Pa piše da je došao iz Italije na odmor i da ima dvojno državljanstvo....supercali wrote:Ma kakav on iz italije
Dosao neko pa mu posudio auto dovucen auto nikad preveden ili cak tablice nisu sa tog auta i sl
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#3651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Daryl Dixon
#3652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta ce raditi za deset godina majku mu krvavu..trambusek88 wrote:
- supercali
#3653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
NavodnoO'zone wrote:Pa piše da je došao iz Italije na odmor i da ima dvojno državljanstvo....supercali wrote:Ma kakav on iz italije
Dosao neko pa mu posudio auto dovucen auto nikad preveden ili cak tablice nisu sa tog auta i sl
- O'zone
- Globalni moderator
#3654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kome sad da zajase za vrat tip čije je auto ostalo ispod dva metra vode ispod podvoznjaka u Buca Potoku?
A o ostatku ulica neću ni da govorim.
Slika za 10

Poslato sa radnog mjesta...
Slika za 10

- uglavnomja
#3655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nebitno sta je balavac i kako ce zavrsiti, avaz tambura po svom, objavili su inicijal imena i prezime maloljetnika
da je drzave, utanjila bi kesa vlasnici avaza
da je drzave, utanjila bi kesa vlasnici avaza
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prošao sam maloprije ovuda. Na ovom potezu je palo drvo na Audi A3!O'zone wrote:Kome sad da zajase za vrat tip čije je auto ostalo ispod dva metra vode ispod podvoznjaka u Buca Potoku?
Slika za 10
- O'zone
- Globalni moderator
- trambusek88
#3658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slično je i njoBe počeo. 16 godina, pucao na lika, ranio troje slučajnih prolaznika. I onda par narednih godina svaka druga-treća pucnjava u gradu, zna se B.D.Daryl Dixon wrote:sta ce raditi za deset godina majku mu krvavu..trambusek88 wrote:
- Daryl Dixon
#3659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to ti kažem, treba ovo sasjeći u korijenu, odmah ga aktivirati na društveno korisni rad, pošumljavanje, čišćenje parkova, kanti po gradu, košenje trave... žena ni kriva ni dužna zamalo da plati glavom... ccctrambusek88 wrote:Slično je i njoBe počeo. 16 godina, pucao na lika, ranio troje slučajnih prolaznika. I onda par narednih godina svaka druga-treća pucnjava u gradu, zna se B.D.Daryl Dixon wrote:sta ce raditi za deset godina majku mu krvavu..trambusek88 wrote:
- MOSALJOZE
#3660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A imamo li mi zakon o društveno korisnom radu?
- vješalica
#3661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
maloumnici koji su izvodili radove u buća potoku su znali od ranije da je tamo stoljećima problem sa formiranjem bazena kad padne kišica a kamoli veći pljusakO'zone wrote:Kome sad da zajase za vrat tip čije je auto ostalo ispod dva metra vode ispod podvoznjaka u Buca Potoku?
Slika za 10
da časno i kvalitetno rade posao taj problem bi riješili u svom projektu,ali oni nemaju vremena jer im radne pozicije služe za pranje para uhljebavanje i idiotizme na radnim mjestima
- O'zone
- Globalni moderator
- Daryl Dixon
#3663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znas da imas.. da imas iole zakona ili pak države ne bi bilo zatvaranja granicnih prelaza, strajkova za minimalne dodatke i tome slicno.. a imas volontiranje kao društveno koristan rad koji nema za cilj sticanje radnog iskustva pa nek' "djeca" uce kako se rukuje sa džogerima, kosilicama itd
ovo je interesantno, slucajno naletih..
Član 32.
(Pojam društveno-korisnog rada)
Društveno-koristan rad predstavlja poseban oblik odgojno-obrazovnog rada, planiran Godišnjim programom rada škole, koji podrazumijeva uključivanje učenika i nastavnika u humanitarni rad koji nema za cilj sticanje dobiti, a usmjeren je ka jačanju svijesti i pozitivnog odnosa učenika prema prirodnom i društvenom ambijentu u kojem živi, te domovini Bosni i Hercegovini u cjelini.
.. u organizaciji obrazovnih institucija, Kantona itd.. pogledaj čl.33, 34, 35..
http://www.skolegijum.ba/static/bibliot ... _36-10.pdf
edit:
"Kada je riječ o Federaciji BiH, konkretne aktivnosti kantonalnih ministarstava za pravosuđe poduzete su od 2011. do 2013., kada su izrečene prve presude u kojima su zatvorske kazne zamijenjene radom za opšte dobro na slobodi.
Zanimljivo je da u Republici Srpskoj taj Zakon još uvijek nije primljenjiv!"
http://mondo.ba/a663987/Info/Drustvo/Al ... u-BiH.html
ovo je interesantno, slucajno naletih..
Član 32.
(Pojam društveno-korisnog rada)
Društveno-koristan rad predstavlja poseban oblik odgojno-obrazovnog rada, planiran Godišnjim programom rada škole, koji podrazumijeva uključivanje učenika i nastavnika u humanitarni rad koji nema za cilj sticanje dobiti, a usmjeren je ka jačanju svijesti i pozitivnog odnosa učenika prema prirodnom i društvenom ambijentu u kojem živi, te domovini Bosni i Hercegovini u cjelini.
.. u organizaciji obrazovnih institucija, Kantona itd.. pogledaj čl.33, 34, 35..
http://www.skolegijum.ba/static/bibliot ... _36-10.pdf
edit:
"Kada je riječ o Federaciji BiH, konkretne aktivnosti kantonalnih ministarstava za pravosuđe poduzete su od 2011. do 2013., kada su izrečene prve presude u kojima su zatvorske kazne zamijenjene radom za opšte dobro na slobodi.
Zanimljivo je da u Republici Srpskoj taj Zakon još uvijek nije primljenjiv!"
http://mondo.ba/a663987/Info/Drustvo/Al ... u-BiH.html
Last edited by Daryl Dixon on 27/07/2016 22:00, edited 1 time in total.
- shiny
#3664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U KS znam za slučaj gdje je jedna osoba radila u Rad-u, čini mi se na deponiji... ali nije ni počinio neko teško krivično djeloMOSALJOZE wrote:A imamo li mi zakon o društveno korisnom radu?
- Capajebo
#3665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taj hudnik ne da nije im'o nikoga, nego je im'o nekog protiv njegashiny wrote:U KS znam za slučaj gdje je jedna osoba radila u Rad-u, čini mi se na deponiji... ali nije ni počinio neko teško krivično djeloMOSALJOZE wrote:A imamo li mi zakon o društveno korisnom radu?
- shiny
#3666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da osoba to radi dobrovoljno... mislim, mora sama prstati da zamijeni kaznu, zato i nema puno slučajeva...Capajebo wrote: Taj hudnik ne da nije im'o nikoga, nego je im'o nekog protiv njega
A i vala ne bih pustila svakakvu budalu da ometa rad ljudima koji tu svoj hljeb svakako teškom mukom zarađuju. Ali da bih ovoj djeci rado podijelila lopate kad grad zatrpa metar snijega, to bih...
- Tvrtko II Kotromanić
#3667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma kod nas je to odredjeno kao iskljucivo alternativna sankcija i to za krivicno djelo do 1 god zatvora za koje se moze izreci i novcana kazna i plus ako osudjenik pristane na kaznu drustveno korisnog rada
tkao da slabo...
tkao da slabo...
- Capajebo
#3668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma majzlo - cekic - Prenj (autoput) ishiny wrote:Mislim da osoba to radi dobrovoljno... mislim, mora sama prstati da zamijeni kaznu, zato i nema puno slučajeva...Capajebo wrote: Taj hudnik ne da nije im'o nikoga, nego je im'o nekog protiv njega
A i vala ne bih pustila svakakvu budalu da ometa rad ljudima koji tu svoj hljeb svakako teškom mukom zarađuju. Ali da bih ovoj djeci rado podijelila lopate kad grad zatrpa metar snijega, to bih...
- Kal El
#3669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta je ovo ljudi dragi,hitna iza hitne ,brzom cestom Ilidza-Blazuj ,idu prema Hadzicima 
- kloniran
#3670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sad htjedoh napisati, nesto je zestoko biloKal El wrote:Sta je ovo ljudi dragi,hitna iza hitne ,brzom cestom Ilidza-Blazuj ,idu prema Hadzicima
- kloniran
- Kal El
#3672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ispravak,idu prema Osjeku ,nego je podvoznjak poplavljen pa kruze ,nisam vidio da li je hitna prvi put ,ali kad su ih jos vise prolazili uvidio sam auto na rotacije (moguce policija? ili ipak vatrogasci) i evo upravo vatrogasna kola prosla :/kloniran wrote:ja sad htjedoh napisati, nesto je zestoko biloKal El wrote:Sta je ovo ljudi dragi,hitna iza hitne ,brzom cestom Ilidza-Blazuj ,idu prema Hadzicima
Daj Boze da nije nesto strasno,ja mislim da su opet one kuce ,poplava i to
Edit,moguce da je skafa u pitanju,da li ima u Osjeku Vatrogasno drustvo? Jer vidim rotacije tamo ,ili se jos nesto desava..
- kloniran
#3673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima vatrogasna stanica u osjeku kod stare skoleKal El wrote:Ispravak,idu prema Osjeku ,nego je podvoznjak poplavljen pa kruze ,nisam vidio da li je hitna prvi put ,ali kad su ih jos vise prolazili uvidio sam auto na rotacije (moguce policija? ili ipak vatrogasci) i evo upravo vatrogasna kola prosla :/kloniran wrote:ja sad htjedoh napisati, nesto je zestoko biloKal El wrote:Sta je ovo ljudi dragi,hitna iza hitne ,brzom cestom Ilidza-Blazuj ,idu prema Hadzicima
Daj Boze da nije nesto strasno,ja mislim da su opet one kuce ,poplava i to
Edit,moguce da je skafa u pitanju,da li ima u Osjeku Vatrogasno drustvo? Jer vidim rotacije tamo ,ili se jos nesto desava..
- Kal El
#3674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ipak je Skafa u pitanju
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160727123
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160727123
- vješalica
#3675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
maloprije ode josh jedna tura vatrogasaca iz novog grada prema škafi(vjerovatno)
jbg dok dođu do tamo sve ode...mislim otišlo je već
jbg dok dođu do tamo sve ode...mislim otišlo je već