Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

belfy

#3651 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

onakvo vrijedjanje, a onda prepravljanje postova. to sto si gore postavio ja nisam napisao i to se naziva podmetanje. jos ne razumijes ni ironiju... svestran covjek, nema sta.
MyTao

#3652 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

HardcoreMX wrote:
MyTao wrote:
lol...
jes to ti na slici?a jesi ružan :)
ne ozbiljno da ne začatavamo dalje,uzeću si vremena,da naučiš.djabe.sevaba radi.
Sta me ti mozes nauciti, ti vjerujes da je tachyon cestica otkrivena :-) jos u Kelnu jel to bi? vjerovatno mislis na Genevu i CERN :lol:

Samo nisu ni oni otkrili cestice koje se krecu brze od svjetla... znas zasto? zato sto je to nemoguce :-) Ti mene samo mozes nasmijati, nekoliko puta... sada mi je vec zao sto postoji neko ko vjeruje u ove stvari.
HardcoreMX

#3653 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

MyTao wrote:
HardcoreMX wrote:
MyTao wrote:
lol...
jes to ti na slici?a jesi ružan :)
ne ozbiljno da ne začatavamo dalje,uzeću si vremena,da naučiš.djabe.sevaba radi.
Sta me ti mozes nauciti, ti vjerujes da je tachyon cestica otkrivena :-) jos u Kelnu jel to bi? vjerovatno mislis na Genevu i CERN :lol:

Samo nisu ni oni otkrili cestice koje se krecu brze od svjetla... znas zasto? zato sto je to nemoguce :-) Ti mene samo mozes nasmijati, nekoliko puta... sada mi je vec zao sto postoji neko ko vjeruje u ove stvari.
Prepun si arogancije.Zaboravio sam samo ubaciti da sam ja već rekao i objasnio zašto se kod superluminara gubi energija,i to još na početku.
HardcoreMX wrote:
.....Tachyon upravo te pobija jer on je još jedan od niza dokaza relativnosti sistema u kojem živimo.Dakle zatvoreni sistem.Pri brzinama većim od solarne,energija se gubi,zato se ne može postiće ubrzanje "udarenog"tijela,.....
Dao sam ti link pa provjeri sve.Nauči makar maternji čitati,jer nisam rekao otkriveno,nego empirijski dokazano,zašto si ti rekao da ne postoji uopće.To reći profesoru fizike,HAHA letio bi na dvije godine unazad,i to superluminarnom brzinom. :lol:
MyTao

#3654 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

HardcoreMX wrote: Prepun si arogancije.Zaboravio sam samo ubaciti da sam ja već rekao i objasnio zašto se kod superluminara gubi energija,i to još na početku.
HardcoreMX wrote:
.....Tachyon upravo te pobija jer on je još jedan od niza dokaza relativnosti sistema u kojem živimo.Dakle zatvoreni sistem.Pri brzinama većim od solarne,energija se gubi,zato se ne može postiće ubrzanje "udarenog"tijela,.....
Dao sam ti link pa provjeri sve.
Pa gdje sam ja tvrdio da moze? (postici vece ubrzanje "udarenog" tijela od solarne brzine :))

ja sam rekao da se "logikom" moze srusiti teorija relativnosti, isto kao sto je nekom logicno da nesto ne moze nastati iz nicega, ne znaci da je nemoguce.. jeli svatas sada poentu posta?
HardcoreMX

#3655 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:onakvo vrijedjanje, a onda prepravljanje postova. to sto si gore postavio ja nisam napisao i to se naziva podmetanje. jos ne razumijes ni ironiju... svestran covjek, nema sta.
Zavist je čudo,što si zavidan,ali nemoj se makar kriti ispod suknji,niti ateizma.
Last edited by HardcoreMX on 29/07/2016 20:54, edited 1 time in total.
belfy

#3656 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

opet sam protiv sebe. ja mislim da ce on pobijediti. jer:
HardcoreMX wrote:...Tachyon ubrzava zbog gubitka energije,šta pričaš?!Tijelo ubrzanjem dobija na energiji.
HardcoreMX wrote:...Tachyon upravo te pobija jer on je još jedan od niza dokaza relativnosti sistema u kojem živimo.Dakle zatvoreni sistem.Pri brzinama većim od solarne,energija se gubi...
ovo je vjerovatno kvantni fizicar...
Last edited by belfy on 29/07/2016 20:45, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#3657 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

MyTao wrote:
Pa gdje sam ja tvrdio da moze? (postici vece ubrzanje "udarenog" tijela od solarne brzine :))

ja sam rekao da se "logikom" moze srusiti teorija relativnosti, isto kao sto je nekom logicno da nesto ne moze nastati iz nicega, ne znaci da je nemoguce.. jeli svatas sada poentu posta?
Pa meni si ubacivao nešto što ja nisam rekao.Kako ćeš srušiti teoriju relativnosti?Eto de da čujem tu logiku,i kako iz ničega može nastati nešto,eto daj primjer.
HardcoreMX

#3658 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:opet sam protiv sebe. ja mislim da ce on pobijediti. jer:
HardcoreMX wrote:...Tachyon ubrzava zbog gubitka energije,šta pričaš?!Tijelo ubrzanjem dobija na energiji.
HardcoreMX wrote:...Tachyon upravo te pobija jer on je još jedan od niza dokaza relativnosti sistema u kojem živimo.Dakle zatvoreni sistem.Pri brzinama većim od solarne,energija se gubi...
HAHA pa de nauči makar kvotati fizičaru
belfy

#3659 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:...kako iz ničega može nastati nešto,eto daj primjer....
https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect
HardcoreMX wrote:
belfy wrote:opet sam protiv sebe. ja mislim da ce on pobijediti. jer:
HAHA pa de nauči makar kvotati fizičaru
kvotu ne fali nista, dok ti imas savladati jos dosta rijeci. sta mislis da "impliciram" na neku?
HardcoreMX

#3660 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:
HardcoreMX wrote:...kako iz ničega može nastati nešto,eto daj primjer....
https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect
kvotu ne fali nista, dok ti imas savladati jos dosta rijeci. sta mislis da "impliciram" na neku?
prepravio si naknadno,vidiš kako sam ja kvotao,ali nebitno....

de mi samo reci u ovom linku,da djabe ne čitam o čemu se radi,jeli ima neki čestica tu,atoma i tako dalje,ili neke sile?
belfy

#3661 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

pa pogledaj sam sta si kvotao.

a sto se citanja tice, neki to rade zbog sebe. no, naravno da ti mozes cekati da ti neko to plati.
MyTao

#3662 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

HardcoreMX wrote:
MyTao wrote:

Pa meni si ubacivao nešto što ja nisam rekao.Kako ćeš srušiti teoriju relativnosti?Eto de da čujem tu logiku,i kako iz ničega može nastati nešto,eto daj primjer.
Pa ne moze se srusiti teorija relativnosti, ne tvrdim da moze jbt... covjek je "logicki" zakljucio da nesto ne moze nastati iz nicega, a da nesto moze biti vjecno... ja sam koristeci "logiku" "oborio" teoriju relativnosti... :lol:
HardcoreMX

#3663 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

MyTao wrote:
HardcoreMX wrote:
MyTao wrote:

Pa ne moze se srusiti teorija relativnosti, ne tvrdim da moze jbt... covjek je "logicki" zakljucio da nesto ne moze nastati iz nicega, a da nesto moze biti vjecno... ja sam koristeci "logiku" "oborio" teoriju relativnosti... :lol:
A tu smo,može pa ne može,dobro je što si makar stavio pod navodnike tu svoju "logiku".To se zove sanjati otvorenih očiju. :-D Baci to,kako ti niko nije rekao da će ti droga dohakati?!
belfy

#3664 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

cemu bolan te uvrede i insinuacije? ako nemas argumenata, samo to ostaje!? to sto si u potpunosti u krivu te opravdava da radis ovakve stvari?
Last edited by belfy on 29/07/2016 21:13, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#3665 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:pa pogledaj sam sta si kvotao.

a sto se citanja tice, neki to rade zbog sebe. no, naravno da ti mozes cekati da ti neko to plati.
:lol: ma u redu je za kvot,...nego šta bi za taj link? :-D
HardcoreMX

#3666 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:cemu bolan te uvrede i insinuacije? ako nemas argumenata, samo to ostaje!?
ma kakve bolan uvrede? meni to moja vjera zabranjuje.Koje trebaš argumente,imam ih koliko hoćeš?!
Last edited by HardcoreMX on 29/07/2016 21:15, edited 1 time in total.
belfy

#3667 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

pa link si dobio. ako ocekujes da ti ja platim da citas, onda ces ostati nezaposlen...
MyTao

#3668 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

HardcoreMX wrote: A tu smo,može pa ne može,dobro je što si makar stavio pod navodnike tu svoju "logiku".To se zove sanjati otvorenih očiju. :-D Baci to,kako ti niko nije rekao da će ti droga dohakati?!
Pa cijelo vrijeme stavljam tu logiku pod navodnike da ti svatis o cemu pricam ali nista, evo jos nisi :lol:
El Mumin

#3669 Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote: pomagajte ateisti ako Boga znate! :lol: ovaj covjek sve potamani svojom elokventnoscu, sofisticiranoscu, vokabularom i prenesenim znacenjima. daj nek me neko prosvijetli sta je zelio reci sa zadnjih 10-ak postova, jer ja ocito vidim samo kontradikcije i greske. a posto sam nevjernik - ja ne mogu da vjerujem da neko ovoliko gresaka pravi...
Ovdje ,u ovom postu, se vidi sva bit problema!Zaklanjanje osobne gluposti,neobrazovanosti,interesa,frustracija,nekulture,iza plašta nevjere/vjere,nebitno.Spreman si belfy žrtvovat kompletni "ateizam" poradi osobni kompleksa.Neće ići.U suštini licemjerstvo nema veze ni sa jednim oblikom religije/ateizma,ono ostaje uvijek samo licemjerstvo.
Ne morate se vrijeđati, raspravljajte na fin način...
HardcoreMX

#3670 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

MyTao wrote:
HardcoreMX wrote: A tu smo,može pa ne može,dobro je što si makar stavio pod navodnike tu svoju "logiku".To se zove sanjati otvorenih očiju. :-D Baci to,kako ti niko nije rekao da će ti droga dohakati?!
Pa cijelo vrijeme stavljam tu logiku pod navodnike da ti svatis o cemu pricam ali nista, evo jos nisi :lol:
ma znam da izmišljaš svo vrijeme,samo sam te tjerao da priznaš,e sad je sve ok... :D
MyTao

#3671 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

nego sta bi sa tacyonima? jesu li dokazani ili ne? Sta rade ti "naucnici" u Kelnu pa samo hardcore zna za ta otkrica?
belfy

#3672 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:cemu bolan te uvrede i insinuacije? ako nemas argumenata, samo to ostaje!?
ma kakve bolan uvrede? meni to moja vjera zabranjuje.Koje trebaš argumente,imam ih koliko hoćeš?!
HardcoreMX wrote:...Zaklanjanje osobne gluposti,neobrazovanosti,interesa,frustracija,nekulture...
HardcoreMX wrote:...Baci to,kako ti niko nije rekao da će ti droga dohakati?!
a argumenata imas taman koliko si ih i iznio.
MyTao

#3673 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

HardcoreMX wrote:
MyTao wrote:
ma znam da izmišljaš svo vrijeme,samo sam te tjerao da priznaš,e sad je sve ok... :D
haha sta da priznam, pa nebi mi komentar imao smisla da sam ozbiljno mislio kako se teorija relativnosti moze srusiti jbg...
HardcoreMX

#3674 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

El Mumin wrote: Ne morate se vrijeđati, raspravljajte na fin način...
A ne znaš ti nas,to je kod nas normalna komunikacija,mi smo stari jarani,dobro došao u klub :)
HardcoreMX

#3675 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

MyTao wrote: haha sta da priznam, pa nebi mi komentar imao smisla da sam ozbiljno mislio kako se teorija relativnosti moze srusiti jbg...
HeHe....zafrko' sam te.Može se srušiti :) ,mislim ne doslovno,ali par rupa ima u njoj.
Locked