Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#3651 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Lijepo. Sad sve to sto si povadio, i sto je tebi neko abuzenze cudo i nemoguce pojmiti da se razvilo kroz milione godina kako bi moglo opstati u okruzenju u kojem zivi, pokusaj samo zamisliti da se kroz jedan duuuuugi vremenski period prilagodjava tom okruzenju.

------

Aaahahahahahaahahhaah :lol: :lol: :lol:
Sta kazes, crni SMrle...
ko to kaze da mora biti takav od pocetka stvaranja, nemora, dovoljno je da Bog evolucijom stvori crte i forme kao odbranebeni mehanizam, ali problem je kad ti otkines inteligentno bice pa te crte prikopcas za slucajne dogadjaje, u tome je problem. nije porblem u evoluciji kao evoluciji, jer vrlo je moguce da Bog stvara namjenski kroz evoluciju , daje forme, crta linije, dodaje nove organe sve kako bi se sto bolje prilagodili zivotu i olaksao im zivot na zemlji
Dakle, evolucija ipak postoji, cinjenica je i desava se? :D
nismo
Nego kako smo postali ovakvi kavi smo danas?
da prije su i zivotinje, i bijlke i ljudi bili veci nego sto su sad, gravitacija i kisik u atmosferi su doprinijeli da su bica bila ogromnih velicinia, i zato su prije bili veliki dinosaurusi, korkodili, zmije i insekti.
Cool. I, kako bi ti nazvao te transformacije...? :D

P.S. Narode, ovo je nezapamcena transformacija. Srmcak, koji je prije samo 1-2-3 stranice kategoricki tvrdio da je evolucija laz, upravo je i sam priznao evoluciju. A, indirektno, i da smo mi sami "proizovd" evolucije, a ne kreacija boga :D
Lijepo. Sad sve to sto si povadio, i sto je tebi neko abuzenze cudo i nemoguce pojmiti da se razvilo kroz milione godina kako bi moglo opstati u okruzenju u kojem zivi, pokusaj samo zamisliti da se kroz jedan duuuuugi vremenski period prilagodjava tom okruzenju.

nakon sto podijelis pisace masine majmunima a ti pokusaj samo zamisliti da se kroz jedan duuuuugi vremenski da oni uspiju napisati shakspearov text slucajno tipkajuci vjecno bez prestanka pa da nekad istancaju shakepsearov tekst. ako ti to mozes razumjeti da bi majmuni postigli onda nemoj dalje...polozio si.
Dakle, evolucija ipak postoji, cinjenica je i desava se? :D
sinko teoriju evolucije nije zapoceo Darwin nego muslimanski ucenjaci iz srednjeg vrijeka, o tome je pisao Ibn Haldun u svojoj MUkadimah (pocetak)

ni jedan musliman nema problema sa evolucijom kad ima evolver/Bog, isto kao sto fabrika ima svoje inzinjenere pa produciraju auta

ali problem je kad ti otkines evolvera od evolucije pa se ono samo slucajnim dogadjajima stvara sto je van svake pameti i logike, kao kad bi otkinuli inzinjere od fabrike i govorili, Fabrika(evolucija/priroda) stvara produkte(auta) bez ikakvih inzinjera / tj BOga
Nego kako smo postali ovakvi kavi smo danas?
povecavanjem gravitacije i smanjivanjem kisika, doslo je do smanjivanja tijela.
Cool. I, kako bi ti nazvao te transformacije...? :D
te promjene u prirodi nisu doprinijeli nikakve nove informacije u nasu genetiku nego samo smanjile nasa tijela , jer gravitacija neda da rastemo vise nego sto je moguce u ovom trenutku.
Arminovski

#3652 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
Neka ide ono moje pitanje i tebi. Sta mislis o manje inteligentnom dizajnu? Kakvo objasnjenje imas ovde?

[/quote]
Arminovski

#3653 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

HardcoreMX wrote:Divi im odijela,k'o u "Armagedonu".
Ti bi jelde pred slonovska govna i prdez stao u majici kratkih rukava i sorcu onako junacki? :D
Meni je smrdilo kroz ekran.
Smrcak15

#3654 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:
Neka ide ono moje pitanje i tebi. Sta mislis o manje inteligentnom dizajnu? Kakvo objasnjenje imas ovde?

[/quote]

analiza
The Recurrent Laryngeal Nerve Does Not Refute Intelligent Design
http://www.ideacenter.org/contentmgr/sh ... hp/id/1507

http://www.evolutionnews.org/2010/10/th ... 39201.html
Last edited by Smrcak15 on 21/11/2016 15:39, edited 1 time in total.
maraccana

#3655 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:

Imaš takvih primjera koliko hoćeš u univerzumu, da postoji perfektni inteligentni dizajner očito ništa od toga ne bi smjelo postojati, ali hajde ti to objasni zabluđenima koji ni vlastitim očima ne vjeruju, ali zato vjeruju u bajke o anđelima, demonima, raju, paklu i slične pizdarije, pa time čak i sami spadaju u niz primjera neinteligentnog dizajna :

Arminovski

#3656 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:

analiza
http://www.ideacenter.org/contentmgr/sh ... hp/id/1507[/quote]

Procitao sam zadnji dio, conclusion i povrsno ostalo. Izvini nemam vremena za detalj. Koliko sam razumio, poenta je da taj nerv ima i druge funkcije. Je li tako? Ali i ako ima te funkcije onda opet nije inteligentan dizajn jer trosi 2x vise "zice" nego sto bi trebao. Nema poente da se zavrce nazad, dovoljno je da ode samo dole gdje treba.
Smrcak15

#3657 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:

Imaš takvih primjera koliko hoćeš u univerzumu, da postoji perfektni inteligentni dizajner očito ništa od toga ne bi smjelo postojati, ali hajde ti to objasni zabluđenima koji ni vlastitim očima ne vjeruju, ali zato vjeruju u bajke o anđelima, demonima, raju, paklu i slične pizdarije, pa time čak i sami spadaju u niz primjera neinteligentnog dizajna :

a jesi li se zapitao jeli taj inteligentni dizajner namjerno uradio neke falinke u univerzumu da nije sve perfektno za nas zivot, da ima opasnost po naz zivot.

Sta vi trazive ovdje jeste Raj , da ti muha nesmije prnut pred nosom, eh to bi za Tebe bilo inteligentni raj, gdje te niko nece pogledati mrko

a Allah kaze da je ovaj zivot test za ljude, pa ako je test onda mora biti problema, necete testirati u medu i mlijeku, sve ti potaman, bez problema

2:155.Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. A ti obraduj izdržljive

to sto sto tyson prica u videu nije na mjestu, puca covjek skroz u pogresnom smjeru jer hoce univerzum da dovede u poziciju Raja da bi bilo inteligentni dizajn a nezna da je zemlja namjestena da bude pogodna za zivot gdje bi se testirali ljudi a ne za uzivanje.
HardcoreMX

#3658 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Arminovski wrote: Ti bi jelde pred slonovska govna i prdez stao u majici kratkih rukava i sorcu onako junacki? :D
-Ako već govoriš na osnovu vlastitog iskustva onda govori u svoje ime a ne u tudje,a ja se ne sjećam uopće kad sam zadnji put bio u zoo,a slona baš nikako,apropo ovo nije slon ovo je ovo...tica.trkačica! :lol: Inače nisam znao da je za disekciju žirafe obaveza šminkersko odijelo,a nije maska za lice.Eto ti stručnjaka, oni uživaju u smradu, a tebi smrdi čak i preko ekrana,mora da ti je bio gadan doživljaj sa slonom i njegovom izlučevinom,tj. prdežom.
:lol:
L u c i f e r

#3659 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by L u c i f e r »

I tako polahko dodjosmo do famoznog gajba, kao sto sam i predvidjao.
Bica stvara bog, a on nije stvoren jer onda ne bio bio bog.
Niti mi njegovo postojanje mozemo razumjeti jer to sta - gajb naravno.

Onome ko ne uvidja nelogicnost tog stava, uistinu je nepotrebno bilo sta dalje objasnjavati.
Takve osobe ne citaju i razgovaraju da bi dosli do istine, vec da bi nasli kakva takva opravdanja za njihovo prethodno stvoreno misljenje.

Nije li ocigledno da se na taj nacin pravi jedna teorija cije se sve mane i nepoznanice strpavaju u jednu dobro zatvorenu kutiju sa naljepnicom - gajb.
Ako nismo u stanju racionalno sagledati svaki aspekt ovog p(/L)itanja, onda se postavlja potpitanja zasto ga uopste racionalno razmatrati.
Neka onda svako vjeruje sta hoce, po svom unutrasnjem osjecaju, jer je onda sasvim nepotrebno i suvisno pokusavati dokazati bozje postojanje numeroloskim vratolomijama ili evolucijskim raritetima.
Dope_Man

#3660 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dope_Man »

L u c i f e r wrote:I tako polahko dodjosmo do famoznog gajba, kao sto sam i predvidjao.

Onome ko ne uvidja nelogicnost tog stava, uistinu je nepotrebno bilo sta dalje objasnjavati.
Takve osobe ne citaju i razgovaraju da bi dosli do istine, vec da bi nasli kakva takva opravdanja za njihovo prethodno stvoreno misljenje.

Nije li ocigledno da se na taj nacin pravi jedna teorija cije se sve mane i nepoznanice strpavaju u jednu dobro zatvorenu kutiju sa naljepnicom - gajb.
Ako nismo u stanju racionalno sagledati svaki aspekt ovog p(/L)itanja, onda se postavlja potpitanja zasto ga uopste racionalno razmatrati.
Neka onda svako vjeruje sta hoce, po svom unutrasnjem osjecaju, jer je onda sasvim nepotrebno i suvisno pokusavati dokazati bozje postojanje numeroloskim vratolomijama ili evolucijskim raritetima.
Na kraju se sva religija svodi na to. Sve sto se ne zna se trapa u tu bozansku kutiju na kojoj stoji ''NE OTVARATI'', ali smo sigurni da je sve sto ne znamo bas tu, i nema potrebe traziti dalje, tu je. Zivimo sretni sto znamo da je sve tu, mada niko nikad nije otvorio samu kutiju, ipak znamo da je sve tu i dobro nam je.
maraccana

#3661 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:
Arminovski wrote:

a jesi li se zapitao jeli taj inteligentni dizajner namjerno uradio neke falinke u univerzumu da nije sve perfektno za nas zivot, da ima opasnost po naz zivot.

Sta vi trazive ovdje jeste Raj , da ti muha nesmije prnut pred nosom, eh to bi za Tebe bilo inteligentni raj, gdje te niko nece pogledati mrko

a Allah kaze da je ovaj zivot test za ljude, pa ako je test onda mora biti problema, necete testirati u medu i mlijeku, sve ti potaman, bez problema

2:155.Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. A ti obraduj izdržljive

to sto sto tyson prica u videu nije na mjestu, puca covjek skroz u pogresnom smjeru jer hoce univerzum da dovede u poziciju Raja da bi bilo inteligentni dizajn a nezna da je zemlja namjestena da bude pogodna za zivot gdje bi se testirali ljudi a ne za uzivanje.
Inteligentni dizajner ne moze napraviti ikakve falinke i to još malim falinkama poput nas u odnosu na njega, to ti je prosta logika, a pogotovu ne nekakvim gladovanjem i zastrašivanjem što je čisti sadizam, što se ne može očekivati od nekoga mega nad-inteligentnog.
Last edited by maraccana on 21/11/2016 17:29, edited 1 time in total.
Smrcak15

#3662 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:I tako polahko dodjosmo do famoznog gajba, kao sto sam i predvidjao.

Oduvijek nemozemo pojmiti zato sto smo ograniceni, nas um nemoze dokuciti vjecno ili oduvijek. I na osnovu toga st si ogranicen nemozes negirati ocite primjere bozanskog djelovanja od univerzuma planete zivotinja i nas samih
maraccana

#3663 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
I na osnovu toga st si ogranicen nemozes negirati ocite primjere bozanskog djelovanja od univerzuma planete zivotinja i nas samih
Gdje je taj primjer inteligencije u vezi univerzuma, stvoriti npr. komete i meteore, koji mogu svakog časa izbrisati sav inteligentni život na ovoj planeti, i uopšte napraviti i dozvoliti takav scenarij?

Gdje je tu bila smisao sa dinosaurima npr., inteligentni tvorac pogriješio oko dizajna pa ih izbrisao? :lol:
Smrcak15

#3664 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Ali ako on hoce namjerno da stvori bice sa falinkama, ko si ti ili ja da tu kazem nemoze??? Cak sta vise naznacio je u kuranu da je covjek stvoren sa falinkom. A to sto ti trazis da stvori savrseno bez falinki to ce biti u Raju stvoreno, znaci ko dje u raj bit ce bez falinki, cisto savrsenstvo.
L u c i f e r

#3665 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:

Oduvijek nemozemo pojmiti zato sto smo ograniceni, nas um nemoze dokuciti vjecno ili oduvijek. I na osnovu toga st si ogranicen nemozes negirati ocite primjere bozanskog djelovanja od univerzuma planete zivotinja i nas samih
Zasto onda pokusavati dokazati bozje postojanje?
Cemu numeroloski i evolucijski dokazi?
Zasto vjerovati u nesto sto nemozemo shvatiti?
Zasto nas je bog navodno stvorio UPRAVO takvima da ga ne mozemo pojmiti, a od nas trazi da vjerujemo u njegovo postojanje i prijeti vjecnim mukama ako to ne cinimo?
Arminovski

#3666 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

HardcoreMX wrote:
Arminovski wrote: Ti bi jelde pred slonovska govna i prdez stao u majici kratkih rukava i sorcu onako junacki? :D
-Ako već govoriš na osnovu vlastitog iskustva onda govori u svoje ime a ne u tudje,a ja se ne sjećam uopće kad sam zadnji put bio u zoo,a slona baš nikako,apropo ovo nije slon ovo je ovo...tica.trkačica! :lol: Inače nisam znao da je za disekciju žirafe obaveza šminkersko odijelo,a nije maska za lice.Eto ti stručnjaka, oni uživaju u smradu, a tebi smrdi čak i preko ekrana,mora da ti je bio gadan doživljaj sa slonom i njegovom izlučevinom,tj. prdežom.
:lol:
Nije žirafa jedina što su iskasapili i jedva sam gledao.

Slušaj, po ovim tvojim odgovorima ne vidim da imaš namjeru da doprineseš temi na ikakav konstruktivan način a ja stvarno nemam živaca da se natežem iskim neko duže vrijeme. Zato živ bio, popusti, jer se tebi nisam ni obraćao. Kod mene ideš do daljneg na ignore. Pozz i ugodno veče ti želim.
Arminovski

#3667 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:Ali ako on hoce namjerno da stvori bice sa falinkama, ko si ti ili ja da tu kazem nemoze??? Cak sta vise naznacio je u kuranu da je covjek stvoren sa falinkom.
Kako to ide u prilog teoriji inteligentnog dizajna?
Smrcak15

#3668 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote:

Cemu numeroloski i evolucijski dokazi?
Zasto nas je bog navodno stvorio UPRAVO takvima da ga ne mozemo pojmiti, a od nas trazi da vjerujemo u njegovo postojanje i prijeti vjecnim mukama ako to ne cinimo?
zato sto nije potrebno d apoznajes sustinu sta znaci vjecnost jer ti je um nemoze obuhvatiti, dok postojanje BOga se radi o tvojoj guzici na kraju ce tvoja guza ispastati zbog nevjerovanja u njega kad umres a mozda cak i prije smrti.
zato sto ti se radi o glavi, jer ti kad dodjes pred Boga nakon sto si odbio sve moguce dokaze i nedokaze neces imati opravdanje ni jedne sekunde.
nemoze pojmiti beskonacnost univerzuma a da razumijes bozije bistvovanje oduvijek.

spasiti se mozes bez da razumijes bozije postojanje oduvijek, ali se nemozes spasiti na sudnjem danu ako ne prihvatyis njegovo postojanje.
Smrcak15

#3669 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:Ali ako on hoce namjerno da stvori bice sa falinkama, ko si ti ili ja da tu kazem nemoze??? Cak sta vise naznacio je u kuranu da je covjek stvoren sa falinkom.
pa zato sto je sam rekao da je covjeka stvorio slabim to jeste sa falinkom ili falinkama a to da bi bio podlozan iskusenju.

nemozes ti testirati savrsene andjele koji nemogu gresku uraditi niti imaj uslobodnu volju, oni nisu stvoreni za testiranje.
Smrcak15

#3670 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:
I na osnovu toga st si ogranicen nemozes negirati ocite primjere bozanskog djelovanja od univerzuma planete zivotinja i nas samih
Gdje je taj primjer inteligencije u vezi univerzuma, stvoriti npr. komete i meteore, koji mogu svakog časa izbrisati sav inteligentni život na ovoj planeti, i uopšte napraviti i dozvoliti takav scenarij?

Gdje je tu bila smisao sa dinosaurima npr., inteligentni tvorac pogriješio oko dizajna pa ih izbrisao? :lol:

Gdje je tu bila smisao sa dinosaurima npr., inteligentni tvorac pogriješio oko dizajna pa ih izbrisao?
sta mislis da ti ih je ostavio da zajedno sa tobom kolo vode, bili ti bilo interesantno pustit djecu vani da se igraju, dok raptori i t-rexovi pjesme junacke pjevaju.
Arminovski

#3671 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
Arminovski wrote:
pa zato sto je sam rekao da je covjeka stvorio slabim to jeste sa falinkom ili falinkama a to da bi bio podlozan iskusenju.

nemozes ti testirati savrsene andjele koji nemogu gresku uraditi niti imaj uslobodnu volju, oni nisu stvoreni za testiranje.
Ja bi da ne idemo dalje od one žirafe i njenog živca. Mislio sam da vi što zagovarate ID to radite baš zbog inteligentnog dizajna. Sve i jedan primjer koji si do sad dao se svodi na to. U slučaju da živac ima druge funkcije, zašto mora da se zavraća nazad? Uopšte nije potrebno. Znači po tebi je to Božja namjerna greška? Ne kontam, objasni mi.
Last edited by Arminovski on 21/11/2016 19:19, edited 1 time in total.
maraccana

#3672 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:

Govoriti o nekakvoi inteligenciji samo zbog toga što smo se uspjeli adaptirali stotinama hiljada godina uz ogroman rizik trenutnog nestanka, što je potpuni faličan argument, što potkrepljuje scenarij koji si preskočio u vezu meteora i asteroida ili svih drugih opasnosti koje u trenu mogu izbrisati inteligentni život.
Smrcak15 wrote:
Gdje je tu bila smisao sa dinosaurima npr., inteligentni tvorac pogriješio oko dizajna pa ih izbrisao?
sta mislis da ti ih je ostavio da zajedno sa tobom kolo vode, bili ti bilo interesantno pustit djecu vani da se igraju, dok raptori i t-rexovi pjesme junacke pjevaju.
Nisi odgovorio pitanje o smislu i inteligenciji, da se prvo stvori nešto, pa eto onda izbriše jer ne valja, kao što su u pitanju dinosauri i mnoge druge vrste.Ni na jedno pitanje nisi odgovorio, nego samo postavljaš nove stvari koje ustvari same dodatno dokazuju koliko je ogroman neinteligentni dizajn.
Smrcak15

#3673 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Ja bi da ne idemo dalje od one žirafe i njenog živca. Mislio sam da vi što zagovarate ID to radite baš zbog inteligentnog dizajna. Sve i jedan primjer koji si do sad dao se svodi na to. U slučaju da živac ima druge funkcije, zašto mora da se zavraća nazad? Uopšte nije potrebno. Znači po tebi je to Božja namjerna greška? Ne kontam, objasni mi.
Stani malo jeli absolutno sve istrazeno oko tog zivca, dali ima vise funkcia pa mora biti tako kako je napravljeno, jesi li se zapitao je bilo potrebno zivac prikopcati ovako jos u embrio fazi itd govoriti kako je los dizan za nesto sto funkcionise je van sake pameti. Druga stvar, ovo mene podsjeca na vase furanje o nepotrebnim organima kao slijepo crijevo a nacnici na kraju otkrili vaznu funkciju slijepog crijeva da obnovi bakterijsku floru nakon kolere i ostali bolescina , slijepo crijevo je ko izbjeglicki centar za dobre bakterije.
Smrcak15

#3674 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:---
Govoriti o nekakvoi inteligenciji samo zbog toga što smo se uspjeli adaptirali stotinama hiljada godina uz ogroman rizik trenutnog nestanka,
kako ce se covjek ili bilo koje bice adaptirati kad mutacija nema oci da vidi okruzenje pa da mutira gene i da bice pocne liciti na okruzenje, kao insekt koji lici na truho list, jeli to mutyacija vidjela trho list pa odlucila da mutira insekat utruho list, ili mozda je insekt nadosao na ideju da bi trebalo se kamuflirati??
što je potpuni faličan argument, što potkrepljuje scenarij koji si preskočio u vezu meteora i asteroida ili svih drugih opasnosti koje u trenu mogu izbrisati inteligentni život.
pa sta ti hoces, da je univerzum raj za zivjeti?? pa vi hocete da spustite Raj na zemlju da bi inteligentni dizajn bio valjan, kao eto sad je sve savrseno , onda mora biti inteligentni dizajn :-)

normalno da opasnosti vrebaju sa svih strana i to je u sklopu testa, jer kad bi sve opasnosti sklonili, gdje je tu test?? da nema bolesti, da nema smrti, da nema ozljede i mnogo stosta, pa gdje je tu onda test?

Nisi odgovorio pitanje o smislu i inteligenciji, da se prvo stvori nešto, pa eto onda izbriše jer ne valja, kao što su u pitanju dinosauri i mnoge druge vrste.Ni na jedno pitanje nisi odgovorio, nego samo postavljaš nove stvari koje ustvari same dodatno dokazuju koliko je ogroman neinteligentni dizajn.
ko to kaze da nevalja, to ti tvrdis, ja ne, dinosaurusi su bili dio ekosistema to sto su uklonjeni od strane BOga jeste da covjeku omoguci zivot na zemlji, jer samo sebi postavi pitanje, a sta da sad zive sa ljudima ili da su zivjeli sa ljudima kroz vjekove vjekova, ko bi to smio izaci i raditi poljoprivredu, ko bi to smio uci u sumu da lovi, kako bi ljudi prezivljavali, gdje bi se sakrili od raptora i t-rexa naprimjer??

jednostavno bi bila teska patnja za zivjeti, i samo bi se gledalo kako da se prezivi goli zivot gdje bi dinosaurisi kocili napredak ljudske civilizacije.

nebrini dobit ces za sva pitanja odgovore barem ono sto znam odgovoriti.
aurora313

#3675 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:ko moze logican vjerovati da slucajni dogadjaji kreiraju masa laznih dijelova tijela na tacnim pozicijama na pauku kako bi licio na covjeka ili majmuna, i to jos fino oboji lijepim bojama, i ne samo to nego formira oblik da lici isto tako.
Image
Locked