Novi rat

Locked
madner

#3651 Re: Novi rat

Post by madner »

Mister Yes wrote:
Fudo387 wrote: Sto onda namece logicno pitanje tebi svesekularnom, zasto ne bi pokusao zivot organizovati u rs umjesto sto venes medju islamistima u Sarajevu?
Mržnja, koju prije svega proizvode Bošnjaci evocirajući i vraćajući nas u krvavu prošlost iz dana u dan, je naravno naišla na plodno tlo i kod Srba. Sa mojim imenom meni sigurno ne bi bilo ugodno u RS-u.

Doduše, ime se može i promjeniti ali nisam siguran da je pametno biti Srbin u BiH u budućnosti. Realno, Srbima u BiH se ne piše dobro. Velike kabadahije su im se naknatile i ne bih im bio u koži.

Ali nakon što BiH postane dominantno Bošnjačka neće biti lako ni ateistima Bošnjacima. Ja planiram svoje potomke izmjestiti odavde prije nego se to desi. A ja sam svakako star i onemoćao.
:D
Image
malamirha

#3652 Re: Novi rat

Post by malamirha »

rade12432 wrote:
malamirha wrote: jadni srbi na umoru a oni o tom pojma nemaju. :sad: a nama dobrooooo.....u materinu odosmo od dobra. :D
Srbi znaju sta je Americki cilj u BiH. To je unitarna BiH. To je Klintonka cak i sa tim rijecima i rekla:

"Ukoliko neki ne zele dobro BiH vi (Bosnjaci) je gradite sa onima koji to zele"

Amerikanci su prvi podrzali kada je Sarajevo preglasalo Komsicem Hrvate. Amerikanci zele da BiH bude jednostavna unitarna drzava. Oni znaju kako se krece demografija u BiH. Znaju da mladi Srbi iz RS-a sele u Beograd i NS. Znaju da Sarjevo jos uvijek moze privuci i Sandzaklije i dijasporu. Znaju da je Srbijanski prirodni prirastaj -50.000 a u RS-u -5000 dok je Bosnjacki uvijek bio u plusu. Znaju da Bosnjaci nemogu nigdje da se isele osim na 3 mjesecni rad u EU. Znaju da je na djelu egzodus Hrvata. I znaju gdje to vodi za 10 ili 15 godina. I upravo takva "jednostavna" BiH im je u interesu.

Jos ce im to biti dodatni alibi da kazu u svijetu:"Eto vidite kako pomazemo muslimanima na Kosovu i u BiH". Super izgovor da Izrael ima jos par decenija odrijesene ruke.
da im je to cilj odmah bi je napravili.imali interes,snagu,moc i priliku.sad je kasno. :D
seln

#3653 Re: Novi rat

Post by seln »

pemanapemani wrote:
radostan dan wrote:
pemanapemani wrote:
Vidiš, određen broj ljudi dao šansu SDP i oni je usrali, jer su se uhvatili u kolo sa onima koji forsiraju nacionalno. Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
to iz tvoje vizure izgleda tako, iz nečije druge - nisu se oni uhvatili u kolo tipa - prevarili me mangupi da uzmem drogu-, nego su u startu htjeli da - šmrknu - crtu s kraja na kraj stola...

i sad ti meni piši da to nije tako nego je drugačije, ja tebi da nije drugačije nego baš tako, i vrtićemo se u krug.
ja vjerujem da ti vjeruješ istinski i dobronamjerno u tu tezu, ali vjeruj i ti da je masa nas od starta prepoznala igranku...
i sad imamo što imamo - opšte pljuvanje na zlatka i komšića. jedni (većina) hraču što šuplja nije uspjela, drugi (manjina) - jer su istinski vjerovali u tu priču, i osjećaju se prevarenim i izdanim.
P.S. Jebi ga, repliciraš na sve, osim na 9. januar 1992. :)
vrtićemo se u krug, kao što sam i gore napisao, zbog toga sam preskočio, a i nije u skladu sa temom - kako osvojiti majevicu i staviti pod kontrolu dolinu bilo čega (nečega).

i da se vratim joj jednom na ovo (još jedan mali off, neće se ponoviti) -
Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
razumi da ja ne sporim tvoju tvrdnju, dapače...ja samo tvrdim da kivi ne uspjeva na vlašiću.
Kivi i Vlašić nije baš najbolje poređenje.

Prije, neka autohtona sorta grožđa i Hercegovina. Onda je zemlja zagađena otrovima, pa ta sorta odbija da se primi.

Naime, kivi nikad nije rastao, niti će u dogledno vrijeme rasti na Vlašiću.
Nenacionalni građanski sistem je "rastao" u BiH. Danas je tlo zatrovano i više ne uspijeva. Opet, to ne znači da se ne trebamo truditi očistiti tlo koje smo sami uprljali.
Dakle, problem je u zagađenju. Sebe uvjeravamo da je zagađenje neminovno i da nije toliko loše. (naravno, ako smo dobronamjerni)

U svakom slučaju, ne moramo se više, kako ti kažeš, vrtiti u krug.
Pozdrav.
Dobro je, bar je prestala suplja "ko nas bre zavadi".
Sad otvoreno kazu, pokusali smo vas poklati, nismo uspjeli, sad trebamo rezervat, jer se bojimo revansa.
seln

#3654 Re: Novi rat

Post by seln »

Mister Yes wrote:
Ali ono što madner ne konta je da BH Srbi neće dugoročno opstati u BiH bez RS-a i to baš ovakvog RS-a sa ovim nadležnostima. A onda je to dugoročno bošnjačka država to jest muslimanska država. Madner i društvo nisu sposobni vidjeti dalje od početne euforije koje će sigurno biti nakon što nam zapad pomogne da se rješimo RS-a. Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
Ma neka si i ti skinuo masku "Bosnjace", pa nek ide kuca i milac. :D
Fudo387

#3655 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Mister Yes wrote:
Fudo387 wrote: Sto onda namece logicno pitanje tebi svesekularnom, zasto ne bi pokusao zivot organizovati u rs umjesto sto venes medju islamistima u Sarajevu?
Mržnja, koju prije svega proizvode Bošnjaci evocirajući i vraćajući nas u krvavu prošlost iz dana u dan, je naravno naišla na plodno tlo i kod Srba. Sa mojim imenom meni sigurno ne bi bilo ugodno u RS-u.

Doduše, ime se može i promjeniti ali nisam siguran da je pametno biti Srbin u BiH u budućnosti. Realno, Srbima u BiH se ne piše dobro. Velike kabadahije su im se naknatile i ne bih im bio u koži.

Ali nakon što BiH postane dominantno Bošnjačka neće biti lako ni ateistima Bošnjacima. Ja planiram svoje potomke izmjestiti odavde prije nego se to desi. A ja sam svakako star i onemoćao.
Zanimljiva teorija, tebi sekularnom nema mjesta u rs, ali ti ista treba kako bi mogao da dises u Sarajevu? Ti ili se samo zajebajes ili ti je prijeko potrebna posjeta psihijatru. Ovo tvoje je ekvivalentno kao kad bi bolesnika oboljelog od raka vodili na terapije u Mittal da se svaki dan naguta zeljezne prasine.
radostan dan

#3656 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

seln wrote: Da je taj narod bio odan principima zavnobiha, ne bi se listom priklonio matici.
a zavnobih bi postojao da srbih nije definisana kao dio fnrj?
glavni nosioci zavnobiha bi glasali za rbih?
seln

#3657 Re: Novi rat

Post by seln »

PM72 wrote::thumbup:
Hvala ti.Ja sa baš pitam kako sam smio zanoćiti nekoliko dana u RS.Smiješ li ti? Onako sam,bez "ćakije".Ja ga jebem ko nema muda zanoćiti u manjem BH entitetu a hoće da ratuje.
Idi, jadan, nasa omladina ide tamo na jeftinu cugu i pizzu.
madner

#3658 Re: Novi rat

Post by madner »

radostan dan wrote:
seln wrote: Da je taj narod bio odan principima zavnobiha, ne bi se listom priklonio matici.
Da je Srba u SRBiH bilo 45%, rezultat referenduma bi bio identican.
Strah od muslimana, kao sto ovaj stariji covjek opisa bez da je bio svjestan svojih rijeci, kao glavna motivacija.
DrugaGimnazija

#3659 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

Bodkin wrote:Zajednicku ligu u fudbalu treba ukinuti
Policiju RS treba ukinuti. To su pocinioci genocida i ta institucija nema pravo da postoji.
Alfons Kauders

#3660 Re: Novi rat

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bla bla bla Naser Oric velika riba u ARBiH, klao Hrvate, bla bla bla, ok.

Nemojmo mijesati teme. Sto se tice "vece prilike" - nisam siguran da se mogu sloziti, jer je u vecim gradovima poput Tuzle i Sarajeva docekalo vise Srba no sto je poginulo Bosnjaka u cijelom ratu.

Nije stvar prilike, vec potrebe i cilja, odnosno politike, iste one politike zbog koje se nekim sudi za UZP i genocid, a drugim za pojedinacne zlocine, ili zlocine koje su pocinile manje grupe ljudi.

To je ono sto vas boli, ne zrtve. Boli vas sto znate da to nije isto, ni blizu. Boli vas sto ste sluzili zlocinackom projektu, sto ste saucesnici, sto ste svoj znoj i svoju krv ugradili u konc logore i presude za strasne zlocine, sto ste ih omogucili, a i danas ih pravdate.

Kuknjava kako nema Bosnjaka optuzenih za ista djela je samo manifestacija toga. Jebiga sorry, ali sta ces, to jednostavno nije bio nas djir i to nije bila stvar "prilike", vec superiornih moralnih kvaliteta. :D
Nigdje veze s onim što sam ja napisao.
U ovom grupnjaku svak' ga je primao, ali ga je i zadavao...i to svak' prema svojim mogućnostima u datim trenutcima. Tako da ti nisam baš sve ovo ni pročitao...ne pije ti ta vode na gostujućim terenima...jebat ga.
Bla bla bla svi smo isti bla bla bla

Samo sto nismo.

Ti si ucestvovao u UZP-u i sluzio zlocince.

Ja nisam.

Tvoj problem.
Ali Kemal

#3661 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

radostan dan wrote:...ono u šta vjerujem je da je evropi ovakva bih -po mjeri-, i po njenim -potrebama-. i da će tražiti opciju, odnosno insistirati na ovakvoj varijanti bih i danas, i sutra nakon nekog eventualnog sukoba.
Dugorocni interes Evrope, tj Nijemaca je da poklope ovaj teritorij za sebe. Od Slovenije do Drine. Vjerovatno ih Srbija ne interesuje, to je previse istocno i za nju planiraju da bude neka tampon zona.
Sve skupa u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH zive ne vise od desetak miliona stanovnika. Nijemaca sa Autrijom je oko 90 miliona, njima treba teritorija i oduvijek im je to bio cilj da osvajaju. Zbog toga su pocinjali svjetski ratovi.
Sada je moderno doba, vremena su se promijenila, osvaja se ekonomijom, jednostavno se drzava osiromasi, zaduzi i onda kupi za sitne pare.
Nas narod ce raditi u servisima usluga, a oni koji su ambiciozniji ce se seliti ka Njemackoj i lagano asimilirati. Nakon stotinjak godina, sve ce to biti i legalno njihovo, dokopace se toplih mora, presjeci Evropu na pola.
Zbog toga je i Hrvatska usla u EU, da se lagano to legalizuje i da joj se unisti suverenitet, da se lakse iseljavaju, prakticno da se stvori povoljan teren za postepeno pokrivanje terena. Zato se Hrvatskoj i daju krediti koje nece moci da vrati.
Svabe znaju da ih jedino Rusija moze zgaziti i zbog toga ne zele da produbljuju sukob sa njima, a moraju da pricaju suplju pricu.
Npr Francuzi su za njih uvijek bili niza klasa, kapitulirali su poslije nekoliko sedmica, vec u junu 1940. I sada ih malo pustaju ali se zna ko je glavni baja, kako bi rekao nas dragi Dodo :D
Nijemcima je jedini problem u Bosni Islam i ne znaju sta da cine sa tim, kako da rijese taj problem. OVaj ulazak Arapa im uopce ne odgovara i vjerovatno ce to oni sabotirat ili imaju neki drugi plan. RS im nije nikakav problem kada dodje vrijeme rjesice to parama vrlo lako. Hrvati svakako Njemacku vide kao majku, sto je vec potvrdjeno sa Danke Dojcland, tako da ce oni pristati vrlo lako na sve sto se od njih bude trazilo.
Ko zna, mozda je tako i bolje, kad ovi ljudi ne mogu da zive normalno i planiraju da jedni druge istrijebe cijelo jedno stoljece. :oops:
kada to ne bude vise nase, nego svapsko, makar ce biti mir i blagostanje. 8-)
Mister Yes

#3662 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

Fudo387 wrote: Zanimljiva teorija, tebi sekularnom nema mjesta u rs, ali ti ista treba kako bi mogao da dises u Sarajevu? Ti ili se samo zajebajes ili ti je prijeko potrebna posjeta psihijatru. Ovo tvoje je ekvivalentno kao kad bi bolesnika oboljelog od raka vodili na terapije u Mittal da se svaki dan naguta zeljezne prasine.
Hajde da ti probam ovako objasniti (pri tome uopšte nije bitno koliko je ovaj hipotetski scenario moguć ali ko da gledam ti ćeš vrisnuti "to nije moguće")

Dakle, kao što sam ranije objasnio RS vidim kao garanciju opstanka Srba u BiH. Smatram da bez RS-a Srbi ne mogu dugoročno opstati u BiH i objasnio sam zašto to mislim.

E sad, ako Srba nema u BiH onda nema ko da udari veto na odluke Bošnjaka. Recimo parlament usvoji odluku da se u BiH ne smije konzumirati alkohol, a žene moraju hodati pokrivene (ponavljam, pusti sad priču o tome koliko je to moguće. Ućićemo u filozofiju a o tome možemo na drugoj temi). Nema Srba da to blokiraju i ja moram preći na sokiće a moja žena mora postati ninđa pod stare dane.

Možda je ovo glup primjer ali Erdogan i društvo već rade stvari koje itekako ne gode sekularnim Turcima a biće sve gore. Da, meni treba da Srbi imaju veto. Meni treba da Srbi i Hrvati imaju dvije trećine državnih pozicija. Šta ću kad gledam malo dalje od običnih mržnji kojima nas mediji 25 godina siluju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3663 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

seln wrote: Dobro je, bar je prestala suplja "ko nas bre zavadi".
Sad otvoreno kazu, pokusali smo vas poklati, nismo uspjeli, sad trebamo rezervat, jer se bojimo revansa.
sad im je glavna - ne dajte im da nas opet zavade kao prije što su
mirsek

#3664 Re: Novi rat

Post by mirsek »

Mister Yes wrote:
Fudo387 wrote: Zanimljiva teorija, tebi sekularnom nema mjesta u rs, ali ti ista treba kako bi mogao da dises u Sarajevu? Ti ili se samo zajebajes ili ti je prijeko potrebna posjeta psihijatru. Ovo tvoje je ekvivalentno kao kad bi bolesnika oboljelog od raka vodili na terapije u Mittal da se svaki dan naguta zeljezne prasine.
Hajde da ti probam ovako objasniti (pri tome uopšte nije bitno koliko je ovaj hipotetski scenario moguć ali ko da gledam ti ćeš vrisnuti "to nije moguće")

Dakle, kao što sam ranije objasnio RS vidim kao garanciju opstanka Srba u BiH. Smatram da bez RS-a Srbi ne mogu dugoročno opstati u BiH i objasnio sam zašto to mislim.

E sad, ako Srba nema u BiH onda nema ko da udari veto na odluke Bošnjaka. Recimo parlament usvoji odluku da se u BiH ne smije konzumirati alkohol, a žene moraju hodati pokrivene (ponavljam, pusti sad priču o tome koliko je to moguće. Ućićemo u filozofiju a o tome možemo na drugoj temi). Nema Srba da to blokiraju i ja moram preći na sokiće a moja žena mora postati ninđa pod stare dane.

Možda je ovo glup primjer ali Erdogan i društvo već rade stvari koje itekako ne gode sekularnim Turcima a biće sve gore. Da, meni treba da Srbi imaju veto. Meni treba da Srbi i Hrvati imaju dvije trećine državnih pozicija. Šta ću kad gledam malo dalje od običnih mržnji kojima nas mediji 25 godina siluju.
Onda treba da se u drzavi bez entiteta Srbima ostavi pravo veta na pitanju vjerskih sloboda i obima uvodjenja vjerskih obicaja na drzavnom nivou i jos jedan razlog za neukidanje RS idu u kantu za smece.
seln

#3665 Re: Novi rat

Post by seln »

radostan dan wrote:
Da te podsjetim, prvo je bio zavnobih, pa onda avnoj. federacija je gradjena od temelja, ne od krova.
DrugaGimnazija

#3666 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

Mister Yes wrote:
Itakoto wrote: Onda sigurno zastupas i ideju da Srbi traze entitet u Hrvatskoj (barem na onim djelovima gdje nisu etnicki ocisceni), Bosnjaci Sandzaka u Srbiji i Crnoj Gori, Albanci u Makedoniji, Madjari i Hrvati u Vojvodini, Madjari u Rumuniji, Rusi u Moldaviji, Austrijanci u Italiji itd, itd. E pa kad se ove drzvae tako budu uredjivale onda cemo pricati i o BiH. Posteno?
:? Kakve to veze ima sa ovim o čemu ja pričam? Ja govorim o tome zašto bi sekularnim bosancima i hercegovcima trebalo da je u interesu da postoji RS. Whatever
Ne RS, nego veliki broj Srba i Hrvata, medju gradjanima BiH. RS je teritorija nastala na zlocinu u kojoj i danas vlada aparthejd.
Mister Yes

#3667 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

DrugaGimnazija wrote: Ne RS, nego veliki broj Srba i Hrvata, medju gradjanima BiH. RS je teritorija nastala na zlocinu u kojoj i danas vlada aparthejd.
Bez RS-a Srbi dugoročno ne mogu opstati u BiH. Barem ne u velikom broju. Kao neka manjina možda. Isto kao što Hrvati bez entiteta neće dugoročno opstati u BiH
DrugaGimnazija

#3668 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

japin_mutapi wrote:
Mister Yes wrote: Prvo bi morali prestati pričati o prošlosti i gajiti mržnju. Prestati kao cilj imati ukidanje entiteta koji su rezultat dogovora. Itd. Bošnjaci su danas najveći faktor nestabilnosti u BiH jer su cijeli svoj sistem vezali za ulogu žrtve i za njegovanje mržnje a sve u cilju unitarne BiH koja bi na kraju naravno bila bošnjačka država.
bošnjaci jesu žrtve i primarni cilj velikosrpske ideologije krvi i tla
u velikoj srbiji nema mjesta za njih osim ispod zemlje u nekoliko grobnica i po raznim jamama i uvalama
Bas tako. Nije da Bosnjaci "glume zrtve" iz bijesa, nego ih cetnici kolju redovno tokom istorije. I, ako to ne shvatimo, desice se opet.

Evo primjera koji se odigrao dva puta u 20. vijeku:
1943.
Image

1992.
Od početka aprila do sredine jula 1992. srpske snage su sprovodile opširan napad usmjeren protiv bošnjačkih civila u području općina Foča, Gacko i Kalinovik. Prije samog napada, bošnjački civili su izbačeni sa posla, plate su im uskraćene, a potom im je uskraćena mogućnost slobodnog kretanja. Nakon što su okolna sela i grad Foča dopali u ruke srpskih snaga: vojske, policije, paravojnih formacija, a ponekad i samih Srba seljaka, primjenjivan je uvijek isti šablon: Kuće Bošnjaka su sistematski pretresane, pljačkane i spaljivane, a građani su hapšeni ili sakupljani na jednom mjestu, a ponekad tokom samog procesa, premlaćivani ili ubijani. Muškarci i žene su odvajani, a većina ih je zatvorena u KP dom u Foči. Žene su odvođene na razne lokacije zatočenja gdje su živjele u nepodnošljivim higijenskim uvjetima, a u tim centrima su zlostavljane na mnoge načine, dok ih je većina sistematski silovana. Srpski vojnici ili policajci su dolazili u zatočeničke centre, odabirali jednu ili više žena, izvodili ih i silovali. Neke od njih su odvođene u privatne apartmane i kuće gdje su silovane, a morale su također kuhati, čistiti i služiti rezidente, koji su bili srpski vojnici. Tokom pomenutog napada na bošnjačke civile, ogroman broj žena i djevojčica je silovan. Svi tragovi postojanja i kulturno naslijeđe muslimana Bošnjaka je zbrisano iz područja zahvaćenih napadom srpskih snaga. Skoro ni jedan Bošnjak nije ostao u Foči. Sve džamije su srušene.
155_mm

#3669 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/oskrnavl ... /150720096

Image
jebiga kad nema zivog bosnjaka za urezati mu 4C moze onda bar mrtvima na spomenik.

ma ko nas bre zavadi?

ako nista bar sljedeci put nece biti veliki problem dogovoriti se koje kriv za novi rat. ipak je sve dokumentovano. jebiga sve ima nekako mane i prednosti.
Itakoto

#3670 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

Mister Yes wrote:

:thumbup: Bosnjaci su inace najveci neprijatelji ove drzave. Hrvatska i srpska politicka elita ih stalno ubjedjuje da samo zajedno mozemo naprijed ali ovi nece pa nece.
Sjecam se kad smo jednom krenuli na tekmu van BiH da gledamo fudbalsku repku u kvalama. Moj jaran iz Cajnica (inace ponosni cetnik i islamomrzac) navalio da nagovorimo moje komsije iz Mostara (oba muslimana, M. i D., veliki fanovi Galatasaraya iz Istanbula) da ih idemo gledati. I nakon 2 sata ubjedjivanja, nece ljudi, majke mi moje. Kazu, njima se samo gleda tekma gdje ucestvuje Turska. Ne interesuje ljude BiH, covjece da ne povjerujes. Jaran iz Cajnica bas navalio na njih i poceo psovati poput "jebala vas Turska, BiH je nasa jedina domovina", "igra bola' i Dzeko". Nista. Ne pomaze. Nego covjeka jos namlatise kako (im) opsova Tursku. Mene bi stid, a i strah mogu ti reci. Pomislih da ce i mene ovako izmarisati kad tad. A fakat mi je BiH draza od Turske.
Nisam odavno vidio M. i D. iz Mostara. Prica se po carsiji da im vise nije Turska pojam a jos manje fudbal. Sad se kunu u tamo neki IDIL, Allaha mi.
Last edited by Itakoto on 20/07/2015 17:37, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#3671 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

DrugaGimnazija wrote:Evo primjera koji se odigrao dva puta u 20. vijeku:
Tako radi tipican nacionalista. Spomene samo ono sto su drugi radili, a ono sto su njegovi radili iz nekog razloga ne zna :oops:

E ko li je tebe odgajo tako nakaradno, zalosna nam majka. Druga gimnazija, predpostavljam od 16 do 18 godina, duboko zatrovan nacionalizmom. :skoljka:
Itakoto

#3672 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

Ali Kemal wrote:
DrugaGimnazija wrote:Evo primjera koji se odigrao dva puta u 20. vijeku:
Tako radi tipican nacionalista. Spomene samo ono sto su drugi radili, a ono sto su njegovi radili iz nekog razloga ne zna :oops:

E ko li je tebe odgajo tako nakaradno, zalosna nam majka. Druga gimnazija, predpostavljam od 16 do 18 godina, duboko zatrovan nacionalizmom. :skoljka:
A koji se q ti predstavljas kao Ali? Kompleks ili kamuflaza po sablonu?
pemanapemani

#3673 Re: Novi rat

Post by pemanapemani »

Kompromis je civilizacijsko i nadasve demokratsko dostignuce.
Uredjem BiH je zadovoljno 30% ljudi.

Zasto se mora sve udovoljiti grupi ljudi koja je u manjini, a drugima nista?

BiH drzava 5 ili vise regija/kantona zasnovanih na geografskom i ekonomskom principu.
Pravo na jezik, kulturu, obicaje..., zagarantovano svim mogucim zakonima i aktima. Politicki sistem gdje je nemoguce preglasavanje.(ukratko, prepisati od neke uredjene drzave)

Bosnjaci bi "izgubili" centralizovanu BiH, koje se toliko plase Srbi i Hrvati.
Hrvati bi "izgubili" treci entutet.
Srbi bi izgubili RS.

Svi gradjani bi dobili zagarantovana sva moguca ljudska prava na citavom teritoriju BiH.

To bi bio kompromis.

@radosni dan
BiH je oduvijek bila, nazovimo tako, gradjanska. Od Kulina Bana do 19. st. Od tada do 1990., si imao tri etnije, ali bosanskohercegovacku republicku odrednicu, koja je prakticki bosanskohercegovacka nacija po mojoj logici, mada se mnogi ne slazu. Uglavnom, BiH nikad nije bila podjeljena po etnickoj matrici do kraja 1995.

Ovakva podjela zemlje nema nikakvu historijsku, ekonomsku, moralnu i bilo kakvu drugu utemeljenost.
Ali Kemal

#3674 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/oskrnavl ... /150720096

Image
jebiga kad nema zivog bosnjaka za urezati mu 4C moze onda bar mrtvima na spomenik.

ma ko nas bre zavadi?

ako nista bar sljedeci put nece biti veliki problem dogovoriti se koje kriv za novi rat. ipak je sve dokumentovano. jebiga sve ima nekako mane i prednosti.
Zasto djela nekih kretena, za koje se i ne zna ko su, mogli su to biti i Bosnjaci, zasto ne, generalizovati milion ljudi.
Bilo je i po Sarajevu grafita Srbe na vrbe, pa ili ti to nije smetalo ili mozda nisi znao :oops:
Lakat Jebić

#3675 Re: Novi rat

Post by Lakat Jebić »

veliki hajr ove teme je, ako nista drugo, da se mister yes konacno definitivno pogubio izmedju svojih stvarnih i virtuelnih identiteta :D
Locked