vehabljanskom! nešto poput ujeda zombija.jednom zaražen pojedinac će kidisat na mater rođenu,a da drži do naroda i nacije.insomnia78 wrote: A kojem narodu pripada ovaj Emrah?
Irak
- Stjui
#3651 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3652 Re: ISIS zauzeo Mosul
Španija, Engleska... za teroristu geografska lokacija nije problem ba...insomnia78 wrote:Al su opasnost
Posebno kad uzmes u obzir organizovanost nase drzave
pojedinačne incidente je nemoguće sprječavati. sjećate se ona dva ludaka koji zaklaše vojnika na dopustu sred Engleske?
Boston?
u slučaju nekog masovnijeg sranja s njihove strane... gore bi posljedice osjetili od običnog naroda, nego od institucija države. to znamo svi mi... a posljedice bi bile jebene.
-
Nomo
#3653 Re: ISIS zauzeo Mosul
ja bi to sredio za dva dana . sve bi ih dotjero u red ili protjero u nered . zakonom . ako krsis zakon onda robija i pndrek preko ledja . ali ko sam ja ? ko mene ista pita ? da se mene pitalo 92 bi zabranio rad SDS SDA I HDZ ! Sve bi ih pohapsio . Meni se raja smijala kaze ovo sada je demokracija . kakva demokracija fasizam moras zabraniti .insomnia78 wrote:Al su opasnost
Smrt fasizmu .
- dječak sa šibicama
#3654 Re: ISIS zauzeo Mosul
U turskom gradu Silopiju, blizu tromedje sa Sirijom i Irakom, lokalni seljaci pokusali lincovati par pripadnika ISIL-a ali ih je u posljednji momenat zastitila turska zandarmerija, doslo je do sukoba lokalaca i zandarmerije, sa paljenjem guma i neredima.
Medju, u zgradi zandarmerije opkoljenim ISIL-ovcima, je i Bajro Ikanovic

Medju, u zgradi zandarmerije opkoljenim ISIL-ovcima, je i Bajro Ikanovic

-
Novak20
#3655 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne bih se baš složio sa ovom konstatacijom. U odnosu na nas druge evropske države, članice EU pogotovo, BiH je najranjivija na opasnost od mogućih akcija ovih očigledno dobro uvezanih fanatika. Mi jednostavno nismo ni nacionalno homogena ni uređena pravna država koja se može organizovano nositi sa ovom prijetnjom i mogućim posljedicama.Chmoljo wrote:
kažem, opasnost nije ništa veća nego u bilo kojoj evropskoj državi, u kojima je bilo i brutalnijih "izvedbi"...
I bez njih nekad imam, nažalost, osjećaj da smo kao država balon od sapunice ili bure baruta za koje mnogi žele da pukne.
A ovi tipovi mogu biti savršen okidač za nova sran.a bez obzira ko ga i iz kojih razloga upotrijebi.
Zato ovo treba bez imalo samozavaravanja rješavati institucionalno i na vrijeme.
- General War
#3656 Re: ISIS zauzeo Mosul
Novak20 wrote:Ne bih se baš složio sa ovom konstatacijom. U odnosu na nas druge evropske države, članice EU pogotovo, BiH je najranjivija na opasnost od mogućih akcija ovih očigledno dobro uvezanih fanatika. Mi jednostavno nismo ni nacionalno homogena ni uređena pravna država koja se može organizovano nositi sa ovom prijetnjom i mogućim posljedicama.Chmoljo wrote:
kažem, opasnost nije ništa veća nego u bilo kojoj evropskoj državi, u kojima je bilo i brutalnijih "izvedbi"...
I bez njih nekad imam, nažalost, osjećaj da smo kao država balon od sapunice ili bure baruta za koje mnogi žele da pukne.
A ovi tipovi mogu biti savršen okidač za nova sran.a bez obzira ko ga i iz kojih razloga upotrijebi.
Zato ovo treba bez imalo samozavaravanja rješavati institucionalno i na vrijeme.
ISIL?
ISIL?
ISIL?
Pogodi ko ne predstavlja opasnost po BiH
-
Novak20
#3657 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nomo wrote:ja bi to sredio za dva dana . sve bi ih dotjero u red ili protjero u nered . zakonom . ako krsis zakon onda robija i pndrek preko ledja . ali ko sam ja ? ko mene ista pita ? da se mene pitalo 92 bi zabranio rad SDS SDA I HDZ ! Sve bi ih pohapsio . Meni se raja smijala kaze ovo sada je demokracija . kakva demokracija fasizam moras zabraniti .insomnia78 wrote:Al su opasnost
Smrt fasizmu .
-
statixx
#3658 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako se na Kosovu policija obracuna sa majmunima koji pozivaju na prikljucivanje kozojebima. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3659 Re: ISIS zauzeo Mosul
kolko vidim Darkeri majku im hašišarsku...na svakoj slici dominira crna bojaGeneral War wrote:Novak20 wrote:Ne bih se baš složio sa ovom konstatacijom. U odnosu na nas druge evropske države, članice EU pogotovo, BiH je najranjivija na opasnost od mogućih akcija ovih očigledno dobro uvezanih fanatika. Mi jednostavno nismo ni nacionalno homogena ni uređena pravna država koja se može organizovano nositi sa ovom prijetnjom i mogućim posljedicama.Chmoljo wrote:
ISIL?
ISIL?
ISIL?
Pogodi ko ne predstavlja opasnost po BiH
- Rampage
#3660 Re: ISIS zauzeo Mosul
Odakle li samo toliko paranoja što se tiče bradatih spodoba i BiH:)
Popustite Nacionalnu Geografiju i "Pripreme za sudnji dan", raznorazne ercegbosanske portale tipa doskok, odskok i sl, da je nama riješiti problem sarajevskih opakih momaka koji su laki na obaraču te raznoraznih Šumahera koji pune stranice crne hronike svaki dan....
Popustite Nacionalnu Geografiju i "Pripreme za sudnji dan", raznorazne ercegbosanske portale tipa doskok, odskok i sl, da je nama riješiti problem sarajevskih opakih momaka koji su laki na obaraču te raznoraznih Šumahera koji pune stranice crne hronike svaki dan....
- Stjui
#3661 Re: ISIS zauzeo Mosul
Rampage wrote:Odakle li samo toliko paranoja što se tiče bradatih spodoba i BiH:)

treba ih riješiti g.rampage,naravno. ali,poslije ovakvih slika zažmiriti na problem koji predstavlja vehabljanska sekta u bosni je jednostavno glupo.
- Rampage
#3662 Re: ISIS zauzeo Mosul
Već sam napisao o tome - naravno da jesu problem, i to potencijalno ogroman... da se ne bih ponavljao, ovdje je kopija mog posta od prije par stranica:
"Terorističkih napada je bilo i bit će, dok je "svijeta i vijeka", nažalost... također, ako ćemo pričati o nekoj "statistici" što se tiče terorističkih napada kod nas, bilo ih je mnogo, mnogo više koji nemaju nikakvu vezu s njima, ali ti napadi nisu okarakterisani kao "teroristički"...
Što se tiče mene (i brige o mojoj porodici), za mene je svaka sarajevska oHebina s pištoljem za pasom tu negdje s Mevlidom & CO ..."
"Terorističkih napada je bilo i bit će, dok je "svijeta i vijeka", nažalost... također, ako ćemo pričati o nekoj "statistici" što se tiče terorističkih napada kod nas, bilo ih je mnogo, mnogo više koji nemaju nikakvu vezu s njima, ali ti napadi nisu okarakterisani kao "teroristički"...
Što se tiče mene (i brige o mojoj porodici), za mene je svaka sarajevska oHebina s pištoljem za pasom tu negdje s Mevlidom & CO ..."
- Ali Kemal
#3663 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nema nikakvog ogradjivanja od divljanja ISIS-a.jefferson wrote:Ali zato oni sto tvrde da praktikuju takav Islam su do guse prljavi.aldinjo wrote:Islam je čist od bilo kakve "krize".Da se primjetiti da malo znaš o istom.Ali Kemal wrote:Moze se reci da ovo sve proizilazi iz teske kriza Islama kao religije.
Da li Islamska zajednica u BiH potajno podrzava ISIS ili postoji neki plan distanciranja, u sta osobno sumnjam.
Gdje to sve vodi ?
- Ali Kemal
#3664 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne razumijem zasto treba tisu-misu?swanfilter wrote:Nemamo se mi sta jezikati kada su u pitanju ISIL, Irak i Sirija. Tisu - misu, zlatno pravilo.
- It_is_a_Leclerc
#3665 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bošnjaci su ljudi koji vole stvari ostavljati za poslije. Tako smo ostavili pitanje poplava i prirodnih katastrofa generalno, pa nam se vratilo s kamatama. Isto tako tretiramo i tzv. "vehabije". Još uvijek se uspoređuje to koliko oni štete BiH, u odnosu na četnike ili ekipu sa hercegbosna foruma. "Branimo ih" jer su "naši", branimo ih pričom o pravu na slobodu vjeroispovijesti, i slično.
Ipak, činjenica da su pripadnici tog pokreta naoružani, organizovani, umreženi sa inostranstvom, otuđeni od državnih zakona i pravila, više puta dokazano, spremni i obučeni za najrazornije terorističke akcije, poput miniranja katedrale, paljenja ambasade, ubijanja povratnika, itd. itd. Oni su, per se, neprilagodljivi socijalnom poretku u BiH. Njihov mozak razumije samo zakone sile, ubijanja, krvi i ognja. Pogledajte samo zemlje zapadne Evrope koje su upravo takvim instrumentaliziranim ljudima dale sve - stanove, posao, kuće, da bi se oni nakon samo par mjeseci počeli organizovati i spremati zavjere protiv "neprijatelja".
Vehabije su najbliže medicinskoj dijagnozi šizofrenije. Oni, naime, konstantno umišljaju neprijatelje, zavjere, urotničke intrige kojima oni moraju dohakati. Ne razumiju realnost, precijenjuju vlastite stavove i uvjerenja, skloni su ispadima agresije, ne daju se uvjeravati. O
Ipak, činjenica da su pripadnici tog pokreta naoružani, organizovani, umreženi sa inostranstvom, otuđeni od državnih zakona i pravila, više puta dokazano, spremni i obučeni za najrazornije terorističke akcije, poput miniranja katedrale, paljenja ambasade, ubijanja povratnika, itd. itd. Oni su, per se, neprilagodljivi socijalnom poretku u BiH. Njihov mozak razumije samo zakone sile, ubijanja, krvi i ognja. Pogledajte samo zemlje zapadne Evrope koje su upravo takvim instrumentaliziranim ljudima dale sve - stanove, posao, kuće, da bi se oni nakon samo par mjeseci počeli organizovati i spremati zavjere protiv "neprijatelja".
Vehabije su najbliže medicinskoj dijagnozi šizofrenije. Oni, naime, konstantno umišljaju neprijatelje, zavjere, urotničke intrige kojima oni moraju dohakati. Ne razumiju realnost, precijenjuju vlastite stavove i uvjerenja, skloni su ispadima agresije, ne daju se uvjeravati. O
- Yousuph
#3666 Re: ISIS zauzeo Mosul
uh jbte ovo je zabrinjavajuce , po komentarima i kod nas ima previse zatucanihKikibombona wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/mars- ... /140812035JoseMujica wrote:imal šta novo u ovoj genocidnoj tvorevini?
Veci monstrumi od ovih ne postoje!
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#3667 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo treba pinovat na prvoj stranici.It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci su ljudi koji vole stvari ostavljati za poslije. Tako smo ostavili pitanje poplava i prirodnih katastrofa generalno, pa nam se vratilo s kamatama. Isto tako tretiramo i tzv. "vehabije". Još uvijek se uspoređuje to koliko oni štete BiH, u odnosu na četnike ili ekipu sa hercegbosna foruma. "Branimo ih" jer su "naši", branimo ih pričom o pravu na slobodu vjeroispovijesti, i slično.
- Rampage
#3669 Re: ISIS zauzeo Mosul
'ajmo, Internet brigado, da se onda obračunamo s njimaIt_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci su ljudi koji vole stvari ostavljati za poslije. Tako smo ostavili pitanje poplava i prirodnih katastrofa generalno, pa nam se vratilo s kamatama. Isto tako tretiramo i tzv. "vehabije". Još uvijek se uspoređuje to koliko oni štete BiH, u odnosu na četnike ili ekipu sa hercegbosna foruma. "Branimo ih" jer su "naši", branimo ih pričom o pravu na slobodu vjeroispovijesti, i slično.
Šalu nastranu, sve si ti to lijepo napisao i obrazložio...
- insomnia78
#3670 ISIS zauzeo Mosul
Danas je pao jedan iracki helikopter u misiji dobavljanja hrane i spasavanja izbjeglica
Last edited by insomnia78 on 12/08/2014 19:06, edited 1 time in total.
- Idemedosumom
#3671 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sve ove teroristicke organizacije koje su navodno "islamske" su meni sumnjivog porijekla. Kod njih ustvari nema niceg islamskog. Hej, molim te, muslimanska vojska kojoj je glavni cilj da udara po drugim muslimanima. Ako tu nemaju sad i izrael prste umijesane, evo glave.
Last edited by Idemedosumom on 12/08/2014 19:06, edited 1 time in total.
- mp3sa
#3672 Re: ISIS zauzeo Mosul
Na fb pogledah kako se simpatizeri ovih sukobljenih strana prepucavaju ko cini gore zlocine i ne mogu sebi da dodjem... ima li tamo iko normalan? Sebi ne mogu da dodjem sta SVI rade, pa ono nisu ljudi... raskomadana djeca, kolju uz smijeh, bodu ljude nozevima, zive zatrpavaju... samo im fale cetnici, i oni su imali iste metode, i da mi nebi bilo zao sve spalit sa zemljom komplet...
- dragma
- Vozim: Pješe
#3673 Re: ISIS zauzeo Mosul
Odlican komentar!Rampage wrote:Već sam napisao o tome - naravno da jesu problem, i to potencijalno ogroman... da se ne bih ponavljao, ovdje je kopija mog posta od prije par stranica:
U potpunosti se slazem sa gore navedenim.
- Herr Flick
#3674 Re: ISIS zauzeo Mosul
Za nijh šiti nisu muslimani.Oni bi prije ubili muslimana šita nego cionistuIdemedosumom wrote:Sve ove teroristicke organizacije koje su navodno "islamske" su meni sumnjivog porijekla. Kod njih ustvari nema niceg islamskog. Hej, molim te, muslimanska vojska kojoj je glavni cilj da udara po drugim muslimanima. Ako tu nemaju sad i izrael prste umijesane, evo glave.
- Herr Flick
#3675 Re: ISIS zauzeo Mosul
Elem izisao je 4-i nastavak halifata