Sebija All about

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3651 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

The BEN10 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/275318/dr-fah ... kira-i-sda

Fahro s vremena na vrijeme otkoči oružje i krene rešetat koalicijske partnere. :evil:
Drugo, ta suma je nemoguća. Ni to nije istina. Recimo i da je istina, da je uštedjela 63 miliona, finansijer bi joj trebao dogodine dati 63 miliona manje, jer je pokazala da može bez tog novca. To je totalno neznanje. Žalosno je bilo gledati ljude pored nje na konferenciji koji su sjedili kao mulci i klimali glavom na njen nastup. Pa to je jedan prizor primitivne, provincijske supkulture. Nikada ovoga nije bilo do njene pojave, ni svađe u Komori, ni problema na KCUS-u, ni tima koji kevće u horu oko direktora. Sramotno se ponašaju za jednu ozbiljnu bolnicu. A dr. Izetbegović je pokazala da nije neko ko može voditi bolnicu.
Osim toga, njenim izborom povrijeđen sam i kao čovjek koji je više od 50 godina u zdravstvu, da mene proganja profesorica koja je studirala 11 godina. Teško od neznalice postane neko dobar. To neznanje neko gura, ali ono se danas vidi na ovom organiziranju i reorganiziranju zdravstva. Očito su za neke ljudski životi postali igra!
E sad kad ti se jurisnici naklate na kosti.....doduse danas su vjerovatno sjebani....izgubili gradonacelnika u Sarajevu :lol: :lol: :lol: Skaki ostale samo cune.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Innovation

#3652 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

Koliko ih je potpisalo? :roll:
Dozer

#3653 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

GeeTnT wrote:
Prikupljena 483 miliona: Prihodi od indirektnih poreza u januaru veću za 5 miliona KM

Objavljeno u kategoriji BiH na 05.02.2017
U januaru 2017 prikupljeno je 483 miliona KM indirektnih poreza što je za 5 miliona KM ili 1,03 % više u odnosu na januar 2016. godine, kada su prihodi od PDV-a, akcize, carine i putarine iznosili 478 milliona KM, saopćeno je iz UIO BiH, prenosi Patria.

Nakon izvršenih povrata PDV-a raspodjela prihoda sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje u mjesecu januaru iznosila je: za finansiranje državnih institucija raspoređen je iznos od 61 milion KM. Ostatak sredstava raspoređen je entitetskim ministarstvima finansija i Distriktu Brčko i to: Federaciji BiH ukupno 211 milion KM, Republici Srpskoj 106 miliona KM i Distriktu Brčko 11 miliona KM.

Podsjećamo, u 2016. godini UIO je je prikupila rekordne prihode od indirektnih poreza, koji su iznosili 6 milijardi i 638 miliona KM i bili su veći za 284 miliona KM ili 4,48 % u odnosu na 2015. godinu kada su iznosili 6 milijardi i 354 milliona KM.
I ovime ti, zapravo, pokazes koliko je @Cvrcak u pravu, a pri tome mislis da si pokazao nesto wow! pametno.... :roll:
Pokazes koliko nemas blage veze ni o cemu o cemu bi da, kao, pricas i diskutujes...

I upravo je to ta matrica koju vi SDA moroni koristite, a koja pali kod ovog totalno nepismenog i nadasve glupog naroda - izbacite milionsku cifru, racunajuci da ce se narodu od nje zamantati (sto se i desi), a pri tome ne kazete nista vise i dalje od toga.

Eto ti tvoj primjer, a ti nam dokazi da nisam u pravu. Sta konkretno znaci to sto je prikupljeno vise poreza? Hajde, genijalac...da te vidimo...
Last edited by Dozer on 06/02/2017 12:11, edited 1 time in total.
Dozer

#3654 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

mario001 wrote:
Evo, pogledajte ovog @Maria01 ovdje.... Klasini primjer poltrona koji "razmislja" iskljucivo tudjim mozgom... Njemu cak i ona sad da kaze da je sve lagala za te pare i da je sve uradila kako bi se rijesila onih koji njoj ne odgovaraju i dovela svoje klimoglave, poput njega, on i dalje nece vjerovati da to jeste tako.... To je taj model ispranog mozga koji SDA ovdje uzgaja vec 27 godinu (Da, uzgaja. Jer, covjek bez mozga, a koji ce koristiti nezavisno od bilo koga, nije nista drugo nego biljka koju neko drugi, i pametniji, stalno mora zaljevati i usmjeravati gdje taj neko zeli.)...
Kmecavac, opterecen si previse stvarima na koje ne mozes da utjeces nikako, znam da to frustrira ali daj se posveti necemu u cemu si sigurno dobar, kladionica recimo

P.S.
Jebe se meni za Sebijom, ja samo volim gledati luzercine kako ne mogu nista uraditi u vezi stvari koje im smetaju, osim da se raspituju, analiziraju, opterecuju i na kraju odu u krevet kao luzeri jer kad se probude ona je i dalje tu :D :D
Ovcice, drz' se ti njenih skuta i SDA cerade.
A, za tvoju informaciju, svako od nas pojedinacno i te kako moze da utice na mnoge stvari. Problem je sto vi to jos ne kontate jer se takva situacija jos nije desila. Ali, samo polako. To je samo pitanje vremena, a onda cete vi kmecati i cviliti i moliti k'o zadnje pi*kice.

Kladionica...mislim da je to tvoj fah. Mentalni, prvenstveno.
---------

Btw, jutros sam na djecijoj otropediji Sebijinog KCUS-a imao priliku uvjeriti se u svu efikasnost njenih "reformi" i one njene izjave da "danas pacijenti ne cekaju vise od 30 minuta na pregled".
U 9:00 predao knjizicu i uputnicu, u 10:20 usao s djetetom na pregled. Aferim. Efikasnost samo takva... nenadjebivo...

Samo jedan dr. radi, i to samo ponedeljkom i petkom, pri cemu sad ode na godisnji i nema ga narednih 20 dana, za koje vrijeme - nema pregleda! (tako mi je receno na kartoteci).

Pa, jos jednom - aferim :lol: :lol: :lol:
Innovation

#3655 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

hrasno38 wrote: E sad kad ti se jurisnici naklate na kosti.....doduse danas su vjerovatno sjebani....izgubili gradonacelnika u Sarajevu :lol: :lol: :lol: Skaki ostale samo cune.... :lol: :lol: :lol: :lol:
:?
GeeTnT

#3656 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:
GeeTnT wrote:
Prikupljena 483 miliona: Prihodi od indirektnih poreza u januaru veću za 5 miliona KM

Objavljeno u kategoriji BiH na 05.02.2017
U januaru 2017 prikupljeno je 483 miliona KM indirektnih poreza što je za 5 miliona KM ili 1,03 % više u odnosu na januar 2016. godine, kada su prihodi od PDV-a, akcize, carine i putarine iznosili 478 milliona KM, saopćeno je iz UIO BiH, prenosi Patria.

Nakon izvršenih povrata PDV-a raspodjela prihoda sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje u mjesecu januaru iznosila je: za finansiranje državnih institucija raspoređen je iznos od 61 milion KM. Ostatak sredstava raspoređen je entitetskim ministarstvima finansija i Distriktu Brčko i to: Federaciji BiH ukupno 211 milion KM, Republici Srpskoj 106 miliona KM i Distriktu Brčko 11 miliona KM.

Podsjećamo, u 2016. godini UIO je je prikupila rekordne prihode od indirektnih poreza, koji su iznosili 6 milijardi i 638 miliona KM i bili su veći za 284 miliona KM ili 4,48 % u odnosu na 2015. godinu kada su iznosili 6 milijardi i 354 milliona KM.
I ovime ti, zapravo, pokazes koliko je @Cvrcak u pravu, a pri tome mislis da si pokazao nesto wow! pametno.... :roll:
Pokazes koliko nemas blage veze ni o cemu o cemu bi da, kao, pricas i diskutujes...

I upravo je to ta matrica koju vi SDA moroni koristite, a koja pali kod ovog totalno nepismenog i nadasve glupog naroda - izbacite milionsku cifru, racunajuci da ce se narodu od nje zamantati (sto se i desi), a pri tome ne kazete nista vise i dalje od toga.

Eto ti tvoj primjer, a ti nam dokazi da nisam u pravu. Sta konkretno znaci to sto je prikupljeno vise poreza? Hajde, genijalac...da te vidimo...
Prenio sam vijest koja pokazuje blagi rast i pri tom nisam nista komentarisao, dodavao....jer znao sam da ces da se zalijepis....medjutim, ja ne znam sta bi znacilo da je prikupljeno manje poreza?
..i shvati vise ko je u cijeloj prici moron, a da bi ti pomogao reci cu ti samo "Rumuni vise nisu moroni" ...pa ti skontaj.
Dozer

#3657 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Lijep pokusaj maskiranja... Umjesto sto si nam "samo prenijeo vijest", koju smo svi ionako vec vidjeli, reci ti nama sta si konkretno mislio reci s tim prenosenjem bas te vijesti, a u odnosu na post na koji si se nadovezao :D
GeeTnT

#3658 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:
mario001 wrote:
Evo, pogledajte ovog @Maria01 ovdje.... Klasini primjer poltrona koji "razmislja" iskljucivo tudjim mozgom... Njemu cak i ona sad da kaze da je sve lagala za te pare i da je sve uradila kako bi se rijesila onih koji njoj ne odgovaraju i dovela svoje klimoglave, poput njega, on i dalje nece vjerovati da to jeste tako.... To je taj model ispranog mozga koji SDA ovdje uzgaja vec 27 godinu (Da, uzgaja. Jer, covjek bez mozga, a koji ce koristiti nezavisno od bilo koga, nije nista drugo nego biljka koju neko drugi, i pametniji, stalno mora zaljevati i usmjeravati gdje taj neko zeli.)...
Kmecavac, opterecen si previse stvarima na koje ne mozes da utjeces nikako, znam da to frustrira ali daj se posveti necemu u cemu si sigurno dobar, kladionica recimo

P.S.
Jebe se meni za Sebijom, ja samo volim gledati luzercine kako ne mogu nista uraditi u vezi stvari koje im smetaju, osim da se raspituju, analiziraju, opterecuju i na kraju odu u krevet kao luzeri jer kad se probude ona je i dalje tu :D :D
Ovcice, drz' se ti njenih skuta i SDA cerade.
A, za tvoju informaciju, svako od nas pojedinacno i te kako moze da utice na mnoge stvari. Problem je sto vi to jos ne kontate jer se takva situacija jos nije desila. Ali, samo polako. To je samo pitanje vremena, a onda cete vi kmecati i cviliti i moliti k'o zadnje pi*kice.

Kladionica...mislim da je to tvoj fah. Mentalni, prvenstveno.
---------

Btw, jutros sam na djecijoj otropediji Sebijinog KCUS-a imao priliku uvjeriti se u svu efikasnost njenih "reformi" i one njene izjave da "danas pacijenti ne cekaju vise od 30 minuta na pregled".
U 9:00 predao knjizicu i uputnicu, u 10:20 usao s djetetom na pregled. Aferim. Efikasnost samo takva... nenadjebivo...

Samo jedan dr. radi, i to samo ponedeljkom i petkom, pri cemu sad ode na godisnji i nema ga narednih 20 dana, za koje vrijeme - nema pregleda! (tako mi je receno na kartoteci).

Pa, jos jednom - aferim :lol: :lol: :lol:
Da si bar upola vermena koje boravis na forumu posvetio djetetu mozda to dijete ne bi imalo potrebe da posjecuje KCUS i to Sebijin....
GeeTnT

#3659 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:Lijep pokusaj maskiranja... Umjesto sto si nam "samo prenijeo vijest", koju smo svi ionako vec vidjeli, reci ti nama sta si konkretno mislio reci s tim prenosenjem bas te vijesti, a u odnosu na post na koji si se nadovezao :D
Pa zasto bi ja tebi objasnjavao znacaj prihoda, poreza? Zbog cega? Ko si bolan ti i ko bi uopste zelio saznati od tebe nesto ciji zivot se sastoji od foruma i ratne proslosti...bez ikakkve sanse za napredak? Jbt..ne mogu da vjerujem da se uopste smijes nekome obracat...
GeeTnT

#3660 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozeru....13.30 moja pauza je zavrsila..
Dozer

#3661 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

GeeTnT wrote: Da si bar upola vermena koje boravis na forumu posvetio djetetu mozda to dijete ne bi imalo potrebe da posjecuje KCUS i to Sebijin....
Hajd' ne rise, ziv bio... Nemas pojma ni o cemu se radi, ali eto, imas klasicno mudroserski nesto da dobacis. :roll:
GeeTnT wrote:Pa zasto bi ja tebi objasnjavao znacaj prihoda, poreza? Zbog cega? Ko si bolan ti i ko bi uopste zelio saznati od tebe nesto ciji zivot se sastoji od foruma i ratne proslosti...bez ikakkve sanse za napredak? Jbt..ne mogu da vjerujem da se uopste smijes nekome obracat...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vidis li koliko plitkoumno razmisljas? :D
Nemas ti pojma o meni, pa samim tim ni sta ni kako ja zivim. A garantujem ti da zivim bar 10x bolje nego ces ti ikada ;)

I, ne moras ti MENI nesto objasnjavati, nego pokusaj sebi. Sebe radi. Meni je odavno sve kristalno jasno, ali tebi niti je sad, niti ce ikada biti. Samo se nafuravas da kontas, a u stvari... tabula raza :lol:
Matzan

#3662 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
E sad kad ti se jurisnici naklate na kosti.....doduse danas su vjerovatno sjebani....izgubili gradonacelnika u Sarajevu :lol: :lol: :lol: Skaki ostale samo cune.... :lol: :lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/abdulah ... /170206066

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#3663 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

P.S. Sad ce pola ovih branilaca da usute jer nemaju pojma cemu se smijemo :D
hrasno38

#3664 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/abdulah ... /170206066

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Popusio pricu posteno priznajem!!!! I jebo ti glavni grad BiH gdje je najjaca referenca novog gradonacelnika ta sto mu je babo sjeko cune!!!! Doduse haj nadji nesto u SDA a da je vrijednije!!!!
Dozer

#3665 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Bem ti zivot...ovo je vec da se place.... :roll:
Matzan

#3666 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
Popusio pricu posteno priznajem!!!! I jebo ti glavni grad BiH gdje je najjaca referenca novog gradonacelnika ta sto mu je babo sjeko cune!!!! Doduse haj nadji nesto u SDA a da je vrijednije!!!!

Pušimo mi svi pošteno skoro već 3 decenije.
Meni ni iz džepa ni u džep, potpuno mi svejedno je li to Skaka, Sabina, Marko, Stjepan ili nek sasvim deseti.
Samo mi je smiješno da neko tvojih godina još uvijek vjeruje političarima iz bilo koje stranke u BiH.
hrasno38

#3667 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:

Meni ni iz džepa ni u džep, potpuno mi svejedno je li to Skaka, Sabina, Marko, Stjepan ili nek sasvim deseti.
Samo mi je smiješno da neko tvojih godina još uvijek vjeruje političarima iz bilo koje stranke u BiH.
Juttros je bilo nerjeseno 14/14 i falio je jedan glas i jednima i drugima i naravno ko ce biti 15-ti nego pobjegulja iz DF-a Dado Stojnic!!! Da budemo posteni Abdulah Skaka nema ama bas nikakve reference da bude gradonacelnik i najveca mu je referenca babo....sto je smijesno!!! Ali najiskrenije ti kazem neka je izabran.....sad apsolutno sve poluge u gradu ima SDA/SBB pa eto prilike da vidimo kako se vodi "uspjesna" politika.
sha_ba

#3668 Re: Sebija All about

Post by sha_ba »

ljubav_aha dislike this :oops: :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3669 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote: Da si bar upola vermena koje boravis na forumu posvetio djetetu mozda to dijete ne bi imalo potrebe da posjecuje KCUS i to Sebijin....
haj sve zajebancije, ložione itd. al ti je ovaj komentar dno dna

đeš čoeku za dijete vako napisati :shock: :? :shock:

koji si ti :zaraza:
Last edited by JoseMujica on 06/02/2017 16:35, edited 1 time in total.
hrasno38

#3670 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:

Kad pjena podje na usta onda je tesko bilo sta kontrolisati!!!!! Sljivotresi su to moj Mujice!!!
Matzan

#3671 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
Matzan wrote:
hrasno38 wrote:

Juttros je bilo nerjeseno 14/14 i falio je jedan glas i jednima i drugima i naravno ko ce biti 15-ti nego pobjegulja iz DF-a Dado Stojnic!!!
Eno tamo na temi o izboru gradonačelnika SA pišu i da je neki Almedin Miladin iz SDP-a glasao protivno stranačkog dogovora i interesa. Nema ovdje političara iz ubjeđenja i koji će raditi za dobrobit građana. Sve go lični interes.
I čisto sumnjam da ću za svog života dočekati da bude drugačije.
GeeTnT

#3672 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:Bem ti zivot...ovo je vec da se place.... :roll:
Vjerujem ti....sad mozes shvatiti kako su se mnogi od nas osjecali kada su slucajni prolaznik i prvi reket jahali ... Da budem jasan (po ko zna koji put) sto se tice Skake...meni licno je lik bezveze, kao i esdea ali tvoj um to nece skontat...nikad.
Dozer

#3673 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sta necu skontat... Da su tebi oni bez veze, ili da su oni generalno bez veze?
GeeTnT

#3674 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

JoseMujica wrote:

koji si ti :zaraza:
Da sam se sluzio tvojim rijecnikom onda bi to bila "variola vera"... Ovako, post ti je bezze, kao i njegov u kojem je cekao cijelih 40 min...
GeeTnT

#3675 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:Sta necu skontat... Da su tebi oni bez veze, ili da su oni generalno bez veze?
...eto vidis, rekoh ja da si ti off odavno..
Post Reply