PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#3651 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Realno i ne treba ti više od 16GB za gaming, a 32GB je dovoljno i za neke ozbiljnije stvari, tako da su i 2 slot-a sasvim dovoljna! :D
Mega Man X

#3652 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Da nisu moduli od 8GB skupi, ja bi lagano digo sa 16 na 32. Što više to bolje, jer još malo i 16 giga će postat minimum za igre.
typeOnegative

#3653 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Megaman , sve zavisi od modela ploce , mozda podrzava 16GB po slotu , i opet dode na 32 .:)
DJ Babo i reddevils nek vam je sa srecom i da sto duze radi bez problema :thumbup:
SanskiBiser

#3654 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Mega Man X wrote:
SanskiBiser wrote:
Mega Man X wrote:Nemam baš neki bukvalni model matične, ali npr. neki dan uzeo jaran računar (i7 6700K, 16 GB RAM itd. itd.). I ja ga pitam: Jelde, samo 2 RAM slota? I odgavara mi: Jest.
:shock: :shock: :shock:
Najozbiljnije govorim. To je jedan jaran. Prije mjesec jedan drugi kolega uzeo i5 6600K, 16 giga RAM-a itd., otvori lik kućište, kad isti slučaj. Samo 2 RAM slota.
Kontam kume šta je sad ovo hebote, znam da je uvijek prije budi po 4 slota.

to je tako kad se kupuju gotovi, vec sklopljeni racunari, pa ovi sto su sklapali stave jeftine H110 ploce unutra da bi cijena bila sto konkurentnija, to su ploce koje kostaju 110-120 KM, u pogledu peformansi razlika je par FPS u igrama izmedju tih ploca i skupljih recimo tipa H170 ili Z170 ali po pitanju nadogradnje sistema imas ogranicenja, koliko para toliko muzike vazda bilo.
Maharadza

#3655 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Prvi benchmark "inžinjerskog primjerka" (čitaj beta verzija) AMD ZEN procesora izašao:
The sample that got in posiession of Canard PC is labeled with product code 2D3151A2M88E4, this is an 8-core version with the aforementioned baseclock of 3.15 GHz. It seems that the boost clock was the biggest limiter as it never exceeded 3.4 GHz (whereas AMD recently announced that the final processors already will get a baseclock of 3.4 GHZ with higher turbos.
Image

Image

Image

http://www.guru3d.com/news-story/french ... marks.html

Iako je "beta" verzija CPU-a i matične na kojoj je testiran, ZEN djeluje obećavajuće! :thumbup:
DonieBrasco

#3656 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Ljudi koje kuciste predlazete da u njega moze stati 1060 (radi duzine) a i da se pristojan menađment kablova mozer uraditi.

Drugar hoce da sastavlja racunar, sve djelove narucio i dobio a zaboravio na kuciste. :lol: Evo gledamo po PIK-u sve srednja zalost a cijene previsoke.

Buđet do 150 KM.
diablobih

#3657 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Pogledaj Imtec ili Plus.ba, moj rodjak ima pravo fino kuciste:
http://imtec.ba/kucista-za-racunare/291 ... 03520.html
samo je crne boje...

Ne znam sto ljudi uopste gledaju na piku za bilo sta tehnolosko :S
R9..

#3658 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

DonieBrasco wrote:Ljudi koje kuciste predlazete da u njega moze stati 1060 (radi duzine) a i da se pristojan menađment kablova mozer uraditi.

Drugar hoce da sastavlja racunar, sve djelove narucio i dobio a zaboravio na kuciste. :lol: Evo gledamo po PIK-u sve srednja zalost a cijene previsoke.

Buđet do 150 KM.
koja tacno graficka..

U ovo kuciste stala Asus Strix GTX980TI opusteno...Ne znam sad da li je duza ta njegova 1060
http://www.olx.ba/artikal/20473630/kuci ... black-red/

Malo prelazi budzet :D
typeOnegative

#3659 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

diablobih wrote:Pogledaj Imtec ili Plus.ba, moj rodjak ima pravo fino kuciste:
http://imtec.ba/kucista-za-racunare/291 ... 03520.html
samo je crne boje...

Ne znam sto ljudi uopste gledaju na piku za bilo sta tehnolosko :S
De malo usporedi cijene na piku i u imtecu pa ćeš vidjet zašto.. Evo npr. i5 6600 K sam nedavno platio na piku 400 km a u imtecu je bio 635, treba li dalje?

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
diablobih

#3660 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Priupitaj se zasto su toliko jeftinije, ako ti se ne svidjaju cijene, naruci preko neta sam radije, nego od nekih sumnjivih ljudi.

Taj argument cujem nerijetko sto ne kupuju preko bh telecoma i ostalih oficijalnih storeova, zato sto je je jeftinije u univerzalnom hahahha, pa se hajmo zaliti zato sto se pokvari poslije nekoliko mjeseci :D
typeOnegative

#3661 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Naručio bi da ne živim gdje živim, izađe skuplja pita neg tepsija kad platiš carine poreze i pm.
Komponente su nove, tvornički zapakirane, iste kvalitete kao i u imtecu,ima garancija i sve što treba tako da ne znam o čemu govoris .. Ne znam za tebe ali fkt nemam namjeru da placam porez na budale i financiram njihove bolesne marže od 40 % :)

diablobih

#3662 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

515 KM kosta preko oficijalnog storea, i ti kazes da je to normalno sto na piku neki lik prodaje za 400 hahahha, ma daj :D
seoBIH

#3663 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

Nisu to sumnivi ljudi ;) Kupljeno preko pika, a garancija ostvarena u normalno registrovanoj i to jakoj radnji :) Ako su ti sumnivi ljudi koji rade vec 5 godina na piku onda ne znam sta da ti kazem.
seoBIH

#3664 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

diablobih wrote:515 KM kosta preko oficijalnog storea, i ti kazes da je to normalno sto na piku neki lik prodaje za 400 hahahha, ma daj :D
https://www.amazon.com/Intel-I5-6600-FC ... =i5+6600+K

Znaci ne treba ni preko amazona uzimati, i oni su sumnjv jer imaju manju cijenu :lol: Joj bošnje, najpametnij na svijetu.
typeOnegative

#3665 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Diablo.. Eto super, ti ga plati 515 km, ja neću jer ima za 400 i svi zadovoljni :)
I nije to "neki lik", nego pik radnja, ali ti očito nećeš da prihvatis neke stvari što ti govorimo ovdje, nevažno, svak zna svoje

Last edited by typeOnegative on 25/12/2016 16:57, edited 1 time in total.
diablobih

#3666 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Pa to je sa carinom i svim 515 pametnice...
diablobih

#3667 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Samo ti @typeOnegative uzivaj dok ti ne rikne :D
typeOnegative

#3668 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Naravno da ću uživati, i to puno godina kao i sa svim ostalim što sam dosad kupio na piku :D
. ovim završavam svu dalju diskusiju s tobom jer ne vidiš dalje od nosa.. Have a nice day :)

Last edited by typeOnegative on 25/12/2016 17:19, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#3669 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

R9.. wrote:
DonieBrasco wrote:Ljudi koje kuciste predlazete da u njega moze stati 1060 (radi duzine) a i da se pristojan menađment kablova mozer uraditi.

Buđet do 150 KM.
koja tacno graficka..

U ovo kuciste stala Asus Strix GTX980TI opusteno...Ne znam sad da li je duza ta njegova 1060
http://www.olx.ba/artikal/20473630/kuci ... black-red/

Malo prelazi budzet :D
Ova izgleda odlicno, ti je koristis ? Zadovoljan ?

Ima li jos neko neki prijedlog ?
diablobih

#3670 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

DonieBrasco wrote: Ova izgleda odlicno, ti je koristis ? Zadovoljan ?

Dao sam ti ja iznad, ima jos do 150 maraka finih...
IstinitaPoruka

#3671 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by IstinitaPoruka »

Ova Thermaltake Versa je meni perverzija. Čista, odlična bijela boja sa ledicama.. pff..
Također i Zalmanovi nisu loši - meni..
R9..

#3672 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

DonieBrasco wrote:
Ova izgleda odlicno, ti je koristis ? Zadovoljan ?

Imam istu samo razer verziju koja je skuplja a ustvari razlika je samo u svjetlima.
Prezadovoljan, kablovi se lijepo mogu namjestit tako da se skoor nista ne vidi osim kabla od graficke.

Image
boogy

#3673 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

DonieBrasco wrote: Ima li jos neko neki prijedlog ?
Moja preporuka ide za Black Widow - http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=Bl ... tegorija=5

Da se razumijemo ovo je ripoff Fractal Design Define R5 kućišta, ali stvarno dobro urađeno i košta duplo jeftinije.
Kroz ruke mi je prošlo dosta kućišta koja sam koristio po par mjeseci: FD Define XL, FD Define R4, FD Define R5, FD Define Nano S, TT Suppressor F31 .. (ovo sam samo nabrojao kućišta na isti fol - crna monolitna kutija sa zvučnom izolacijom).

U zadnjih pola godine sam sklopio tri računara u Black Widow i više sam nego prijatno iznenađen za ove pare (govorimo o pola cijene FD Define serije).

Uz kućište dođu tri 120mm ventilatora (dva naprijed i jedan pozadi) koji odlično rade posao - dodatni ventilatori nisu potrebni - dva naprijed upuhuju i jedan pozadi ispuhuje vazduh, vrlo su tihi. Kućište ima kontroler ventilatora i dovoljno je staviti na low - 7v i rade nečujno, prilikom igranja nije potrebno dizati na high - 12v.

Kućište je obloženo vrlo kvalitetnom zvučnom izolacijom a na "krovu" su moduventi sa izolacijom koji se mogu skinuti i dobije se uz kućište filter za prašinu za gornji dio kućišta. Filteri za pračinu se nalaze naprijed kao i na dnu - kod napojne.

Inače proizvođač kućišta je vijetnamski SAMA - http://tinhocphuocson.vn/case-sama-d239.html
Narudžba minimalno 500 komada po $25, a onda kućište pod nekim imenom prodaju različite grupacije.
Na prostoru bivše Juge je MS "Black Widow", u Poljskoj je SilentiumPC "Pax M70 Pure Black", u Italiji "Case SYLENT 07" itd.

Vidi se da prate trendove pa je izašlo i novo kućište sa staklenom stranicom (nadam se da će se pojaviti i kod nas)
Black Fish - http://imgur.com/a/0e31f

Malo sam opširnije napisao, ali eto ko voli minimalistički dizajn i zvučno izolovano kućište, neće se pokajati u nekom budžetu od 120 - 130 KM.

Averus

#3674 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

boogy wrote:
DonieBrasco wrote: Ima li jos neko neki prijedlog ?
Moja preporuka ide za Black Widow - http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=Bl ... tegorija=5

Da se razumijemo ovo je ripoff Fractal Design Define R5 kućišta, ali stvarno dobro urađeno i košta duplo jeftinije.
Kroz ruke mi je prošlo dosta kućišta koja sam koristio po par mjeseci: FD Define XL, FD Define R4, FD Define R5, FD Define Nano S, TT Suppressor F31 .. (ovo sam samo nabrojao kućišta na isti fol - crna monolitna kutija sa zvučnom izolacijom).

U zadnjih pola godine sam sklopio tri računara u Black Widow i više sam nego prijatno iznenađen za ove pare (govorimo o pola cijene FD Define serije).

Uz kućište dođu tri 120mm ventilatora (dva naprijed i jedan pozadi) koji odlično rade posao - dodatni ventilatori nisu potrebni - dva naprijed upuhuju i jedan pozadi ispuhuje vazduh, vrlo su tihi. Kućište ima kontroler ventilatora i dovoljno je staviti na low - 7v i rade nečujno, prilikom igranja nije potrebno dizati na high - 12v.

Kućište je obloženo vrlo kvalitetnom zvučnom izolacijom a na "krovu" su moduventi sa izolacijom koji se mogu skinuti i dobije se uz kućište filter za prašinu za gornji dio kućišta. Filteri za pračinu se nalaze naprijed kao i na dnu - kod napojne.

Inače proizvođač kućišta je vijetnamski SAMA - http://tinhocphuocson.vn/case-sama-d239.html
Narudžba minimalno 500 komada po $25, a onda kućište pod nekim imenom prodaju različite grupacije.
Na prostoru bivše Juge je MS "Black Widow", u Poljskoj je SilentiumPC "Pax M70 Pure Black", u Italiji "Case SYLENT 07" itd.

Vidi se da prate trendove pa je izašlo i novo kućište sa staklenom stranicom (nadam se da će se pojaviti i kod nas)
Black Fish - http://imgur.com/a/0e31f

Malo sam opširnije napisao, ali eto ko voli minimalistički dizajn i zvučno izolovano kućište, neće se pokajati u nekom budžetu od 120 - 130 KM.

GDJE SI BIO KAD SAM JA KUPOVAO???? :(

:D

Svaka čast na review-u i objašnjenju. Gledao sam kućište kad sam sastavljao svoju konfu, a Black Widow mi je bilo jedno od 3 u užem izboru. Na kraju nisam ni kupio kućište, nego sam uložio lovu u komponente, a vrlo brzo nakon toga sam dobio na poklon TT kućište :bih:
boogy

#3675 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

Averus wrote: GDJE SI BIO KAD SAM JA KUPOVAO???? :(
:D
:thumbup:

Tebi sam zakasno :-D
Post Reply