Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
insomnia78

#3651 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Ma ne izdajem ja nista :lol:
Matzan

#3652 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:
moonca wrote: Pa , kada primas rezervaciju daje se -depozit -za mogucu stetu.

Sto se tice te stete sto naprave i ameri su tu negdje. :-)
Naprave ovi puno vise nego sto je depozit :lol:
Kakvi ba ameri,u jednom mi je amerikanka vec 5 mjeseci.Dosla na 5 dana a ostala 5 mjeseci. :-) Imao sam ih jos sigurno 30.Nikad nista.Zapalo me tako valjda. :-D

Da nije kakva proširina usluga pa joj se ne ide?
Sanjarko

#3653 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote:Klanjati na po ulice u Travniku a dzamija 30 m daleko. :?:
To ne rade kao turisti na drugim mjestima u Evropi i sire. Takodjer trzni centri, parkovi,.. pored dzamija u blizini.
Pitam se zasto neki imaju potrebu da maksuz kod nas rade to.
Pa takav im je obicaj. I nasi su se pretci tako molili. Bogumili ako niste znali. Mislite da je bas bilo toliko bogomolja prije.
Sanjarko

#3654 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Sunca Sin wrote:Hajmo ovako da neko te arape skloni sa ceste, javne površine, javnog prostora na silu ustala bi se sva SDA i IZ kako se šikaniraju muslimani, neda im se da praktikuju vjerske običaje i slično, ja iskreno bi to sve degenečio i drakonske kazne ali se ne pitam.
Degenecit ljude ako nisu pravili neko nedjelo. LOGICNO.
moonca

#3655 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote:Pa nemeres staviti milion depozit. Mislim mozes al ko ce ti iznajmiti
Pa stavis koliko vrijedi namjestaj. Koliko u nekretnini vrijedi namjestaj. 5, 10 hiljada maksimalno. Ne izdajete jb te vile. Nego obicne stanove i kuce za obicnu fukaru. Ja slabo znam da neko u Bosni ko ima nekretninu do 50 kvadrata ima namjestaj vece vrijednosti od 5 do 10 hiljada km.
Ja kada dolazim u Sarajevo , iznajmim stan
Mogu reci da u novije vrijeme ima jako dobro opremljenih no vecina je ispod prosjeka Amerike ili Kanade.

Nije fukara ko dolazi i iznajmi , jednostavno komocija , ne kod rodbine ne hotel -----treba lijepo srediti ,ukusno i slobodno drmni cijenu .
Last edited by moonca on 25/08/2017 21:50, edited 1 time in total.
HAVANA

#3656 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

:lol: Al najsmjesniji su mi ovi kad pocnu ,na crno,krsis zakon...Vi bas ne znate gdje zivite.Ovo je ba alan ford,top lista nadrealista,cirkus.Ja krenuo sa ovim jer mi je zena ostala bez posla,da ne idem u trgovinu i rizik skontam ovo.Plan je bio da je prijavim da joj ide staz,penziono...Skoro 2 godine je proslo ,nit staza nit penzionog.Kako god covjek krene oni nesta komplikuju.Nista ne moze.Kaze otvori firmu i prebaci imovinu na firmu i radi. :lol: Nisam izgorio po glavi.Ode u turisticku da pita,oni joj pricaju kako ima 2 turisticke,kako oni nista ne rade... :-) Jos nista nismo rijesili niti znam kako cu.Uzeli smo knjigu za strance,ovjeri se,prijavi se broj kreveta,plati...Hocu zenu da skinem s biroa idioti,molim vas da registrujem djelatnost i skinem je sa biroa...i nista.Sve zivo zakomplikuju do bola.
moonca

#3657 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by moonca »

HAVANA gdje ti je stan -daj na pp
Sanjarko

#3658 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

The 51st State wrote:
basicm wrote:
HAVANA wrote:Ne jede se lubenica kasikom iz presjecene polovke u holu radon plaze,ne kupa se u haljini u bazenu,ne hoda se oko bazena u cipelama,ne klanja se na ulici,ne baca se smece,sladoled,cokolada po podu iznajmljenog auta,ne unistava se tudja imovina, bez obzira sto si platio najam duzan si da snosis troskove nastale stete...I najveci moj problem sa njima,jebem ti mater usta bahatu,i tebi i tvojim parama.Uslugu mozes kupiti, ali covjeka ne mozes.Ponizavaj mater i sestru kuci kad dodjes.Ovde ces kako ti ja kazem.Il mrs.
Bas ono tolerantno pisanje, demokratski!
ako covjek govori o svojoj privatnoj svojini, svaka mu je na mjestu.
Pa prije se sve ovo radilo i po Americi i po Bosni. Evo sinoc bio neki film Antonia tako nekako kako jedu lubenicu iz presjecene polovke grizuci je i bez kasike. Na BHT bio film. Poljaci u filmu i Amerikanac sa njima tako jeli lubenicu.
moonca

#3659 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by moonca »

Ja je prepolovim i onda nozem i viljuskom srce , najsladje. :lol:
Sanjarko

#3660 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Ma ne izdajem ja nista :lol:
Pa znam. Zato si lupio da se milion depozita ne moze stavit. Ko kaze da ne moze. Onaj Jevrej WTC osiguro na koliko milijardi, malo pred rusenje. ;-) Mislis na neke vile i penthause da ne ide depozit na milion. ;-)
Sanjarko

#3661 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa stavis koliko vrijedi namjestaj. Koliko u nekretnini vrijedi namjestaj. 5, 10 hiljada maksimalno. Ne izdajete jb te vile. Nego obicne stanove i kuce za obicnu fukaru. Ja slabo znam da neko u Bosni ko ima nekretninu do 50 kvadrata ima namjestaj vece vrijednosti od 5 do 10 hiljada km.
Ja kada dolazim u Sarajevo , iznajmim stan
Mogu reci da u novije vrijeme ima jako dobro opremljenih no vecina je ispod prosjeka Amerike ili Kanade.

Nije fukara ko dolazi i iznajmi , jednostavno komocija , ne kod rodbine ne hotel -----treba lijepo srediti ,ukusno i slobodno drmni cijenu .
Pa to je Sarajevo. Van Sarajeva a i u Sarajevu negdje ti je vecinom namjestaj do 5 hiljada. Kod mnogih polovno. Evo kod mene se nema sta ni ukrast. Sve dotrajalo, raspad sistema. Jb ga kad sam fukara i ja i moji. LAZEM mozda bi se malo nesto moglo u staro zeljezo prodat.
Sanjarko

#3662 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

HAVANA wrote::lol: Al najsmjesniji su mi ovi kad pocnu ,na crno,krsis zakon...Vi bas ne znate gdje zivite.Ovo je ba alan ford,top lista nadrealista,cirkus.Ja krenuo sa ovim jer mi je zena ostala bez posla,da ne idem u trgovinu i rizik skontam ovo.Plan je bio da je prijavim da joj ide staz,penziono...Skoro 2 godine je proslo ,nit staza nit penzionog.Kako god covjek krene oni nesta komplikuju.Nista ne moze.Kaze otvori firmu i prebaci imovinu na firmu i radi. :lol: Nisam izgorio po glavi.Ode u turisticku da pita,oni joj pricaju kako ima 2 turisticke,kako oni nista ne rade... :-) Jos nista nismo rijesili niti znam kako cu.Uzeli smo knjigu za strance,ovjeri se,prijavi se broj kreveta,plati...Hocu zenu da skinem s biroa idioti,molim vas da registrujem djelatnost i skinem je sa biroa...i nista.Sve zivo zakomplikuju do bola.
Pa znam da se mora na crno itd. Znam da je fakat ovdje lud sistem ko u Asteriks i Obeliks i 12 zadataka. Ali malo se snadzete. Evo na crno, fiktivno im neko osiguranje namjestaja itd., naplatite u slucaju ostecenja istoga. Bas Arapi znaju nas jezik. Kazete da je to po zakonu i ako ne ostete nista da ce im se vratiti novac. Cak i akontaciju uzmete. Porazgovarate sa Arapima ljudski i objasnite im prije nego sto im nekretninu iznajmite, ako nece ne iznajmite im nekretninu. Ali ja sam LUD sta ja znam, sve sta ja kazem je glupost, nije bitno, ludo, blentavo, ne pije vode itd.
Drvosjeca iz Dejcica

#3663 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

HAVANA wrote::lol: Al najsmjesniji su mi ovi kad pocnu ,na crno,krsis zakon...Vi bas ne znate gdje zivite.Ovo je ba alan ford,top lista nadrealista,cirkus.Ja krenuo sa ovim jer mi je zena ostala bez posla,da ne idem u trgovinu i rizik skontam ovo.Plan je bio da je prijavim da joj ide staz,penziono...Skoro 2 godine je proslo ,nit staza nit penzionog.Kako god covjek krene oni nesta komplikuju.Nista ne moze.Kaze otvori firmu i prebaci imovinu na firmu i radi. :lol: Nisam izgorio po glavi.Ode u turisticku da pita,oni joj pricaju kako ima 2 turisticke,kako oni nista ne rade... :-) Jos nista nismo rijesili niti znam kako cu.Uzeli smo knjigu za strance,ovjeri se,prijavi se broj kreveta,plati...Hocu zenu da skinem s biroa idioti,molim vas da registrujem djelatnost i skinem je sa biroa...i nista.Sve zivo zakomplikuju do bola.
Mislim da sam ti objasnio na jednoj od tema kako ide kategorizacija apartmana za iznajmljivanje, sada se može. Ti ženi možeš dobrovoljno plaćati socijalno i staž ne treba ti nikakav obrt ili firma.

A Arapi k'o Arapi, napravi svako štetu pa i Švabo, desi se, jbg. Ne može uvijek da ti ne isprlja i zaprlja a da naplatiš. Još malo pa ćemo k'o škutori, pošalji pare i ne dolazi. :lol:
HAVANA

#3664 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Ma vala ne znam sta da radim.Moracu firmu.Hocu da sirim i predjem skroz u te vode.I cerka studira turizam,vodi vec ove stranice i docekuje,zena...I ja bi da mijenjam djelatnost...Ma skontacu ja nego mi sega kako su komplikovani...
Sanjarko

#3665 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mislim da sam ti objasnio na jednoj od tema kako ide kategorizacija apartmana za iznajmljivanje, sada se može. Ti ženi možeš dobrovoljno plaćati socijalno i staž ne treba ti nikakav obrt ili firma.

A Arapi k'o Arapi, napravi svako štetu pa i Švabo, desi se, jbg. Ne može uvijek da ti ne isprlja i zaprlja a da naplatiš. Još malo pa ćemo k'o škutori, pošalji pare i ne dolazi. :lol:
Ma nije ba. Upravu je covjek, ali opet i nije, a i ti si upravu, a opet i nisi. Djelomicno samo. Ide se iz krajnosti u krajnost, a niko ne konta da ima uvijek i izmedzu. A napisao sam mu, kao evo vidim i ti sta moze uraditi da mu se ovo ne dogadza. Samo malo treba stati i razmisliti i nesto smisliti. Ali jb ga ne moze svako kao ja. Ja svaki dan po par ideja i razmisljanja izbacim iz glave.

Za moj post. :lol:
Ko onaj drot Murga. :lol:
Sanjarko

#3666 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

HAVANA wrote:Ma vala ne znam sta da radim.Moracu firmu.Hocu da sirim i predjem skroz u te vode.I cerka studira turizam,vodi vec ove stranice i docekuje,zena...I ja bi da mijenjam djelatnost...Ma skontacu ja nego mi sega kako su komplikovani...
Pa jb ga takav narod. Uvijek su bili takvi, a kako su neki govorili da su bili jos i gori nekada prije.
hAZNADAR

#3667 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
hAZNADAR wrote:Klanjati na po ulice u Travniku a dzamija 30 m daleko. :?:
To ne rade kao turisti na drugim mjestima u Evropi i sire. Takodjer trzni centri, parkovi,.. pored dzamija u blizini.
Pitam se zasto neki imaju potrebu da maksuz kod nas rade to.
Pa takav im je obicaj. I nasi su se pretci tako molili. Bogumili ako niste znali. Mislite da je bas bilo toliko bogomolja prije.
Jeli ovo prvi put da si ubjedjen u istinitost toga sto tvrdis? Bogumili su se molili na otvorenom ali na tacno odredjenim mjestima - hizama. Isto kao poslije muslimani na godisnjim dovistima. Bogumili nisu imali bogomolje vec sveta mjesta. Muslimani imaju bogomolje i tu se mole ako imaju priliku za to. Klanjanje u prirodi na otvorenom je samo kada nemas u blizini ni dzamiju niti neki drugi objekat gdje mozes uzeti abdest i klanjati na cistom.

Arapi se ne mole tamo gdje se zateknu u vrijeme namaza, - bio i vidio. Ovi kod nas to rade iz nekog samo njima poznatog razloga.
Hakiz

#3668 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:
Hakiz wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa ko brani tim istim nasim muskarcima da se za novac Arapkinjama nude. Zar niste culi termin zigolo. Zar niste za ravnopravnost spolova, feminizam itd.
Pobrkao si malo. Ne nude se Arapi da budu žigolo, da žene njima plaćaju. Oni plaćaju ženama. A naši to ne mogu pratiti jer nemaju novca.
Nisam ja pobrkao nego ne citas. KO BRANI TIM ISTIM NASIM MUSKARCIMA DA SE ZA NOVAC ARAPKINJAMA NUDE.
Arapi nude našim ženama novac za uslugu. Ne nude sebe. Kada bi se naši nudili njihovim ženama ne bi radili ono šta rade Arapi našim ženama. Naši bi trebali nuditi novac njihovim ženama za uslugu, a ne nuditi sebe njhovim ženama da žene njima plate za uslugu.

Znam da si htio reći da niko ne brani našim muškarcima da nude novac Arapkinjama za usluge. Ali nisi rekao to, rekao si da naši nude sebe Arapkinjama za novac. A to je nešto drugo.

A neka se nude i kao žigolo. Neka zarade za svoj trud.

Samo, ima jedan problem. Mnogo rjeđe je Arapkinja sama ili isključivo u ženskom društvu nego naša žena. Pa je Arapima lakše ostvariti komunikaciju sa našim ženama nego našim muškarcima sa Arapkinjama. Arapi svoje žene drže uz sebe i ne puštaju ih tako lako da se slobodno same kreću. A pogotovo da same sjede u kafani i sličnim mjestima da bi im naši muškarci mogli prići. Evenualno su same u kupovini, a to baš i nije najbolja situacija za prilazak ženi. Omesti ženu u kupovini, pogotovo cipela, značajno umanjuje šanse za bilo kakav uspjeh.
Sanjarko

#3669 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote:
Jeli ovo prvi put da si ubjedjen u istinitost toga sto tvrdis? Bogumili su se molili na otvorenom ali na tacno odredjenim mjestima - hizama. Isto kao poslije muslimani na godisnjim dovistima. Bogumili nisu imali bogomolje vec sveta mjesta. Muslimani imaju bogomolje i tu se mole ako imaju priliku za to. Klanjanje u prirodi na otvorenom je samo kada nemas u blizini ni dzamiju niti neki drugi objekat gdje mozes uzeti abdest i klanjati na cistom.

Arapi se ne mole tamo gdje se zateknu u vrijeme namaza, - bio i vidio. Ovi kod nas to rade iz nekog samo njima poznatog razloga.
Pa molili se ljudi na otvorenom ili ne. Beduini se mole na otvorenom ili ne. Mnogi Arapi Beduini ili ne. Prije njih se mnogi molili na otvorenom ili ne. Sad vam to cudno ili ne.

EDIT: Nije im takav obicaj ili ne.

Sta ja znam ili ne.
Last edited by Sanjarko on 26/08/2017 00:57, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3670 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
hAZNADAR wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Pa molili se ljudi na otvorenom ili ne. Beduini se mole na otvorenom ili ne. Mnogi Arapi Beduini ili ne. Prije njih se mnogi molili na otvorenom ili ne. Sad vam to cudno ili ne.
Odustajem
Sanjarko

#3671 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote: Odustajem
I ja. :kakoste:
Sanjarko

#3672 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote: Arapi nude našim ženama novac za uslugu. Ne nude sebe. Kada bi se naši nudili njihovim ženama ne bi radili ono šta rade Arapi našim ženama. Naši bi trebali nuditi novac njihovim ženama za uslugu, a ne nuditi sebe njhovim ženama da žene njima plate za uslugu.

Znam da si htio reći da niko ne brani našim muškarcima da nude novac Arapkinjama za usluge. Ali nisi rekao to, rekao si da naši nude sebe Arapkinjama za novac. A to je nešto drugo.

A neka se nude i kao žigolo. Neka zarade za svoj trud.

Samo, ima jedan problem. Mnogo rjeđe je Arapkinja sama ili isključivo u ženskom društvu nego naša žena. Pa je Arapima lakše ostvariti komunikaciju sa našim ženama nego našim muškarcima sa Arapkinjama. Arapi svoje žene drže uz sebe i ne puštaju ih tako lako da se slobodno same kreću. A pogotovo da same sjede u kafani i sličnim mjestima da bi im naši muškarci mogli prići. Evenualno su same u kupovini, a to baš i nije najbolja situacija za prilazak ženi. Omesti ženu u kupovini, pogotovo cipela, značajno umanjuje šanse za bilo kakav uspjeh.
by Vizionar 1985 » 25/08/2017 21:29

Ma ja ba. Tako je. Otidzi u recimo Tunis, vjerujem da mladu u Tunisu za par hiljada km mozes sebi na neki nacin kupiti. Kao sto Srbi sa Albankama rade. Mislite da se Arapkinje ne kurvaju kao i ostale zene ali i ostali muskarci. Mislite da je svaka zena muzu vjerna do groba.
Mislis da ne mozes ubost kakvu Arapkinju ako imas para. Mislis da ne mozes i bez para. TVRDNJA BAS LOGICNA. LOGICNO.
Sanjarko

#3673 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
by Vizionar 1985 » 25/08/2017 21:29

Ma ja ba. Tako je. Otidzi u recimo Tunis, vjerujem da mladu u Tunisu za par hiljada km mozes sebi na neki nacin kupiti. Kao sto Srbi sa Albankama rade. Mislite da se Arapkinje ne kurvaju kao i ostale zene ali i ostali muskarci. Mislite da je svaka zena muzu vjerna do groba.
Mislis da ne mozes ubost kakvu Arapkinju ako imas para. Mislis da ne mozes i bez para. TVRDNJA BAS LOGICNA. LOGICNO.
Ko zna koliko udovica Arapkinja u svijetu danas ima a da se ni jedna od njih ne moze ozenit od strane ne Arapa je LOGICNO.
moonca

#3674 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by moonca »

:-D

Havana -

Moram i javno napisati --Apartman je 5+ -perfektan. :thumbup:

Cestitam i sretno .
Rugafet

#3675 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Jesam li ja jedini koji ne konta o cemu Vizionar pise (inace, u zadnje vrijeme) ?
Vidim sad i sam sebe quota i odgovara
Locked