Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

sta li ce biti.. ako piramide nema.. jel' mozda istruhla..
pa ako ne bude bice mi zestoko krivo :-? bez imalo dlake na jeziku

posto sam sad ubijednjen 95 % da je piramida, ako ne bude bice mi krivo ali opet , cu se sjecat ovog do kraja zivota , kako je nekad jedan osmangich govorio da ima piramide , i to je to

ali vidi jednu stvar ovo brdo je fenom bilo piramida ili ne ispod brda, jer ono ce se idalje tretirat kao piramide ali ne kao kamena nego "mound" kako se to kaze (ako nisam pogrijesio)

jer ipak ovo daleko vishe isgleda kao piramida nego sillburry hill(slika dole)

Image
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:
Prenj wrote:
hrasno38 wrote: A zar Osmanagic i ljudi koji misle slicno njemu nisu cijelo vrijeme ovdje poligon za tvoje i frustracije jos nekoliko pojedinaca. Onako ne bih ismijavao niti najveceg neprijatelja. Zar to nisu frustracije???????
Prihvatio bih ovo kao pozitivnu kritiku da si pruzio barem jedan argument, osim lijepe, ali i slijepe zelje, protiv konkretnih argumenata.
Ovako ...

hahahha izvini prijatelju ali sam se morao nasmijati na ovo "konkretnih". Ono sto je konkretno to bi trebalo biti na neki nacin i vidljivo. Ovo konkretno je isto toliko konkretno koliko i od Osmanagica s tom razlikom sto je on ipak pokazao ponesto koliko toliko konkretno makar to bilo i ko zrno graska.
Prelistaj zadnjih 150 stranica, ima obilje toga, za one koji zele citati.
Na koje si "zrno graska" tacno mislio?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Osmanagich je fino zasukao rukave i radi punom parom, dok nas Prenj lomi prste od tastaturu i pjeni na usta govoreci kako je ubleha, i kako treba zavrnut rukave i radit radit radit :D eee moooj prenje nije tebi lahko

go semir , tako se to radi 8)

Image

Image

slike sa danasnje svjetske press konferencije
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ima li ovdje drugih albanaca sto citaju o piramidi? Ka a s'ka?

Ljudi, dok se mi ovjde zabavljamo pricom i pricama on radi ozbiljno - a to se vidi iz vrlo dobrog sluzbenog web site o Piramidi:

http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

Idite tamo i citajte pod: "AKTUELNSOTI" da saznate o najnovijim zbivanjima oko Piramide.

Ja mislim, da g.Samir je veliki entuzijasta a ne nikako prevarant.

Iako ne ispada nista od piramide ovo je za svako postovanje prma njemu.

A ako idete u Google News sa: "bosnia pyramid" uvijek cete naci nesto od svjetskih medija o Piramidi. :)
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:evo, samo je link, vidis, drzim se pravila :D

http://img146.imageshack.us/img146/9163 ... eer8lm.jpg
Eto vidis da mozes kad hoces. :thumbup:

Nego, planiras li ti kakav biznis oko piramide, vidis da je aktuelna?
helo

Post by helo »

Image[/quote][/quote]
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote:evo, samo je link, vidis, drzim se pravila :D

http://img146.imageshack.us/img146/9163 ... eer8lm.jpg
Eto vidis da mozes kad hoces. :thumbup:

Nego, planiras li ti kakav biznis oko piramide, vidis da je aktuelna?
ne, ludvig, ne planiram nikakav biznis oko piramide - nazalost, ja znam samo posteno radit, pa se nikako ne uklapam u sheme. eto... nego da ja tebe pitam - a kako tebi biznis ide? 8-)
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ne, ludvig, ne planiram nikakav biznis oko piramide - nazalost, ja znam samo posteno radit, pa se nikako ne uklapam u sheme. eto... nego da ja tebe pitam - a kako tebi biznis ide? 8-)
Masala odlicno :thumbup: Samo ti je steta sto ne iskoristis priliku... Prilike prolaze , a ti ces citav zivot kukati i zaliti se...ali sigurno poznajes teoriju evolucije, najbolji se snalaze i opstaju :bih:

Jos jednom, Osmanagicu svaka cast, sutra su najpoznatije TV kuce u Visokom, ovaj put tema nije rat niti bijeda. SVAKA CAST MAJSTORE!
Den

Post by Den »

Kolko jos dana naroda? 8-)

Mislim da ima nesto ispod toga svega,ali kada cemo biti sigurni?
Den

Post by Den »

El-bosniaco wrote:Gle ovog cuda :D

Image

Image

ma nema visocani ce da izmuzu zadnju marku od turista burazeru :D
Ah velah havle velah kuvete :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Halo ba, sta bi, jesu iskopali tu piramidu, Osmanagic je reko da ce iskopvanje pocet pocetkom aprila, dokle su stigli, dje su hijeroglifi, dje su mumije? :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Ma dabogda vam svima djeca na ekskurziju u Visoko isla i suvenire donijela :D :D :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

neko iz mase wrote:Ma dabogda vam svima djeca na ekskurziju u Visoko isla i suvenire donijela :D :D :D
:lol: ti izgleda nemas djece! :roll: :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ljudi ba, kupite albanski rjecnik da prevedete misteriozne hijeroglife koje ce se otkriti uskoro 8-)
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:Samo ti je steta sto ne iskoristis priliku... Prilike prolaze , a ti ces citav zivot kukati i zaliti se...ali sigurno poznajes teoriju evolucije, najbolji se snalaze i opstaju :bih:

Jos jednom, Osmanagicu svaka cast, sutra su najpoznatije TV kuce u Visokom, ovaj put tema nije rat niti bijeda. SVAKA CAST MAJSTORE!
Ne mogu da zamislim koliko neciji zivot patetican mora biti da mu Osmanagiceva 'piramida' bude neka prilika koja se niposto ne smije propustiti... Zalosno, Ludvig, zalosno... Srecom, vjerujes u teoriju evolucije; znaci da jos uvijek gajis nadu da ces jednog dana i ti dogurati do homosapiensa. :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image

kasa za pare

:D

ma ludi ovi visocani, vec napravili kasu gdje ce stavljat izmuzene dolare i eura od turista :D
Freelancer

Post by Freelancer »

El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

te linkove prave neprijatelji bosne 100%

jer to je takvo palamudjenje da je jasno da se radi o neprijatelji

Say NO to "Taliban" Bosnia!

ovo sve kaze ne trebas vise citati, zna se ko na bosancerose muslimane zove talibanima, ustase i cetnici,

i sta osmanagich ima sa talibanima, to je ja propanes kroz zemlju koje gluposti valjaju

barem da su rekli sa dokazima piramida nije zbog toga i toga, na tommjestu je to i to, sa cistim dokazima, a oni rafal po talibanima :-? nidje veze
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
Ne mogu da zamislim koliko neciji zivot patetican mora biti da mu Osmanagiceva 'piramida' bude neka prilika koja se niposto ne smije propustiti... Zalosno, Ludvig, zalosno...
Moj posao nema veze sa piramidama, , kontradiktorni idiote :D

Prije pises, teska situcaija, treba nam nesto da mozemo zaradjivati :? , pa evo imas mogucnost, ako si sposoban, a ocito da nisi, da zaradis na ogromnom potencijalu i interesovanju za piramide.

Sad ti ne valja piramida kao mogucnost, pa ti stvarno u svoj glavici rascisti, sta hoces, sta zelis. Ugledaj se na Osmanagica, radi nesto korisno kao on...veceras palim tv..BHTV ..gost Osmanagic...prebacujem na HRT1 opet razgovor sa Osmanagicem. Pa tom covjeku svaka cast, a ti ludost se utopi u svom jadu i ljubomori :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

El-bosniaco wrote:te linkove prave neprijatelji bosne 100%

jer to je takvo palamudjenje da je jasno da se radi o neprijatelji

Say NO to "Taliban" Bosnia!

ovo sve kaze ne trebas vise citati, zna se ko na bosancerose muslimane zove talibanima, ustase i cetnici,

i sta osmanagich ima sa talibanima, to je ja propanes kroz zemlju koje gluposti valjaju

barem da su rekli sa dokazima piramida nije zbog toga i toga, na tommjestu je to i to, sa cistim dokazima, a oni rafal po talibanima :-? nidje veze
Pa jarane i ti rafal odmah po ustashama i cetnicima... :lol: ...jel ima razlike izmedju njih i tebe...:D?

Postoje samo dvije mogucnosti...Bosna ce se ili proslaviti ili provaliti...kino se nastavlja :D....chekamo slijedecu epizodu...:D.
kekec

Post by kekec »

nobody wrote:Na osnovu toga da je kamen u stanju raspadanja. Ako uporedis sa steccima koji su stari oko 500 godina, a vecina ih je u dobrom stanju i sa jasnim natpisima, crtezima itd, ovo izgleda mnogo starije. Doduse, to bi moglo biti zbog drugih faktora, erozije i slicno. Ovaj kamen je bio pod zemljom dok je vecina stecaka iznad.
Ali sjetite se da su njemacki arheolozi tu u blizini nasli alate stare 7000 godina.
Da budemo malo precizniji iz jednostavnog razloga sto ima forumasa koji povrsno citaju i donose pogresne zakljucke.
Starost od cca 7000 godina pripada granici mladjeg (neolita) i starijeg (paleolita) kamenog doba. ALAT koji je tada upotrebljavao pracovjek bio je od KAMENA. A koliko se moze uraditi kamenim alatom, mozemo samo nagadjati.
Znaci, u pitanju je alat od kamena, a ne kojekakvi cekici/macole, klinovi, sarafcigeri i slicno, kako bi se, mozda, moglo pomisliti citajuci letimicno gornji post.
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:Najnovije vijesti
pronadjeni blokovi sa natpisima
http://www.piramidasunca.ba/images/meni ... .2006..jpg
Na kraju ove price, ostati ce prica o piramidama, koju ce svako
normalan htjeti brzo da zaboravi, a glavni akteri ce se stidjeti. :roll:

Takodje, u to ne sumnjam, muzej u Visokom ce biti bogatiji za eksponate
nadjene na lokalitetu brda Visocice, a koji poticu ili su ostaci
starog srednjovjekovnog grada Visoki.
I to ce biti dovoljno da se kaze "hvala" inicijatoru ove "akcije",
jer ce Bosna postati bogatija za nadjene eksponate,
a strucnjaci ce dobiti materijala za detaljnija istrazivanja istih.

A moglo se i drugacije doci do istog cilja, a ne po onoj "tresla se gora, rodio se mis". :)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Hahahahahahaa. :lol: :-) :lol: :-) :shock: :? :lol:

Pa ovo je nevjerojatno smijesno i zabavljajuce (ovaj web site o peticiji za stopiranje Samira)!!! Da puknes od smijeha. Vrlo zabavno.

Koja agresivna propaganda!

Ali ja sam video negdje prije (mnogo puta) ovaj film (Deja vu).

Prepoznatljiv recept:

-malo talibanizma
-malo mafije
-malo korupcije
-neka imena (bezveznjaka - koji su sa tobom)
-... i td. itd.

Smrdi kao da ljudi iza toga su neki srbi (ne vjerujem hrvati a jos manje bosnjaci).

Ja necu da potpisujem peticiju!

Hocu da vidim rezultate o piramidi.
8-) :)
ludvig

Post by ludvig »

ILIR_ wrote:
Ja necu da potpisujem peticiju!

Hocu da vidim rezultate o piramidi.
8-) :)
Ma ta peticija je davno toliko ismijana na ovom forumu, da se glavni pokretac vise nikad ovdje nije ni pojavio :lol: Dobro jest, ali pod klonovima :lol:
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ja sad cuo i vidio po prvi put.

Koja agresivna propaganda! Hahahaha. :lol:

Super zabavno. :lol:

Hahahahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Locked