Terorizam u Parizu!
- animals
#3651 Re: Terorizam u Parizu!
To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
jer imas mozak, ali ti ga je zabranjeno koristiti..
- animals
#3652 Re: Terorizam u Parizu!
Ja kao neutralan smatram da se Srbi trebaju pokloniti , kao sto su se Nijemci poklonili..It_is_a_Leclerc wrote:Pitanje : Da li forumaši Bošnjaci smatraju da se Srbi, kao narod, trebaju izviniti i priznati zločine u BiH ?!
Šifra : Kolektivna odgovornost
- skupljac_zeljeza
#3653 Re: Terorizam u Parizu!
Rekao jedan ateista i kao subjektivan stav nema težinu. Izraz koji upućuje na razum i razmišljanje u Kur'anu Časnom upotrijebljen je 49 puta.animals wrote:To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
- SkyLimit
#3654 Re: Terorizam u Parizu!
Genocid nad Bošnjacima je bio projektovan i podržan od legalnih predstavnika srpskog naroda. Ja koliko znam, legalni predstavnik muslimana Bosne i Hercegovine, IZ BiH, nema nikakve veze sa napadom u Francuskoj, a odmah ga je i oštro osudila.It_is_a_Leclerc wrote:Pitanje : Da li forumaši Bošnjaci smatraju da se Srbi, kao narod, trebaju izviniti i priznati zločine u BiH ?!
Last edited by SkyLimit on 10/01/2015 22:15, edited 1 time in total.
- animals
#3655 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam ja ateista..skupljac_zeljeza wrote:Rekao jedan ateista i kao subjektivan stav nema težinu. Izraz koji upućuje na razum i razmišljanje u Kur'anu Časnom upotrijebljen je 49 puta.animals wrote:To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
- insomnia78
#3656 Re: Terorizam u Parizu!
Ja sam se poslije ovih napada debelo razocar'o u pojedine poznanike po fejsbuku, kakvih je tu izjava bilo
A tek kad sam vidio stranice poput pomenute
- insomnia78
#3657 Re: Terorizam u Parizu!
Pa praksa te demantujeskupljac_zeljeza wrote:Rekao jedan ateista i kao subjektivan stav nema težinu. Izraz koji upućuje na razum i razmišljanje u Kur'anu Časnom upotrijebljen je 49 puta.animals wrote:To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
Covjece to ne zna osnove gramatike, ne zna pravilno napisati ni vjerske termine sa kojima se svakodnevno koristi
Zato zna da su Amerika, cionist i "Zapad" krivi za sve
- York Light 100`s
#3658 Re: Terorizam u Parizu!
Pa možeš ti biti protiv da ti ta 2 vampira diktiraju šta radiš, možeš biti protiv ubistava, terorizma i ugrožavanja slobode govora ali ipak biti protiv kako je Islam prikazan na karikaturama i osuditi mirno način na koji se zloupotrijebljava sloboda govora.Avetinho wrote:Ako nisi shvatio sta znaci Charlie, evo jos jedan uzaludni pokusaj.luckylaka wrote:Osim,, Edina,,ima li ko pametno objasnjenje ko je i sta je Charlie osim seljackih pokusaja objasnjenja
Ako se slazes da ti dva vampira i njihova nazadnjacka ideologija diktira sta smijes a sta ne smijes reci, onda ti nisi Charlie.
Da li si i onda Charlie?
-
Pjanic15
#3659 Re: Terorizam u Parizu!
I bolje da jesi, da bar znaš na čemu si.insomnia78 wrote:Ja sam se poslije ovih napada debelo razocar'o u pojedine poznanike po fejsbuku, kakvih je tu izjava bilo
- It_is_a_Leclerc
#3660 Re: Terorizam u Parizu!
Nema ti to puno veze.SkyLimit wrote:Genocid nad Bošnjacima je bio projektovan i podržan od legalnih predstavnika srpskog naroda. Ja koliko znam, legalni predstavnik muslimana Bosne i Hercegovine, IZ BiH, nema nikakve veze sa napadom u Francuskoj, a odmah ga je i oštro osudila.It_is_a_Leclerc wrote:Pitanje : Da li forumaši Bošnjaci smatraju da se Srbi, kao narod, trebaju izviniti i priznati zločine u BiH ?!
Ovdje govorimo o kolektivnoj odgovornosti.
Ako su Srbi (bili oni Miloševićevi, Karadžićevi, Draškovićevi birači, bili oni Sonja Biserko, Nataša Kandić, Petar Luković ili neko deseti), po tvom mišljenju, trebaju da se izvine za zločine koje je dio srpskog naroda počinio nad nama, kako to da mi ne moramo da se kolektivno izvinimo jer je dio ljudi koji tvrde da pripadaju našem ummetu počinio zlodjelo ?
- animals
#3661 Re: Terorizam u Parizu!
Ja samo jedno ne razumijem ..insomnia78 wrote:Ja sam se poslije ovih napada debelo razocar'o u pojedine poznanike po fejsbuku, kakvih je tu izjava bilo
solidarisanjem sa nekim, samo zato sto je musliman..
znaci moze biti, ubica, sljam..narkoman..idiot..
ali jebiga nas je..taj , sklop, nikad necu razumijeti..
- Stjui
#3662 Re: Terorizam u Parizu!
animals wrote: Ja kao neutralan smatram da se Srbi trebaju pokloniti , kao sto su se Nijemci poklonili..
večeras ti,hrvat,a prije 3 dana su bošnjake od liberalnih fanatika branila 2 srbina
Last edited by Stjui on 10/01/2015 22:22, edited 1 time in total.
- madner
#3663 Re: Terorizam u Parizu!
Kome da se prvo izvinu Srbi muslimani? 
- animals
#3664 Re: Terorizam u Parizu!
Cuj, ja imam Srbe u familiji, imam i Bosnjake..Stjui wrote:animals wrote: Ja kao neutralan smatram da se Srbi trebaju pokloniti , kao sto su se Nijemci poklonili..![]()
danas ti,hrvat,a prije 3 dana su bošnjake od liberalnih fanatika branila 2 srbina.da se čovjek zamisli...
ali me Srbi nerviraju, normalno ima tu i divni ljudi..
ali njihova zvanicna politika se mora promjeniti..
moraju sami sebi priznati da su cinili zlocine..
kao sto su ih i Hrvati cinili u drugome sv. ratu..i u ovome zadnjem..
za Bosnjake necu a komentarisem, oni su bili najvece zrtve..
- It_is_a_Leclerc
#3665 Re: Terorizam u Parizu!
Aman ljudi, pitam za kolektivnu odgovornost ? Zašto je tražimo od drugih, a mi je sami izbjegavamo ? Ili je nema, ili je ima. Meni odgovaraju obe krajnosti.
- York Light 100`s
#3666 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam znao da je alanx tako moćan musliman da jedan njegov post može ljudima promjeniti kompletno mišljenje o vjeriVCorp wrote:alanx wrote:Za ateiste i ove nemuslimane:
I onda se cudis sto dizu buku na sve muslimane u svijetu a ne samo na ekstreme. Umjesto da si sta pametno napisao ti prijetis ljudima sa stvarima tipa kazne od Allaha a većinu nas nerelegioznih a i onih drugih vjera za to bas zaboli dupe.
Ovo je mozda u tvom svijetu klanjanje ali u mom je odavno nešto drugo
Šta da je alanx postavio lijek za rak, da li bi onda hvalio čitav Islam kako su našli lijek za rak? Da te je alanx uvrijedio da li bi to bio ultimativni dokaz da sve muslimane teba banovati?
Znam ja da ti je želja na temi od 150 stranica da i ti napišeš šta upečatljivo al Boga ti ne provaljuj se
- skupljac_zeljeza
#3667 Re: Terorizam u Parizu!
Valjda prve reakcije su djelovale na mnoge šokantno što je blokiralo većinu da kaže šta stvarno misli. Već su sve češće izjave kako to još seže od kolonijalizma i bliskoistočne krize čiji aktere si spomenuo što naravno ne opravdava ni ISIL ni Al Kaidu ni ovo u Parizu samo što je ipak u uzročno-posljedičnoj vezi. Negiranje toga je guranje glave u pijesak.insomnia78 wrote:Pa praksa te demantujeskupljac_zeljeza wrote:Rekao jedan ateista i kao subjektivan stav nema težinu. Izraz koji upućuje na razum i razmišljanje u Kur'anu Časnom upotrijebljen je 49 puta.animals wrote:To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
Covjece to ne zna osnove gramatike, ne zna pravilno napisati ni vjerske termine sa kojima se svakodnevno koristi
Zato zna da su Amerika, cionist i "Zapad" krivi za sve
-
costacurta
#3668 Re: Terorizam u Parizu!
Bitno je da si ti ovdje nešto "viva la republiqe".insomnia78 wrote:Ja sam se poslije ovih napada debelo razocar'o u pojedine poznanike po fejsbuku, kakvih je tu izjava bilo
Koga ba briga jestel vi razočarani na nekoga i ne znam odakle vam ideja da ikoga u francuskoj zaboli hashimaga za vaše mišljenje kao i mišljenje ili stavovi onih kontra vas. Zašto si u strahu da ti gazda francuz nece sutra dati otkaz jer je tamo neko iz Kaknja na FBu napisao da je Matuidi
Opusti se zemo, nesh dobit otkaz otplati ćeš ti taj kredit francuzu kolko ti je još ostalo jedno 20ak godinama.
Viva la republjik......
- @mba
#3669 Re: Terorizam u Parizu!
Ovdje postoje dvije paralelne diskusije.
1. Diskusija o slobodi govora. Neki podrzavaju, neki ne. Ja sam medju onima koji podrzavaju, kao i vecina ljudi, ali ima mala grupa koja ne razumije osnovna prava covjeka.
2. Cetnici i njihovi simpatizeri protiv ove male grupice. E ova mi diskusija smeta, cetnici na ovom forumu su se digli odmah poslije napada, i nesto kenjaju ovuda, kao oni su borci za slobodu govora, pricaju protiv Bosnjaka itd. Fuj
Obicno ne apelujem na administraciju, ali bih zamolio da se fino proceslja forumom i jednom i zauvijek banuju ovi iz grupe 2. Rekli su sta su imali da kazu, ali ovo prerasta u trolanje, a ne zdravu diskusiju. Na originalnom topiku, ona Cheri Cheri je skakala od zadovoljstva govoreci "Pocelo je pocelo!" itd i nadam se da je banovana, u suprotnom, nesto nije u redu ovdje. Podsjetila me na one sto su cetnike docekali u svecanoj odjeci po istocnoj Bosni kad su ih eroji oslobodili od mrskih komsija muslimana. Tu su da trolaju, ne da pisu ozbiljno, samo salji na goli otok.
jeli to nekom hoces da ukines slobodu govora?
Ma trolanje nije sloboda govora, njihovo banovanje je borba protiv fasizma. Na "goli otok", pa nek pricaju sta hoce
vidis i sam kako brzo dodje do nesporazuma, za tebe trolanje za nekoga obicni komentar za tamo treceg fasizam![/quote]
neko se mozda nadje i uvrijedjen i eto belaja...
- madner
#3670 Re: Terorizam u Parizu!
Kolektivna odgovornost ne moze postojati bez kolektiva. Ummet je fiktivna kategorija, bez vodje, glasanja ili bilo koje institucije.It_is_a_Leclerc wrote:Aman ljudi, pitam za kolektivnu odgovornost ? Zašto je tražimo od drugih, a mi je sami izbjegavamo ? Ili je nema, ili je ima. Meni odgovaraju obe krajnosti.
Srbi su glasali za Milosevica i njegovu politiku, kolektivno su izabrali taj put.
Da ne spominjem sada bosanski paradoks podvojenih licnosti sto se tice pripadnosti kolektivu.
-
costacurta
#3671 Re: Terorizam u Parizu!
Od koga smo to mi tražili kolektivnu odgovornost?!It_is_a_Leclerc wrote:Aman ljudi, pitam za kolektivnu odgovornost ? Zašto je tražimo od drugih, a mi je sami izbjegavamo ? Ili je nema, ili je ima. Meni odgovaraju obe krajnosti.
Odvadi ba malo. Zapetljao si se, hajd restart
-
Pjanic15
#3672 Re: Terorizam u Parizu!
Treba uzeti u obzir da je nacistička propagadna uveliko utjecala na ono što će se kasnije desiti, odnosno holokaust, međutim i to nije jedno = drugo, ni to se ipak ne može porediti, ali naročito ne usporediti sa vicevima o Muji i Hasi jer on nije bio nikakva propaganda u genocidu po našoj zemlji, kao što je bilo u slučaju propagande o Židovima, ali ni to ništa veze nema sa Poslanikom. I o kakvoj potrebi za zaštitu Islama pričaš u slučaju Charlie Hebdo, jesu li to Židovi, Kršćani i svi ostali za koje je pravio karikature tražili nekakvu zaštitu svojih religija, jesu li se osjećali napadnuto i jesu li uzvraćali napadima, ponovo pokušavaš da na razne načine negirao ti ili ne, indirektno da opravdaš zločin jer se on već desio a ti se fokusiraš na crteže, ne razumiješ tačnije ne razlikuješ slobodu govora od mržnje, te na kraju krajeva nigdje u Islamu ne postoji načelo koje ti propisuje da poduzimaš ili da neko poduzima, bilo kakav akt zabrane crtanja Poslanika nekome (nemuslimanima u demokratskoj državi) kao vida zaštite religije kao da je napadnuta. U pitanju je čisto sukob različitih mentaliteta, gdje ono što ti misliš da je uredu ili nije, ne znači za nekoga sa drugog prostora i mentaliteta, morala, načela itd.York Light 100`s wrote:Da, Balotelliev vic nema veze sa holokaustom ali sam isto siguran da se ne bi tolika hajka oko tog vica digla da se nije desio holokaust, znači židove u vicevima o kojima riječi nema o holokaustu mnogi uzimaju u zaštitu baš zbog njihove prošlosti.Pjanic15 wrote:Taj vic o židovima nema veze sa holokaustom tj. masakrom nad židovima, druga stvar je što se temelji na nacističkoj propagandi o židovima. Druga stvar je što također karikature Poslanika nemaju veze sa genocidom Srebrenice nit se može porediti, rekoh već vaše nerazumjevanje slobode govora "Jedno je praviti karikature u vezi neke ličnosti, a drugo u vezi nekog zločina masakra, genocida, holokausta". Na to se odma dodaje i činjenica da ne postoji osnova da nemuslimanima, u demokratskom sistemu za razliku od teokratskog, ne možeš naređivati i određivati na osnovu relativnih pojmova, kao što su "svetinje, moral".
Sada je pitanje zašto se Islam ne uzima u zaštitu zbog iks slučajeva gdje se dogodio genocid. Nisu npr. vicevi o Muji i Hasi kod nas prestali od kada se dogodio genocid u Srebrenici.
Naravno, vic gdje Mujo dođe Hasi u Njemačkoj nema veze sa Srebrenicom ali isto tako vic gdje židov skuplja novčiće nema veze sa holokaustom pa opet mnogi gledaju osjetljivo na taj vic.
Moglo bi se reći da vicevi o židovima se temelje na nacističkoj propagandi o židovima ali je isto tako jedan bradonja koji je opasan dinamitom u svakom svjetskom vicu i karikaturi islamofobična propaganda.
Za mene je gore kada mi neko kaže da sam u stanju dignuti nevine ljude u zrak nego kada mi kaže da sam škrt i opet je izgleda škrt židov kontroverznije nego reći musliman terorista
- York Light 100`s
#3673 Re: Terorizam u Parizu!
Šta razlikuje karikaturu od jednog posta na forumu klix što je uvredljiv na nacionalnom ili vjerskom nivou štobi dovelo do banovanja iz opravdanog razloga?uglavnomja wrote:smisao karikature je da ukaze, da potencira i pri tome cak preuvelica neke karakteristike koje odstupaju od normalnog, pozeljnog, humanog, postenog ... koje su groteskne, smijesne, glupe, primitivne, sokantne, kriminalne, ...
ne da uvrijedi.
druga je stvar sto neko nema mozga da shvati karikaturu, ili nema dovoljno tolerancije da prihvati karikaturu nekoga "svog" ili je neko toliko opsjednut obozavanjem predmeta karikature da ne moze prihvatiti nista drugacije od onog sto mu je zabetonirano u glavi ...
i opet idemo do pitanja svih pitanja:
sta je tzv. povod? karikatura lika kojeg je neka zatucana ideologija zabranila crtati?
ili sadrzaj karikature?
da ne licitiram brojevima i postocima, ostaje cinjenica, odokativna, da ogromnu masu od milijardu i po muslimana boli neka stvar je li neki francuz iz nekog ekstremno satircnog lista sa minornim tirazem nacrckao nekog bradonju i napisao muhamed.
ostatku planete sama zabrana crtanja nekog lika je sama po sebi besmislena.
ljudi kupuju karte da idu na mars zivjeti, a neko bi da zivi u kamenom dobu
Svako dijete zna šta je uvreda ali šta je to što uvredu pretvara u satiru koja treba biti podnošljiva i odobrena?
Ko zna možda mi svi nismo imali dovoljno mozga da shvatimo Ristu Đogu
"Je suis Đogo"
-
statixx
#3674 Re: Terorizam u Parizu!
To, nazalost, ocito nije bilo dovoljno tako da mnogi ljudi u Perzijsom zaljevu rado zive u vjerskim diktaturama jer u takvim sistemima nemaju obavezu da samostalno misle.skupljac_zeljeza wrote:Rekao jedan ateista i kao subjektivan stav nema težinu. Izraz koji upućuje na razum i razmišljanje u Kur'anu Časnom upotrijebljen je 49 puta.animals wrote:To je normalno, da gdje religija kolo vodi, narod je sve nepismeniji..
- spinel_
#3675 Re: Terorizam u Parizu!
It_is_a_Leclerc wrote:Aman ljudi, pitam za kolektivnu odgovornost ? Zašto je tražimo od drugih, a mi je sami izbjegavamo ? Ili je nema, ili je ima. Meni odgovaraju obe krajnosti.
bosnjak ce se izvinuti francuzima i francuskoj tek da je ono nedjelo uradio bosnjak iz okoline varesa.
usotalom zivimo u sekularnoj drzavi okruzeni drugim sa slicnim svjetonazorom, a ne serijatskim niti u centru arabijskog poluotoka, a i da se i tamo nalazi opet ne bih pronasao vezu BiH i cistokrvnih francuza koji su ubijali. kao sto ne mogu pronaci vezu nekog emirata sa ovim teroristickim aktom.
i tako, ti i dalje nastavi generalizovati i nazivati ljude teroristima samo zato sto se ne razmisljaju kao ti. dobro ti ide od ruke.