Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
SamoVasGledam

#3651 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

Šta mi onda preostaje osim da pređem na Islam... Poznato je da su najveći intelektualci i naučnici sa najvećim IQ-om upravo iz Dubaija.

I kad smo kod Džehenema, istraži Smrle kog je porekla taj naziv, šta znači i kako je nastao. Shvatićeš kakva je prevara taj ''pakao''.
Smrcak15

#3652 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:evo ga, prvi dio serije brojcanih cuda Kur'ana izasao na youtube, ovo smo zajednickim snagama uradili, ja dostavljao materijale i nalaze, arapska Muhadith organizacija iz Dubaija analizirala i uradila prvi dio od 3 ukupno planirana dijela sto se planiraju uraditi u skorije vrijeme. Poslije ce krenuti finansijska promocija na facebooku gdje ce hiljadama ljudi biti dostupno kad se plati promocija.

uzivajte u carima Kur'anski brojcanih cuda :D
Proverio sam prvih 10 tačaka koristeći - http://www.searchtruth.com/search.php

I od svih tih tačaka jedino je 8. tačka koja je valjda i najbesmislenija i najsmešnija istinita.

Sutra ili prekosutra ću proveriti i ostale, pa ću staviti ovde rezultate pretrage.
Proverio sam prvih 10 tačaka koristeći - http://www.searchtruth.com/search.php
druze da ti odmah kazem nisi nista provjerio, jer se nemoze engleski tumacki prevod koristiti da provjeravas ove stvari

evo ti samo jedan primjer, rijec Dzennet znaci basca ili vrt, a isto znaci Raj

sad neko prevede basta neko vrt a neko Raj, Dzenet kao rijec se broji nebitno ko je kako preveo, basta ili Raj, ili vrt, i nemozes prebrojavati u prevodima jer nekad se moze koristiti u nekim drugim rijecima sinonimi tako da ces lahko ograjisati pri prebrojavanju.

i ti sad hoces provjeris koliko puta se Raj spominje, ukucas kad ono dvadesetak puta , i kazes mi vidis Raj se ne spominje kao sto ti tvrdis, daleko manje se spomnje, nepoznavajuci kako je ko prevodio i gdje je sta prevodio

znaci, nemozes sa engleski tumacki prevod koristiti da bi analizirao ove stvari moras da koristi pretrazivac arapski rijeci ujedno sa latiniziranim arapskim rijecima radi lakse verifikacije.

progledat cu ti kroz prste ovaj put jer nisi upucen u ove stvari, sledeci put necu da vidim od tebe ovakvu gresku pri analizama nakon sto sam ti objasnio stvari.
zforumas

#3653 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Sto ce reci da je preduslov za vjeru da naucimo Arapski jezik, jer drugacije ne mozemo znati za sva ta cuda, sto dalje implicira da ustvari mi u Bosni i ne moramo biti pokorni jer zivimo u neznanju. Samim tim nas test pocinje tek na onom svijetu a na ovom mozemo da zivimo kako hocemo isto kao i ono pleme iz Amazonije.
Smrcak15

#3654 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
SamoVasGledam wrote:...Sutra ili prekosutra ću proveriti i ostale, pa ću staviti ovde rezultate pretrage.
Nemaš šansu jer je jača Smrčkova naučna grupa iz Dubaija. :)

Nego Smrčak, đžehenem iliti tvoje jahannam ili jevrejsko gehinnom.

Malo prokopaj odakle u Kuranu ovaj izraz.
Nemaš šansu jer je jača Smrčkova naučna grupa iz Dubaija. :)
nebitno jesi li naucnik ili ne, u ovoj fazi je vazno da dobro poznajes arapski, a arapi su pregledavali, njihov je to jezik pobogu si.

Nego Smrčak, đžehenem iliti tvoje jahannam ili jevrejsko gehinnom.

Malo prokopaj odakle u Kuranu ovaj izraz
to sto mi i zidovi smo skoro pa ista vjera nema smetnje ako se uzima od njih naziv ako su ga oni prvi upotrebljavali, jer je i njima Allah objavljivao knjige i poslanike, nisu ga oni izmislili, nego im BOg taj naziv objavio kao i nama , Gehenna i Dzehennam isto je to.
Smrcak15

#3655 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Sto ce reci da je preduslov za vjeru da naucimo Arapski jezik, jer drugacije ne mozemo znati za sva ta cuda, sto dalje implicira da ustvari mi u Bosni i ne moramo biti pokorni jer zivimo u neznanju. Samim tim nas test pocinje tek na onom svijetu a na ovom mozemo da zivimo kako hocemo isto kao i ono pleme iz Amazonije.
Sto ce reci da je preduslov za vjeru da naucimo Arapski jezik, jer drugacije ne mozemo znati za sva ta cuda,
mozes ti znati i bez arapskom nije problem samo ako postoji volja za analiziranjem
Samim tim nas test pocinje tek na onom svijetu a na ovom mozemo da zivimo kako hocemo isto kao i ono pleme iz Amazonije
ja bi to Ovako definisao, ko god ima smartphone mobilni telefon , pristup internet, TV, dostupne knjige o islamu, nemozemo rei da ces imati test jer ti je objava dostupna bila a to sto ti nisi mozda mario za to to je druga prica.

za testiranje ljudi na buducem svijetu je za one osobe koje nisu u mogucnosti bile da dodju do objave.
zforumas

#3656 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Pa mozes ti geldati u kineska slova godinama i neces nista skontati. Znas li ti Smrle kada se pojavio internet, kada racunar, kada smartphone? Sta cemo sa onim ljudima prije toga?
Dope_Man

#3657 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

zforumas wrote:Pa mozes ti geldati u kineska slova godinama i neces nista skontati. Znas li ti Smrle kada se pojavio internet, kada racunar, kada smartphone? Sta cemo sa onim ljudima prije toga?
Ne zaboravi da ni Smrle ne zna arapski, ali vidis kako uspjesno barata jezikom koji ne zna.. dakle moze se kad se hoce :lol:
beni-bu-man

#3658 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:
zforumas wrote:Pa mozes ti geldati u kineska slova godinama i neces nista skontati. Znas li ti Smrle kada se pojavio internet, kada racunar, kada smartphone? Sta cemo sa onim ljudima prije toga?
Ne zaboravi da ni Smrle ne zna arapski, ali vidis kako uspjesno barata jezikom koji ne zna.. dakle moze se kad se hoce :lol:
To je boziji dar :lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#3659 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

niko netrazi od Tebe da prebrojavas rijeci na arapskim slovima, nego latiniziranu verziju gdje ti pretrazivac sam izbaci stvari, tako da ti nije potrebno znati arapska slova u dosta slucajeva da bi prebrojavao rijeci.
zforumas

#3660 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
niko netrazi od Tebe da prebrojavas rijeci na arapskim slovima, nego latiniziranu verziju gdje ti pretrazivac sam izbaci stvari, tako da ti nije potrebno znati arapska slova u dosta slucajeva da bi prebrojavao rijeci.
Ama covjece moj djed ne zna koristiti racunar, nema internet i nema pretrazivac! Sta je sa ljudima od prije 300 godina? Iz perioda kad nije bilo prijevoda? Ti stvarno povrsno shvatas sve.
Smrcak15

#3661 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:
Ama covjece moj djed ne zna koristiti racunar, nema internet i nema pretrazivac! Sta je sa ljudima od prije 300 godina? Iz perioda kad nije bilo prijevoda? Ti stvarno povrsno shvatas sve.
ne gledam povrsino nego ti nemas cjelokupnu sliku ispred oci.

znaci ako ima covjek u drustvu koji poziva u islam, ako ima Kuran dostupan na tvom jeziku, nemas vise opravdanja, tako da nemora tu biti internet, mobil itd itd
Sta je sa ljudima od prije 300 godina? Iz perioda kad nije bilo prijevoda?
kada nije bilo prevoda ako je bio neko ucen u drustvu koji je poznavao vjeru nemas opravdanja, ako ni to nemas onda imas opravdanje, znaci kad nemas dostupne informacije mozes da se Pravdas na sudnjem danu, jer Bog nece nikoga kazniti ako mu se ne dostavi objava, nego ce testiranje biti na sudnjem danu.
beni-bu-man

#3662 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrle imam pitanje za tebe, zasto je u islamu zabranjen Bacon?
SamoVasGledam

#3663 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

Pa imaš i arapski pretraživač na tom sajtu. Pogledaj skroz desno gde piše ''Mohsin Khan - English translation''. Imaš opciju biranja jezika.

Pa jel ti misliš da sam ja baš toliki retard da ne znam da postoji razlika između arapskog i engleskog?

Kao što sam i rekao, proverio sam prvih 10 tačaka i samo ova 8. koja kaže da se termin ''Dva meseca'' spominje dva puta je tačna, što po meni ne predstavlja ama baš nikakvo čudo.
zforumas

#3664 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Hvala ti Smrle sto mi pokaza cjelokupnu sliku :thumbup:

U knjizi pise da je objavljena cijelom covjecanstvu, da bi do nas stigla nakon 1000 godina. I jos kaze da ju je objavio onaj koji je sve stvorio, a eto trebalo mu 1000 godina da dobaci do nas. Objavio je tu objavu na jeziku koji govori jedan manji dio covjecanstva, pravo smisleno nema sta.
SamoVasGledam

#3665 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

beni-bu-man wrote:Smrle imam pitanje za tebe, zasto je u islamu zabranjen Bacon?
Odlično pitanje. Svi citiraju i Bibliju, odnosno Levitski Zakonik 11:7 da bi dokazali da je svinjetina i po Bibliji zabranjena. Ali niko ne citira i Levitski Zakonik 11:4 koji kaže da je i kamila zabranjena i nečista. A znamo da je Muhamed i da Arapi i dan danas rokaju meso kamile samo tako.
Smrcak15

#3666 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:Smrle imam pitanje za tebe, zasto je u islamu zabranjen Bacon?
odgovor je ovdje, slikovito prikazano
Dozer

#3667 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Ti vise ne znas ni sta pises/pricas...
Kazes da prevodi ne moraju biti tacni, a kad ti se kaze da to onda znaci da svi moramo znati arapski da bismo ispravno razumjeli islam, tj. Kur'an, ti onda kazes - imate latiniziranu verziju :lol:
beni-bu-man

#3668 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
zamolio bi tvojim rijecima da bi to objasnis, jer mi youtube zakljucan na poslu
Smrcak15

#3669 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Pa imaš i arapski pretraživač na tom sajtu. Pogledaj skroz desno gde piše ''Mohsin Khan - English translation''. Imaš opciju biranja jezika.

Pa jel ti misliš da sam ja baš toliki retard da ne znam da postoji razlika između arapskog i engleskog?

Kao što sam i rekao, proverio sam prvih 10 tačaka i samo ova 8. koja kaže da se termin ''Dva meseca'' spominje dva puta je tačna, što po meni ne predstavlja ama baš nikakvo čudo.
Pogledaj skroz desno gde piše ''Mohsin Khan - English translation''. Imaš opciju biranja jezika.
kazem ti nemozes ni jedan prevod koristiti za pretrazivanje, shvati to bas upravo zbog varijacija u biranju rijeci kad se prevodi
nebi rekao da si reatrd nego si totalno neupucen u ovu tematiku
Kao što sam i rekao, proverio sam prvih 10 tačaka i samo ova 8. koja kaže da se termin ''Dva meseca'' spominje dva puta je tačna, što po meni ne predstavlja ama baš nikakvo čudo
stani malo ba hoces li da Zajedno pretrazimo, da pregledamo tu tvrdnju od 365 puta za nespecificnu formu za dan? jesi li to potvrdio ili ne?
Smrcak15

#3670 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
zamolio bi tvojim rijecima da bi to objasnis, jer mi youtube zakljucan na poslu
stetna je za covjeka, eto zasto.
Smrcak15

#3671 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Ti vise ne znas ni sta pises/pricas...
Kazes da prevodi ne moraju biti tacni, a kad ti se kaze da to onda znaci da svi moramo znati arapski da bismo ispravno razumjeli islam, tj. Kur'an, ti onda kazes - imate latiniziranu verziju :lol:
znam itekako sta pisem ali ti nekontas stosta
Kazes da prevodi ne moraju biti tacni,
tesko je za jednog predvioca da potrefi sve kako treba.

a kad ti se kaze da to onda znaci da svi moramo znati arapski da bismo ispravno razumjeli islam, tj. Kur'an
nemoras znati arapski da bi znao islam, ali moras da pretrazujes u arapskom Kuranu ove brojcana cuda nemoze ih pretrazivati u prevodima.
beni-bu-man

#3672 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:stetna je za covjeka, eto zasto.
stetan je i zrak za covjeka pa ga moramo udisati
Smrcak15

#3673 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Hvala ti Smrle sto mi pokaza cjelokupnu sliku :thumbup:

U knjizi pise da je objavljena cijelom covjecanstvu, da bi do nas stigla nakon 1000 godina. I jos kaze da ju je objavio onaj koji je sve stvorio, a eto trebalo mu 1000 godina da dobaci do nas. Objavio je tu objavu na jeziku koji govori jedan manji dio covjecanstva, pravo smisleno nema sta.
U knjizi pise da je objavljena cijelom covjecanstvu, da bi do nas stigla nakon 1000 godina.
nema veze i da je dosla nakon 2000, ama da nije nikako dosla nema veze jer postoji mehanizam kako rijesiti tu problematiku, a to je test na sudnjem danu ako nisi podlozan testu na ovom svijetu.
Smrcak15

#3674 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:stetna je za covjeka, eto zasto.
stetan je i zrak za covjeka pa ga moramo udisati
eh ovo je palamudjenje do besvijesti

zraj je stetan ako se zagadi od ljudi , i da se ne zagadi, ti nemas izbora ti ga moras udisat, htio ne htio

dok bez svinje ti itekako mozes zivjeti. sporedjenje ti je katastrofalno.
SamoVasGledam

#3675 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
kazem ti nemozes ni jedan prevod koristiti za pretrazivanje, shvati to bas upravo zbog varijacija u biranju rijeci kad se prevodi
A ja tebi ponovo lepo kažem da nisam koristio nikakav prevod, već sam kopirao u arapski pretraživač arapske reči. Uradio sam prvih 10 tačaka i dobio samo jedno poklapanje. Uradiću i ostale, pa ću postaviti rezultate ovde.

Evo ti samo prvi primer za reč yawm - dan... Spominje se 415 puta pod pretragom ''Any Word'' i ''All Words'' i 211 puta pod ''Exact Phrase''
http://www.searchtruth.com/search.php?k ... h_word=all
Ajde sad objasni kako si tu dobio broj 365.
Post Reply