Euridika wrote:Ismijavaju Smrčkove pokušaje da naučno dokaže religiju, ali ne smatraju nužno i da nije inteligentan. Da je bezobrazan i pokvaren - možda neko i ovo misli, ne bih rekla da je to opći stav o njemu. Nije ništa više ili manje bezobrazan i pokvaren od drugih. Ali, da je uporan i nepopustljiv - sigurno jeste. I tu karakternu osobinu mu zapravo najviše spočitavaju - tvrdoglavost i agresivnost u nastupu. I drugi vjernici dokazuju svoja ubjeđenja, ali mijenjaju strategiju i poneki stav s vremena na vrijeme. A Smrčak vazda jedno te isto.arzuhal wrote:...
Ali kada smo kod konkretnih ljudi, da te ovo pitam: Smrcka većina ateista ovog foruma ismijava, smatra neinteligentnim, bezobraznim i pokvarenim jer se, u svojim ofanzivnim nastojanjima da dokaže kako je islam istina, kako je on sam u pravu i kako bi uvjerio ateiste u istinitost Kur'ana, koristi netačnim naučnim tvrdnjama, tobožnjim "dokazima", ne poštuje znanstvenu metodologiju, miješa namjerno kuruške i jabuke čime nervira sagovornike, poziva se na slabe i nikakve izvore i autoritete, ali i ustrajava u tome. Ovo je otprilike ta neka slika, više-manje. ...
Btw, ne misle o Smrčku samo ateisti ovako.
tvrdoglavost jeste ali zato sto niko jos do sad nije uspio da ospori na jedan logican nacin , naucno argumentovan nacin.I tu karakternu osobinu mu zapravo najviše spočitavaju - tvrdoglavost i agresivnost u nastupu.
da ti meni pokazes experimentom kako ovaj KInesin robot sam moze da nastane i da pocne obavljati zadatke, vidjela bni ti kako bi se ja usutio brzo...
neznam sta da kazem,agresivnost u nastupu
pa i medicinska sestra koja njezno zabija inekciju u tvoju guzu mozda je neko smatra agresivnom jer nam zada bol u pocetku, ali to je u sustini dobro za vas, tako isto i ja, mozda ja Ovako djeluje agresivno sto sam ubijedjenj u svoje stavove ali smatram da je to gorak lijek za ateistu, na prvu je gorko ali u sustini dobro za tebe.
jer ako je tacno da ima Boga to je onda lijek za Tebe
a ako ga nema, nisi na gubitku nego opet na dobitku i to ovozemaljskom, pa makr i ne bilo Boga i buduceg svijeta. kako god na dobitku si.