Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fosna2014 wrote:Narod je kriv. Dzaba govoriti o postocima kada on ima najvise pojedinacno! Da nije bilo Suljagica u izborima za CP imali bismo Radoncica. Vise brine broj glasova za SDA. Ko su ti ljudi?
Da Fahro nije to sto jeste, da mu kampanja nije bila takva kakva je bila, da ga dovoljan broj glasaca ne poznaje i nije prokuzio, ..., imali bismo Fahru.
fosna2014 wrote:Narod je kriv. Dzaba govoriti o postocima kada on ima najvise pojedinacno! Da nije bilo Suljagica u izborima za CP imali bismo Radoncica. Vise brine broj glasova za SDA. Ko su ti ljudi?
Da Fahro nije to sto jeste, da mu kampanja nije bila takva kakva je bila, da ga dovoljan broj glasaca ne poznaje i nije prokuzio, ..., imali bismo Fahru.
Cuj, kriv Suljagic
Narod jeste kriv
Ne on direktno, nego glasovi sto su otisli njemu. Opet narod kriv.
pumica wrote:
Cuj, kriv Suljagic
Narod jeste kriv
Ne on direktno, nego glasovi sto su otisli njemu. Opet narod kriv.
DF i Komsic su cijelo vrijeme predizborne kampanje podrzavali Radoncica i tako su mu "nabacili" dodatne glasace.
Fahro jadnik se na predizbornim skupovima pozivao na Komsiceve hvalospijeve o njemu ... time ubjedjivao narod da glasa za njega.
Tako da ... nije kriv ni Suljagic ni DF.
Naprotiv, pokusali mu pomoci a ovaj jado sada i DF krivi za svoj neuspjeh
Citajuci rahmetli predsjednikove citate prepisivane iz klasika svjetske knjizevnosti i filozofije (biljezene da, kako sam kaze, Bakir ne bi kasnije morao i sam sve to citati i izlagati se mukama obrazovanja), mene se ipak najvise dojmilo i nekako me potreslo jedno Baketovo pismo u kojem pise manje-vise ovako: "Dragi babo, da samo vidis, sad ima jedna grupa u Sarajevu i pjevaju pjesme u kojima se spominju sve nasa imena: Fikreta, Atif, Sejo, Arif..." Kako mi je to nekako bilo dirljivo i dodatno me priblizilo shvatanju suptilnosti Baketove licnosti. Volio bih se tome vratiti, ali neko mi je mazno knjigu, pa ako neko to moze citirati, bio bih zahvalan
Sreca u nesreci pa mi iz manjeg entiteta i nemamo pravo izbora bosnjackog clana predsjednistva.
Ali to je to, najbolji odgovor Dodiku su Alijin mali, Salkov mali i Salkovog malog mali sa palube.
Bice bolje tek kad Bosnjaci budu znali odgovoriti otkud im ovakvi likovi uopste.
Pa dobro...nije ni u manjem blentitetu nista bolje... Harlovina Dodik na celu, a za njim cijela plejada Mica i Micinih malih
Sve je to isto, na sve tri strane. Majmuni ugladjeni odijelima...
Nemoj nemoj Bakire, jer ako ti odes eto nam Vucicevog ministra na sluzbenom zadatku u BiH gosp. Fahrudina Scepe Radoncica. Njemu separatizam Dodika i Covica ne smeta. Smeta mu tvoj unitarizam, sto znaci da bi Srbi odnijeli 49% teritorije BiH u Srbiju a Hrvati 28% teritorije BiH u Hrvatsku. Ono sto ostane pripalo bi Bosnjacima i ostalim.
Tako da bi opet imali troclano predsjednisvo a clan predsjednistva bi bio svakako Scepo Radoncic. Onda bi opet dva clana predsjednistva bili separatisti i Scepo bi i njima doa da se prikljuce kome zele i to bi islo tako dok ima BiH. Iz tog razloga neka nama Bakira dok ne stasa neki mladji .
Pa i Bakir ne bi bio unitarista da nema separitista. Separatisti njega proglasavaju unitaristom da bi se mogli separirati i ostvariti davnasnji sam dvoice rahmetlija Franje i Slobe. Franjo je bio "najpametniji Hrvat u povjesti Hrvata". Naravno tako je on mislio a Slobo je opet najvise obecavao i onda i najvise razocarao, pa mu nije bilo mjesta ni na jednog groblju u Srbiji. Tako je sahranjen u dvoristu svoie kuce.
Sto ne gumo supe na viljusku...
Kakvi ba unitaristi... Na taj nacin bi se moglo pricati kada sve zemlje oko nas, a i dalje, ne bi bile tako "unitaristicke".
Gdje to jos na planeti, a i blizem i daljem svemirskom komsiluku, postoji drzava s ovako nakaradnim uredjenjem kakvo imamo mi? Nigdje. Ni jedna jedina civilizovana drzava na planeti ne jebe nekakve "konstitutivne narode" ni 1%.
Svaka ima jednu vladu i jednog predsjednika, bitan je gradjanin/drzavljanin, i vodra, odjebaus, sikter, razgulitis...
Ali, jok... kod nas to ne moze jer, zaboga, sta cemo s imbecilnim institutom svetih "konstitutivnih naroda", odnosno kako cemo zadovoljiti (lazne) brige etnickih vodja za zastitom "svog" naroda i njegovih "prava"...
Ja fakat ne mogu da skontam kako jos uvijek postoje ljudi koji uredno puse tu etno-nacinalisticku suplju pricu... Tome ni basne vise nisu ravne...
Haman wrote:Nemoj nemoj Bakire, jer ako ti odes eto nam Vucicevog ministra na sluzbenom zadatku u BiH gosp. Fahrudina Scepe Radoncica. Njemu separatizam Dodika i Covica ne smeta. Smeta mu tvoj unitarizam, sto znaci da bi Srbi odnijeli 49% teritorije BiH u Srbiju a Hrvati 28% teritorije BiH u Hrvatsku. Ono sto ostane pripalo bi Bosnjacima i ostalim.
Tako da bi opet imali troclano predsjednisvo a clan predsjednistva bi bio svakako Scepo Radoncic. Onda bi opet dva clana predsjednistva bili separatisti i Scepo bi i njima doa da se prikljuce kome zele i to bi islo tako dok ima BiH. Iz tog razloga neka nama Bakira dok ne stasa neki mladji .
Pa i Bakir ne bi bio unitarista da nema separitista. Separatisti njega proglasavaju unitaristom da bi se mogli separirati i ostvariti davnasnji sam dvoice rahmetlija Franje i Slobe. Franjo je bio "najpametniji Hrvat u povjesti Hrvata". Naravno tako je on mislio a Slobo je opet najvise obecavao i onda i najvise razocarao, pa mu nije bilo mjesta ni na jednog groblju u Srbiji. Tako je sahranjen u dvoristu svoie kuce.
Ja efikasnog unitarizma u PM, sa 100% BiH 1992. spali smo na 23.
Srbi i Hrvati pod unitarizmom Bosnjaka smatrju odbijanje davanja saglasnosti za prikljucenje Rep. Srpske Srbiji a zamisljenje Herceg Bosne Hrvatskoj. Dakle, pojam bosnjackog unitarizma je nametnut sa jasnim ciljem. I jedni i drugi pricaju o tome na svakom mjestu. U tom cilju prave razne opstrukicje kako bi pokazali da BiH kao drzava ne moze da funkcionira.
Kakve to ima veze sa Bakirom? Ti unitarizmi ga ne zanimaju... valja zauzeti pola Sarajeva preko BBI i Al-Shiddija, i razmjestiti Čampara-Zvizdić-Akšamija rođačku liniju po ključnim organima vlasti.
Šta više, ono što Bakira sigurno ne zanima je kojekakav ''unitarizam''. Išlo se na ono što se željelo dobiti - svoj fildžan u kojem će on, s 30 probranih familija, suvereno vladati i ozakoniti u ratu pokradene milijarde. Okvir cijele BiH je taman dovoljno i čvrst i klimav i provizoran da se stekne dojam o formalno jednoj državi, a da u njoj svaki od tri naroda, neometano od drugih, ima svoj komad. Svima idealno stanje.
''Unitarna'' država podrazumijevala bi i uplitanje u poslove jednih drugima, da mu se i srpska i hrvatska ''komponenta'' pita oko njemu važnih stvari, i tako na sve tri strane. Ne treba imati iluzije, koliko su Srbi i Hrvati protiv takvog jedinstva, protiv su i Bošnjaci. Bar ovi koji nam vladaju 20 godina.
Nije sasvim isto.
Bez obzira što su im profiterske namjere iste, ne smije se zaboraviti ko je i zašto počeo rat, i ko zaista želi i definitivnu teritorijalnu podjelu BiH.
Banksy wrote:Nije sasvim isto.
Bez obzira što su im profiterske namjere iste, ne smije se zaboraviti ko je i zašto počeo rat, i ko zaista želi i definitivnu teritorijalnu podjelu BiH.
Bosna je vec podijeljena, meni lici na 'divlji brak ' , kako bi neki rekli ----zive zajedno, jedu , piju ...a nemaju vjencani list.
Banksy wrote:Nije sasvim isto.
Bosna je vec podijeljena, meni lici na 'divlji brak ' , kako bi neki rekli ----zive zajedno, jedu , piju ...a nemaju vjencani list.
Kad pogledamo ko su kumovi, onda taj brak ne može ništa drugačije biti nego...baš divlji...