Vjerujem da ovakvi likovi postoje, ali mozes mi dati link za ove izjave?escobar__ wrote:
Njihovo Bosanstvo je samo nastavak Jugoslovenstva, tj. još jedan propali pokušaj zajedništva sa onim koji to zajedništvo ne žele. Sutra nek Bosna uđe u EU više neće bit Bosanci, već Evropljani, odnosno, Europljani i ponavljat istu priču kao i do sada.
Pa barem pola njih ovdje je javno priznalo kako bi sutra pravili nove Srboslavije, a neki se spucaju do te mjere da ponosno istaknu bosansku nacionalnost, te u istom komentaru negiraju bosanski jezik. Nema dalje.
S takvim nedefinisanim likovima nema potrebe raspravljat. Nek se izjasne kako im je ćejf, samo ih upozorit da je trenutni Ustav takav da Ostali ne predstavljaju konstitutivni narod, da sutra ne bi bilo kuknjave kako su ugroženi, nepriznati, ovakvi, onakvi. Sve ostalo je do njih.
@miki.ba: Da, nećemo. Zato smo izvršili genocid nad Srbima i Hrvatima, protjerali ih sa više od 50% bh. teritorije, popalili im crkve i druga svetišta, kuće, gradove i sl. Sve zbog toga što ne želimo biti s njima.
Izjasnjavanje na popisu
-
ModraRijeka
#3651 Re: Izjasnjavanje na popisu
- escobar__
#3652 Re: Izjasnjavanje na popisu
Izvoli.ModraRijeka wrote:Vjerujem da ovakvi likovi postoje, ali mozes mi dati link za ove izjave?
-
ModraRijeka
#3653 Re: Izjasnjavanje na popisu
Hvala.escobar__ wrote:
Izvoli.
Samo se pitam zasto se ne izjasnjavaju kao Srbohrvati ako vec kazu da je njihov jezik srpskohrvatski.
- escobar__
#3654 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ko zna, možda se nekad i izjasne kao Srbo-Hrvati. Nacionalnost svakako mijenjaju k'o čarape, pa ako bude potrebe bit će i Srbo-Hrvati.ModraRijeka wrote:Hvala.escobar__ wrote:
Izvoli.
Samo se pitam zasto se ne izjasnjavaju kao Srbohrvati ako vec kazu da je njihov jezik srpskohrvatski.
-
miki.ba
#3655 Re: Izjasnjavanje na popisu
Govorim o sadašnjosti.escobar__ wrote: @miki.ba: Da, nećemo. Zato smo izvršili genocid nad Srbima i Hrvatima, protjerali ih sa više od 50% bh. teritorije, popalili im crkve i druga svetišta, kuće, gradove i sl. Sve zbog toga što ne želimo biti s njima.
Pitanje za tebe, šta ti je draže Sandžak ili Banjaluka?
- escobar__
#3656 Re: Izjasnjavanje na popisu
Insinuiraš jer kao neBošnjak zasigurno ne možeš znati šta Bošnjaci žele ili ne žele. Pretpostavke su jedno, realno stanje nešto drugo. Bošnjaci da su željeli raspad države, država bi se i raspala, jer bi Srbi, a i Hrvati, jedva dočekali da rasture ovu državu i njene dijelove pripoje svojim "maticama". Ne samo da bulazniš govoreći da Bošnjaci ne žele suživot, to je čak i drsko jer si itekako svjestan da je ovo što sam rekao 100% tačno. Ili misliš da bi Srbi bili za očuvanje BiH kada bi Bošnjaci zatražili razlaz?miki.ba wrote:Govorim o sadašnjosti.escobar__ wrote: @miki.ba: Da, nećemo. Zato smo izvršili genocid nad Srbima i Hrvatima, protjerali ih sa više od 50% bh. teritorije, popalili im crkve i druga svetišta, kuće, gradove i sl. Sve zbog toga što ne želimo biti s njima.
Pitanje za tebe, šta ti je draže Sandžak ili Banjaluka?
Dragi su mi i Sandžak, kao prostor na kom živi moj narod, te prostor koji je nekad bio i dio moje zemlje, ali i Banja Luka koja je i danas dio BiH, doduše grad pod okupacijom.
-
ModraRijeka
#3657 Re: Izjasnjavanje na popisu
Evo ja cu da odgovorim: draza mi je Banja Luka kao grad, kao teritorija BiH. Drazi su mi Sandzaklije koji Bosnjake smatraju bracom nego Banjalucani koji su Bosnjake protjerali.miki.ba wrote: Pitanje za tebe, šta ti je draže Sandžak ili Banjaluka?
A da ti nama odgovoris: je li obicnom Banjalucaninu drazi Beograd ili Sarajevo?
- славянин
#3658 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nisam znao da sam providanModraRijeka wrote:Providan siславянин wrote:![]()
Nista nisam 100% budi Bosnjak i tako da nisam Bosanac
,Vjerovatno za razliku od tvoje moja porodica (sira) se sastoji od svih naroda u BiH tako da meni pripada 100% BiH za razliku od tvog vakufa od 33%
![]()
Jos od komentara o "preglasavanju Srba" na referendumu i "kosovskim junacima".
-
ModraRijeka
#3659 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sad znas. Ima drugih, laznih Bosanaca na forumu ali su suptilniji od tebe. Previse si direktan u podrzavanju onih klasicnih srpskih argumenata, moras to malo bolje upakovati.славянин wrote: Nisam znao da sam providan, i ako tebi smeta sto neko ne ide tebi "niz dlaku" i ne slaze se sa tvojim (nemoj da nabrajam od "Svijet se urotio protiv Islama" do "Srbi su 50% Turci") i politikama forumasa slicnih tebi to nije moj problem
- славянин
#3660 Re: Izjasnjavanje na popisu
Okej ako ti kazes takoModraRijeka wrote:Sad znas. Ima drugih, laznih Bosanaca na forumu ali su suptilniji od tebe. Previse si direktan u podrzavanju onih klasicnih srpskih argumenata, moras to malo bolje upakovati.славянин wrote: Nisam znao da sam providan, i ako tebi smeta sto neko ne ide tebi "niz dlaku" i ne slaze se sa tvojim (nemoj da nabrajam od "Svijet se urotio protiv Islama" do "Srbi su 50% Turci") i politikama forumasa slicnih tebi to nije moj problem
-
miki.ba
#3661 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bošnjaci na ovoj temi su izjavljivali da bi radje pristali da budu Srbi Islamske vjeroispovjesti nego Bosanci koji se ne izjašnjavaju o vjeroispovjesti. Postoje Bošnjaci koji bi pristali na podjelu BiH, što znaci da ih ima koji ne žele suživot.escobar__ wrote: Insinuiraš jer kao neBošnjak zasigurno ne možeš znati šta Bošnjaci žele ili ne žele. Pretpostavke su jedno, realno stanje nešto drugo. Bošnjaci da su željeli raspad države, država bi se i raspala, jer bi Srbi, a i Hrvati, jedva dočekali da rasture ovu državu i njene dijelove pripoje svojim "maticama". Ne samo da bulazniš govoreći da Bošnjaci ne žele suživot, to je čak i drsko jer si itekako svjestan da je ovo što sam rekao 100% tačno. Ili misliš da bi Srbi bili za očuvanje BiH kada bi Bošnjaci zatražili razlaz?![]()
Meni je recimo svejedno hoce li se moja kcerka udati za muslimana, katolika, pravoslavca, jevreja, ateistu apsolutno mi je svejedno.
Da li je tebi svejedno? Ako jeste onda si za suživot, a ako nije znaš odgovor.
Opet te pitam, šta ti je draže?Dragi su mi i Sandžak, kao prostor na kom živi moj narod, te prostor koji je nekad bio i dio moje zemlje, ali i Banja Luka koja je i danas dio BiH, doduše grad pod okupacijom.
Last edited by miki.ba on 19/06/2013 17:34, edited 1 time in total.
- lazni liberal
#3662 Re: Izjasnjavanje na popisu
To istrazivanje po kojem Srbi imaju 50% turskog gena postoji a to sto ti ta istina ne odgovara govori dosta o tebi i ide u prilog njegovoj tvrdnji.славянин wrote:Nisam znao da sam providanModraRijeka wrote:Providan siславянин wrote:![]()
Nista nisam 100% budi Bosnjak i tako da nisam Bosanac
,Vjerovatno za razliku od tvoje moja porodica (sira) se sastoji od svih naroda u BiH tako da meni pripada 100% BiH za razliku od tvog vakufa od 33%
![]()
Jos od komentara o "preglasavanju Srba" na referendumu i "kosovskim junacima".
, i ako tebi smeta sto neko ne ide tebi "niz dlaku" i ne slaze se sa tvojim (nemoj da nabrajam od "Svijet se urotio protiv Islama" do "Srbi su 50% Turci") i politikama forumasa slicnih tebi to nije moj problem
-
ModraRijeka
#3663 Re: Izjasnjavanje na popisu
Meni je svejedno.miki.ba wrote: Bošnjaci na ovoj temi su izjavljivali da bi radje pristali da budu Srbi Islamske vjeroispovjesti nego Bosanci koji se ne izjašnjavaju o vjeroispovjesti. Postoje Bošnjaci koji bi pristali na podjelu BiH, što znaci da ih ima koji ne žele suživot.
Meni je recimo svejedno hoce li se moja kcerka udati za muslimana, katolika, pravoslavca, jevreja, ateistu apsolutno mi je svejedno.
Opet te pitam, šta ti je draže?
A ako moze jos jedno pitanje: mislis da bi prosjecnom Banjalucaninu ili Mostarcu (Hrvatu) bilo svejedno da mu se cerka uda za muslimana? Ponovo: iskreno odgovori. A ako je odgovor ne: zasto ovakva pitanja ne postavljas na njihovim forumima? Zasto se vi, kao "Bosanci na 100% teritorije BiH" ne potrudite da sirite bosanstvo u sredinama u kojima Bosjaci nisu vecina?
- Tesla10
#3664 Re: Izjasnjavanje na popisu
A gdje je to čovjek podržao nekakve "srpske" argumenteModraRijeka wrote:Sad znas. Ima drugih, laznih Bosanaca na forumu ali su suptilniji od tebe. Previse si direktan u podrzavanju onih klasicnih srpskih argumenata, moras to malo bolje upakovati.славянин wrote: Nisam znao da sam providan, i ako tebi smeta sto neko ne ide tebi "niz dlaku" i ne slaze se sa tvojim (nemoj da nabrajam od "Svijet se urotio protiv Islama" do "Srbi su 50% Turci") i politikama forumasa slicnih tebi to nije moj problem
- славянин
#3665 Re: Izjasnjavanje na popisu
Eto i ako se covjek ne slozi sa ovim nebulozama odma postaje Cetnik u rangu Draze Mihajlovicalazni liberal wrote: To istrazivanje po kojem Srbi imaju 50% turskog gena postoji a to sto ti ta istina ne odgovara govori dosta o tebi i ide u prilog njegovoj tvrdnji.
- lazni liberal
#3666 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije za to Brkan dobio 150 000 $ModraRijeka wrote:Meni je svejedno.miki.ba wrote: Bošnjaci na ovoj temi su izjavljivali da bi radje pristali da budu Srbi Islamske vjeroispovjesti nego Bosanci koji se ne izjašnjavaju o vjeroispovjesti. Postoje Bošnjaci koji bi pristali na podjelu BiH, što znaci da ih ima koji ne žele suživot.
Opet te pitam, šta ti je draže?
A ako moze jos jedno pitanje: mislis da bi prosjecnom Banjalucaninu ili Mostarcu (Hrvatu) bilo svejedno da mu se cerka uda za muslimana? Ponovo: iskreno odgovori. A ako je odgovor ne: zasto ovakva pitanja ne postavljas na njihovim forumima? Zasto se vi, kao "Bosanci na 100% teritorije BiH" ne potrudite da sirite bosanstvo u sredinama u kojima Bosjaci nisu vecina?
- lazni liberal
#3667 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vidis da ti je vec naveo primjere .Tesla10 wrote:A gdje je to čovjek podržao nekakve "srpske" argumenteModraRijeka wrote:Sad znas. Ima drugih, laznih Bosanaca na forumu ali su suptilniji od tebe. Previse si direktan u podrzavanju onih klasicnih srpskih argumenata, moras to malo bolje upakovati.славянин wrote: Nisam znao da sam providan, i ako tebi smeta sto neko ne ide tebi "niz dlaku" i ne slaze se sa tvojim (nemoj da nabrajam od "Svijet se urotio protiv Islama" do "Srbi su 50% Turci") i politikama forumasa slicnih tebi to nije moj problem
? To što čovjek ima drugačije mišljenje od tvoga, ne znači odmah da podržava nekakve "srpske" argumente
!
-
ModraRijeka
#3668 Re: Izjasnjavanje na popisu
Citat od prije nekoliko dana:Tesla10 wrote:
A gdje je to čovjek podržao nekakve "srpske" argumente? To što čovjek ima drugačije mišljenje od tvoga, ne znači odmah da podržava nekakve "srpske" argumente
!
Dakle, po ovom, Bosnjaci su nastali od SrbaDa pokusamo nacrtati dijagram (mozda uspije) SLAVENI ------> SERVI-SRBI<--> Bosnjaci/Muslimani.
Naglasak : Tada nije postojao NACIONALIZAM i Srbi ili Hrvati su bili vecina neki jos nisu izabrali ime posle su neki Srbi i neki koji nisu izabrali rekli mrs ne svidja nam se taj naziv mi biramo drugi- U cemu je problem.
- lazni liberal
#3669 Re: Izjasnjavanje na popisu
Naucna istrazivanja su nebuloza a mitomanija istinaславянин wrote:Eto i ako se covjek ne slozi sa ovim nebulozama odma postaje Cetnik u rangu Draze Mihajlovicalazni liberal wrote: To istrazivanje po kojem Srbi imaju 50% turskog gena postoji a to sto ti ta istina ne odgovara govori dosta o tebi i ide u prilog njegovoj tvrdnji.
- славянин
#3670 Re: Izjasnjavanje na popisu
Trebalo bi vise istrazivanja provesti kakvo je mentalno stanje stanovnistva.lazni liberal wrote:Naucna istrazivanja su nebuloza a mitomanija istinaславянин wrote:Eto i ako se covjek ne slozi sa ovim nebulozama odma postaje Cetnik u rangu Draze Mihajlovicalazni liberal wrote: To istrazivanje po kojem Srbi imaju 50% turskog gena postoji a to sto ti ta istina ne odgovara govori dosta o tebi i ide u prilog njegovoj tvrdnji.
- славянин
#3671 Re: Izjasnjavanje na popisu
Obrati paznju na ------> i <-->ModraRijeka wrote:Citat od prije nekoliko dana:Tesla10 wrote:
A gdje je to čovjek podržao nekakve "srpske" argumente? To što čovjek ima drugačije mišljenje od tvoga, ne znači odmah da podržava nekakve "srpske" argumente
!
Dakle, po ovom, Bosnjaci su nastali od SrbaDa pokusamo nacrtati dijagram (mozda uspije) SLAVENI ------> SERVI-SRBI<--> Bosnjaci/Muslimani.
Naglasak : Tada nije postojao NACIONALIZAM i Srbi ili Hrvati su bili vecina neki jos nisu izabrali ime posle su neki Srbi i neki koji nisu izabrali rekli mrs ne svidja nam se taj naziv mi biramo drugi- U cemu je problem.Slazete li se Bosanci?
-
miki.ba
#3672 Re: Izjasnjavanje na popisu
Živim u Sarajevu pa tako pricam u Sarajevu i na sarajevskom forumu, da živim negdje drugo pricao bi isto, da sam na nekom drugom forumu clan opet bi pricao isto.ModraRijeka wrote: Meni je svejedno.
Što se tice ovog prvog pitanja, primitivaca ima svugdje.
-
ModraRijeka
#3673 Re: Izjasnjavanje na popisu
Dakle nema odgovora. Ocekivanomiki.ba wrote: Živim u Sarajevu pa tako pricam u Sarajevu i na sarajevskom forumu, da živim negdje drugo pricao bi isto, da sam na nekom drugom forumu clan opet bi pricao isto.
Što se tice ovog prvog pitanja, primitivaca ima svugdje.
-
ModraRijeka
#3674 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jos jedan citat:

Ma ne...nisu ovi srpski argumenti nikakoNaravno da ima- ali vecina Bosnjaka jeste imala isto porijeklo kao i Srbi i veliki dio istih se izjasnjavao kao Srbi - Imaj u vidu da u doba o kojem govorimo sam pojam nacionalizma kako mi to danas razumijemo nije postojao, stvorena je nova nacija kroz istoriju i to nikome nebi trebalo da smeta. Slavenska kultura koju su Srbi okarakterisali kao samo njihovu a Muslimani/Bosnjaci i Hrvati jedva cekali da odbace jeste zajednicka.
- lazni liberal
#3675 Re: Izjasnjavanje na popisu
Zbog cega bi jedan Bosanac osporavao naucno istrazivanje koje kaze da su Srbima geni 50% turski i jos one koji su to pravili i one koji vise vrednuju naucna istrazivanja od mitomanije vrijedjao pominjanjem ispitivanja mentalnog stanja stanovnistva
To mi nikako nije jasno .