Ukrajina
-
hajducka travica
#3651 Re: Ukrajina
Koga je ruska cizma branila guzica mu je puhala ostatak zivota.Kako ono rece Jovanak Broz; kad su usli u Srbiju i Beograd onda su masovno poceli derati sestre pravoslavke,sto medju guzove sto u pi**e.
- Kal El
#3652 Re: Ukrajina
wannabe_ultra wrote:
da ne bude samo, ameri i propaganda
Taptalk'd
-
kopijas34
#3653 Re: Ukrajina
Srbine; spusti se malo na zemlju. Sama Njemacka ima jacu ekonomiju od Ruske. Usporedi Njemacki GDP sa Ruskim. Rusija sisa Njemackoj kako ga god okrenes. Rusi su zenskarosi koji vole vodku. Jedna ogromna zemlja koja opstaje izvozom SIROVINE (gasa i nafte). Nemaju nikakvu industriju osim drugo razrednu vojnu industriju koju mogu prodavati siromasnijim arapima i kinezima.Rokosovski wrote:
Ko će se usprotiviti?
Koje američke snage i sa kojim parama? Evropa? ehehe, pa ta ne može ni samu sebe da finansira.
Francuska, Njemacka, Velika Britanija su u najzescoj krizi bili nekoliko svijetlosnih godina ispred Rusije u ekonoskom smislu.
-
baxul
#3654 Re: Ukrajina
upravo. treba vidit sta ce se desit kad ljudi koji su mu podrska pocnu gubit pare zbog ove avanture. sutra ce bit interesantno otvaranje moskovske berze i ponasanje evropskih banaka spram kapitala njegovih oligarha.vivaldi wrote:cini mi se da je u slucaju ukrajine putin svoj macoizam stavio ispred interesa drzave..
-
Hlapoje
#3655 Re: Ukrajina
Ruske akcije vrtoglavu rastu, dok ostatk sveta moli "Stani Putine...nemoj brate, Putine".baxul wrote:upravo. treba vidit sta ce se desit kad ljudi koji su mu podrska pocnu gubit pare zbog ove avanture. sutra ce bit interesantno otvaranje moskovske berze i ponasanje evropskih banaka spram kapitala njegovih oligarha.vivaldi wrote:cini mi se da je u slucaju ukrajine putin svoj macoizam stavio ispred interesa drzave..
- nOrMaLaC
#3656 Re: Ukrajina
Sjebaste temu djaba sa vasim primitivnim komentarima...
-
baxul
#3657 Re: Ukrajina
polahko šefe nije život jedan dan.Hlapoje wrote:
Ruske akcije vrtoglavu rastu, dok ostatk sveta moli "Stani Putine...nemoj brate, Putine".
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
-
radostan dan
#3659 Re: Ukrajina
nevjerovatno...zaista, dobro je neko primjetio, u ljubavi i u ratu - sve je dozvoljeno...
pa koliko se ja razumem u pravoslavlje, najduži post je bio upravo za vrijeme demonstracija...Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra.
- sluga_okupatora
#3660 Re: Ukrajina
Hlapoje wrote:Ruske akcije vrtoglavu rastu, dok ostatk sveta moli "Stani Putine...nemoj brate, Putine".baxul wrote:upravo. treba vidit sta ce se desit kad ljudi koji su mu podrska pocnu gubit pare zbog ove avanture. sutra ce bit interesantno otvaranje moskovske berze i ponasanje evropskih banaka spram kapitala njegovih oligarha.vivaldi wrote:cini mi se da je u slucaju ukrajine putin svoj macoizam stavio ispred interesa drzave..
http://www.bloomberg.com/news/2014-02-2 ... raine.html
http://www.themoscowtimes.com/business/ ... 95438.html
Jeste evo svi trce da kupe ruske dionice
-
kopijas34
#3661 Re: Ukrajina
Rat uvijek vodi ekonomija. Spoljni dug je jedan od faktora koji odredjuje ekonomiju. I to jedan od manje bitnih faktora. Mnogo je vaznija relacija izmedju spoljnog duga i GDP-a. Znaci koliko je % spoljni dug od ukupnog GDP-a je mnogo vazniji od spoljnog duga po stanovniku.
Recimo :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... nominal%29
Ruski GDP je 9 puta manj od Americkog. To znaci da spoljni dug Americki moze biti 9 puta veci od Ruskog i opet su na istom. Ali uz to je bitno kako Amerika ostvariva svoj GDP ili Njemacka a kako Rusija. Rusija punpa gas ili naftu i to izvozi. Dakle nisko industrijalizrana zemlja. Nijemci, Francuzi ili Amerikanci prodaju automobile, kompjutere, telefone, software, usluge koje spadaju u top svijeta.
Recimo :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... nominal%29
Ruski GDP je 9 puta manj od Americkog. To znaci da spoljni dug Americki moze biti 9 puta veci od Ruskog i opet su na istom. Ali uz to je bitno kako Amerika ostvariva svoj GDP ili Njemacka a kako Rusija. Rusija punpa gas ili naftu i to izvozi. Dakle nisko industrijalizrana zemlja. Nijemci, Francuzi ili Amerikanci prodaju automobile, kompjutere, telefone, software, usluge koje spadaju u top svijeta.
-
muzicar_iz_parka
#3662 Re: Ukrajina
Dosadni ste sa glupim prepucavanjima koja nemaju veze sa temom.
Nego malo aktuelnosti: http://rt.com/news/ukraine-military-russia-resign-437/
Nego malo aktuelnosti: http://rt.com/news/ukraine-military-russia-resign-437/
-
Hlapoje
#3663 Re: Ukrajina
Ko je taj Sergejev, što nisko udara na pravoslavne emocije?radostan dan wrote:![]()
nevjerovatno...zaista, dobro je neko primjetio, u ljubavi i u ratu - sve je dozvoljeno...
pa koliko se ja razumem u pravoslavlje, najduži post je bio upravo za vrijeme demonstracija...Sergejev je zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se povuče u znak poštovanja prema predstojećem postu, koji počinje sutra.
- Sezam
#3664 Re: Ukrajina
Jos kad im se pridruze islamski fanatici sa Jalte, zurka moze da pocneHlapoje wrote:Ne...nego je spontani ustanak napaćenih ukrajinskih nacistaSezam wrote: Opet svetska zavera bre.
- Hashishar
#3665 Re: Ukrajina
Joj ofirnog pokušaja diskreditovanja, gdje je ova puna i isprekidana bijela linija po kojoj hodaju ovi sa zastavom sa desne slike na lijevoj slici?wannabe_ultra wrote:
da ne bude samo, ameri i propaganda
I gdje su to popločani magistralni putevi?
A u vezi teme, nisu mi dragi nešto posebno ni jedni ni drugi, žalosno je samo što će običan narod ovo osjetiti najviše.
- daxon
#3666 Re: Ukrajina
jadničci, izgleda da im ni disciplina u kojoj su najjači više ne ide od rukeHashishar wrote:Joj ofirnog pokušaja diskreditovanja
-
El_comadante
#3667 Re: Ukrajina
zapadna ukraina je bila prvo pod poljakom a poslije pod AU dok je istocni bio pod rusima.
a u ovom sukobu ce najvise nastradati Tatari. najmanje ih ima plus bez saveznika moraju se nekome prikloniti, uvijek su ih tamanlili rusi. pogotovo staljin
a u ovom sukobu ce najvise nastradati Tatari. najmanje ih ima plus bez saveznika moraju se nekome prikloniti, uvijek su ih tamanlili rusi. pogotovo staljin
- Fantassin
#3668 Re: Ukrajina
Smajli koji najbolje opisuje moju zainteresovanost za ukrajinsku krizu
bas mi je drago nek ratuju da sta imam gledat na vjestima.... dok smo mi ratovali i nas su ko ugrozene zivotinje snimale kamere cnn a. Sad se malo stolovi okrenuli 
Last edited by Fantassin on 02/03/2014 18:06, edited 1 time in total.
-
atg51
#3669 Re: Ukrajina
Iskren da budem, nisam pretjerano detaljno pratio ni Ukrajinu ni ovu njihovu krizu do zadnjih 2-3 dana. U ova zadnja 2-3 dana primjetio sam 3 stvari:
1. Sve sto su do sada naoruzani proruski likovi preuzeli bilo je bez proljevanja krvi (hvala Bogu)!
2. Nisam primjetio demonstracije podrske ili protesta u ovom dijelu Ukrajine, nazovimo ga proruskom. Generalno, da li taj narod koji tu zivi zeli da bude dio Rusije ili dio Ukrajine? Znam ja da to nije najbitnije i da se narod generalno najmanje pita i da ce politicari izmanipulisati kako to njima bude odgovaralo, ali mozda je indikativno koliko se ljudi boje i kako je napeto stanje. Mozda je pravo pitanje koliko stanovnistvo ovog dijela u kojem se desava intervencija podrzava Rusku armiju u Ukrajini, odnosno, ako izbije sukob, da li ce se stanovnici Krima boriti za Rusiju ili Ukrajinu?
3. Imam osjecaj da je NATO iznenadjen ovom Ruskom akcijom i da trenutno nisu spremni vojno odgovoriti. Sve oni nesto pricaju i osudjuju, ali nista konkretno osim toga nisu poduzeli. Da li se boje sukoba sa Rusijom ili cekaju da vide sta ce Rusi dalje poduzeti, trenutno je tesko reci. U svakom slucaju, Rusija trenutno radi sto zeli, ni Ukrajina ni NATO nista konkretno nisu uradili da sprijece Ruse.
1. Sve sto su do sada naoruzani proruski likovi preuzeli bilo je bez proljevanja krvi (hvala Bogu)!
2. Nisam primjetio demonstracije podrske ili protesta u ovom dijelu Ukrajine, nazovimo ga proruskom. Generalno, da li taj narod koji tu zivi zeli da bude dio Rusije ili dio Ukrajine? Znam ja da to nije najbitnije i da se narod generalno najmanje pita i da ce politicari izmanipulisati kako to njima bude odgovaralo, ali mozda je indikativno koliko se ljudi boje i kako je napeto stanje. Mozda je pravo pitanje koliko stanovnistvo ovog dijela u kojem se desava intervencija podrzava Rusku armiju u Ukrajini, odnosno, ako izbije sukob, da li ce se stanovnici Krima boriti za Rusiju ili Ukrajinu?
3. Imam osjecaj da je NATO iznenadjen ovom Ruskom akcijom i da trenutno nisu spremni vojno odgovoriti. Sve oni nesto pricaju i osudjuju, ali nista konkretno osim toga nisu poduzeli. Da li se boje sukoba sa Rusijom ili cekaju da vide sta ce Rusi dalje poduzeti, trenutno je tesko reci. U svakom slucaju, Rusija trenutno radi sto zeli, ni Ukrajina ni NATO nista konkretno nisu uradili da sprijece Ruse.
- cyprus
#3670 Re: Ukrajina
Ja se najdublje nadam da do krvoprolića neće doć, ali ako ovo sranje u Ukrajini zaista eskalira u otvoreni oružani sukob, onda mi se čini da će najviše nastradat ovo područje oko donjeg Dnjepra, tj. zaleđe Krimskog poluostrva...

To mi se čini nekako logičnim jer:
1) To područje je izgleda najheterogenije sa aspekta odnosa proruskog i prozapadnog dijela ukrajinskog stanovništva
2) Ovo područje ima veliku stratešku važnost za proruski dio, jer bi njime kopneno bili uvezani Krim, Donbas i Odesa (ja pretpostavljam da se Rusi neće zadržat samo na ostvarivanju kontrole na Krimu, nego da će sličan recept primjeniti i na Donbas te Odesu)
3) Centralna i zapadna Ukrajina će evidentno ostati pod kontrolom Kijeva, jer nisu interesantne Rusiji... Ipak, gubitkom oblasti na koju sam gore ukazao Ukrajina ostaje odsječena od mora, a uz značajniji broj proevropski naklonjenog stanovništva u tom dijelu, mislim da se neće tek tako povuć odatle, iako su joj šanse u obračunu sa Rusima prilično tanke...
Ipak, još jednom ponavljam da se nadam da neće doći do ničega od ovog i da će razum preovladat...

To mi se čini nekako logičnim jer:
1) To područje je izgleda najheterogenije sa aspekta odnosa proruskog i prozapadnog dijela ukrajinskog stanovništva
2) Ovo područje ima veliku stratešku važnost za proruski dio, jer bi njime kopneno bili uvezani Krim, Donbas i Odesa (ja pretpostavljam da se Rusi neće zadržat samo na ostvarivanju kontrole na Krimu, nego da će sličan recept primjeniti i na Donbas te Odesu)
3) Centralna i zapadna Ukrajina će evidentno ostati pod kontrolom Kijeva, jer nisu interesantne Rusiji... Ipak, gubitkom oblasti na koju sam gore ukazao Ukrajina ostaje odsječena od mora, a uz značajniji broj proevropski naklonjenog stanovništva u tom dijelu, mislim da se neće tek tako povuć odatle, iako su joj šanse u obračunu sa Rusima prilično tanke...
Ipak, još jednom ponavljam da se nadam da neće doći do ničega od ovog i da će razum preovladat...
- Fantassin
#3671 Re: Ukrajina
Udri brate ne zali granate 
- dormeo
#3672 Re: Ukrajina
Ruska propaganda je izuzetno jaka, toga se sjećamo i iz našeg rata. Putin pokušava sprovest Miloševićev scenarij u Ukrajini. Rusija je postavila Janukoviča na čelo Ukrajine, dala mu milione da radi u ruskom interesu. Kad se narod pobunio sa teorijom zavjere ili bez njeg, Rusija je izgubila saveznika. I onda su počele priče o zaštiti vitalnih nacionalnih ruskih interesa i zaštiti ugroženih Rusa u Ukrajini kako bi se Ukrajiona podijelila tj. kako bi joj se otele teritorije. Zvuči poznato zar ne.
- Brkooo
#3673 Re: Ukrajina
tacno ce biti granica na Dnjepru... zivi bili pa vidjeli
-
prstenizlatnilanac
#3675 Re: Ukrajina
PametnoRokosovski wrote:Pantelija Ćurguz na svom twitter profilu pozvao veterane na mobilizaciju.
Izgleda da se spremaju tri brigade za oslobađanje Ukrajine.
Krenulo je iz Berlina ----vidis dokle je doguralo ,i ne misli stati. Da sam na tvom mjestu debelo bi se zabrrinuo.Rusija ti je sve dalje i dalje,a ti likujes .
Vidis da se Moskva mora braniti.Sta je tu dobro za tebe??????