nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#3651 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Pa vala meni to i ne smeta. DA makar prvo stanu u kraj ovim što me sa kineskim ksenonima zasljepljuju svaki dan tj. noć. :run:
Meni je bitno da ne diraju normalna auta, a za prepravke ću lako. Kada odlučim da prepravljam biće to po PS-u i tako da se lako može dobiti bilo kakav atest.

Ali kao da gledam, kod nas će to biti samo mrtvo slovo na papiru. Kod nas se ni krupne stvari ne rješavaju.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3652 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Nacekat' cemo se mi te Europe i tih zakona, tako da ćjuneri samo udrite :lol:
MAN-lion's coach

#3653 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjeste ... nog-vozila

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije ovog Ministarstva su na kolovozu magistralnog puta M-17 Sarajevo - Mostar, u mjestu Garovci, općina Hadžići, nakon saobraćajne nezgode, iz saobraćaja isključili putničko motorno vozilo marke “BMW”525, reg.oznake M75-O-179, kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornm vozilom i pod dejstvom alkohola upravljao O.S., rođen 1986.godine u Živinicama, nastanjen u Sarajevu.Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, od čega je u 30 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. istog zakona (Upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, Upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, Upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola, i dr).Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od O.S. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo “Butmir”.
Nabucco

#3654 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Još da znaju organizovati kakvu aukciju tih vozila.. Jer na tom parkingu ima i trajno oduzetih vozila... Džaba propadaju auta,a ima finih primjeraka...
Yapi Yapo

#3655 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Yapi Yapo »

Nabucco wrote:Još da znaju organizovati kakvu aukciju tih vozila.. Jer na tom parkingu ima i trajno oduzetih vozila... Džaba propadaju auta,a ima finih primjeraka...
Ima strašnih automobila.
citroen xm

#3656 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

I šta će ti takvo auto? Da te debili uznemiravaju samo. A znaju oni dobro gdje završe njihove stvari.
Yapi Yapo

#3657 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Yapi Yapo »

I to što kažeš.
zdruzdjo

#3658 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

citroen xm wrote:I šta će ti takvo auto? Da te debili uznemiravaju samo. A znaju oni dobro gdje završe njihove stvari.
Ah pa za djelova pobogu si.
nije Bogom dano da se mora vozati. Nadje se blaga i u smecu.

i uvijek postoji varijanta "zatvorene ponude".
Krh cekicem "auto pod rednim brojem xy je kupio gospodin sa rednim brojem 256"
Uplate iznosa izvrsiti najkasnije do 15:00 na taj i taj broj ziro racuna.
i onda fino dodjes kad ti odgovara i natovaris ga na slep.
Nabucco

#3659 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Ma bitno je da te ne izadju ovi sto održavaju aukciju.. Lahko je kasnije auto sakriti... Promjeniš felge, presvuces ga folijom i sam ga ti neces moci poznati, a kamo li ko drugi i to sve za 1500-2000KM..
tempuser

#3660 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ima na izlasku iz Mostara poilicijska parcela gdje nagomilana auta stoje haman vise od 10 god. To je inace pravni vakuum, vozilo se oduzme, ali sta dalje?
Tu ima toliko starih auta da bi bio pravi raj za ljude poput bitange i mene! :)
tempuser

#3661 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Leon16v wrote:Nacekat' cemo se mi te Europe i tih zakona, tako da ćjuneri samo udrite :lol:
Nemoj se iznenaditi sa sve proradi u roku od 10 dana kad neko tako odluci.
Vodece zemlje EU potrosile trilijadre para na sigurnost saoobracaja, zakoni se sterilno postuju i sad ce dozvoliti anarhickim Bosancima da im krstare cestama u nacuniranim i neispravnim grobovima?!?!?!
r_faruk

#3662 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

apsolutno bih volio da se ove rigorozne mjere u saobracaju pocnu primjenjivati.
zivi bili pa vidjeli, navijam za eu norme
Bakir1

#3663 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

tempuser wrote:Ima na izlasku iz Mostara poilicijska parcela gdje nagomilana auta stoje haman vise od 10 god. To je inace pravni vakuum, vozilo se oduzme, ali sta dalje?
vracaju se masovno ta auta vlasnicima, sva ona koja su bila pod istragama i ili provjerama vracaju se, auta koja nemaju vlasnika ili koja nisu uredna smrditi ce tamo gdje smrde.
condy

#3664 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Neku noć gledam seljaka sa autom, penje se na ivičnjak da parkira auto, međutim ivičnjak visok pa mu zapinje po podu, ali on upro ko vo da ga tu smjesti. Naravno, ulaz od zgrade mu je odatle udaljen metar i po. Nepismeni hajvan hoće da se parkira tik uz ulaz zgrade od 19 spratova
amar1994

#3665 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

da moze kako, popeo bi se sanjim na taj 19 sprat :-) :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3666 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:Ima na izlasku iz Mostara poilicijska parcela gdje nagomilana auta stoje haman vise od 10 god. To je inace pravni vakuum, vozilo se oduzme, ali sta dalje?
eh.....ne treba meni puno,sat vremena da me puste da prosnjuham malo :)
sparky

#3667 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

tempuser wrote:
Leon16v wrote:Nacekat' cemo se mi te Europe i tih zakona, tako da ćjuneri samo udrite :lol:
Nemoj se iznenaditi sa sve proradi u roku od 10 dana kad neko tako odluci.
Vodece zemlje EU potrosile trilijadre para na sigurnost saoobracaja, zakoni se sterilno postuju i sad ce dozvoliti anarhickim Bosancima da im krstare cestama u nacuniranim i neispravnim grobovima?!?!?!
Kakva auta ja viđam iz Bugarske, Rumunije, Poljske, Litvanije...naše dvojke će im biti osvježenje. Prošle godine je auto iz Sarajeva bilo na vanrednom tehničkom pregledu i nikakvih problema nije bilo. Interesovali su ih ispušni gasovi jer kako reče čika drot, vozila iz druge države ne podliježu njihovim zakonima u vezi tipiziranja. Uglavnom drugi motor, veći točkovi, spušten ispod njihove granice...
citroen xm

#3668 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Dajte recimo jedan interesantan primjerak od tih iz Mostara, čisto da predstavu stvorim. :)
Bakir1

#3669 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Onaj porsche 911 je bio jedan od tih...
Ima dosta napustenih starih auta ali isto tako i puno zanimljivih ko zna kada oduzetih
mayab

#3670 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

r_faruk wrote:apsolutno bih volio da se ove rigorozne mjere u saobracaju pocnu primjenjivati.
Definitivno, i ja sam za to!
S druge strane, nije ni trenutna zakonska regulativa uopće loša, ali tu dolazimo do problema korupcije i nerada policije, odnosno njihovog selektivnog i samovoljnog "provodjenja" zakona, gdje se "bijednici" hoće kazniti za svaku sitnicu, dok kabadahije raznih sorti ostaju uglavnom poštedjeni.....
Takodje, kada je neko uopće kažnjen za npr. nekorištenje pojasa u voznji ili vozanje djeteta naprijed, odnosno bez auto sjedalice...
O tehničkoj ispravnosti auta ne bih nista rekao, osim da su uredno registrovani i vozaju se raznorazni "grobovi" i olupine... sve legalno i "po zakonu"....
citroen xm

#3671 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Veći problem od policije su sudovi. To što se neko ne veže nije u redu i treba ga kazniti, ali veći problem je što se neki bahati tatin sin šeta na slobodi posle ubistva.
tempuser

#3672 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mayab wrote:
r_faruk wrote:apsolutno bih volio da se ove rigorozne mjere u saobracaju pocnu primjenjivati.
S druge strane, nije ni trenutna zakonska regulativa uopće loša, ali tu dolazimo do problema korupcije i nerada policije, odnosno njihovog selektivnog i samovoljnog "provodjenja" zakona, gdje se "bijednici" hoće kazniti za svaku sitnicu, dok kabadahije raznih sorti ostaju uglavnom poštedjeni.....
Takodje, kada je neko uopće kažnjen za npr. nekorištenje pojasa u voznji ili vozanje djeteta naprijed, odnosno bez auto sjedalice...
O tehničkoj ispravnosti auta ne bih nista rekao, osim da su uredno registrovani i vozaju se raznorazni "grobovi" i olupine... sve legalno i "po zakonu"....
To je sve dio jednog zacaranog kruga gdje je posljeedica istovremeno i uzrok. Policajci za male plate nemaju nikakav motiv da se svadjaju sa narodom za manje prekrsaje, radije love zrtve za cvaju na kafu i ocekuju dobitak na kladionici. Policajci imaju male plate jer je realni sektor mrtav i nema kod da placa porez. Realni sektor je mrtav jer su na vlasti lopovi i bagra koja gleda samo stranku i svoj interes. Ta bagra je na vlasti jer za nju glasaju isti oni policajci koji nece da se svadjaju sa narodom jer im je bagra nastelila posao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3673 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:Neku noć gledam seljaka sa autom, penje se na ivičnjak da parkira auto, međutim ivičnjak visok pa mu zapinje po podu, ali on upro ko vo da ga tu smjesti. Naravno, ulaz od zgrade mu je odatle udaljen metar i po. Nepismeni hajvan hoće da se parkira tik uz ulaz zgrade od 19 spratova
Redovna je situacija da neko ima parkiran na ulazu zgrade (krenes gradom, koliko hoces takvih).
Zadnja situacija koje se sjecam, neki dan kod Druge gimnazije, lik je natjerao terenca na prilaz zgradi (kod one cvjecare, autobuska stanica)...i sve se to vidi s glavne, ali nesto sumnjam da ce policija bilo sta uraditi po tom pitanju.
Uostalom, kome treba prilaz zgradi, bas se fino moze parkirati :D
r_faruk

#3674 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

Tomahawk11 wrote:
condy wrote:Neku noć gledam seljaka sa autom, penje se na ivičnjak da parkira auto, međutim ivičnjak visok pa mu zapinje po podu, ali on upro ko vo da ga tu smjesti. Naravno, ulaz od zgrade mu je odatle udaljen metar i po. Nepismeni hajvan hoće da se parkira tik uz ulaz zgrade od 19 spratova
Redovna je situacija da neko ima parkiran na ulazu zgrade (krenes gradom, koliko hoces takvih).
Zadnja situacija koje se sjecam, neki dan kod Druge gimnazije, lik je natjerao terenca na prilaz zgradi (kod one cvjecare, autobuska stanica)...i sve se to vidi s glavne, ali nesto sumnjam da ce policija bilo sta uraditi po tom pitanju.
Uostalom, kome treba prilaz zgradi, bas se fino moze parkirati :D

ovdje im bar sudovi nisu krivi...
vjesticanametli

#3675 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjesticanametli »

mayab wrote:
ovo mi je najgore vidjeti def. neki dan gledam malo djete stoji na zadnjems jedistu....otac VO vozi a mater KOBILA sjedi nazad i pusi :run: pa imaju li ista u glavi...........pusenje u autu u kojem su djeca je meni nenormalno (fumaram i ja al samo vanka poĐŽahkad) i to ne vezanje djece :(
Post Reply