TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- kinzekonze
#3651 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bio u prodavnici na M.Dvoru, ima akcija na akciju. Znaci na sve artikle popust jos dodatno 13%.
- zomri
#3652 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne bih se kladio. Proslih su godina dan dva prije povisili cijenu svih artikala eda bi na ovaj dan lafo prikazali snizenje. Prodavnice tehnicke robe godinama nece odustati od inicijalne marze, to nek vam je jasno. Pa pogledajte samo cijene modela iz 2014-15, svi jos drze cijenu a neki su cak i poskupili!
- MTV
#3653 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Eto onda super. Dobra akcija. Al ne znam kakav je TV nisam poznavaoc Sony-a.kinzekonze wrote:Bio u prodavnici na M.Dvoru, ima akcija na akciju. Znaci na sve artikle popust jos dodatno 13%.
-
CooK
#3654 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.MTV wrote:Eto onda super. Dobra akcija. Al ne znam kakav je TV nisam poznavaoc Sony-a.kinzekonze wrote:Bio u prodavnici na M.Dvoru, ima akcija na akciju. Znaci na sve artikle popust jos dodatno 13%.
- kinzekonze
#3655 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KMCooK wrote:55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.MTV wrote:Eto onda super. Dobra akcija. Al ne znam kakav je TV nisam poznavaoc Sony-a.kinzekonze wrote:Bio u prodavnici na M.Dvoru, ima akcija na akciju. Znaci na sve artikle popust jos dodatno 13%.
- MTV
#3656 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma nista hvala, salji Milkukinzekonze wrote: Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KM
Salu na stranu, bas mi je drago jer vidim da si zadovoljan a i dobre pare si ustedio.
-
CooK
#3657 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma odlicno je prosao, ovogodisnji(najnoviji) model 55-incnog Sony TV-a sa 10-bitnim VA panelom i ostalim novitetima sto nose najnoviji modeli za 1390KM je super ponuda. Kada pogledam koliko se krecu cijene istog modela kod drugih prodavaca nije mi jasno kako se Mobilmediji uopste isplatilo prodati ga za ove pare. Ovo nije za jednu Milku nego za paket Milki.MTV wrote:Ma nista hvala, salji Milkukinzekonze wrote: Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KM![]()
![]()
Salu na stranu, bas mi je drago jer vidim da si zadovoljan a i dobre pare si ustedio.
-
CooK
#3658 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kinzekonze wrote:Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KMCooK wrote:55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.MTV wrote: Eto onda super. Dobra akcija. Al ne znam kakav je TV nisam poznavaoc Sony-a.
- MTV
#3659 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja sam skormno celjadeCooK wrote:
Ma odlicno je prosao, ovogodisnji(najnoviji) model 55-incnog Sony TV-a sa 10-bitnim VA panelom i ostalim novitetima sto nose najnoviji modeli za 1390KM je super ponuda. Kada pogledam koliko se krecu cijene istog modela kod drugih prodavaca nije mi jasno kako se Mobilmediji uopste isplatilo prodati ga za ove pare. Ovo nije za jednu Milku nego za paket Milki.
Kad sam isao uzet mobitel a5 2017 kod njih za gore para koliko sam pisao uz cek od penzije, da se neponavljam 100 puta
Njima je jasno da je danas tesko prodat stvari pa daj sta das. Jer i sam znas kako raja svrsava na telefunken i vox i hvale ih a slika ko gov.o...
- semirsar
#3660 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
cestitam na dobrom izborukinzekonze wrote:Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KMCooK wrote:
55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.
- kinzekonze
#3661 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Milku??? Brate ovo je usteda da ja tebi dodjem karton Milke. Naravno ako si bordo duse, ako si anamo onaj onda se zadovolji jedomMTV wrote:Ma nista hvala, salji Milkukinzekonze wrote: Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KM![]()
![]()
A sad cu zamoliti strucnjake da mi kazu ili pronadju link kako da postavim sliku da valja. Ovo fabricki mi nekako mutna slika. Ne znam ima li veze sto koristim onaj CI modul?
- MTV
#3662 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja navijam za klubove Zvezde Granda, MTV Live HD, Samsung pa valjda moze za mene makar 2 Milkekinzekonze wrote:Milku??? Brate ovo je usteda da ja tebi dodjem karton Milke. Naravno ako si bordo duse, ako si anamo onaj onda se zadovolji jedomMTV wrote:Ma nista hvala, salji Milkukinzekonze wrote: Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KM![]()
![]()
Salu na stranu, bas mi je drago jer vidim da si zadovoljan a i dobre pare si ustedio.![]()
A sad cu zamoliti strucnjake da mi kazu ili pronadju link kako da postavim sliku da valja. Ovo fabricki mi nekako mutna slika. Ne znam ima li veze sto koristim onaj CI modul?
Po tim njihovim (od proizvodjaca ili neke stranice) ja nikad nisam zadovoljan jer slika uvijek bude smedjkasta pa ja to ucalim po svom oku. Jbg komplikovan sam
-
s@mson
#3663 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam koliko se gubi na androidu, cak bih rekao da su to dvije prednosti...CooK wrote:55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.MTV wrote:Eto onda super. Dobra akcija. Al ne znam kakav je TV nisam poznavaoc Sony-a.kinzekonze wrote:Bio u prodavnici na M.Dvoru, ima akcija na akciju. Znaci na sve artikle popust jos dodatno 13%.
- MTV
#3664 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj TV ima bolji panel al zato nema android. Ako hoce android moze kupiti neki Android box za 100 najvise 150 KM i opet je jeftino prosao.s@mson wrote: Ne znam koliko se gubi na androidu, cak bih rekao da su to dvije prednosti...
-
CooK
#3665 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema veze modul sa kvalitetom slike. Sto se tice kalibracijskih postavki njih jos nema jer se TV poceo proizvoditi prije par mjeseci, sacekaj koji mjesec i pojavice se. Najtacnije postavke su ti kada odaberes "Film" ili "Prilagodjeno" ali ako nisi navikao na tacnu sliku onda ce ti na ovim postavkama slika liciti tamna, mutna i sa zutom nijansom. Ukoliko je to slucaj onda cackaj malo i stimaj po licnom ukusu. Cackanjem ne mozes nista pokvariti, eventualno ako ti se ne bude svidjala slika odradis Factory reset i sve ispocetka.kinzekonze wrote:Milku??? Brate ovo je usteda da ja tebi dodjem karton Milke. Naravno ako si bordo duse, ako si anamo onaj onda se zadovolji jedomMTV wrote:Ma nista hvala, salji Milkukinzekonze wrote: Hvala obojici na info. Maloprije sam ga kupio, sa oba popusta je 1391KM![]()
![]()
Salu na stranu, bas mi je drago jer vidim da si zadovoljan a i dobre pare si ustedio.![]()
-
CooK
#3666 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa bolji je Smart TV sa androidom i milionima dostupnih aplikacija nego linuxov Smart TV sa veoma ogranicenim brojem aplikacija. Dakle samo je jedna prednost xe70 serije od xd70 serije a to je VA panel ali da bi zadrzali slicnu cijenu fasovao je android.s@mson wrote:Ne znam koliko se gubi na androidu, cak bih rekao da su to dvije prednosti...CooK wrote:
55xe7077 je dobar TV, ima AU Optronicsov 10-bitni VA panel. Jedino sto je Sony od ove godine izbacio android iz X70 serije ali su zato umjesto dosadasnjih IPS panela u toj seriji ubacili VA panele u najvece modele. TV i dalje ostaje Smart samo sto nije android nego linux bazirani Smart TV. Sve u svemu, dobijes na slici a izgubis na androidu a meni je ovo prvo najbitnije i smatram da je ovo Sonyjev pametan potez.
-
CooK
#3667 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma on, pretpostavljam, hoce da kaze da je prednost i to sto nije android jer android Smart televizori znaju zabagovati ili zalediti i generalno imaju vise problema od linux baziranih televizora i tu donekle ima istine ali opet je i takav android Smart TV bolji od onog na linuxu radi mnogostruko vise mogucnosti.MTV wrote:Ovaj TV ima bolji panel al zato nema android. Ako hoce android moze kupiti neki Android box za 100 najvise 150 KM i opet je jeftino prosao.s@mson wrote: Ne znam koliko se gubi na androidu, cak bih rekao da su to dvije prednosti...
- MTV
#3668 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Izvinjavam se, moja brzopletost i nerazumijevanje u citanju. Al ako kojim slucajem zeli Android ima Boxova na izbor.CooK wrote:Ma on, pretpostavljam, hoce da kaze da je prednost i to sto nije android jer android Smart televizori znaju zabagovati ili zalediti i generalno imaju vise problema od linux baziranih televizora i tu donekle ima istine ali opet je i takav android Smart TV bolji od onog na linuxu radi mnogostruko vise mogucnosti.MTV wrote:Ovaj TV ima bolji panel al zato nema android. Ako hoce android moze kupiti neki Android box za 100 najvise 150 KM i opet je jeftino prosao.s@mson wrote: Ne znam koliko se gubi na androidu, cak bih rekao da su to dvije prednosti...
Onda je @kinzekonzemilkasagrozdjicamailisajagodom
odlicno/ekstra/super prosao
-
fare_mo
#3669 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Gdje gledate te stvari oko panela i generalno koja je najbolja stranica/e o TV-ovima, da sam istrazim malo to područje , jer sam mislio ubrzo kupovati novi TV..
-
CooK
#3670 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Za recenzije rtings.com i domaci site hdtelevizija.com a za specifikacije displayspecifications.com.fare_mo wrote:Gdje gledate te stvari oko panela i generalno koja je najbolja stranica/e o TV-ovima, da sam istrazim malo to područje , jer sam mislio ubrzo kupovati novi TV..
-
Mr.Who
#3671 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovdje se u zadnje vrijeme spominje rtings.com iako sam nedavno gledao komentar jednog youtuber-a koji ih spominje kao gomilu entuzijasta s dobrom opremom ali bez tehničkog znanja, zatim preporuka za forum na avforums.com, whathifi.com.Youtube je dobar izvor informacija i recenzija ali kao i kod svih treba biti oprezan.hdtelevizija.com slabo u zadnje vrijeme radi recenzije, pogledaj samo koliko su imali u ovoj godini.Imaš na forum.hr podforum o televizorima.fare_mo wrote:Gdje gledate te stvari oko panela i generalno koja je najbolja stranica/e o TV-ovima, da sam istrazim malo to područje , jer sam mislio ubrzo kupovati novi TV..
-
CooK
#3672 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Rtings.com je institucija, spominjes tu nekog bezimenog youtubera kao on zna kakvo oni znanje imaju a ljudi rade recenzije preko 10 godina. Znaci ljudi razvaljuju na tom polju i bolje a objektivnije stranice za recenzije nema. Youtube nije nikakav izvor informacija i cesto se radi o sponzorisanim recenzijama koje nemaju blage veze sa objektivnoscu. Evo navescu ti i poznatog youtubera i informaticara Cileta iz Srbije koji je radio recenzije Tesla televizora i na kraju ispade po njemu da su prva klasa televizori a obicno su smece. Takva je situacija i sa stranim youtuberima. Za hdtelevizija.com si upravu da sve manje rade recenzije a takodjer si upravu da se puno dobrih informacija moze naci na forumima avforums.com i whathifi.com kao i na samim njihovim site-ovima.Mr.Who wrote:Ovdje se u zadnje vrijeme spominje rtings.com iako sam nedavno gledao komentar jednog youtuber-a koji ih spominje kao gomilu entuzijasta s dobrom opremom ali bez tehničkog znanja, zatim preporuka za forum na avforums.com, whathifi.com.Youtube je dobar izvor informacija i recenzija ali kao i kod svih takva treba biti oprezan.hdtelevizija.com slabo u zadnje vrijeme radi recenzije, pogledaj samo koliko su imali u ovoj godini.Imaš na forum.hr podforum o televizorima.fare_mo wrote:Gdje gledate te stvari oko panela i generalno koja je najbolja stranica/e o TV-ovima, da sam istrazim malo to područje , jer sam mislio ubrzo kupovati novi TV..
-
Mr.Who
#3673 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam samo naveo šta drugi kaže, nije moj sud.Ja sam mjesecima gledao, čitao i na kraju kupio Sony 43Xd8005.Mislim da za ove pare ne može bolje.CooK wrote:Rtings.com je institucija, spominjes tu nekog bezimenog youtubera kao on zna kakvo oni znanje imaju a ljudi rade recenzije preko 10 godina. Znaci ljudi razvaljuju na tom polju i bolje a objektivnije stranice za recenzije nema. Youtube nije nikakav izvor informacija i cesto se radi o sponzorisanim recenzijama koje nemaju blage veze sa objektivnoscu. Evo navescu ti i poznatog youtubera i informaticara Cileta iz Srbije koji je radio recenzije Tesla televizora i na kraju ispade po njemu da su prva klasa televizori a obicno su smece. Takva je situacija i sa stranim youtuberima. Za hdtelevizija.com si upravu da sve manje rade recenzije a takodjer si upravu da se puno dobrih informacija moze naci na forumima avforums.com i whathifi.com kao i na samim njihovim site-ovima.Mr.Who wrote:Ovdje se u zadnje vrijeme spominje rtings.com iako sam nedavno gledao komentar jednog youtuber-a koji ih spominje kao gomilu entuzijasta s dobrom opremom ali bez tehničkog znanja, zatim preporuka za forum na avforums.com, whathifi.com.Youtube je dobar izvor informacija i recenzija ali kao i kod svih takva treba biti oprezan.hdtelevizija.com slabo u zadnje vrijeme radi recenzije, pogledaj samo koliko su imali u ovoj godini.Imaš na forum.hr podforum o televizorima.fare_mo wrote:Gdje gledate te stvari oko panela i generalno koja je najbolja stranica/e o TV-ovima, da sam istrazim malo to područje , jer sam mislio ubrzo kupovati novi TV..
- zomri
#3674 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Za preporuku kupovine najbolji je rtings. Jedini kupuju primjerke televizora u radnji a ne dobijaju naštimane primjerke od proizvođača pa su tako najbliži onome što stvarno kao kupac možete očekivati.
Avclub i slični su dobri jedino da ti nabaci komplekse jer pod određenim uslovima boja odstupa za 0,00001% od tačnog prikaza
Avclub i slični su dobri jedino da ti nabaci komplekse jer pod određenim uslovima boja odstupa za 0,00001% od tačnog prikaza
-
CooK
#3675 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam samo naveo cinjenice, nije moj sud.Mr.Who wrote:Ja sam samo naveo šta drugi kaže, nije moj sud.Ja sam mjesecima gledao, čitao i na kraju kupio Sony 43Xd8005.Mislim da za ove pare ne može bolje.CooK wrote:Rtings.com je institucija, spominjes tu nekog bezimenog youtubera kao on zna kakvo oni znanje imaju a ljudi rade recenzije preko 10 godina. Znaci ljudi razvaljuju na tom polju i bolje a objektivnije stranice za recenzije nema. Youtube nije nikakav izvor informacija i cesto se radi o sponzorisanim recenzijama koje nemaju blage veze sa objektivnoscu. Evo navescu ti i poznatog youtubera i informaticara Cileta iz Srbije koji je radio recenzije Tesla televizora i na kraju ispade po njemu da su prva klasa televizori a obicno su smece. Takva je situacija i sa stranim youtuberima. Za hdtelevizija.com si upravu da sve manje rade recenzije a takodjer si upravu da se puno dobrih informacija moze naci na forumima avforums.com i whathifi.com kao i na samim njihovim site-ovima.Mr.Who wrote: Ovdje se u zadnje vrijeme spominje rtings.com iako sam nedavno gledao komentar jednog youtuber-a koji ih spominje kao gomilu entuzijasta s dobrom opremom ali bez tehničkog znanja, zatim preporuka za forum na avforums.com, whathifi.com.Youtube je dobar izvor informacija i recenzija ali kao i kod svih takva treba biti oprezan.hdtelevizija.com slabo u zadnje vrijeme radi recenzije, pogledaj samo koliko su imali u ovoj godini.Imaš na forum.hr podforum o televizorima.