Deblokada Sarajeva???

Post Reply
CPT

#3651 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

ovo je za 2-3 dana i 3 tenka....
Image

da borbe potrajaju nekoliko mjeseci trebali arsenal citave bivse SFRJ za manji grad u istocnoj BiH. :roll:
CPT

#3652 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Mogu li te pitati nesto, ali da mi iskreno odgovoris...

Jel' te imalo stid kada ti, koji nisi rata ni omipirao, a kamoli ucestvovao u njemu, pricas o tome ljudima ovdje koji su to prezivljavali 4 godine? Hajde, onako, iskreno...
Jel tebe stid sto lazes u svakoj recenici? Ok, po vlastitom priznanju izmisljas jer "se ne moze lagati o stvarim gdje nisi bio prisutan".

Nigdje ja napisao svoje misljenje, vidjenje ili analizu (kao sto ti radis) vec oficielne dokumente. To sto ti nemas blage o temi, hebiga.
Last edited by CPT on 27/08/2019 15:24, edited 1 time in total.
славянин

#3653 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by славянин »

Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram ono :D Kakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit :D i ima razlog zasto su poslali samo 3 tenka - ili nema ? :D poslali su mnogo vise patova i praga zasto li ?? Ono rasprskavajuca municija dobar domet da se toha po linijama odbrane dok pjesadija nadire ... ili ne ????

:D slovenac smiri strasti glupiras se ;-)
Dozer

#3654 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Nisi mi odgovorio na pitanje, a nekulturno je na pitanje odgovarati pitanjem. Osnove odgoja, kojeg ti, evidentno, nemas... :roll:
CPT

#3655 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje, a nekulturno je na pitanje odgovarati pitanjem. Osnove odgoja, kojeg ti, evidentno, nemas... :roll:
mozes izmisljati ali i ne lagati ti je dio tog odogoja? hvala, nemam
CPT

#3656 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram ono :D Kakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit :D i ima razlog zasto su poslali samo 3 tenka - ili nema ? :D poslali su mnogo vise patova i praga zasto li ?? Ono rasprskavajuca municija dobar domet da se toha po linijama odbrane dok pjesadija nadire ... ili ne ????

Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.

U svakom slucaju 3 ili 20. 1 lanser sa 12 raketa (ra), 292 rpg, x tromblona, y mina, z raketa, itd, itd, itd. ....
Last edited by CPT on 27/08/2019 15:31, edited 1 time in total.
Dozer

#3657 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo u to vrijeme?
A taj izvjestaj je tvoj osnovni argument. Da li on laze, a samim tim i ti?

Ah, da...izivnjava mse... ON je, ipak, general. Jel' tako? A general, bez obzira da li je prisutan negdje ili ne, uvijek sve zna :D

Hajd' ba dijete, odjebi s ove teme sa svojim glupostima...
Last edited by Dozer on 27/08/2019 15:33, edited 2 times in total.
pirpa

#3658 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Zar tema nije "deblokada Sarajeva" :-) i zar treba veći dokaz o prodaji Srebrenice kad se ode u Vogošću i pogleda demografija stanovništva....
Dozer

#3659 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
славянин wrote:Ja sam nestrucan ali evo cpt da te malo zaintrigiram ono :D Kakvu ulogu mislis da su ti tenkovi imali u napadu na srebrenicu - ono spic napada ili podrska pjesadiji sa kilometar plus ? Ono mislim naivno onako teren mi izgleda nekako brdovit :D i ima razlog zasto su poslali samo 3 tenka - ili nema ? :D poslali su mnogo vise patova i praga zasto li ?? Ono rasprskavajuca municija dobar domet da se toha po linijama odbrane dok pjesadija nadire ... ili ne ????

Opet filozofiramo o bezveze stvarima, koliko se sjecam nisu poslali samo 3 tenka vec 20 (cca). Ta 3 se spominjao kao prvi koji su se pojavili i koje su promasili. Tu vec ode citava tvoja teorija negdje al ok. Srbi bi to spakovali i 200 tenkova da su zeljeli.

U svakom slucaju 3 ili 20. 1 lanser sa 12 raketa (ra), 292 rpg, x tromblona, y mina, z raketa, itd, itd, itd. ....
Klocino...upravo "tvoj" izvjestaj potvrdjuje da nisu znali koristiti RA... Jesi ti fakat mentalno ogranicen, kao i onaj tvoj polumozdani pajdo...?
decembar2017

#3660 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Tromblon wrote:
decembar2017 wrote:
Tromblon wrote:Ja od početka samo tvrdim da si ti prosinečki jedan običan trol koji mlati praznu slamu, trabunja i vrijeđa sve koji ne misle po sda matrici. Ti si mene spominjao u kontekstu ženskog spolnog organa i pošto si anoniman i ne mogu te naći i prosuti ti zube i sasuti ih ti u grlo morao sam te prijaviti modetaciji jer ne znaš komunicirati kao civilizovan svijet. Ali, to je vaša opančarska odlika koju ste donijeli kad ste šljegli iz Smedereva i ostalih raznih pripizdina.
prvo si ti spomenuo moju familiju pa sam te spomenuo u kontekstu zenskog pola jer da si bio takav borac kakav se zelis da predstavis javio bi se kada dozer kenja na borce svojom pricom o dogovoru i kako su vam cetnici slali municiju samo da bi mogli da kradu arapske pare. ali vidim da nisi jer da si branio sarajevo kao sto branis dozera ne bi cekali da vas radovan deblokira u dejtonu ali kada se trebalo da bori tada je bila parola " potpisuj alija makar i avlija " a danas kada se dozer iskehario na vas gutate sve sto ispadne iz njega.
Kad tjeras mak na konac ti si prvi koji je spominjao prostitutke i ne pravi se vise gluplji nego sto jesi. Dozer se nije pokenjao ni po kome za razliku od tebe koji ne prestajes srati. Za razliku od tebe ja sam branio Sarajevo mada mi nekad poslije rata bude zao kad vidim ko se sve nasao medju odbranjenim. Sad se ja lijepo "iskeharim" na tebe i poy poy.
ja sam spomenuo da vase kmecenje o moralu izgleda kao kada bi kurva koja se prodaje za 10 maraka moralisala o kurvi koja se prodaje za 1000. Nisam rekao da ste vi kurve, nisam rekao da su vam familije kurve vec si ti pizdo jedna to sam prvi rekao meni i onda bjezis pod suknje moderacije kao sto si bjezao unproforu 1993.

Nije se dozer nikome klanjao vec kaki na tebe a ti zinuo jer on je samo eroj koji tvrdi da niste nista odbranili , kako ono kaze nacrtano na salavetama vec 1991 linije koje ce nasi sarajevski eroji da odbrane tako da smanji patetiku o borbama.
pirpa

#3661 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Nego...kako se desi 94 god, da preko noći ostane prazna linija prema Grbavici i tko je naredio bojovnicima da pređu Miljacka :mrgreen:

Obraza nemaju, boga se ne boje...
Dozer

#3662 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

@CPT
Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo u to vrijeme?

Ah, da...izivnjavam se... ON je, ipak, general. Jel' tako? A general, bez obzira da li je prisutan negdje ili ne, uvijek sve zna :D

Ovime je sasvim jasno ko ovdje zapravo laze vec stranicama ;)
Last edited by Dozer on 27/08/2019 15:36, edited 1 time in total.
madner

#3663 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

CPT wrote:
madner wrote:
Guadalajara wrote:Ma djaba sve...kad nisu imali nikakvih fortifkacija...infrastrukture...
Ako mislis na komandnu infrastrukturu, onda si u pravu. Ako mislis na zemljanje radove onda nisi.

Na drugim mjestima se branilo i sa puno losijim omjerom snaga i tehnike.

CPT namjerno izbjegava reci koliko je ljudi napalo Srebrenicu, mada se zna i broj tenkova i OT koje su imali.
CPT je objavio link analize u kojoj je sve detaljno navedeno. Mozda trebas u u txt formi jer ne znas citati sa .jpg-a?
Kakvu detaljnu analizu?

Znas da je to znak za psihicki poremecaj, kada o sebi pricas u trecem licu?

Nadam se samo da si se zaboravio odlogovati.
CPT

#3664 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo?
Pa Nasera Orica su zvali tj. povukli iz Srebrenice zbog stvari koje su se desavale dok oni nisu bili tamo. Ili mislis da su se igrali telepatje?!

Taj izvjestaj nije izvucen iz quzice kao sto ti radis obicno. Stvari su dokumentovane sa vise strana. Da taj spisak stoji dokuzuje i ono sto su Srbi nasli u Srebrenici. Niko (osim tebe) nije filozofirao o nedostatku BK kad su Srbi napali vec da su promasili. U analizi nema nista sokantno, novo ili nevjerovatno.
славянин

#3665 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by славянин »

CPT wrote:

Bezveze stvari su to jer ti poimas ono znas 2 okvira municije = 60 cetnika , 2 bombe = 10 cetnika ,2 rpg = jedan tenk i tako :lol:

Sto se tice onoga sto sam ti napisao upucujem ti na to da oklop a samim tim i kolicina rpgova nije igrala neku veliku ulogu u napadu na srebrenicu jer su skoro svi okrsaji bili pjesadijski uz artiljeriljsku nadmoc srba i dobru podrsku oruzijima srednjeg dometa - kako god ga okrenes mogla se braniti duze srebrenica ali nije ... panika je zavladala ocito tako brzo i cijeli sistem komande nad jedinicama se ocito raspao .. zasto ? Neka historija uci ... ili historije..
CPT

#3666 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote:

Klocino...upravo "tvoj" izvjestaj potvrdjuje da nisu znali koristiti RA... Jesi ti fakat mentalno ogranicen, kao i onaj tvoj polumozdani pajdo...?
Kao strucnjak i neko upucen u stvari sigurno znas da u dokumentu (za kojeg si znao vec od ohoho) ne pise da je koristen RA?
Dozer

#3667 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT = decembar2017, al pusticemo ga da misli da nije provaljen odavno.

Sad ce "obojica" biti banovani radi kloniranja :lol: :lol: :lol:

Jos mu ja fino ukazao na to s onim "vas dvojica dijelite 1 mozak popola", ali nije kloc skont'o :lol: :lol: :lol:
Last edited by Dozer on 27/08/2019 15:38, edited 1 time in total.
decembar2017

#3668 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:Ja ako "serem" po bilo kome, to moze biti samo po politicarima, podrumasima, 5km IKM komandantima i raznim drugim "zasluznim velicinama" koje su odlucivale o svemu i svacemu, a nisu imali pojma kako bilo sta izgleda u realnosti i na terenu.

Svako ko je drzao pusku, bio po linijama, i odatle ispalio bar jedan jedini metak prema neprijatelju, bilo kojem, taj je za mene heroj i ratni brat, bez obzira u kojoj je jedinici i na kojem terenu bio.

A svi ovi koji danas laprdaju o svemu tome, seruckaju, izvlace kojekakve papire i po njima se referisu, a onda nama, koji smo 4 godine zivota ostavili po kojekakvim vukojebinama, pricaju kako je to zaista bilo - e, vama se iskeharim u stau koliko god mogu. Ne zato sto vas mrzim, nego zato sto ste pateticni stranacki bijednici koji sebi za pravo uzimate da pricate o necemu o cemu nemate blage veze.
ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.
pirpa

#3669 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

julisiz es grant wrote:Haj malo da smirite raspravu, evo vam svjedočenje četničkog generala koje sam obećao, prvi dio. Gledajte redom, zanimljivo je. Dragomir Milošević, komandant SRK od avgusta 1994 pa do kraja rata, a od juna 1993 načelnik štaba navedenog korpusa, daje svoju verziju rasporeda snaga u i oko Sarajeva. Naravno, priča onako kako odgovara njihovoj verziji, a možda ima i istine. Vi ćete to najbolje razjasniti.
Ako vam se svidi, postaviću i ostale dijelove :D

:thumbup:
Dozer

#3670 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
Dozer wrote:Kako onaj ko je sastavljao taj izvjestaj zna sta je i kako je bilo u Srebrenici kad - on nije bio tamo?
Pa Nasera Orica su zvali tj. povukli iz Srebrenice zbog stvari koje su se desavale dok oni nisu bili tamo. Ili mislis da su se igrali telepatje?!

Taj izvjestaj nije izvucen iz quzice kao sto ti radis obicno. Stvari su dokumentovane sa vise strana. Da taj spisak stoji dokuzuje i ono sto su Srbi nasli u Srebrenici. Niko (osim tebe) nije filozofirao o nedostatku BK kad su Srbi napali vec da su promasili. U analizi nema nista sokantno, novo ili nevjerovatno.
Nedostatak BK? :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Na 375.000 metaka? :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je bilo, nema Mr. Google sta na nasem znaci BK,a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#3671 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote: ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.
WOW! :lol: :lol: :lol: :lol:
Imas kakvih dokaza za sve ovo? Ja ne znam ni jednog jedinog iz jedinice koji ima milione... Ni VIkic, ni Svabo, ni bilo ko drugi. Usput, Vikic nije bio "komandir", nego Komandant. :D
Btw, znas li ko je onaj koji je prvi zarafalao po cetnicima na Skenderiji i tako spasio Dedu i njegove ZB u parku?
Last edited by Dozer on 27/08/2019 15:45, edited 1 time in total.
decembar2017

#3672 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:
CPT wrote:

Nedostatak BK? :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Na 375.000 metaka? :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je bilo, nema Mr. Google sta na nasem znaci BK,a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kada nam dozer ode po MTS koji su srbi prodali u pretis odna je to erojski poduhvat

kada se helikopterom prebaci u Srebrenicu nekoliko stotina hiljada metaka, granate, PO onda je to dokaz kako je Srebrenica prodana

da mi je tvoj mozak barem 1 dan pa da se odmorim :lol:
decembar2017

#3673 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:
decembar2017 wrote: ako je tako seri onda i po vikicu koji nije digao dupe iz fotelje , seri onda i po juski koji je do danas pokrao sto politicari iz sdO su mogli samo da sanjaju 90-ih , seri onda i po saborcima koji su zajedno sa komandirom vikicem ukrali milione maraka ali neces moj dozeru jer vrana vrani oci ne vadi.
WOW! :lol: :lol: :lol: :lol:
Imas kakvih dokaza za sve ovo? Ja ne znam ni jednog jedinog iz jedinice koji ima milione... Ni VIkic, ni Svabo, ni bilo ko drugi. Usput, Vikic nije bio "komandir", nego Komandant. :D
kaze onaj sto je bio tu i zna iz tvoje jedinice , samo on to ne radi kao anonimni mis na forumu , on to radi javno :wink: ili se ne broji " bio tu i znam " kada se radi o lopovluku komandanta a puna usta osuda kriminala :?
Last edited by decembar2017 on 27/08/2019 15:48, edited 2 times in total.
pirpa

#3674 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Možda je mislio na BK za čitavu brigadu :mrgreen:
Dozer

#3675 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ne treba tebi moj mozak, vjeruj mi. Sasvim se lijepo ne snalazis ni sa svojom polovicom :D
Post Reply