Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

macchiato

#36476 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Ah fino, i ovi iz elektroprivrede sebi skratili radno vrijeme do 3. :oops:

Sad osim telekoma (mada je pitanje vremena kada će i oni sebi skratiti) više nemaš gdje platiti račun, tačno te tjera da plaćaš provizije po bankama.
I ova zajednička naplatna mjesta su otvorena valjda radi penzionera, oni koji rade se mogu jebati.

Online plaćanje i ćao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36477 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

M banking zakon. Imas i postu kao alternativu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36478 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
Throttle wrote:

:-) :-)
Po faca im se vidi da su se usrali
Djesi psiholog nismo te prepoznali. Vidi se da bi ga zgazili da nije kamere.

Po glasu i izrazima koje upotrebljava mislim da znam ko je u pitanju :-)
macchiato

#36479 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Ma lako meni, ali imaš ove starije garde koja ne barata dobro sa tim stvarima.
Imam dvije tetke koje mi povremeno uvale račune, a njihovo poznavanje elektronike počinje i završava sa pritiskanjem tipke ON. I haj ti sad njima objasni kako plaćati online račune.

Uzima i pošta proviziju. Markica po markica, nakupi se... :D

'ebalo ih ovo naplatno mjesto, pa zar nisu mogli naštimati da rade bar do 5? Čuj do pola 3 radno vrijeme. :lol:
Casual's

#36480 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: Djesi psiholog nismo te prepoznali. Vidi se da bi ga zgazili da nije kamere.

Jao hahah Kamera im smeta samo što ga nisu mogli pustiti
studiorum_tuzlaensis

#36481 Re: Zeničani

Post by studiorum_tuzlaensis »

tuga i žalost našeg MUP-a u 11 minuta.

Frajer im u stanici mlatara rukama i govori kako će napravit problem. Za sjest i zaplakat. :wink:
seoBIH

#36482 Re: Zeničani

Post by seoBIH »

Sta bi ti uradio? Zacepio mu usta jednim udarcem pred kamerama?

Hajde eto sta, daj zakon koji ce ostati na strani policajca dok ga kamera snima. Ja ne vidim nista zakonski sto su mogli drugacije uraditi.
Throttle

#36483 Re: Zeničani

Post by Throttle »

_BataZiv_0809 wrote: Vidi se da bi ga zgazili da nije kamere.
Haha i ja sam imao isti utisak :mrgreen:

Nivelacija wrote: unutra je stvarno lijepo, jedino mi ova stara fasada kvari dojam..

zato ima rjesenje, za jedan dan je sredis, ispjeskaris ili kako se vec zove ova metoda :mrgreen:
Nadam se da ce i fasadu rijesit da koliko-toliko upristoje taj dio. Još da hoće zamijenit one kocke ispred pozorišta i zabranit autima da se parkiraju na njih, bilo bi super.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36484 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

macchiato wrote:Ma lako meni, ali imaš ove starije garde koja ne barata dobro sa tim stvarima.
Imam dvije tetke koje mi povremeno uvale račune, a njihovo poznavanje elektronike počinje i završava sa pritiskanjem tipke ON. I haj ti sad njima objasni kako plaćati online račune.

Uzima i pošta proviziju. Markica po markica, nakupi se... :D

'ebalo ih ovo naplatno mjesto, pa zar nisu mogli naštimati da rade bar do 5? Čuj do pola 3 radno vrijeme. :lol:
Svi uzimaju proviziju, ne sjedi niko nako da bi ti placala racune, nema dzabe ni za babe :lol:
Casual's

#36485 Re: Zeničani

Post by Casual's »

seoBIH wrote:Sta bi ti uradio? Zacepio mu usta jednim udarcem pred kamerama?

Hajde eto sta, daj zakon koji ce ostati na strani policajca dok ga kamera snima. Ja ne vidim nista zakonski sto su mogli drugacije uraditi.
Imaju pravo za drsko ponašanje da ga savladaju i smire. Lik im se gol skida i prijeti. Haloo ba.
Fazon je što ga dobro znaju.
kakavdanakneiskustvu

#36486 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:

kad je neko budala pa eto
kakavdanakneiskustvu

#36487 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote:
Throttle wrote:

Po faca im se vidi da su se usrali
Djesi psiholog nismo te prepoznali. Vidi se da bi ga zgazili da nije kamere.

ko?
studiorum_tuzlaensis

#36488 Re: Zeničani

Lice je nadrogirano i pijano, vidi se iz aviona.

Drsko i nasilničko ponašanje, ometanje službenika u vršenju dužnosti, opiranje hapšenju, prijetnje... treba li nastaviti... Završava se tako što se smjesti u ćeliju, napravi zapisnik i sutradan čeka saslušanje za svoja krivična djela.

ovo će proći sa lakšom usmenom opomenom "nadređenog"
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 24/09/2019 15:16, edited 1 time in total.
seoBIH

#36489 Re: Zeničani

Post by seoBIH »

Casual's wrote:

Imaju pravo za drsko ponašanje da ga savladaju i smire. Lik im se gol skida i prijeti. Haloo ba.
Pa zar nisu to uradili? Uhapsili su ga i zatvorili :)

Sta ces ti s pijanim covjekom? Kao da udarac nesto znaci :-) nije da bi se bunio da su ga prebili :) ali mislim da su iskoristili sve zakonske opcije u trenutnoj situaciji. Ako nisu, ima li neki zakonska procedura koju su mogli, a nisu, koliko je vidljivo na ovom snimku?

PS: Nisam fan policije :D
Drsko i nasilničko ponašanje, ometanje službenika u vršenju dužnosti, opiranje hapšenju, prijetnje... treba li nastaviti...
Opet se ponavljas. Upozoren vise puta, nije pratio naredbe, uhapsen. Nakon hapsenja smjesten u celiju dok ne dodje sebi. Sta su trebali jos, daj neki zakon koji upucuje sta uraditi, u odnosu na snimak.
studiorum_tuzlaensis

#36490 Re: Zeničani

seoBIH wrote:
Casual's wrote:

Sta ces ti s pijanim covjekom? Kao da udarac nesto znaci :-) nije da bi se bunio da su ga prebili :) ali mislim da su iskoristili sve zakonske opcije u trenutnoj situaciji. Ako nisu, ima li neki zakonska procedura koju su mogli, a nisu, koliko je vidljivo na ovom snimku?

Drsko i nasilničko ponašanje, ometanje službenika u vršenju dužnosti, opiranje hapšenju, prijetnje... treba li nastaviti...
Opet se ponavljas. Upozoren vise puta, nije pratio naredbe, uhapsen. Nakon hapsenja smjesten u celiju dok ne dodje sebi. Sta su trebali jos, daj neki zakon koji upucuje sta uraditi, u odnosu na snimak.
Završava se tako što se smjesti u ćeliju bez razgovora ikakvog, napravi zapisnik i sutradan čeka saslušanje za svoja krivična djela.
kakavdanakneiskustvu

#36491 Re: Zeničani

da,prije dvije ,tri godine je cini mi se negdje u sarajevu policajac ošamario nekog momka,,da li opravdano ili ne,ne znam,ne sjeccam se,kuka i motika na policajca,zabilježeno kamerama
kakavdanakneiskustvu

#36492 Re: Zeničani

Casual's wrote:

jesi svjestan da ovo sve su snimale kamare tv stanice i da ce to biti objavljeno i da policajci sve to znaju?
Nivelacija

#36493 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ovo je do sada najludji ucesnik slucajeva x

Ali kako odseta na početku :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#36494 Re: Zeničani

studiorum_tuzlaensis wrote:
Casual's wrote:
seoBIH wrote:Sta bi ti uradio? Zacepio mu usta jednim udarcem pred kame

Završava se tako što se smjesti u ćeliju bez razgovora ikakvog, napravi zapisnik i sutradan čeka saslušanje za svoja krivična djela.[/quote]

koj k. djelo je počinio??,ili su to ipak samo prekršaji?
kamen spoticanja

#36495 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

zna li se ko uvazeni akademik "pare su mi u autu"?
Throttle

#36496 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Imam slike para :lol:
Kažu na drugoj temi, imam i ja petaka u autu al nemam sliku :lol:
seoBIH

#36497 Re: Zeničani

Post by seoBIH »

Neki su stvarno gledali previse filmova. Niti jednim postupkom nije ugrozio policajce, niti su policajci njega ugrozili. Da je zasluzio ostrije postupanje, naravno da jeste, ali neki advokatčić bi uz snimak prebacio krivicu ovog debila na policiju. Po meni, uz kamere, odlicno odradjeno.

Upozoren vise puta, savladan uz minimum sile, smjesten u celiju, kako on zeli, bez prisile.

Opet pitam, sta su to trebali dodatno uraditi, kako bi gledatelji bili zadovoljni, a zakon ispostovan?
kakavdanakneiskustvu

#36498 Re: Zeničani

Throttle wrote:Imam slike para :lol:
Kažu na drugoj temi, imam i ja petaka u autu al nemam sliku :lol:
:lol:
Throttle

#36499 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma da nije bilo kamera zdrobili bi ga, tacno ono lagano pici po zivcima meni koji gledam a mogu mislit njima :lol:
kakavdanakneiskustvu

#36500 Re: Zeničani

seoBIH wrote:Neki su stvarno gledali previse filmova. Niti jednim postupkom nije ugrozio policajce, niti su policajci njega ugrozili. Da je zasluzio ostrije postupanje, naravno da jeste, ali neki advokatčić bi uz snimak prebacio krivicu ovog debila na policiju. Po meni, uz kamere, odlicno odradjeno.

Upozoren vise puta, savladan uz minimum sile, smjesten u celiju, kako on zeli, bez prisile.

Opet pitam, sta su to trebali dodatno uraditi, kako bi gledatelji bili zadovoljni, a zakon ispostovan?

da je napao nekog od njih,naravno da bi dobio fasungu,ovako ne vidim potrebe za necim takvim
Post Reply