Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
guber90

#3651 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mićo Mićić laže ko pas.
Novinarka RTRS-a je upravo demantovala sve što je rekao i rekla da Bijeljinu brani još osam ljudi i da sve izgleda kao da je uzaludno.
Ne bi me cudilo da je ovo pod instrukcijama onog manijaka Dodika, kao da mi ne znamo da se pola RS-a prevrnulo naopako, stvarno ne mogu da vidim neki drugi razlog da te covjek pokraj rodjenih ociju ubjedjuje u nesto drugo.
jahhjer

#3652 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

Paranoid wrote:
guber90 wrote: Kod nas postoje ciste krajnosti ili je brana pukla ili brana ne moze puci, nigdje sredine.

Kao svaki ljudskom rukom napravljen objekat, tako i brana moze da pukne, medjutim to se sigurno nece desiti u datoj situaciji, ako sinoc pod takvim pritiskom nije bila ni blizu naprezanja, a ne pucanja nece vala ni puci, tako da treba narod popustit vise sa ovom branom.
Niko nije spomenuo pucanje...ja sam čuo da se osipa, a info sam dobio od lika iz direkcije EP...
Jeste zapeli za branu tacno imam osjecaj da bi neki voljeli da pukne. Ne sirite dezinformacije ne stvarajte paniku neko moze poginuti zbog panike.
ilkbahar

#3653 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ilkbahar »

mefistofilis wrote:teze cemo se od ovoga oporaviti nego od rata.
ovaj put nece biti donacija a i ako bude sema je do sada vec uveliko razradena :twisted:
jebote 4 godine se ratovalo da bi se onolke kuće porušile i onoliko naroda ubilo, a vidi sad, za dva dana Božja volja uništi sve. Oporavak će biti težak
It_is_a_Leclerc

#3654 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
Iskreno. Teško da do najugroženijih možeš autom. Ako imaš čamac, pa i nekako. Ali bez čamca nećeš daleko.
Hopkins

#3655 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hopkins »

To sto stoka koristi situaciju nek vas ne odbija da pomognete .... idiota ce uvijek biti ... ljudi saljite hranu deke odjecu .... ako se jedan zivot spasi to je uspjeh ... a abda spasicemo sto vise .... evo prilike da pokazemo solidarnost i humanost.

Sent from my B1-710 using Tapatalk
pink floydd

#3656 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

bordo gandalf wrote:
BHF_Manijak wrote:Joj svake veceri ista prica. Dosad je jedno 800 puta brana na Modracu raspala se, pukla, napukla i slicno... Sta vam je ljudi ba, pa nije od papira.

Drama queens... Isto sad za Bijeljinu, svaki treci post "nasip pao, gotov je". Mislim nije nemoguce, ali ne letite bezze pred rudu.
Bezze se panici

Nego moze li neko provjeriti ovu informaciju da se paketi koji su danas dopremljeni u Maglaj preprodaju???
Ništa me ne bi čudilo, ljudi su pohlepni to nije normalno
guber90

#3657 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Jasmin Imamovic javlja na Slonu da je 310 aktivnih klizista trenutno, a geolozi su najavili da ce biti u narednim danima jos gora situacija po pitanju klizista i odrona. :-?
jahhjer

#3658 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

Tacno imam osjecaj da neki jedva docekaju neku dramaticnu vijest.
Not My Idea

#3659 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Image

Zenica, kasarna

treba im deka
guber90

#3660 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

jahhjer wrote:Tacno imam osjecaj da neki jedva docekaju neku dramaticnu vijest.
Ma sigurno, evo ja se nadam da ce ovo brdo preko puta mene svalit se da mi ne bude dosadno. Joj sta narod nece sve napisati :roll: .
neki

#3661 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by neki »

guber90 wrote:
mk ultra wrote:
watafak wrote:[
Brana je stabilna, nema nikakvi problema(zasad), a u posljednih nekoliko sati je spao preljev preko brane za nekoliko cm, to ti je info, provjeren.
Ja sam iz Lukavca, grad je u pripravnosti, pa cemo vidjet :)
jesi ikad čuo da brana pukne...

to je nemoguće, namjenjena je da drži vodu...
Kod nas postoje ciste krajnosti ili je brana pukla ili brana ne moze puci, nigdje sredine.

Kao svaki ljudskom rukom napravljen objekat, tako i brana moze da pukne, medjutim to se sigurno nece desiti u datoj situaciji, ako sinoc pod takvim pritiskom nije bila ni blizu naprezanja, a ne pucanja nece vala ni puci, tako da treba narod popustit vise sa ovom branom.
al pazi, sad imamo i novi pojam...brana se OSIPA :lol: :lol:
Sta uopste to znaci da se beton osipa :? je li od zemlje pa se osipa..
Doticni i slicni koji na forumu sire dezinformacije (namjerno ili nenamjerno nebitno) mogli bi razmisliti malo vlastitom glavom kad cuju ovakve gluposti prije nego ih prosire dalje..
Usput, u pravnoj drzavi, za kojom svi ovdje kukate, bi se zbog vaseg sirenja panike zavrsilo u zatvoru...
PravimHaos

#3662 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by PravimHaos »

Image

Dobor,Modriča
mrAdil

#3663 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mrAdil »

jahhjer wrote:
Paranoid wrote:
guber90 wrote: Kod nas postoje ciste krajnosti ili je brana pukla ili brana ne moze puci, nigdje sredine.

Niko nije spomenuo pucanje...ja sam čuo da se osipa, a info sam dobio od lika iz direkcije EP...
Jeste zapeli za branu tacno imam osjecaj da bi neki voljeli da pukne. Ne sirite dezinformacije ne stvarajte paniku neko moze poginuti zbog panike.

Problem je puno slozeniji.
Modrac maximalno ispusta 75 m3/s, ali priliv u akumulaciju je oko 550 m3/s.
Zahebano.
emigrazione

#3664 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emigrazione »

Istina, najgore je od svega, kada su ovako dramaticne situacije u pitanju, npr. klizista i tako to, da spasilacke sluzbe ne mogu da se probiju od ''publike'' i novinarskih ekipa...odlicno mjesto za biti vidjen i uslikan...
liverpool-ynwa

#3665 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by liverpool-ynwa »

bordo gandalf wrote:
liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
Zar ti danas nisi isao?
nisam ali sutra (subota) planiram.
tražim info kome pomoći najkonkretnije.
BHF_Manijak

#3666 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa eto drzi tri dana, drzat ce jos koji, rekoh nije od papira jebo ga brana vise. Na svakoj stranici po 5 postova o brani.

Ne kazem da nije kriticno, no ovdje se pise isto da je pravljena da traje 10 dana, kao da joj nije namjena da drzi tone i tone litara vode.
hzsa22

#3667 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hzsa22 »

liverpool-ynwa wrote:
bordo gandalf wrote:
Hvala
Zar ti danas nisi isao?
nisam ali sutra (subota) planiram.
tražim info kome pomoći najkonkretnije.
Najkonkretnije ces pomoc ako te stvari odneses crvenom krizu u Sarajevu. U ovakvim situacijama se mora postovati neka organizacija i hijerarhija. Oni ce u svakom slucaju brzo, efikasnije i uz postavljene prioritete rasporediti sve sto ti doneses.
jahhjer

#3668 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

guber90 wrote:
Ma sigurno, evo ja se nadam da ce ovo brdo preko puta mene svalit se da mi ne bude dosadno. Joj sta narod nece sve napisati :roll: .
Sto se ti osjecas prozvanim zivota ti? Imas razlog jel tako, a nista tebi nisam rekao. Nista novo takvi su ljudi, panicara uvijek bilo, ljudi nisu svjesni koliku stetu mogu nanijeti tako sto sire dezinformacije i neprovjerene mahalske price il jos gore sami izmisljaju stvari.

Jedino ako sam te pogresno shvatio onda izvini :D
madner

#3669 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madner »

BHF_Manijak wrote:Pa eto drzi tri dana, drzat ce jos koji, rekoh nije od papira jebo ga brana vise. Na svakoj stranici po 5 postova o brani.

Ne kazem da nije kriticno, no ovdje se pise isto da je pravljena da traje 10 dana, kao da joj nije namjena da drzi tone i tone litara vode.
Pravljenja je, no koliko znam popravka prije par godina nije zavrsena zbog manjka sredstava.
guber90

#3670 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

jahhjer wrote:
guber90 wrote:
Sto se ti osjecas prozvanim zivota ti? Imas razlog jel tako, a nista tebi nisam rekao. Nista novo takvi su ljudi, panicara uvijek bilo, ljudi nisu svjesni koliku stetu mogu nanijeti tako sto sire dezinformacije i neprovjerene mahalske price il jos gore sami izmisljaju stvari.
Ovaj post je isao odma nakon moga, pa sam se i mogao osjetiti prozvanim, ali nisam, nego mi je nezamislivo da neko jedva ceka ovakvo nesto da se desi. Drugo je sto nas narod voli gurati nos gdje ne treba, pa izazove kontraefekte, ali reci da jedva cekaju ovakve stvari je pretjerivanje.
O'zone
Globalni moderator

#3671 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Not My Idea wrote:Image

Zenica, kasarna

treba im deka
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Legollas

#3672 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Legollas »

guber90 wrote:
Ima onih koji nisu ugroženi, niti ih je briga za posljedice, pa žele show.. Zato i puštaju lažne informacije
It_is_a_Leclerc

#3673 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

S obzirom da smo danas zatrpali prostorije Crvenog križa Tuzla, i da više nema mjesta da stane i čačkalica tamo gore, mole da se dostavljaju donacije u Mjesne zajednice, a oni će ih distribuirati do evakuiranih u Mejdanu, a višak ide primarno za Živinice i Lukavac, a ako ostane i na ZDK.
O'zone
Globalni moderator

#3674 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Informacija sa lica mjesta: Mićo Mićić je poslao oko 20 bagera na nasip u Batkoviću. Kamioni sa pijeskom stalno idu tamo, da se zaustavi voda.
StupskaBitanga

#3675 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Situacija u Bijeljini kritična: Gradonačelnik tvrdi da je sve uredu, a građani da nasip popušta
Post Reply