Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo trenera i kostur ekipe sacuvati .. Aco sada ima iskustvo i sa pripremnim utakmicama i sam pristup prvenstvu ..Jedva cekam kvailifikacije i sljedece prvenstvo ! Nadam se da ce Mirza promjeniti klub .. Ako Kleiza moze igrati redovno onda Mirza zasluzuje da bude kapiten jedne NBA ekipe !
Pod hitno mijenjati pravila ovog turnira, u smislu ako je u grupi 6 ekipa, prve 4 idu dalje, dvije zadnje idu kući. Ili smanjiti opet broj učesnika, kao što je bilo prije. Ovako nema pravde
Makednoci, sram i stid da vas bude! Odsad u svemu navijam protiv vas i da Bog da sve tekme u svim sportovima izgubili na vjeke vjekova!
Momcima kapa da poda...poginuli su za dres domovine i napumpali ponos naciji...svaka cast
A makedoncima...njima zelim da se do kraja ovog milenijuma zovu FYRMbla bla, da im paprike ubije mraz u narednih 50 sezona,
da im se albanci u drzavi sexaju 60x potentnije i da im cigani pokradu one statue iz skoplja...ah i da...da im se legalizira istospolni brak. ..oca vam vaseg
kamen spoticanja wrote:Momcima kapa da poda...poginuli su za dres domovine i napumpali ponos naciji...svaka cast
A makedoncima...njima zelim da se do kraja ovog milenijuma zovu FYRMbla bla, da im paprike ubije mraz u narednih 50 sezona,
da im se albanci u drzavi sexaju 60x potentnije i da im cigani pokradu one statue iz skoplja...ah i da...da im se legalizira istospolni brak. ..oca vam vaseg
Ma stoka ciganska! Vidjelo se odmah danas da utakmicu igraju tek tako, samo da se odradi.
detroit-mercy wrote:Ma hajde, makar se je dobilo svaka cast.
Za one malo starije, ko se jos sjeca one utakmice YUG-Rusija, 9 razlike 56 sekundi do kraja (vjerovatno najjaca postava Juge ikada) i na kraju izgubismo . Lopta je okrugla, sve je moguce do zadnje minute.
Sjecam se, Divac se nesto spetljao.
Joj stete covjece, jos sam u soku.
jul/avgust 1986., svjetsko prvenstvo.
e ovo je bila tuga... ljudi se sa zgrada bacali obavezno pogledati
Inace, nije to bila najbolja postava Juge ikada, ona dolazi 3 godine nakon ovoga.
šteta stvarno, ali su momci pokazali šta znači boriti se za sveti dres...
zadržati Acu, kostur ekipe i u naredne 2 godine uvesti par juniora i naredno evropsko smo u drugom krugu sigurno (ako ne budemo u grupi sa španijom, italijom, francuskom i grčkom )
i da dodam.... Edu Avdića staviti za prvog pomoćnika Aci
Ovakva borbenost koju su imali u posljednje 3 utakmice, trenutci ludila i nadahnuca su nesto sto me cini ponosnim iako ne mogu nikako da zaboravim prvu utakmicu protiv Latvije kada smo mogli bez pola muke puno vise. Ta opustenost, napuhanost ili sta god nas je sad kostala uspjeha i odlazimo kao gubitnici opet.
I to je na kraju jednio sta se pise i pamti da smo ga opet ispusili i da nismo uspjeli a zasluzujemo i tako prokleto malo nam je falilo.
Svi oni nasi sportski napori i lozenja, ne samo kada je rijec o kosarci, na kraju uvijek zavrse porazom. Preko Danske u nogometu, pa Srbije, raznih francuskih itd kad nam trebo jos tako prokleto malo.
Zasto bog na nas ne pogleda bar jednom, samo jednom. Pa cak su i Makedonci igrali polufinale, Crnogorci svjetski prvaci u vaterpolu.
Sve me ta lozenja na kraju kojih uvijek ceka poraz nekako podsjecaju na cekanje deblokadu Sarajeva i nose frustracije i osjecaj porazne nemoci na koje pocinjem da se navikavam i da prihvatam da smo vjeciti gubitnici.
Veceras su mi rasplakali i sina koji bas vise nije ni mali. Pamti i vidio je puno manje od mene ali i njemu je vec pun kurac.
Edin H. wrote:
Sjecam se, Divac se nesto spetljao.
Joj stete covjece, jos sam u soku.
jul/avgust 1986., svjetsko prvenstvo.
e ovo je bila tuga... ljudi se sa zgrada bacali obavezno pogledati
Inace, nije to bila najbolja postava Juge ikada, ona dolazi 3 godine nakon ovoga.
Taj poraz, te onaj godinu dana kasnije u Atini protiv Grcke su zainatili tu generaciju da poslije osvoji onih par turnira
Sjecam se te tekme ko da je jucer bilo. A upravo nas Litvanci i Latvijci ubise u toj tekmi. Valters Homicus i Rinas Kurtinaitis - hebem li im kevu litvanskausku
Mozda ovaj poraz zainati i ovu nasu generaciju, pojacanu juniorima, a mozda nam Spanci posalju Wild-Card za SP 2014
Mislim da bi se ozbiljno trebali potruditi da iznudimo tu sadaku od FIBE na osnovu sjajnog EP-a i ispadanja s pozitivnim skorom, pa da zaigramo sljedece godine na SP