Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- Riddle
#3651 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Wonder Woman 
- beni-bu-man
#3652 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
bolje da nisiRiddle wrote:Wonder Woman
- Riddle
#3653 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Vrti se na HBO sad i nisam imao sta bolje gledati u tom trenutku. Kao film i nije toliko los kad se uporedi sa ostalim iz ove oluje strip junaka koju nam guraju u zadnjih desetak godina. Gledljiv je i jedini za kojeg to mogu reci pored originalnog Captain America.beni-bu-man wrote:bolje da nisiRiddle wrote:Wonder Woman
- beni-bu-man
#3654 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
deadpool-a si zaboravioRiddle wrote:Vrti se na HBO sad i nisam imao sta bolje gledati u tom trenutku. Kao film i nije toliko los kad se uporedi sa ostalim iz ove oluje strip junaka koju nam guraju u zadnjih desetak godina. Gledljiv je i jedini za kojeg to mogu reci pored originalnog Captain America.beni-bu-man wrote:bolje da nisiRiddle wrote:Wonder Woman
- Riddle
#3655 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Nisam.
I ne sjecam se o cemu se tacno radi, toliko mi je upecatljiv bio.
I ne sjecam se o cemu se tacno radi, toliko mi je upecatljiv bio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3656 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
U zadnja 2-3 dana Americki Zigolo i Terminator 1, evo upravo se skida Terminator 2

- Atego
#3657 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
How it Ends sa Forestom Vitakerom. Drzi paznju taman da se dobro razocarate na kraju
- Riddle
#3658 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Evo Sojka rugalica 
- medvjed23
#3659 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Frank Zito is a disturbed young man... I okružen je trebama, malo stvarnim, malo imaginarnim... I radi zanimljive, al, dakako i dabome, nemoralne stvari...
- Riddle
#3660 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sinoc Thor Ragnarok
Zelim da izjavim da je Cate Blanchett najruznija ljepotica koju sam ja vidio.
Zelim da izjavim da je Cate Blanchett najruznija ljepotica koju sam ja vidio.
-
omar little
#3661 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nije danas, nije ni skoro, ako cu iskreno, ali nedavno
, gledala 2 guns sa denzelom i wahlbergom (koji me vecinom iritira) i nije bilo odron. suplja zabava ali okej uradjeno. ocekivala sam masu gore.
- medvjed23
- dale cooper
#3663 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Znam da malo kasnim ali...magičan film.
- medvjed23
#3664 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
ja gledo ex machinu, vrlo dobar film sa korisnom poukom: žene su zlo, veliko zlo
- dale cooper
#3665 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Tek sad, pa ti si gori od mene!medvjed23 wrote:ja gledo ex machinu, vrlo dobar film sa korisnom poukom: žene su zlo, veliko zlo
- medvjed23
#3666 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
ma ja inače gledam na tv-u, par godina nakon kino projekcije, kad se slegne hajp i razluči zanimljivo od nezanimljivog..
ironija i generalizacija na stranu, dio žena jeste sklon hladnoj, proračunatoj, haman robotskoj manipulaciji, usmjerenoj prema ranjivim muškarcima i to je u filmu lijepo i, rekao bih, bukvalno dočarano..
ironija i generalizacija na stranu, dio žena jeste sklon hladnoj, proračunatoj, haman robotskoj manipulaciji, usmjerenoj prema ranjivim muškarcima i to je u filmu lijepo i, rekao bih, bukvalno dočarano..
- dale cooper
#3667 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Da, ali Ava nije žena. Ona je replikacija žene stvorena od muškarca. Sve njene karakterne crte su programirane od strane Nathana, što govorimedvjed23 wrote:ma ja inače gledam na tv-u, par godina nakon kino projekcije, kad se slegne hajp i razluči zanimljivo od nezanimljivog..
više o samom Nathanu nego o Avi. Meni je poenta filma više o mogućim opasnostima kreiranja umjetne inteligencije po ljudskom modelu
koji je, složićemo se, i više nego pun falinki. Naravno, u filmu jeste korištena dinamika muško ženskog odnosa da se ovo prikaže.
- medvjed23
#3668 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
ma jasno da je glavni dio poente u umjetnoj inteligenciji.. no tu je i par marginalnih al zanimljivih stvari..
osnova avinog softvera je, ako sam dobro upratio, neki internet pretraživač iz kojeg su pokupljene osobine stvarnih ljudi.. nathan je, u tom smislu, obavio samo zanatski dio posla..
i da ne bude sad da ja napadam a ti braniš žene i to.. ne mislim da su muškarci bolji ili lošiji od žena.. tvrdnja da je dio žena pokvaren ne implicira stav da su svi muškarci cvjećke..
osnova avinog softvera je, ako sam dobro upratio, neki internet pretraživač iz kojeg su pokupljene osobine stvarnih ljudi.. nathan je, u tom smislu, obavio samo zanatski dio posla..
i da ne bude sad da ja napadam a ti braniš žene i to.. ne mislim da su muškarci bolji ili lošiji od žena.. tvrdnja da je dio žena pokvaren ne implicira stav da su svi muškarci cvjećke..
- dale cooper
#3669 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Ma iskreno malo mi bi čudno od tebe čuti na prvu kao komentar filma "vrlo dobar film sa korisnom poukom: žene su zlo, veliko zlo" 
Nekako mi nije zvučalo u tvom stilu, već više komentar koji možeš čuti od pojedinaca na lj&s.
Nekako mi nije zvučalo u tvom stilu, već više komentar koji možeš čuti od pojedinaca na lj&s.
- medvjed23
#3670 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nisi upratio moj forumski opus koji se, dobrim dijelom, sastoji od trolanja baziranog na mizoginiji.. al ok, moja greška.. sad mi nije do te vrste zajebancije, pa nisam trebao ni zakoračiti u nju..
- medvjed23
#3671 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
izbalansirah stvari sa "malo" muškog zla

strašno je u šta trošimo ovaj tren svjetla između dvije vječnosti tame, ovo magnovenje u kojem se ugnijezdismo

strašno je u šta trošimo ovaj tren svjetla između dvije vječnosti tame, ovo magnovenje u kojem se ugnijezdismo
- zomri
#3672 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Quiet place
Odlična premisa a realizacija glupa ko kurac. Rupe u logici veličine ozonskih u atmosferi, ko da su se djeca igrala majke mi. Šteta.
Odlična premisa a realizacija glupa ko kurac. Rupe u logici veličine ozonskih u atmosferi, ko da su se djeca igrala majke mi. Šteta.
- dale cooper
#3673 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
I ja ne kontam čemu sav hype za taj film.zomri wrote:Quiet place
- zomri
#3674 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
konačno se pojavio horor sa originalnom premisom da nije prequel, sequel, reboot...žešće razočarenje, a moglo se izbjeći sa boljim script doktorima.dale cooper wrote:I ja ne kontam čemu sav hype za taj film.zomri wrote:Quiet place
- dale cooper
#3675 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Jebiga, malo se previše počeo razvlačiti Krasinski.zomri wrote:konačno se pojavio horor sa originalnom premisom da nije prequel, sequel, reboot...žešće razočarenje, a moglo se izbjeći sa boljim script doktorima.dale cooper wrote:I ja ne kontam čemu sav hype za taj film.zomri wrote:Quiet place
Čuo sam dobre stvari o Hereditiary, to bi mogao biti onaj tip horror trilera koji baca na guzicu. Jedva čekam da se pojavi gdje. Colin Stetson
je uradio i odličan score.