da borbe potrajaju nekoliko mjeseci trebali arsenal citave bivse SFRJ za manji grad u istocnoj BiH.

Jel tebe stid sto lazes u svakoj recenici? Ok, po vlastitom priznanju izmisljas jer "se ne moze lagati o stvarim gdje nisi bio prisutan".Dozer wrote:Mogu li te pitati nesto, ali da mi iskreno odgovoris...
Jel' te imalo stid kada ti, koji nisi rata ni omipirao, a kamoli ucestvovao u njemu, pricas o tome ljudima ovdje koji su to prezivljavali 4 godine? Hajde, onako, iskreno...
mozes izmisljati ali i ne lagati ti je dio tog odogoja? hvala, nemamDozer wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje, a nekulturno je na pitanje odgovarati pitanjem. Osnove odgoja, kojeg ti, evidentno, nemas...
Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram onoKakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit
i ima razlog zasto su poslali samo 3 tenka - ili nema ?
poslali su mnogo vise patova i praga zasto li ?? Ono rasprskavajuca municija dobar domet da se toha po linijama odbrane dok pjesadija nadire ... ili ne ????
slovenac smiri strasti glupiras se
Klocino...upravo "tvoj" izvjestaj potvrdjuje da nisu znali koristiti RA... Jesi ti fakat mentalno ogranicen, kao i onaj tvoj polumozdani pajdo...?CPT wrote:Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram onoKakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit
poslali su mnogo vise patova i praga zasto li ?? Ono rasprskavajuca municija dobar domet da se toha po linijama odbrane dok pjesadija nadire ... ili ne ????
U svakom slucaju 3 ili 20. 1 lanser sa 12 raketa (ra), 292 rpg, x tromblona, y mina, z raketa, itd, itd, itd. ....
ja sam spomenuo da vase kmecenje o moralu izgleda kao kada bi kurva koja se prodaje za 10 maraka moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000. Nisam rekao da ste vi kurve, nisam rekao da su vam familije kurve vec si ti pizdo jedna to sam prvi rekao meni i onda bjezis pod suknje moderacije kao sto si bjezao unproforu 1993.Tromblon wrote:Kad tjeras mak na konac ti si prvi koji je spominjao prostitutke i ne pravi se vise gluplji nego sto jesi. Dozer se nije pokenjao ni po kome za razliku od tebe koji ne prestajes srati. Za razliku od tebe ja sam branio Sarajevo mada mi nekad poslije rata bude zao kad vidim ko se sve nasao medju odbranjenim. Sad se ja lijepo "iskeharim" na tebe i poy poy.decembar2017 wrote:prvo si ti spomenuo moju familiju pa sam te spomenuo u kontekstu zenskog pola jer da si bio takav borac kakav se zelis da predstavis javio bi se kada dozer kenja na borce svojom pricom o dogovoru i kako su vam cetnici slali municiju samo da bi mogli da kradu arapske pare. ali vidim da nisi jer da si branio sarajevo kao sto branis dozera ne bi cekali da vas radovan deblokira u dejtonu ali kada se trebalo da bori tada je bila parola " potpisuj alija makar i avlija " a danas kada se dozer iskehario na vas gutate sve sto ispadne iz njega.Tromblon wrote:Ja od početka samo tvrdim da si ti prosinečki jedan običan trol koji mlati praznu slamu, trabunja i vrijeđa sve koji ne misle po sda matrici. Ti si mene spominjao u kontekstu ženskog spolnog organa i pošto si anoniman i ne mogu te naći i prosuti ti zube i sasuti ih ti u grlo morao sam te prijaviti modetaciji jer ne znaš komunicirati kao civilizovan svijet. Ali, to je vaša opančarska odlika koju ste donijeli kad ste šljegli iz Smedereva i ostalih raznih pripizdina.
Kakvu detaljnu analizu?CPT wrote:CPT je objavio link analize u kojoj je sve detaljno navedeno. Mozda trebas u u txt formi jer ne znas citati sa .jpg-a?madner wrote:Ako mislis na komandnu infrastrukturu, onda si u pravu. Ako mislis na zemljanje radove onda nisi.Guadalajara wrote:Ma djaba sve...kad nisu imali nikakvih fortifkacija...infrastrukture...
Na drugim mjestima se branilo i sa puno losijim omjerom snaga i tehnike.
CPT namjerno izbjegava reci koliko je ljudi napalo Srebrenicu, mada se zna i broj tenkova i OT koje su imali.
Pa Nasera Orica su zvali tj. povukli iz Srebrenice zbog stvari koje su se desavale dok oni nisu bili tamo. Ili mislis da su se igrali telepatje?!Dozer wrote:Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo?
A taj izvjestaj je tvoj osnovni argument. Da li on laze, a samim tim i ti?
Bezveze stvari su to jer ti poimas ono znas 2 okvira municije = 60 cetnika , 2 bombe = 10 cetnika ,2 rpg = jedan tenk i takoCPT wrote:Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram onoKakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit
U svakom slucaju 3 ili 20. 1 lanser sa 12 raketa (ra), 292 rpg, x tromblona, y mina, z raketa, itd, itd, itd. ....
Kao strucnjak i neko upucen u stvari sigurno znas da u dokumentu (za kojeg si znao vec od ohoho) ne pise da je koristen RA?Dozer wrote:Klocino...upravo "tvoj" izvjestaj potvrdjuje da nisu znali koristiti RA... Jesi ti fakat mentalno ogranicen, kao i onaj tvoj polumozdani pajdo...?CPT wrote:Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram onoKakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit
ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.Dozer wrote:Ja ako "serem" po bilo kome, to moze biti samo po politicarima, podrumasima, 5km IKM komandantima i raznim drugim "zasluznim velicinama" koje su odlucivale o svemu i svacemu, a nisu imali pojma kako bilo sta izgleda u realnosti i na terenu.
Svako ko je drzao pusku, bio po linijama, i odatle ispalio bar jedan jedini metak prema neprijatelju, bilo kojem, taj je za mene heroj i ratni brat, bez obzira u kojoj je jedinici i na kojem terenu bio.
A svi ovi koji danas laprdaju o svemu tome, seruckaju, izvlace kojekakve papire i po njima se referisu, a onda nama, koji smo 4 godine zivota ostavili po kojekakvim vukojebinama, pricaju kako je to zaista bilo - e, vama se iskeharim u stau koliko god mogu. Ne zato sto vas mrzim, nego zato sto ste pateticni stranacki bijednici koji sebi za pravo uzimate da pricate o necemu o cemu nemate blage veze.
julisiz es grant wrote:Haj malo da smirite raspravu, evo vam svjedočenje četničkog generala koje sam obećao, prvi dio. Gledajte redom, zanimljivo je. Dragomir Milošević, komandant SRK od avgusta 1994 pa do kraja rata, a od juna 1993 načelnik štaba navedenog korpusa, daje svoju verziju rasporeda snaga u i oko Sarajeva. Naravno, priča onako kako odgovara njihovoj verziji, a možda ima i istine. Vi ćete to najbolje razjasniti.
Ako vam se svidi, postaviću i ostale dijelove![]()
Nedostatak BK?CPT wrote:Pa Nasera Orica su zvali tj. povukli iz Srebrenice zbog stvari koje su se desavale dok oni nisu bili tamo. Ili mislis da su se igrali telepatje?!Dozer wrote:Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo?
Taj izvjestaj nije izvucen iz quzice kao sto ti radis obicno. Stvari su dokumentovane sa vise strana. Da taj spisak stoji dokuzuje i ono sto su Srbi nasli u Srebrenici. Niko (osim tebe) nije filozofirao o nedostatku BK kad su Srbi napali vec da su promasili. U analizi nema nista sokantno, novo ili nevjerovatno.
WOW!decembar2017 wrote: ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.
Dozer wrote:Nedostatak BK?CPT wrote:Pa Nasera Orica su zvali tj. povukli iz Srebrenice zbog stvari koje su se desavale dok oni nisu bili tamo. Ili mislis da su se igrali telepatje?!Dozer wrote:Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo?
Taj izvjestaj nije izvucen iz quzice kao sto ti radis obicno. Stvari su dokumentovane sa vise strana. Da taj spisak stoji dokuzuje i ono sto su Srbi nasli u Srebrenici. Niko (osim tebe) nije filozofirao o nedostatku BK kad su Srbi napali vec da su promasili. U analizi nema nista sokantno, novo ili nevjerovatno.![]()
![]()
![]()
![]()
Na 375.000 metaka?![]()
![]()
![]()
![]()
Sta je bilo, nema Mr. Google sta na nasem znaci BK,a![]()
![]()
![]()
![]()
kaze onaj sto je bio tu i zna iz tvoje jedinice , samo on to ne radi kao anonimni mis na forumu , on to radi javnoDozer wrote:WOW!decembar2017 wrote: ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.![]()
![]()
![]()
![]()
Imas kakvih dokaza za sve ovo? Ja ne znam ni jednog jedinog iz jedinice koji ima milione... Ni VIkic, ni Svabo, ni bilo ko drugi. Usput, Vikic nije bio "komandir", nego Komandant.