E jebi ga sad.... znas koliko je u Kini popularna kosarka?? onoliko koliko je i stolni tenis i kung fu u Bosni i Hercegovini. Upravo zato sto smo prkno zemlja, sto sport nema nikakvu podrsku, sto mladi nemaju nikakvu perspektivu ovakva potpora je nesto sto je bila susta potreba. Zasto omalovazavati omladinske selekcije na ustrb seniorskih selekcija. Kazu eto da na svijetu ima 196 drzava od mega velikih do mikro malih ali nasa mala drzava se nasla nmedju 16 najboljih na svijetu u konkurenciji 17 godina. Skontaj koliko ovdje ne igra svjetskih velesila pocevsi od kosarkaske velesile Rusije pa na dalje a igra jedna mala Bosna i Hercegovina koja je ujedno i PRVAK EVROPE. I sta kazes ne treba da se prica o njima....ma kazi mi da se salis!!!SkyLimit wrote:U ostalim državama i ne znaju da da im reprezentacije igraju U - 17 prvenstvo.
Gledao sam na youtube kad je igrala Kina, 2000 osoba prati a njih ima preko milijardu, vjerovatno i od tog 2000 jedno 1500 su iz suparničke države.
Kod nas se objavljuju tekstovi na naslovnici oko toga što neki igrač ne nastupa, gdje bi ga i razapeli![]()
Previše se ovo ozbiljno shvaća, pola ovih igrača se uopće neće baviti profesionalno košarkom. Prvo iz naše ekipe će biti takvih.
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3651 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- SkyLimit
#3652 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Opusti se čovječe, svaki drugi post na ovoj temi je tvoj. Prati turnir u miru i uživaj, ne moraš ispravljati sve krive Drine.hrasno38 wrote: E jebi ga sad.... znas koliko je u Kini popularna kosarka?? onoliko koliko je i stolni tenis i kung fu u Bosni i Hercegovini. Upravo zato sto smo prkno zemlja, sto sport nema nikakvu podrsku, sto mladi nemaju nikakvu perspektivu ovakva potpora je nesto sto je bila susta potreba. Zasto omalovazavati omladinske selekcije na ustrb seniorskih selekcija. Kazu eto da na svijetu ima 196 drzava od mega velikih do mikro malih ali nasa mala drzava se nasla nmedju 16 najboljih na svijetu u konkurenciji 17 godina. Skontaj koliko ovdje ne igra svjetskih velesila pocevsi od kosarkaske velesile Rusije pa na dalje a igra jedna mala Bosna i Hercegovina koja je ujedno i PRVAK EVROPE. I sta kazes ne treba da se prica o njima....ma kazi mi da se salis!!!
I nisam rekao da se o njima ne treba pisati, već...ma ko bi objašnjavao.
Ja sam davno napisao da ti meni djeluješ kao neko ko se probudi iz desetogodišnjeg sna i onda navališ na neku temu i samouvjereno nešto dokazuješ sa redovnim uzvičnicima iako u stvari nemaš pojma gdje udaraš
Evo prije par dana si sve ubieđivao da je Australija bila favorit protiv Kanade na ovom turniru i da je pobjede Kanade iznenađenje jer je Australija igrala dva finala na prošlim prvenstvima.
Baš sam htio da te pitam, s obzirom da recimo na prvenstvu do 17 godina 2016. godine zasigurno neće biti niti jedan igrač u timu sa prvenstva do 17 godina iz 2014. godine, kojom logikom je onda Australija bila favorit protiv Kanade, iako je prema svim izvještajima Kanada bila favorit jer u godištu za ovogodišnje izdanje takmičenje, tj. 1999., imaju puno veće talente od Australije?
Onda smo i mi favoriti na narednom U - 16 prvenstvu Europe jer smo aktuelni prvaci, iako u timu neće biti Sikiraša, Muse, Čampare i ostalih koji su uzeli zlato, jer sad dolazi generacija rođena poslije njih
- KB9
#3653 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
uz ovaj post ti definitivno fali nasa pjesma eurovizije, bas bi onako leglaIt_is_a_Leclerc wrote:Ima li i nakon današnje zajedničke poruke Mirze Teletovića i Njegoša Sikiraša još onih koji zagledaju patriotizam našem Njegošu, i ako ima - da li ih je sramota ?
-
kakavdanakneiskustvu
#3654 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
tesko bas da moze igrati 4 u seniorimadječak sa šibicama wrote:Donciceva prednost su razvijenije fizikalije, polivalentnost, momak igra pozicije od 1 do 4, nesto kao Kukoc svojevremeno. Ima i on svojih mana, kao i svako. Ali fizicka prednost mu je u vezi NBA, tamo kao europski bek ili krilo moras biti vrhunski fizicki spreman jer oni crnci bekovi te pojedose za dorucak. To leti, to skace.
-
kakavdanakneiskustvu
#3655 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
It_is_a_Leclerc wrote:To je i razumljivo, s obzirom da je Musa grbav i da kao takav ima šansu jedino da nastupa kao Kvazimodo u školskim priredbama.KB9 wrote:doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
Zna Bošnjo. Prognozirao čovjek gore.
pa da imalo pratis kosarku ko sto ne pratis znao bi ko je doncic i kako je i koliko je igrao u realu,ali jbg,za tebe je dalibor peršić k. centar,treba li dalje?
- It_is_a_Leclerc
#3656 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da nesto malo bolje citas kao sto ne citas, vidio bi da nigdje nisam doveo u pitanje Doncicev kvalitet. No, dobro. Boze moj. Nismo svi ni za citanje sa razumijevanjem.kakavdanakneiskustvu wrote:It_is_a_Leclerc wrote:To je i razumljivo, s obzirom da je Musa grbav i da kao takav ima šansu jedino da nastupa kao Kvazimodo u školskim priredbama.KB9 wrote:doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
pa da imalo pratis kosarku ko sto ne pratis znao bi ko je doncic i kako je i koliko je igrao u realu,ali jbg,za tebe je dalibor peršić k. centar,treba li dalje?
- It_is_a_Leclerc
#3657 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tacnije, ide video sa Njegom i Mirzom, ali ga ja ne znam staviti jer je na facebooku.KB9 wrote:uz ovaj post ti definitivno fali nasa pjesma eurovizije, bas bi onako leglaIt_is_a_Leclerc wrote:Ima li i nakon današnje zajedničke poruke Mirze Teletovića i Njegoša Sikiraša još onih koji zagledaju patriotizam našem Njegošu, i ako ima - da li ih je sramota ?
Dusmani na aparatima. Mrznja prema Njegosu, pa jos i vrucina - losi dani za neprijatelje BiH.
-
kakavdanakneiskustvu
#3658 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da nesto malo bolje citas kao sto ne citas, vidio bi da nigdje nisam doveo u pitanje Doncicev kvalitet. No, dobro. Boze moj. Nismo svi ni za citanje sa razumijevanjem.[/quote]It_is_a_Leclerc wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:To je i razumljivo, s obzirom da je Musa grbav i da kao takav ima šansu jedino da nastupa kao Kvazimodo u školskim priredbama.KB9 wrote:doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
ne nego si spomenuo da je musa grbav u kontekstu nosanja gajbi,nije za tebe pisanje o kosarci,nije,nemas pojma o tome,jbg,znam da je to tesko prihvatiti ali tako je
- It_is_a_Leclerc
#3659 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Evo, ne samo da ne čitaš dobro, već i haluciniraš.kakavdanakneiskustvu wrote:
ne nego si spomenuo da je musa grbav u kontekstu nosanja gajbi,nije za tebe pisanje o kosarci,nije,nemas pojma o tome,jbg,znam da je to tesko prihvatiti ali tako je
- BHF_Manijak
#3660 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jarane ba postajes peglativan vise s tim, popusti ljude. Jest, cudno je sto je s povredom mog'o za klub odigrati 15-20 minuta, a ne doci na okupljanje reprezentacije, naravno da ce ljudi skociti na linc, u cemu je problem?!
Izasao demant, svi se puvukli, ali ti jok, jos jases i jebes ljude u zdrav mozak i to traje mjesecima. Fakat si ba peglativan, ti satro patriora, svi ostali kar'ne!
Isto je bilo i za Nurkica i sad za Njegosa. Eto ostali forumasi drzavni neprijatelji, hejteri kako ih ti zoves, a ti jedini pametan i domoljub.
Izasao demant, svi se puvukli, ali ti jok, jos jases i jebes ljude u zdrav mozak i to traje mjesecima. Fakat si ba peglativan, ti satro patriora, svi ostali kar'ne!
Isto je bilo i za Nurkica i sad za Njegosa. Eto ostali forumasi drzavni neprijatelji, hejteri kako ih ti zoves, a ti jedini pametan i domoljub.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3661 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Status favorita u ovim godistima se stice ne toliko poznatim imenima koliko uspjesima na predhodnim prvenstvima i zato je USA favorit No1 a da su nepobjedivi ne bih se bas kladio. Dakle Australija sa dva polufinala naslucuje da se odlicno radi u mladjim kategorijama i iz toga razloga sam rekao da su favoriti nad Kanadjanima. Ne ispravljam ja nikakve krive Drine nego samo govorim argumentovano za razliku od mnogih. Naravno na sljedecem EP mi dolazimo ko evropski prvaci i automatski spadamo u grupu favorita i to je tako u sportu mada naravno favoriti znaju i te kako da podbace. Ja se ne budim iz nikakvog sna nego sam na ovm forumu iz 2004 godine i po broju postova se moze vidjeti koliko to pisem i koliko navaljujem na teme.SkyLimit wrote:Opusti se čovječe, svaki drugi post na ovoj temi je tvoj. Prati turnir u miru i uživaj, ne moraš ispravljati sve krive Drine.hrasno38 wrote: E jebi ga sad.... znas koliko je u Kini popularna kosarka?? onoliko koliko je i stolni tenis i kung fu u Bosni i Hercegovini. Upravo zato sto smo prkno zemlja, sto sport nema nikakvu podrsku, sto mladi nemaju nikakvu perspektivu ovakva potpora je nesto sto je bila susta potreba. Zasto omalovazavati omladinske selekcije na ustrb seniorskih selekcija. Kazu eto da na svijetu ima 196 drzava od mega velikih do mikro malih ali nasa mala drzava se nasla nmedju 16 najboljih na svijetu u konkurenciji 17 godina. Skontaj koliko ovdje ne igra svjetskih velesila pocevsi od kosarkaske velesile Rusije pa na dalje a igra jedna mala Bosna i Hercegovina koja je ujedno i PRVAK EVROPE. I sta kazes ne treba da se prica o njima....ma kazi mi da se salis!!!
I nisam rekao da se o njima ne treba pisati, već...ma ko bi objašnjavao.
Ja sam davno napisao da ti meni djeluješ kao neko ko se probudi iz desetogodišnjeg sna i onda navališ na neku temu i samouvjereno nešto dokazuješ sa redovnim uzvičnicima iako u stvari nemaš pojma gdje udaraš![]()
Evo prije par dana si sve ubieđivao da je Australija bila favorit protiv Kanade na ovom turniru i da je pobjede Kanade iznenađenje jer je Australija igrala dva finala na prošlim prvenstvima.
Baš sam htio da te pitam, s obzirom da recimo na prvenstvu do 17 godina 2016. godine zasigurno neće biti niti jedan igrač u timu sa prvenstva do 17 godina iz 2014. godine, kojom logikom je onda Australija bila favorit protiv Kanade, iako je prema svim izvještajima Kanada bila favorit jer u godištu za ovogodišnje izdanje takmičenje, tj. 1999., imaju puno veće talente od Australije?
Onda smo i mi favoriti na narednom U - 16 prvenstvu Europe jer smo aktuelni prvaci, iako u timu neće biti Sikiraša, Muse, Čampare i ostalih koji su uzeli zlato, jer sad dolazi generacija rođena poslije njih
- It_is_a_Leclerc
#3662 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ni ja to ne bih bolje rekaoBHF_Manijak wrote:Jarane ba postajes peglativan vise s tim, popusti ljude. Jest, cudno je sto je s povredom mog'o za klub odigrati 15-20 minuta, a ne doci na okupljanje reprezentacije, naravno da ce ljudi skociti na linc, u cemu je problem?!
Ishejtali ste dijete u tri sata na osnovu cvrkutanja nekog priučenog novinara. Normalno da preko toga ne treba lako preći.
- BHF_Manijak
#3663 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A tebi je kao normalno da igrac igra za ekipu, ne 2, nego 20 minuta, a da ne moze doci na reprezentativno okupljanje i na osnovu toga ne bi posumnjao u nesto? Normalno bi bilo nekome ko ne razmislja ni 2 minute dnevno, mozak na pasu...
-
kakavdanakneiskustvu
#3664 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
It_is_a_Leclerc wrote:Evo, ne samo da ne čitaš dobro, već i haluciniraš.kakavdanakneiskustvu wrote:
ti nikad nisi cuo za ironiju,sarkazam???
-
kakavdanakneiskustvu
#3665 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
plus nema pojma o kosarciBHF_Manijak wrote:Jarane ba postajes peglativan vise s tim, popusti ljude. Jest, cudno je sto je s povredom mog'o za klub odigrati 15-20 minuta, a ne doci na okupljanje reprezentacije, naravno da ce ljudi skociti na linc, u cemu je problem?!
-
dječak sa šibicama
#3666 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jasno da ne moze, ne igra ni sada ali moze igrati jer je iznad vrsnjaka.kakavdanakneiskustvu wrote:tesko bas da moze igrati 4 u seniorimadječak sa šibicama wrote:Donciceva prednost su razvijenije fizikalije, polivalentnost, momak igra pozicije od 1 do 4, nesto kao Kukoc svojevremeno. Ima i on svojih mana, kao i svako. Ali fizicka prednost mu je u vezi NBA, tamo kao europski bek ili krilo moras biti vrhunski fizicki spreman jer oni crnci bekovi te pojedose za dorucak. To leti, to skace.
Po vokaciji je combo bek, moze igrati i nisko krilo. Ima jako dobar pregled igre pa je sjajan kao combo bek, rekao bih novi Dragic sa nesto jacim fizikalijama.
- ILVIIR
#3667 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
evo samo da se upisem na ovu temu dok je u17 sp.
prelistao sam samo zadnje dvije stranice i dajem punu podrsku lekreku. nema naroda koji ce tako brzo kao mi popljuvati svoje (vec dokazane) sportiste. njegos, nurk, catic, dzeko,...... kao neke hijene samo cekamo da mozemo nekoga napasti. narod s toliko "samomrznje" sumnjam da postoji. nebitno da li na forumu ili u medijama, mada u ovo drugo moze imati jako negativne posljedice za sportistu i udaljiti ga od bosne i hercegovine. ali tog efekta oni uopste nisu svjesni nazalost.
ps: uopste nije potrebno strucno znanje da bi se ova dijagnoza detektovala!
prelistao sam samo zadnje dvije stranice i dajem punu podrsku lekreku. nema naroda koji ce tako brzo kao mi popljuvati svoje (vec dokazane) sportiste. njegos, nurk, catic, dzeko,...... kao neke hijene samo cekamo da mozemo nekoga napasti. narod s toliko "samomrznje" sumnjam da postoji. nebitno da li na forumu ili u medijama, mada u ovo drugo moze imati jako negativne posljedice za sportistu i udaljiti ga od bosne i hercegovine. ali tog efekta oni uopste nisu svjesni nazalost.
-
Mustang1
- It_is_a_Leclerc
#3669 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tacno.ILVIIR wrote:evo samo da se upisem na ovu temu dok je u17 sp.
Ljudi koji nisu cekali ni sat vremena od objavljivanja dezinformacije da pozele Njegosu "lom noge u koljenu" sada se ne javljaju. A i kad se jave, ici ce neko relativiziranje.
Ali eto. Da i to stavimo ad acta.
Sretno nasim kosarkasima danas. Vjerujemo u njih.
- jethro
#3670 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sretno momci danas! 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3671 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kako vidim Dominikana i nijetako naivna kao prije par dana 
-
Phantasy
#3672 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
???hrasno38 wrote:Kanadjani dobise Australiju koja je jedan od favorita pored USA
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#3673 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Iiii opet nema tekme na TVu? Bem ti drzavu i TV kuce
- phillie
#3674 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Koreja se sa onim antitalentima rezultatski ganja...e sad il smo mi jaki ilisu koreanci totalno podcijenili dominikance, bumo videli sutra
a mozda vec i danas....
Sretno djeco zlatna
Sretno djeco zlatna
- insaneinthebrain