Čak ni kad se pojedinačno gleda, nema ni jedan državnik njihovog nivoa na Balkanu toliko.
Čak i PreCjednik i PodpreCjednik RS imaju veća primanja od državnika u regionu
A i vozni park se redovno mijenja
Da ovo nije istina, ja bih prvi potpisao neka povećaju akcize. I većina nas normalnih i razumnih.DaysleepeR wrote:možete se slobodno vratiti u SDA centralu sa tom ublehom o akcizama
nije prošlo i neće proći, ne zato što su akcize loša stvar, nego zato što ne bi bile pare od akciza upotrijebljene za autoceste već za troškove administracije
stoga, sikter sa akcizama
Vidim otkako je osnovan EU na njenoj teritoriji ratovi, glad, epidemije, siromaštvo, emigracija itd...amar1994 wrote:A Europa nas voli inace , pa nam zeli pomoc![]()
, nisu li oni ti koji zagovaraju snizenje plata i povecanje poreza , ma nabijem i njih na qac skupa sa nasim govnima
Ne supljirajte , samo od PDV-a i poreza normalnog je mogao bit gotov autoput , kakva akciza i picke materne![]()
![]()
btw. ja vjerujem da nasi politicari rade kako im se naredi iz te divne EU , tako da oni mogu polako uci i pokupovati sve , pa onda podijeliti otkaze hiljadama ljudi , pa smanjit plate a samim tim i penzije , sve je ovo sracunato![]()
Vole kapitalisti da sjebu sve sto je ostalo od socijalizma , jer ako sta ostane , moze im ne daj Boze zafalit za 10tak m duze jahte
Dodajte na ovo sve kurcevito/seljacki mentalitet i dobitna kombinacija $$$$$
vole oni sebe , kontas , a inace smo uvijek bili za jednu : dansku , norvesku , holandiju siromasna zemlja realno . Njima svima treba jeftina radna snaga , a vi vjerujte slijepo da su oni divni i krasniSo What! wrote:Vidim otkako je osnovan EU na njenoj teritoriji ratovi, glad, epidemije, siromaštvo, emigracija itd...amar1994 wrote:A Europa nas voli inace , pa nam zeli pomoc![]()
, nisu li oni ti koji zagovaraju snizenje plata i povecanje poreza , ma nabijem i njih na qac skupa sa nasim govnima
Ne supljirajte , samo od PDV-a i poreza normalnog je mogao bit gotov autoput , kakva akciza i picke materne![]()
![]()
btw. ja vjerujem da nasi politicari rade kako im se naredi iz te divne EU , tako da oni mogu polako uci i pokupovati sve , pa onda podijeliti otkaze hiljadama ljudi , pa smanjit plate a samim tim i penzije , sve je ovo sracunato![]()
Vole kapitalisti da sjebu sve sto je ostalo od socijalizma , jer ako sta ostane , moze im ne daj Boze zafalit za 10tak m duze jahte
To je drugi problem, što ljudi u BiH misle da mi uplaćujemo toliko poreza i doprinosa i da nema političara što kradu sve bi bilo bajno.amar1994 wrote:Sve se ja slazem sa tobom, divlja gradnja je haos
![]()
Pa glupani su digli kredite , jer su krali porez i sad ide naplata normalno preko nas jelde![]()
Sta se onda ovaj mjesa i prica , ostavi se nasih cesta kakve su da su : https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /170421107
U prevodu , ovo je jos jedna prilika da se pokrade narod/ovce![]()
Uglavnom , akciza nije rjesenje nikakvo
Sto se tice znanja , mi smo proceuntalno nepismena nacija , sta da se radi kad debili ne ulazu ni KM u obrazovanje , jer im je ovako lakse kontrolisat mase
Slazem seSo What! wrote:To je drugi problem, što ljudi u BiH misle da mi uplaćujemo toliko poreza i doprinosa i da nema političara što kradu sve bi bilo bajno.amar1994 wrote:Sve se ja slazem sa tobom, divlja gradnja je haos
![]()
Pa glupani su digli kredite , jer su krali porez i sad ide naplata normalno preko nas jelde![]()
Sta se onda ovaj mjesa i prica , ostavi se nasih cesta kakve su da su : https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /170421107
Sto se tice znanja , mi smo proceuntalno nepismena nacija , sta da se radi kad debili ne ulazu ni KM u obrazovanje , jer im je ovako lakse kontrolisat mase
U BiH, ja mislim niko živ ne prijavljuje promet, državu zakida svako živ, a čak i da je ne varamo, a da političari ne kradu, malo je to opet.
Jer pogađaj šta? Mi smo siromašna država, nemamo mi toliki promet, kupovna moć slaba, valuta iznimno slaba. Još sreća je, u vlasništvu države su neke još uvijek iznimno profitabilne kompanije.
Lars Wigemark nije sam došao, već na poziv. Da mi Europljanima kažemo, ostavite nas na miru, oni bi nas vjerovatno i ostavili.
Koga boli briga za BiH, mi nismo nikakav faktor, niti držimo neki ključni tranzit, niti kontrolišemo neki vrijedan resurs, niti smo nešto snažna turistička zemlja.
Dakle kome je u interesu da BiH bude razvijena i stabilna zemlja, isključivo nama, ali i Europi donekle, kako ne bi morala trpiti zemlju trećeg svijeta u pola kontinenta. Svako ko pokaže neki pozitivan interes za nama, treba mu biti zahvalan.
Krediti se ne mogu vraćati niti od cestarina, niti od PDV-a, to je jedva dovoljno da popuni budžet. Dakle za ono infrastrukture koliko je nama potrebno da napravimo, kao što sam rekao, mi sada svi kada bi redovno plaćali sve, a političari nas ne bi krali, opet ne bi bili u stanju, jer naša kupovna moć je slaba, a ceste, željeznice, aerodromi, fabrike, elektrane itd.. su skupe stvari.
BadBoy wrote:Amare poštujem te sa podforuma PDF jer znaš o automa ali si ovdje pokazao zavidan nivo standardnog bosanskog razmišljanja u rangu teorija zavjere. Izvini ali ne mogu se složiti ni sa jednim slovom koje si napisao i smatram da je takvo razmišljanje glavni krivac ove apatije i stanja u kojem se nalazi naše društvo i država.
Zašto?
Zato što se izmišljanjem teorija zavjere i prebacivanjem krivice uvijek na nekog drugog mi kao nacija nikada nećemo uzdići i preuzeti odgovornost za vlastiti napredak i svoju budućnost. Čitav svijet je bio protiv Njemačke (jer njih gotiviš a Holanđani su ti bezveze) pa se oni sabraše, zasukaše rukave i napraviše državu i urediše društvo, a nisu sjedili i kukali kako su svi protiv njih (iako fakat jesu bili svi protiv njih, faktički jer su bili u ratu sa njima).
Berlin 20-tih i 30-tih godina je bio gori od Bliskog Istoka danas.
Koj namjeski kredit? Kakva bolan koncesija?DaysleepeR wrote:kakva ba sadaka, ima namjenski kredit za autoput, onda lijepo vraćaš pare od putarina i vozdra
ima i koncesija, ali hoće Bakir da mu HIFA haver pravi pumpe, a ne Marche
mokri snovi.
neusvajanje akciza je najveća pobjeda u smislu refleksije ishoda parlamentarnog glasanja u odnosu na ono za šta je ogromna većina onih koji bi te akcize plaćali, naroda.
nema akciza.
So What! wrote:Ma Amar je Tito, možda se ne slažemo, ali jako uljudno se raspravljaš. Svaka čast
Nadrobi ti svega ali ne vidim poentu ovolikog posta?tec wrote:Koj namjeski kredit? Kakva bolan koncesija?DaysleepeR wrote:kakva ba sadaka, ima namjenski kredit za autoput, onda lijepo vraćaš pare od putarina i vozdra
ima i koncesija, ali hoće Bakir da mu HIFA haver pravi pumpe, a ne Marche
mokri snovi.
neusvajanje akciza je najveća pobjeda u smislu refleksije ishoda parlamentarnog glasanja u odnosu na ono za šta je ogromna većina onih koji bi te akcize plaćali, naroda.
nema akciza.Bih akcize na gorivo 60 fenninga (€ 0.30 centi) od čega 10 fenniga (€ 0.05 centi)ide u namjenski racun za autoceste i 4 fenninga (€ 0.02 centa) za ceste i 46 fenninga (€ 0.24 centi) u proračun dok nama najbliža zemlja u većini akciza na gorivo Crna Gora se placa € 0.55 centi (110 fenninga) po litri goriva od čega € 0.20 centi (40 fenninga) za izgradnju autocesti, € 0.05 (10 fenninga) za ceste, i € 0.30 (60 fenninga ide u proračun od koga neke su kad su usvojene bile određene za druge svrhe ali su uvijek išle prvo u proračun. Ima također druga razlika u bih prodavači benzina/nafte imaju najveću zagarantiranu maržu igdje. Naravno postavlja se pitanje onda zašto velike svjetske firme nisu došle: jednostavno ekonomski je država neinteresantna i genijalnog zakona (hdz, snsd, i sda) koji ograničuje tko može uvoziti naftu i kako tako da ina ima monopol na uvozu od 60%, nestor 30% i hifa 10% i niko drugi nemože legalno uvoziti naftu.
A da ne pricam o akcizama na alkohol, duhan, i luksuzne proizvode (koje defacto u bih ne postoji)
Ja stvarno, cijeli svijet je glup samo bošnje su pametne nema šta.Ali najbolji dio diskusija je da su prvi koji kukaju da ništa ne valja. Ako je to velika pobjeda onda tišina i uživajte u raju na svijetu koji je bih sa svojim klero/nacionalnim vladama. Nastavljati politiku sadake jer druge nema fino zauzmi poziciju pred arapima i neki će ti dati.
Prva dionica je izgrađene od dividende BH Telecoma, a ostale kreditom.Naslovnica wrote: Nadrobi ti svega ali ne vidim poentu ovolikog posta?
Počeo si post rečenicom 'koji namjenski kredit'?
Kako su finansirane dosadašnje dionice? Kreditima ili akcizama, ili na neki treći način?
Neki dan jaran na FB psuje na odluku da rtv taksa ide preko struje. Je.be uhljebsku majku,cigani,nikad necu platiti. A ja ga znam,10god uvozi gluposti iz Kine,nikad marke carine i poreza nije platio,nema firmu,prodaje preko pika,oglasa. Zavrnuo drzavu brat bratu 100k KM na porezima samo,mozda i viseSo What! wrote:To je drugi problem, što ljudi u BiH misle da mi uplaćujemo toliko poreza i doprinosa i da nema političara što kradu sve bi bilo bajno.amar1994 wrote:Sve se ja slazem sa tobom, divlja gradnja je haos
![]()
U BiH, ja mislim niko živ ne prijavljuje promet, državu zakida svako živ, a čak i da je ne varamo, a da političari ne kradu, malo je to opet.
Jer pogađaj šta? Mi smo siromašna država, nemamo mi toliki promet, kupovna moć slaba, valuta iznimno slaba. Još sreća je, u vlasništvu države su neke još uvijek iznimno profitabilne kompanije.
Lars Wigemark nije sam došao, već na poziv. Da mi Europljanima kažemo, ostavite nas na miru, oni bi nas vjerovatno i ostavili.
Koga boli briga za BiH, mi nismo nikakav faktor, niti držimo neki ključni tranzit, niti kontrolišemo neki vrijedan resurs, niti smo nešto snažna turistička zemlja.
Dakle kome je u interesu da BiH bude razvijena i stabilna zemlja, isključivo nama, ali i Europi donekle, kako ne bi morala trpiti zemlju trećeg svijeta u pola kontinenta. Svako ko pokaže neki pozitivan interes za nama, treba mu biti zahvalan.
Krediti se ne mogu vraćati niti od cestarina, niti od PDV-a, to je jedva dovoljno da popuni budžet. Dakle za ono infrastrukture koliko je nama potrebno da napravimo, kao što sam rekao, mi sada svi kada bi redovno plaćali sve, a političari nas ne bi krali, opet ne bi bili u stanju, jer naša kupovna moć je slaba, a ceste, željeznice, aerodromi, fabrike, elektrane itd.. su skupe stvari.
Ljudi, para ima, jako puno, i dovoljno za štošta korisno za cjelokupnu državu i građane, samo nam je lopovska tzv.vlast za vratom!amar1994 wrote:A Europa nas voli inace , pa nam zeli pomoc![]()
![]()