Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bosanska senzacija

#3651 Re: Bitcoins

Post by bosanska senzacija »

Eos bi trebao da bude operativni sistem blockchaina. Njegovi tvorci tvrde da ce na svojoj mrezi moci pokrenuti citav ethereum i hiljade ostalih aplikacija. Treba reci da je EOS u pre saleu oborio sve moguce rekorde.

Medjutim to su sve nebitne informacije. Ono sto je bitno da se jase na hypu jer citav market se zasniva upravo na tome. U potrazi za novim bitcoinom se pare iz sedmice u sedmicu slijevaju na razlicite strane i do kraja juna kada bi se EOS trebao pokrenuti treba na vrijeme zajahati taj talas.
bosanska senzacija

#3652 Re: Bitcoins

bronhy wrote:Samo se EOS-ov ICO odvija preko ETH, i onda kada se ICO zavrsi trenutni EOS token ce se mijenjati za EOS coin.

Neki kazu da je to plan da se u buducnosti oslabi ETH :)
Pa ja upravo mislim da je trenutno pumpanje cijene ETHa upravo od strane ljudi iz EOSa.
bronhy

#3653 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

bosanska senzacija wrote:
bronhy wrote:Samo se EOS-ov ICO odvija preko ETH, i onda kada se ICO zavrsi trenutni EOS token ce se mijenjati za EOS coin.

Pa ja upravo mislim da je trenutno pumpanje cijene ETHa upravo od strane ljudi iz EOSa.
Ne znam kako ljudi iz EOS-a sada mogu uticati na cijenu. Možda cijenu ETH podižu ljudi koji kupuju EOS jer im je za to potreban ethereum.

Neki smatraju da kada se završi EOS ICO da će ljudi iz EOS u svome posjedu imati mnogo ETH-a (čitao sam davno da su prešli 500 miliona dolara) i da će tada oboriti cijenu ethereuma od čega će upravo EOS profitirati.
bronhy

#3654 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

bronhy wrote:
bosanska senzacija wrote:

Ne znam kako ljudi iz EOS-a sada mogu uticati na cijenu. Možda cijenu ETH podižu ljudi koji kupuju EOS jer im je za to potreban ethereum.

Neki smatraju da kada se završi EOS ICO da će ljudi iz EOS u svome posjedu imati mnogo ETH-a (čitao sam davno da su prešli 500 miliona dolara) i da će tada oboriti cijenu ethereuma od čega će upravo EOS profitirati.

U svakom slučaju čuvam i ETH i EOS, pa ćemo vidjeti :-D
almir90

#3655 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Ripple cijelu sedmicu kupujem pomalo kada mu cijena spadne. Ovdje su, svakako, uključeni mnogi veliki igrači, koji su tu samo da trguju, i treba njih dočekati. Mene jedino brine da na svim kriptovalutama ne padne vrijednos za 95% od one kupovne, jer mi tada automatski zatvore transakciju; a što se tiče rasta, on je neminovan, samo je pitanje vremena - a ja ga imam da čekam. :D
Dozer

#3656 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

:thumbup:
mega_mashcine

#3657 Re: Bitcoins

Post by mega_mashcine »

Verifikovali su me napokon na payeer-u.
Prebacio sam na coinpayments oko 11500 doge (što puno zvuči :lol: ), on mi je bio najpovoljniji na bestchange-u. Ali sada na coinpayments-u ne mogu convertovati u ripple iz nekog razloga :( , ne znam u šta sad da konvertujem.
Imam sljedeće mogućnosti, šta vi predlažete ?:
Image
Last edited by mega_mashcine on 10/01/2018 16:09, edited 1 time in total.
victom

#3658 Re: Bitcoins

Post by victom »

meni je ovo sve šuhvali.
mislio sam uzimati, ali sačekaću.

Samo se preljeva iz jedne valute u drugu.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:16, edited 2 times in total.
joe_black

#3659 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

victom wrote:meni je ovo sve šuhvali.

Prelijevanje iz supljeg u prazno:)
Dozer

#3660 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Gledam Payeer, i haj da prebacim nesto na EXMO s njega, a tamo provizije komedija....

Na 500 EUR s Visa-e ide provizija Payeera od 24,50 EUR i provizija obrade (valjda banka) od 19,03 EUR, sto je ukupno 43,53 EUR.
Onda ce EXMO uzeti jos 2%, sto je 10 EUR, pa na kraju ispadne da ce ova uplata kostati 53,53 EUR, sto je rovizija od 10,7%...

I sad kontam - cemu da se selim bilo gdje s IQO kad me dodje na isto... Tacnije, ne dodje isto, nego je cak i skuplje ovamo jer uzimaju i provizije na povlacenje...

Uz sve to, cisto da znate - na Google Play se nalazila fake Payeer aplikacija koja klepa pasworde. Da li je uklonjena - ne znam.
bosanska senzacija

#3661 Re: Bitcoins

Ima li neko iskustva sa uphold.com ?

Cini mi se da podrzavaju direktno uplate i za BiH.
phillie

#3662 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Dozer wrote:Gledam Payeer, i haj da prebacim nesto na EXMO s njega, a tamo provizije komedija....

Na 500 EUR s Visa-e ide provizija Payeera od 24,50 EUR i provizija obrade (valjda banka) od 19,03 EUR, sto je ukupno 43,53 EUR.
Onda ce EXMO uzeti jos 2%, sto je 10 EUR, pa na kraju ispadne da ce ova uplata kostati 53,53 EUR, sto je rovizija od 10,7%...

I sad kontam - cemu da se selim bilo gdje s IQO kad me dodje na isto... Tacnije, ne dodje isto, nego je cak i skuplje ovamo jer uzimaju i provizije na povlacenje...

Uz sve to, cisto da znate - na Google Play se nalazila fake Payeer aplikacija koja klepa pasworde. Da li je uklonjena - ne znam.
Ma ja kad se ima, po najvecim provizijama se trejda :D Salim se, ali Payeer definitivno najvecu proviziju uzima od svih opcija ponudjenih na exmi.
512MB

#3663 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

victom wrote:meni je ovo sve šuhvali.

Kazem ja, sacekaj malo da poraste pa onda uleti :D
mO k3

#3664 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

@512 kakvo je stanje?
mO k3

#3665 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

DE000A1TNV91 ova dionica ti skace i pada sa bitcoinom razmisljam da uletim na kratko sa malim ulogom i da izvucem makar 100 euro
Dozer

#3666 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Upravo su me verifikovali na MoneyPolo. I testiram sad koliko bi mi uzeli na 500 i to je 4,2%, odnosno 21 EUR. I to je to. Drasticno manje neko Payeer.

Dakle, Payeer - zdra'o :D

P.S. Sto bi dobro bilo da XRP trehne ispod 1,5, pa da se nauzima jope :D
perfekcionista1

#3667 Re: Bitcoins

Post by perfekcionista1 »

ja ne znam kako se ovi ljudi tako registravaju, mene hebu ko kantu u verifikacijama na tim stranicama, saljem im CIPS i bank statement sa danasnjim datumom opet me salju negativan odgovor, picka im materina vise
Dozer

#3668 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Daj user i pass, zavrsim ti ja :lol: :lol:
Naravno, i prednju i zadnju stranu kartice :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3669 Re: Bitcoins

Post by parappa »

perfekcionista1 wrote:ja ne znam kako se ovi ljudi tako registravaju, mene hebu ko kantu u verifikacijama na tim stranicama, saljem im CIPS i bank statement sa danasnjim datumom opet me salju negativan odgovor, picka im materina vise
valja izgleda i za to stelu ganjati... :evil:
edit: eto dozer glavna stela :P
perfekcionista1

#3670 Re: Bitcoins

Post by perfekcionista1 »

Dozer wrote:Daj user i pass, zavrsim ti ja :lol: :lol:
Znam, sve uslikano, kartica prosla sad za adresu zezaju, posaljes im i racun kazu nema pecata na racunu, valjda kontaju mogao sam i sam isprintati nesto i reci da je racun na moje ime, ista stvar za bank statement doc, i za cips obicni klosari. A opet neki drugi i ne odgovaraju na zahtjev za verifikaciju, poput exma. Nebi me cudilo da hakiraju jer su ovo poluamaterske stranice i licno nebi veci novac nikad cuvao na njima cak i da me verifikuju
mega_mashcine

#3671 Re: Bitcoins

Post by mega_mashcine »

perfekcionista1 wrote:
Dozer wrote:Daj user i pass, zavrsim ti ja :lol: :lol:
Znam, sve uslikano, kartica prosla sad za adresu zezaju, posaljes im i racun kazu nema pecata na racunu, valjda kontaju mogao sam i sam isprintati nesto i reci da je racun na moje ime, ista stvar za bank statement doc, i za cips obicni klosari. A opet neki drugi i ne odgovaraju na zahtjev za verifikaciju, poput exma. Nebi me cudilo da hakiraju jer su ovo poluamaterske stranice i licno nebi veci novac nikad cuvao na njima cak i da me verifikuju
a na koju se stranicu pokušavaš verifikovati ?
parappa

#3672 Re: Bitcoins

Post by parappa »

iz jedne od mojih telegram grupa:
The reason why we are experiencing 2 back to back red days leading up to the biggest 9 weeks of conferences in blockchain history. Within 2 weeks we have the North American BTC Conference, in Miami, and that same week the London Blockchain Summit. The market should be as bullish as ever (and will be in 2-3 days if not tomorrow). However, what is going on right now? There are 2 major events impacting blockchain negatively in Asia right now. There is a “lockout” of sorts in South Korea as they get their regulation in order and taxation underway. This caused a minor panic in the Korean market. This was the main factor contributing to yesterday’s red day, the Korean’s trade more than anyone and now they are in a holding pattern until Jan 20th. However, once their trading opens back up fully between now and then there should be an exponential price increase in all alts. The second issue impacting the markets is China hinting at regulating BTC mining. This doesn’t surprise me as most countries with a very low cost of electricity ban BTC mining. However, these two pieces of news, which will be resolved shortly, dramatically impacted the value of BTC and alts over the last 24hrs.
mozda nekoga malo umiri... nadam se... samo #hodl
parappa

#3673 Re: Bitcoins

Post by parappa »

Pitar_na_motoru wrote:
bosanska senzacija wrote:Nisam bio u mogucnosti da kupujem EOS ispod dolara ali i ova trenutna cijena je i vise nego dobra za one koji zele da ostvare minimalno 50%+.

EOS vazi za najveceg rivala Ethereumu i mislim da ce se trenutno pumpanje u ETH nakon odredjenog vremena sliti u EOS.
Zasto to mislis?
parappa wrote:
mire - ložač wrote:A evo gledam TRX i ne mogu da skontam da li mu je vrhunac prošao već i sada možda povrat iz zemlje snova?

Ne mogu biti pametan nikako.
treba biti oprezan sa tronom. moze svasta biti... sumnjam da ce se onaj hype ponoviti. ali vjerujem u lagani rast do kraja godine.
https://twitter.com/justinsuntron evo potvrdili su saradnju sa baofeng (nesto kao kineski netflix sa 200 mio clanova)
Nadam se njihovom skoku i saradnji sa alibabom :-D

Prati li ko substratum?
izgleda da je tron plagirao white paper pa je kurs krenuo prema dolje.
ja radim sa kinezima i nisam nimalo iznenadjen a bogami ni uvredjen :lol:
u kini je to ipak znak da nekoga postujes ako ga kopiras :wink:

https://www.inverse.com/article/40050-t ... sm-scandal
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3674 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

https://medium.com/@TwentySumCrypto/tro ... e14629821d

TRON — TRX Coin: KILLING FUD RUMORS. A presentation of counterpoints…
mirza1h

#3675 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

mega_mashcine wrote:Verifikovali su me napokon na payeer-u.
Prebacio sam na coinpayments oko 11500 doge (što puno zvuči :lol: ), on mi je bio najpovoljniji na bestchange-u. Ali sada na coinpayments-u ne mogu convertovati u ripple iz nekog razloga :( , ne znam u šta sad da konvertujem.
Imam sljedeće mogućnosti, šta vi predlažete ?:
Image
Ne vjerujem da postoji par XRP/DOGE, probaj DOGE/BTC pa BTC/XRP.
Post Reply