govori da bi Milan mogao da iznenadi nas kupovinom Djuzepe Rosija koji je slican igrac, brz, prodoran i moze da igra i u sredini napada, a bogme i uz desnu stranu. Dobar igrac, ali trenutno van forme jer je imao gadnu povredu. Te da bi kupovinom jednog zadnjeg veznog i stopera Milan trebao zatvoriti prelazni rok, a to su po meni Nigel De Jong i Karvaljo. Ali vidjecemo. Rosi je vidjen na utakmici Milana i Reala kako razgovara sa pojedinim igracima Milana. Na Nigela ne racuna Mancini, a na Karvalja Murinjo. Obojica su cini mi se transfer listi, pa je sve moguce... Vidjecemo do petka ko ce jos stici.
Golmani:
Odbrana: Abate, Antonini, Mexes, Zapata, Acerbi, Bonera, Jepes, De Siljo, Mesbah, Vila
Veza: Nocerino, Boateng, Montolivo, Konstant, Traore, Karmona, Ambrosini, Emanuelson, Valoti, Muntari, Strasser, Flamini
E sad masu je tu jos imena koji su se provukli kroz spekulacije od Kerola, Palomba, Ovena, Sahina, Kake, Rosija, Mela ...
Po nekoj mome vidjenju novog Milana, moguca kupovina Krkica koji je krilni napadac, govori da bi Milan mogao da iznenadi nas kupovinom Djuzepe Rosija koji je slican igrac, brz, prodoran i moze da igra i u sredini napada, a bogme i uz desnu stranu. Dobar igrac, ali trenutno van forme jer je imao gadnu povredu. Te da bi kupovinom jednog zadnjeg veznog i stopera Milan trebao zatvoriti prelazni rok, a to su po meni Nigel De Jong i Karvaljo. Ali vidjecemo. Rosi je vidjen na utakmici Milana i Reala kako razgovara sa pojedinim igracima Milana. Na Nigela ne racuna Mancini, a na Karvalja Murinjo. Obojica su cini mi se transfer listi, pa je sve moguce... Vidjecemo do petka ko ce jos stici.
-
oridjidji
#3652 Re: AC Milan
Dosta je on tu utakmicu uradio posla, namjestio Robinju go, dao i sam go iz jedanesterca. Medjutim to je to. Sljedecu utakmicu se protiv Arsenala nije ni vidio. A bogme ni protiv Barse, iako je u drugoj utakmici bio strijelac. Prvu utakmicu sa Arsenalom su odigrali svi dobro. Ni Robinho nista losije nije izgledao na terenu od Ibre. Dao cova dva gola.odesveuhonduras wrote:
osim što je arsenal podijelio na razlomke![]()
hajde navikao sam da englezi pričaju kako ibrahimović nije čovjek za velike utakmice jer su ga gledali par puta u ligi prvaka protiv njihovih klubova pa ih nije oduševio.. frajer je dobio sam derbija i derbija, i realno, milan bi bio blizu ovogodišnje nikakvosti i zadnje dvije godine da nije bilo ibrahimovića.
Sad, očito da berlusconi više nema para i da je ibra prodan da se uštedi na plati jer i nisu neke pare dobili za takvog igrača, ali reći da je trebalo prodati ibrahimovića zbog bilo čega vezanog strogo uz ono što se događa na terenu je bezze..
Care moj, ja sam u Milanu gledao i vece. Jedan Pipo Inzagi je isprasio puno vise renomiranih protivnika i u Seriji A i u LP-u, iako je tehnicki, a bogme i fizicki bio slabiji igrac od Ibrahimovica, a u utakmicama koje je Milan znao gubiti, znao je i zabijati i vracati tim u igru svojom ljubavlju i pozrtvovanoscu sto nije slucaj sa Ibrahimovicem. Pogledaj Ibrahimovica protiv Totenhema sezonu prije ove i Inzagija recimo u utakmici sa Realom, pa ces vidjeti sta znaci povuci ekipu u velikoj utakmici. Trebali samo spomenuti utakmicu Reala i Milana, kada su odigrali 2-2, zadnju u kojoj je Inzagi pokazao puno mladjim igracima napadacima kako se igra fudbal.
Ibrahimovic jeste imao impresivnu karijeru, odigrao je mnogo utakmica, mnoge je i sam rijesavao, ali na prste mozes izbrojati jedne ruke velike utakmice koje je rijesio u dresu Milana. U ligi prvaka nikada nije bio impresivan, pogotovo u velikim duelima. Ni u Ajaxu, ni u Juveu, ni u Interu, ni u Barseloni, ni u Milanu... Pa i u zadnjoj sezoni u Milanu, u kojoj je postigao dosta golova, nije briljirao, mnogo golova je postigao iz jedanesteraca. To je igrac, koji je i sam izjavio mnogo puta da je umoran od fudbala i da sebe ne moze da natjera da sa svojom djecom igra lopte, vec da je to sluzavkin posao, za razliku od Pipa koji je plakao na svome oprostaju, zeleci makar da odigra jos jednu sezonu, ako ne u Milanu, onda barem u Atalanti. Igrom slucaja postao je trener mladjih kategrija u Milanu. Hvala Ibri na uradjenom u Milanu covjek je klasa, ali ne i najveci igrac kojeg je Milan imao. Samo za jednim igracem prodanim mogu da zalim, a to je Kaka, svi koji navijamo za Milan znamo i zbog cega zalimo za njim.
-
STB08
#3653 Re: AC Milan
Koliko znam Amelia je još uvijek 2. golmanoridjidji wrote:S ovim Allegri raspolaze trenutno:
Golmani:
.
Jest lijepo konačno ovako nešto vidjeti u Milanu
Gabriel ( 19 god. ) , Niang ( 17 ) , Shaarawy ( 20 ) , De Sciglio ( 19 ) , Valoti ( 19 ) Carmona ( 20 ) , Bojan ( 22 ) , Pato ( 23 ) , Strasser ( 22 ) , Acerbi (24 ) , Didac Vila ( 23 ) , Zapata ( 25 ) , Constant ( 25 )
- burgundy
#3654 Re: AC Milan
Milan pregovara sa Cityjem oko De Jonga.
-
f1deL
#3655 Re: AC Milan
Đe si procitao tu lazh?
- Ringhio
#3656 Re: AC Milan
Pregovaraju oni s njima ima vec 4-5 dana sigurno.
-
STB08
#3657 Re: AC Milan
Mada se sa ćelom nikada ništa ne zna
----------------------------------------
Galliani on Bojan, Carroll and Palombo
29.8
Source: Football Italia
Adriano Galliani admits Milan “turned down” the chance to sign Sampdoria’s Angelo Palombo and ruled out Andy Carroll after securing Bojan Krkic and M’Baye Niang. "Our market is closed."
It has been a very busy day at the Milanello training ground, as in the last few hours the Rossoneri have officially signed Niang from Caen and Roma striker Bojan arrived to complete his loan transfer.
“Bojan is a good signing and with him we close the transfer market,” Galliani told journalists outside the club headquarters this evening.
“Tomorrow he will undergo his medical and he’ll be available for this weekend’s trip to Bologna.”
The Vice-President also revealed an Italian international midfielder was rejected.
“Palombo was proposed to us, but we turned down the offer,” he said of the Sampdoria veteran who spent last season on loan at Inter.
“Carroll on loan from Liverpool? We have completed our selection of forwards and will not be buying any more. It’s a pity Robinho got injured, but we will wait for him.
“As for Kaka, there will be no trip to Madrid for further talks with Real.”
----------------------------------------
Galliani on Bojan, Carroll and Palombo
29.8
Source: Football Italia
Adriano Galliani admits Milan “turned down” the chance to sign Sampdoria’s Angelo Palombo and ruled out Andy Carroll after securing Bojan Krkic and M’Baye Niang. "Our market is closed."
It has been a very busy day at the Milanello training ground, as in the last few hours the Rossoneri have officially signed Niang from Caen and Roma striker Bojan arrived to complete his loan transfer.
“Bojan is a good signing and with him we close the transfer market,” Galliani told journalists outside the club headquarters this evening.
“Tomorrow he will undergo his medical and he’ll be available for this weekend’s trip to Bologna.”
The Vice-President also revealed an Italian international midfielder was rejected.
“Palombo was proposed to us, but we turned down the offer,” he said of the Sampdoria veteran who spent last season on loan at Inter.
“Carroll on loan from Liverpool? We have completed our selection of forwards and will not be buying any more. It’s a pity Robinho got injured, but we will wait for him.
“As for Kaka, there will be no trip to Madrid for further talks with Real.”
-
f1deL
#3658 Re: AC Milan
Gattuso:"Real Madrid je osvojio 5 liga prvaka kada je moja baka bila tinejdžerica".

- Ringhio
#3659 Re: AC Milan
Gospodin....
No kad smo vec kod toga, lomim se ovih par dana da nadjem Gennarov dres, originalni naravno.
Trazio sam na Amazonu, E-bay, americki i njemacki, i nema ga nigdje...
Za milanovu stranicu sam cuo da su dosta nepouzdani, znaju poslat nesto sto nisi narucio, ili fulati brojeve, ili velicine....
Any help ?
No kad smo vec kod toga, lomim se ovih par dana da nadjem Gennarov dres, originalni naravno.
Trazio sam na Amazonu, E-bay, americki i njemacki, i nema ga nigdje...
Za milanovu stranicu sam cuo da su dosta nepouzdani, znaju poslat nesto sto nisi narucio, ili fulati brojeve, ili velicine....
Any help ?
- burgundy
#3660 Re: AC Milan
Ovo sa De Jongom se zakuhalo,kazu da je rekao DA Milanu.Ako se ovo realizuje bicu presretan.Ocajno nam treba takav igrac u sredini,neko ko zna uklizat i razbijat protivnicke napade,a De Jong je ubica.Dao bi potrebnu cvrstinu u Milanov srednji red.
- jaxxx
#3661 Re: AC Milan
Wiki kaže da je naš igrač. Jbga...isto su bili napisali i za Cassana dan prije nego što je prešao.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_de_Jong
http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_de_Jong
- burgundy
#3662 Re: AC Milan
Wikipedija je neozbilnja
Ali vjerujem da moze doc do ovog transfera.De Jongu istice ugovor sljedece godine,ponudjen mu je bio novi ugovor ali nije prihvatio,City je u medjuvremenu doveo Rodwela i koji je cini se biti u prednosti ispred De Jonga.Sad pitanje je kolika cifra ce biti,starci bi najradije da ga imaju za djabe,ali ne moze jbg uvijek.Ovaj put moraju iskesirat pare.Plata De Jongu bi bila oko 3 miliona godisnje + bonusi.Osim Ambrosinija koji ima 35 god.Milan nema izrazitog destruktivca,koji moze igrat ispred odbrane.Muntari moze donekle igrat na toj poziciji,ali je povrijedjen.
Vjerujem da je i Van Bommel pricao u vezi kluba,ipak su timske kolege iz reprezentacije.Jedno je sigurno u City-ju se nece naigrat De Jong ove sezone.U Milanu mu je zagarantovano mjesto u prvom timu.
EDIT:Meanwhile De Jong has already told his companions that this evening could be in Milan.
Vjerujem da je i Van Bommel pricao u vezi kluba,ipak su timske kolege iz reprezentacije.Jedno je sigurno u City-ju se nece naigrat De Jong ove sezone.U Milanu mu je zagarantovano mjesto u prvom timu.
EDIT:Meanwhile De Jong has already told his companions that this evening could be in Milan.
- Petit_Beurre
#3663 Re: AC Milan
Nigel de Jong je skoro pa gotova priča. Večeras bi trebao biti u Milanu.
- ganjeta
#3664 Re: AC Milan
Odlična grupa
Zenit, Andrlect... i ?
Zenit, Andrlect... i ?
- Ringhio
#3665 Re: AC Milan
Haman da nam je Weah nafakali 
Jos ce poslje bit da je to on nastelio
Jos ce poslje bit da je to on nastelio
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3666 Re: AC Milan
berlusconi je negdje sadaku udijelio dobru 
- burgundy
#3668 Re: AC Milan
Dobra grupa,kad vidim grupu D lakse mi bude svakako.Rusi i Spanci su opasni.Zenith je dobra ekipa,Malaga je losija nego prosle sezone ali ne treba ih otpisivati.Anderleht je najtanji ovdje.Milan ce igrati po neuobicajeno niskim temperaturama u Rusiji,kao protiv Bate-a prosle sezone kad se igralo 2-2 sa njima.

Pitbul vec leti za Milano.4 miliona odsteta,De Jongova plata 3 miliona za tri sezone.Po meni najbolje pojacanje za Milan.

Pitbul vec leti za Milano.4 miliona odsteta,De Jongova plata 3 miliona za tri sezone.Po meni najbolje pojacanje za Milan.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#3669 Re: AC Milan
Kakve koristi od grupe kad cemo ispasti u prvom narednom krugu, kakve koristi i da prodjemo naredni krug kad znam da osvojiti LP ne mozemo. Jos malo pa cemo se poceti zadovoljavati sto igramo LP... Zalosno je sta onaj napaljeni cica radi od kluba.
Da Bog da crko vishe i on i njegova shugava porodica.
- burgundy
#3670 Re: AC Milan
Ne treba se opterecivat time da se osvoj LP,jer je mission imposible za ovaj Milan,ali grupnu fazu ce Milan proci.7 puta je 7 puta
bice opet, samo strpljenja.Malo optimizma nije na odmet,nije sve tako crno,a ni tako bijelo 
Evo jedna za F&N sto nam De Jong dolazi i za grupnu fazu
Evo jedna za F&N sto nam De Jong dolazi i za grupnu fazu
Last edited by burgundy on 30/08/2012 19:28, edited 2 times in total.
-
LjubiBrat
#3671 Re: AC Milan
nismo mi imali sanse za osvajanje ni prosle sezone sa ibrom i silvom, dobra grupa, uz malo srece mozemo daleko i sa ovakvom ekipom 
- burgundy
#3672 Re: AC Milan
Na Bluemoon forumu su ogorceni na ovaj De Jongov transfer.Jedan od komentara.
We buy De Jong in the last 6 months of his contract for £18-£20m, he then cements himself as one of the best DCM's in the world for club & country then we sell him in his prime with 12 months left on his contract for £3.5m!!? could someone tell me what part of this windup is missing?
We buy De Jong in the last 6 months of his contract for £18-£20m, he then cements himself as one of the best DCM's in the world for club & country then we sell him in his prime with 12 months left on his contract for £3.5m!!? could someone tell me what part of this windup is missing?
-
f1deL
#3673 Re: AC Milan
F&N wrote:Kakve koristi od grupe kad cemo ispasti u prvom narednom krugu, kakve koristi i da prodjemo naredni krug kad znam da osvojiti LP ne mozemo. Jos malo pa cemo se poceti zadovoljavati sto igramo LP... Zalosno je sta onaj napaljeni cica radi od kluba.
- burgundy
#3674 Re: AC Milan
"I'm very happy, Milan is a team of great charm and tradition.
Dobrodosao ubico.
-
missko
#3675 Re: AC Milan
Extra igrac ovaj de Jong za talijanske lige se ubio, prvo pravo pojacanje Milana.