Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Kikibombona

#3651 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

aldinjo wrote:Džaba ti to objašnjavaš.Nema koristi.
De te nama OBJASNI sta je i kakve je ideologija, ko su i kakvi su ideolozi koji su ovo dijete nagovorili da se raznese u samoubilackom napadu!

Aj nam priblizi posto vidim da si upucen.

ISIL, islamski hilafet, ISIS, Dais i kako im vec tepaju........

Image
aldinjo

#3652 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Ne pada mi na pamet nešto objašnjavati tebi koji si ovdje najviše gluposti i nebuloza napisao.
Rampage

#3653 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
De te nama OBJASNI sta je i kakve je ideologija, ko su i kakvi su ideolozi koji su ovo dijete nagovorili da se raznese u samoubilackom napadu!

E moj Kiki, ON da ti objasni :lol:

Doduše, znam da je tvoje pitanje bilo retoričko, tako da ti je oprošteno na toj "nebulozi":)
Avetinho

#3654 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:

Image

Kikibombona, zagadjujes temu o Egiptu slikama iz Sirije. Nemas nista bolje o "zlocinima" naroda Egipta protiv velikih vozdova Mubaraka i Sisija?
aldinjo

#3655 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

@avetinho Zato će nam ovakvi islamofobi objašnjati kao ova gore dvojica.Inače su veoma upućeni u dešavanja u Egiptu.
Kikibombona

#3656 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

aldinjo wrote:Ne pada mi na pamet nešto objašnjavati tebi koji si ovdje najviše gluposti i nebuloza napisao.
Mogao si objasniti forumskom auditorijum. Bilo bi lijepo da si kao dobar musliman osudio zlocinacku ideologiju i zlocince koji salju djecu u smrt.
Avetinho

#3657 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
aldinjo wrote:Ne pada mi na pamet nešto objašnjavati tebi koji si ovdje najviše gluposti i nebuloza napisao.
Mogao si objasniti forumskom auditorijum. Bilo bi lijepo da si kao dobar musliman osudio zlocinacku ideologiju i zlocince koji salju djecu u smrt.
Kikibombona prolupao si. Ovo je tema 'Egipat'. Tamo djecu u smrt salju Sisi i Mubarak, po kratkom sudskom postupku, bez prava zalbe.
Kikibombona

#3658 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Avetinho wrote: Kikibombona prolupao si. Ovo je tema 'Egipat'. Tamo djecu u smrt salju Sisi i Mubarak, po kratkom sudskom postupku, bez prava zalbe.
ISIL je prisutan i u Egiptu, posebno na Sinaju. Ideologija i ideolozi koji salju djecu u smrt itekako postoje u Egiptu. Zbog toga nije pogresno na ovoj temi pitati sta forumasi misle o grupi koja djecu salje da se raznosi bombama?

Mozda je pojedincima pitanje neugodno, ali to svakako nije moj problem.
Klavikula

#3659 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Klavikula »

Ameri isporucili egipatskom RV 10 helikoptera Apache :D

izgleda da je Sisi ipak malo (ili puno) veci drzavnik nego to forumski diverzanti Muslimanskog bratstva misle. mlati lovu od Saudije i Emirata, dobar sa Sirijom, nista manje dobar sa Rusijom, kauboji mu salju helikoptere unatoc zabranama i seru se u vlastite "principe."

dakle, interesi Egipta prije svega.

lajk za Sisija :thumbup:
Co0l

#3660 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Klavikula wrote:Ameri isporucili egipatskom RV 10 helikoptera Apache :D

izgleda da je Sisi ipak malo (ili puno) veci drzavnik nego to forumski diverzanti Muslimanskog bratstva misle. mlati lovu od Saudije i Emirata, dobar sa Sirijom, nista manje dobar sa Rusijom, kauboji mu salju helikoptere unatoc zabranama i seru se u vlastite "principe."

Amerika igra u istom timu sa Saudima i Emiratima,Sisijevim sponzorima.Nisam u toku sa tim Apacima,ali ne bi me cudilo da su i placeni saudijskim parama,da li kesom ili u nekom drugom aranzmanu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3661 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:

Amerika igra u istom timu sa Saudima i Emiratima,Sisijevim sponzorima.Nisam u toku sa tim Apacima,ali ne bi me cudilo da su i placeni saudijskim parama,da li kesom ili u nekom drugom aranzmanu.
sve navedeno samo potvrđuje da je sisi američko-saudijski čovjek a time i izraelski
apachi mu trebaju za borbu protiv terorizma ... malo na sinaju malo u libiji a more bit bidnu potrebni i za gazu

gdje god gazda naredi

p.s. al pazi ovo dobar sa sirijom ... pa i ameri su dobri sa sirijom i saudi i arapski emirati
svi odreda rokaju asadove neprijatelje
Last edited by japin_mutapi on 04/12/2014 23:22, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3662 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Sisi kao Broz. :thumbup: :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3663 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:

kakva degradacija maršala
kakvo poniženje i uvreda
sramota
Avetinho

#3664 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:

Ne lupaj opet, zivota ti.
asurbanipal

#3665 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:

Sisi Broz, dobar skroz... :D
Kat

#3666 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kat »

http://www.akos.ba/u-fokusu/novi-vjetro ... egov-narod
Protesti i masovni skupovi tokom nadolazećih sedmica i mjeseci se očekuju širom Egipta, nebili se vlada srušila mirnim putem. Bez obzira na ne osnovane optužbe egipatskog vrha, vodstvo Muslimanske braće je uvijek insistiralo da njihovi članovi traže svoja prava mirnim putem. To su ti mirni protesti koji će na kraju dovesti do smjene diktatora Sisija, isto kao što je bio slučaj sa Mubarakom, koji mu je ideološki veoma blizak. Činjenica da oni koji podržavaju Sisja su jedva uspjeli da sakupe dvadesetak ljudi na trgu Tahrir poslije džume namaza, kao čin kontra demonstracije, govori sama za sebe.
Autor: Yvonne Ridley
sarajevoxxxx

#3667 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Desetine mrtvih i ranjenih u borbama izmedju egipatske vojske i pripadnika IS-a u Arishu na sjeveru Sinaja. Prvi put borbe u centru grada.
staaarinavijac

#3668 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by staaarinavijac »

sa-x , izvor ove vijesti ???
Fantassin

#3669 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fantassin »

staaarinavijac wrote:sa-x , izvor ove vijesti ???
Prva polivina posta mu je standardna "desetije mrtvih i ranjenih" kada se pita odakle info,al sablja onlajn"
sarajevoxxxx

#3670 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

staaarinavijac wrote:sa-x , izvor ove vijesti ???
سيناء 24 sinai
Jučer u 1:20 ·
عاجل | الليلة | انفجارات عنيفة تطال مناطق متفرقة من ‫#‏سيناء‬ منها قرية التومة بالشيخ زويد وانفجاران بالقرب من المدينة لأول مرة
وانفجار عنيف جنوبي مدينة ‫#‏العريش‬ وحريق ضخم يلتهم معسكر الأحراش بـ ‫#‏رفح‬ في سابقة هي الأولى من نوعها
ونظراً للحظر المفروض على المنطقة يصعب في الوقت الحالي الحصول على عدد القتلى أو المصابين جراء هذه الانفجارات
جاري المتابعة لموافاتكم بكل جديد
سيناء 24 News

هنا سيناء ...
في ليلة الجمعة راح مدنيين أولهم المواطن علي لافي من قرية التومة بالشيخ زويد ،، في قصف جوي لطائرات بدون طيار "زنانة" وصابحتنا البيانات الأمنية والعسكرية عن مقتل 17 واصابة 10 آخرين خلال عمليات اقتحام وقصف جوى متتالية بمناطق متفرقة من شمال سيناء، بينهم قيادات بارزة في جماعة ‫#‏أنصار_بيت_المقدس‬
وبناء على تواصل مع عدد من أهل المنطقة التي تم فيه القصف نؤكد لكم أن الذي قام بالهجوم هو الجيش ‫#‏الاسرائيلي‬ باستخدام طائرات من دون طيار ‫#‏زنانة‬
وكأن الأدوار مقسمه الجيش الصهيوني يقوم بالقصف وجيشنا الباسل عليه البيانات العسكرية ‫#‏التنسيق_الأمني‬ و ‫#‏التنسيق_العسكري‬
جمعتكم مباركة ،،

.

عاجل | أكدت مصادر أهلية من شمال ‫#‏سيناء‬ لشبكة سيناء 24 sinai ان القصف الذي وقع بقرية التومة استهدف منطقة سكنية وتم بطائرة من دون طيار ‫#‏زنانة‬ ورغم صعوبة الأوضاع فانه جاري محاولة الوصول للمكان لمتابعة آثار القصف
كما أوضحت المصادر ان الأنباء الأولية تفيد بأن القصف استهدف منزل المواطن "علي لافي" بمنطقة ‫#‏التومة‬ ولم يعرف حتى الان عدد القتلى والمصابين في القصف الذي تم بواسطة طائرة من دون طيار #زنانة
جاري المتابعة ،،،

https://www.facebook.com/sinaa24?fref=photo
sarajevoxxxx

#3671 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Po pisanjima portala iz Sinaja izraelska vojska u tom regionu zajedno djeluje sa egipatskom.Ovaj zadnji slučaj bombardovanja naselja u okolinii Ariša navodno nisu izveli egipatski helikopteri kako se navodi na portalima koje uređuju egipatski obavještajci, već izraelski dronovi.
staaarinavijac

#3672 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by staaarinavijac »

e hvala sa-x
sarajevoxxxx

#3673 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Tri policajca poginula u jutrošnjem napadu naoružanih osoba na Treću policijsku postaju u Arišu, u pokrajini Sinaj.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%8A%D8%B4
prog321

#3674 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by prog321 »

Od vremena Woodrow Wilsona, Izraelci kontrolisu americki financijski sistem.
Samim tim Izraelci kontrolisu Ameriku.
Arapima mora biti jasno ako se zakace sa Izraelom da ce ih veliki brat poklopiti sa svojom ratnom i novcanom masinerijom.

Islamisti rade sve pogresno. Apsolutno sve.
ISIL, Muslimanska Braca, El Shabab ... sve su to grupe retardosa.
Neka se ugledaju na Tursku kako se drzava gradi.
Challenger__

#3675 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Abdul Fatah el-Sisi u Koptskoj crkvi na božićnoj liturgiji (misi):

Još jedan udarac sijačima tame, mržnje i smrti.
Post Reply