Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#36476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

travnik wrote:
hizo ramidovic wrote:
travnik wrote: S obzirom na brzinu tvog pogrešnog zaključivanja i već dobro poznatog standardnog forumskog generaliziranja, uzalud je da ti detaljnije objašnjavam, preteško je da shvatiš. Međutim, reći su samo, korištenje države kao paravana za provedbu de facto nacionalne, a na ponekad i nacionalističke politike, je zloupotreba te iste države i politikanstvo, a nikako patriotizam.
jes, jes, komsic je ultradesni bosnjacki nacionalista, dzihatlija extra klase, za razliku npr od i.m.jovica ili mileta, umjerenih, demokratskih i nadasve tolerantnih politicara, pravih bosanskih patriota, i slobodno bi se moglo reci moralnih gromada od ljudi...

Malo si profulio, ali dešava se. Komšić nije nacionalista, već jedan u nizu nesposobnih političara. Međutim, veliki broj osoba, veoma često koristi državu BiH u čisto nacionalne, pa čak i nacionalističke svrhe i na taj način s ekrije iza države BiH, pa po automatizmu, onaj tko nije za njih ili sa njima, on je protiv države. Veoma, veoma pogrešno. Ne znam zbog čega spominješ tu dvojicu likova, izuzev ako nije u pitanju, još jedna bolest našeg bh društva, a to su predrasude, da eventualno tko nije za ŽK, on je za ovu dvojicu. Budalaština!
aha, u prici se spominju komsic i bajrovic a ti pises o sabanu saulicu. pa ima logike...
nemam ja nikakvih predrasuda, ali znam da bi pomenuta dvojica bosnu i hercegovinu najradije podijelila na tri dijela po etnickom principu (ako ne vjerujes meni, pitaj njih), dok komsic garantirano nije za tu opciju.
travnik

#36477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

dede merdzane wrote:
travnik wrote:dede merdzane

S obzirom na brzinu tvog pogrešnog zaključivanja i već dobro poznatog standardnog forumskog generaliziranja, uzalud je da ti detaljnije objašnjavam, preteško je da shvatiš. Međutim, reći su samo, korištenje države kao paravana za provedbu de facto nacionalne, a na ponekad i nacionalističke politike, je zloupotreba te iste države i politikanstvo, a nikako patriotizam.
Sacekaj, maloprije je bila nacionalisticka, sad je nacionalna? Ako je umjereno nacionalisticka, kao sto si rekao, da li to znaci da je Komsic velikohrvat?

A ako je nacionalna, u cemu je problem?

Rekao sam i nacionalna i nacionalistička. Prvi slučaj je poistovjećivanje države isključivo sa jednim narodom, i prilikom čega samoprozvani patrioti pod krinkom borbe za interese države, bore se za intrese isključivo svoga naroda. Slična situacija je u RS-u, gdje nikako ne mogu shvatiti da taj entitet nije srpski ekskluzivitet i da se ne može samo povezivati sa Srbima, jer tamo žive i drugi, osobito Bošnjaci koji su se koliko-toliko vratili. Da Hrvati imaju entitet, sasvim sigurno bi isto bilo. Drugi slučaj je kada ekstremisti (F. Alispahić, na primjer) u svojoj "borbi za državu", prosipaju nacionalističke, morbidne, fašističke i degutantne izjave koje vrijeđaju cijele narode. To su sve zlouporabe države, lažni patriotizmi i primjeri netolerancije.

Komšić je problem zbog mnogo čega. Kao prvo, nesposoban je. U sedam godina mandata nema niti jedne jedine konkretne diplomatske inicijative, iako je on zadužen za vanjsku politiku kao član PBiH. Kao drugo, nastavio je sa imenovanjem nekompetentnih kadrova u diplomaciji. Kao treće, dopustio je eklatantne primjere zlouporabe etničkog izjašnjavanja radi pozicije, pa imamo slučaj Nerkeza A. koji je u 50. godini postao Hrvatom samo radi veleposlaničke pozicije. Kao četvrto, vanjsku politiku nije iskoristio u funkciji ekonomske diplomacije. Kao peto, njegova politika je politika poltronizma i podilaženja ljudima u Sarajevu, a ne konkretna pomoć tim istim ljudima. Kao šesto, kao osoba koja kao predstavlja sve, ništa nije uradila u pravcu integracije bh društva. Kao sedmo, svojim istupima vrlo često ide u pravcu dezintegracije i koketira sa desnim biračkim tijelom, što nikako ne bi trebalo ići uz njegov politički svjetonazor. itd. itd. itd.
travnik

#36478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

hizo ramidović

Spomenuta dvojica bi podijelila i to je jasno. Međutim, njih nitko nije hvalio, niti navodio kao primjere. Riječ je o još jednom u nizu sakrivanja iza države BiH, radi de facto jednonacionalnih ciljeva. Kao što ne bih volio da se ostvare ciljevi dvojice spomenutih, tako ne bih volio ni da se ostvare ideje Reufa ili ŽK oko brojnih pitanja. Njihove su ideje u pravcu jedinstvene BiH, ali po mnogo čemu pogubne za tu istu BiH.
Basvod

#36479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

travnik wrote: Prvi slučaj je poistovjećivanje države isključivo sa jednim narodom, i prilikom čega samoprozvani patrioti pod krinkom borbe za interese države, bore se za intrese isključivo svoga naroda. Slična situacija je u RS-u, gdje nikako ne mogu shvatiti da taj entitet nije srpski ekskluzivitet i da se ne može samo povezivati sa Srbima, jer tamo žive i drugi, osobito Bošnjaci koji su se koliko-toliko vratili. Da Hrvati imaju entitet, sasvim sigurno bi isto bilo.
Naravno ako bi ga nazvali po sebi. Svak ziv bi ga poistovjetio sa Hrvatima kao sto Bosnu poistovjecuju sa Bosnjacima a R.Srpsku sa Srbima. Sa kim ce drugim?
I zaista ne znam sta to ima negativno u borbi za vlastiti narod? Zar ima ista ljepse i uzvisenije od toga. Nazalost kod nas se malo ko, bolje receno niko, ne bori za svoj narod nego za sebe i svoj dzep preko grbace naroda.
zavrzlama

#36480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

travnik wrote: Prvi slučaj je poistovjećivanje države isključivo sa jednim narodom, i prilikom čega samoprozvani patrioti pod krinkom borbe za interese države, bore se za intrese isključivo svoga naroda. Slična situacija je u RS-u, gdje nikako ne mogu shvatiti da taj entitet nije srpski ekskluzivitet i da se ne može samo povezivati sa Srbima, jer tamo žive i drugi, osobito Bošnjaci koji su se koliko-toliko vratili. Da Hrvati imaju entitet, sasvim sigurno bi isto bilo.
Okolo naokolo pa na mala vrata :-) ...... cudi me odkud se srbi nisu sjetili pa pod krinkom borbe za interese BIH,ustvari borili za svoj narod,nego nema krinke pa odmah "republika srpska,i svi boziji prefiksi srpski" ali eto lukavi bosnjaci se dosjetili pa javno podrzavaju BIH a ispod zita prave muslimansku dzamahiriju...
Hafis

#36481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Pa hvala bogu da ima i te.
hizo ramidovic

#36482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

travnik wrote:hizo ramidović

Spomenuta dvojica bi podijelila i to je jasno. Međutim, njih nitko nije hvalio, niti navodio kao primjere. Riječ je o još jednom u nizu sakrivanja iza države BiH, radi de facto jednonacionalnih ciljeva. Kao što ne bih volio da se ostvare ciljevi dvojice spomenutih, tako ne bih volio ni da se ostvare ideje Reufa ili ŽK oko brojnih pitanja. Njihove su ideje u pravcu jedinstvene BiH, ali po mnogo čemu pogubne za tu istu BiH.
porediti pomenutu dvojicu za zeljkom komsicem u smislu patriotizma i odanosti ovoj drzavi totalno je besmislleno i ne vrijedi o tome raspravljati.
kako god okrenes, ideje i vizije komsica niti su jednonacionalne niti od njih moze zaboliti glava bilo koga, za razliku od ideja i vizija pomenute dvojice. cija vizija je tebi prihvatljivija, to je tvoja stvar.
Basvod

#36483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Hafis wrote:Pa hvala bogu da ima i te.
Nema. Bosnjacima muslimanska drzava nije ni na kraj pameti. Bosnjaci su dobili svoju drzavu tj. Bosnu ( ono Hercegovina bi izbacili da mogu). Dokle Bosna je de facto, kao sto joj ime kaze bosnjacka drzava. S tim da to nije de jure i pitanje je kada ce to biti odnosno da li ce to biti u ovim granicama. To vec nije do Bosnjaka nego do Srba i Hrvata i njihove sposobnosti da se izbore za sebe, opet kazem u de jure bosnjackoj drzavi.
hizo ramidovic

#36484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Naravno ako bi ga nazvali po sebi. Svak ziv bi ga poistovjetio sa Hrvatima kao sto Bosnu poistovjecuju sa Bosnjacima a R.Srpsku sa Srbima. Sa kim ce drugim?
I zaista ne znam sta to ima negativno u borbi za vlastiti narod? Zar ima ista ljepse i uzvisenije od toga. Nazalost kod nas se malo ko, bolje receno niko, ne bori za svoj narod nego za sebe i svoj dzep preko grbace naroda.
nema nista, ako u toj borbi ne napravis genocid nad drugim narodom, pa jos taj genocid i opravdavas i navodis kao interes svog naroda.
Hafis

#36485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:

porediti pomenutu dvojicu za zeljkom komsicem u smislu patriotizma i odanosti ovoj drzavi totalno je besmislleno i ne vrijedi o tome raspravljati.
kako god okrenes, ideje i vizije komsica niti su jednonacionalne niti od njih moze zaboliti glava bilo koga, za razliku od ideja i vizija pomenute dvojice. cija vizija je tebi prihvatljivija, to je tvoja stvar.
Pa čovjek nije spomenutu dvojicu ni spomenuo, već upravo ti.
čovjek samo konstantira da je ŽK bezveznjak i pogrešna osoba na pogrešnom mjestu, a ti se svezo troimenog Ive i Mileta. Nigdje veze. Vodi ih kući....svu trojicu.
Hafis

#36486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Basvod wrote:
Nema. Bosnjacima muslimanska drzava nije ni na kraj pameti. Bosnjaci su dobili svoju drzavu tj. Bosnu ( ono Hercegovina bi izbacili da mogu). Dokle Bosna je de facto, kao sto joj ime kaze bosnjacka drzava.
Pa nije baš ''kao što joj ime kaže''. Valjda bi se zvala Bošnja.
Last edited by Hafis on 08/10/2013 18:17, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#36487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Pa čovjek nije spomenutu dvojicu ni spomenuo, već upravo ti.
čovjek samo konstantira da je ŽK bezveznjak i pogrešna osoba na pogrešnom mjestu, a ti se svezo troimenog Ive i Mileta. Nigdje veze. Vodi ih kući....svu trojicu.
da, ja sam ih spomenuo kao primjer kako se radi protiv bih, a u po krinkom interesa vlastitog naroda. sta ti nije jasno?
da li je komsic bezveznjak ili nije, nisi ti kompetentan da ocijenis.
mada mislim da ni tebi ni tebi slicnim ne smeta on kao pojedinac vec ono za sto se on bori.
Hafis

#36488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: Pa čovjek nije spomenutu dvojicu ni spomenuo, već upravo ti.
da, ja sam ih spomenuo kao primjer kako se radi protiv bih, a u po krinkom interesa vlastitog naroda. sta ti nije jasno?
da li je komsic bezveznjak ili nije, nisi ti kompetentan da ocijenis.
mada mislim da ni tebi ni tebi slicnim ne smeta on kao pojedinac vec ono za sto se on bori.
Kakve veze ima Komšić sa spomenutom dvojicom?
Htio si reći da ima gorih od njega ili šta već?
i zašta se on to bori u onom kabinetu već sedam godina?
Više je prehodao rezervni zadnji vezni u Želje u jednoj sezoni nego što je on proputovao ovom zemljom u ovih sedam godina boreći se za ''ono što meni i sličnim smeta''.
Jest ti priča: samo šuplja, floskule i etiketiranje ljudi. A i ne čudi me obzirom ko ti je politički uzor.
It_is_a_Leclerc

#36489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by It_is_a_Leclerc »

Pojedinci da se infomišu šta su ustavne nadležnosti člana predsjedništva.

;-)
madner

#36490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Strogi su ti kriteriji, da je vise takvih na izborima gdje bi nam bio kraj.
Basvod

#36491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Hafis wrote:
Basvod wrote:
Nema. Bosnjacima muslimanska drzava nije ni na kraj pameti. Bosnjaci su dobili svoju drzavu tj. Bosnu ( ono Hercegovina bi izbacili da mogu). Dokle Bosna je de facto, kao sto joj ime kaze bosnjacka drzava.
Pa nije baš ''kao što joj ime kaže''. Valjda bi se zvala Bošnja.
Po toj logici ni R.Srpska nije dobila naziv po Srbima nego po Srpima. :-)
Pusti lingvisticke zavrzlame i budali je jasno da je Bosna = Bosnjaci.
Hafis

#36492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Basvod wrote: Po toj logici ni R.Srpska nije dobila naziv po Srbima nego po Srpima. :-)
Pusti lingvisticke zavrzlame i budali je jasno da je Bosna = Bosnjaci.
Ne počini i ovdje tu temu :shock:
Ima ih ionako 2675 na forumu :)
hizo ramidovic

#36493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Kakve veze ima Komšić sa spomenutom dvojicom?
Htio si reći da ima gorih od njega ili šta već?
i zašta se on to bori u onom kabinetu već sedam godina?
Više je prehodao rezervni zadnji vezni u Želje u jednoj sezoni nego što je on proputovao ovom zemljom u ovih sedam godina boreći se za ''ono što meni i sličnim smeta''.
Jest ti priča: samo šuplja, floskule i etiketiranje ljudi. A i ne čudi me obzirom ko ti je politički uzor.
da bi shvatio zasto su spomenuta naveedna dvojica vrati se i procitaj sa razumijevanjem nekoliko prethodnih komentara.
kuda hoda i koliko prelazi jedan clan predsjednistva zavisi od protokola i usatvom definisanih nadleznosti.
a u onom kabinetu se bori protiv onoga sto zastupa tvoj uzor radmanovic, koji kao clan predsjednistva jedne drzave otvoreno zagovara njen raspad.
i da, nemam ja politickih uzora jer nisam iz tog svijeta niti sam clan neke politicke partije. zeljka cijenim kao iskrenog i postenog covjeka, patriotu i borca za ovu drzavu. i dakako da mu je mjesto tamo gdje jeste vise nego drugoj dvojici. ako ti to smeta, tvoj problem.
Hafis

#36494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Pojedinci da se infomišu šta su ustavne nadležnosti člana predsjedništva.

;-)
Hajd' ti to Hizi objasni. Džaba mu i ja govorim.
Hafis

#36495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"hizo ramidovic"
kuda hoda i koliko prelazi jedan clan predsjednistva zavisi od protokola
A protokol sastavlja kućni savjet pretpostavljam. Da se njemu obilazi išta osim birtija, obilazio bi on.
Uostalom pametan čovjek. Zašto nepotrebno rasipati energiju kada postoje predizborne kampanje. imam osjećaj da će se uskoro protokol naglo ''popuniti'' raznoraznim pohodima dragog gosta.
a u onom kabinetu se bori protiv onoga sto zastupa tvoj uzor radmanovic, koji kao clan predsjednistva jedne drzave otvoreno zagovara njen raspad
Veliš u kabinetu se bori :)
Nego, izgleda da ne vežeš najbolje.Okle mene s Radmanovićem? Onako...može se reći blag čovjek, odmjeren, doduše potator (za dopunu tvog obrazovanja - poluprikriveni alkos), ali po meni isuviše servilan svom političkom vođi i bez svog ja. Toliko bih o njemu ovog puta.
hizo ramidovic

#36496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pojedinci da se infomišu šta su ustavne nadležnosti člana predsjedništva.

;-)
Hajd' ti to Hizi objasni. Džaba mu i ja govorim.
fula, pajdo, fula.
bit ce prije da ti trebas procitati sta su nadleznosti predsjednistva po ustavu. pa nam recigdje to pise koliko jedan clan predsjednistav treba da predje km po bih i sta na tom putovanju treba da zbori....
hizo ramidovic

#36497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: A protokol sastavlja kućni savjet pretpostavljam. Da se njemu obilazi išta osim birtija, obilazio bi on.
Uostalom pametan čovjek. Zašto nepotrebno rasipati energiju kada postoje predizborne kampanje. imam osjećaj da će se uskoro protokol naglo ''popuniti'' raznoraznim pohodima dragog gosta.
evo, iz poslovnika o radu:
Nadležnosti Predsjedništva propisane su Ustavom BiH:
a) vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine;
b) imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika BiH, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije BiH;
c) predstavljanje BiH u međunarodnim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima BiH nije član;
d) vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora BiH, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratificiranje takvih ugovora;
e) izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine;
f) predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini uz preporuku Vijeća ministara;
g) podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje;
h) koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u BiH;
i) vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština ili na koje pristanu entiteti.
hizo ramidovic

#36498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
Veliš u kabinetu se bori :)
Nego, izgleda da ne vežeš najbolje.Okle mene s Radmanovićem? Onako...može se reći blag čovjek, odmjeren, doduše potator (za dopunu tvog obrazovanja - poluprikriveni alkos), ali po meni isuviše servilan svom političkom vođi i bez svog ja. Toliko bih o njemu ovog puta.
borio se i na liniji kad je trebalo. ne sjecas se, bio si daleko ili sa druge strane?
a to otkud ti sa radmanovicem, pa nekako ti stavovi najvise vuku njemu.
moje obrazovanje ne znas.
u nedostatku intelektualnih kapaciteta ljudi se obicno hvataju za intimne stvari sagovornika...
travnik

#36499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

hizo ramidovic wrote:

Komšićeva vizija nije jednonacionalna. To je jasno. Međutim, kada već govorimo, po meni imaju tri probelma:
1. On je zahvaljujući svojim neumjesnim i nedržavničkim izjavama, politronizmu i politikanstvu dominantno shvaćen kao političar koji koketira sa desnicom i itekako naginje da brani boje jedne, a ne tri etnije.
2. Imao je sedam godina da se predstavi kao političar svih. Čak štoviše, bilo mu je i lako jer nema pritiska kao članovi vlada jer PBiH ima mali utjecaj. Tako da se on poprilično mogao posevtiti da je želio ili znao u pravcu onoga što priča - jedinstvene BiH. Pod tim "jedinstvena" ne mislim na cjelovitu BiH, već kao jedno integrirano bh društvo. Međutim, on je više radio na dezintegracije, a ne na integracije. Takvi postupci baš nisu svojstveni ljevici, već desnici, kao i to da ne idu u stvaranje normalnih odnosa i konačno normalne države. Netko će reći da ljevičar ne može proći kod H i S. To nije točno. Primjer je Ivo Josipović koji ruši sve predrasude o "velikim Hrvatim". Lik je antifašista, ljevičar i agnostik, a ne ndh-ovac, desničar i katolik na kvadrat. Njegova "tajna" je u tome što se potrudio da razumije i probleme onih "drugih". Žalosno je što je posjetio više mjesta gdje su H većina, nego ŽK i što je on otišao u Ahmiće i Križančevo selo, a to je sat vremena od Sarajeva, a ne ŽK. Potrebna su djela, a ne prazne riječi o BiH. ŽK je djelima šupalj.
3. On je očigledno nesposoban političar. Najbolji primjer je da je imao jednak broj diplomatskih inicijativa kao jedan IMJ ili Paravac. Da bude stvar gora, duže je u PBiH nego oni.

Vizije BiH svih navedenih iz ranijih postova, nisu moje vizije. Naravno, svatko ima svoju izbor, viziju i logično je da tko želi živjeti u BiH, vjerojatno ima neku svoju sliku kako bi naša država trebala izgledati.
Havatar

#36500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

travnik wrote:
hizo ramidovic wrote:

Komšićeva vizija nije jednonacionalna. To je jasno. Međutim, kada već govorimo, po meni imaju tri probelma:
1. On je zahvaljujući svojim neumjesnim i nedržavničkim izjavama, politronizmu i politikanstvu dominantno shvaćen kao političar koji koketira sa desnicom i itekako naginje da brani boje jedne, a ne tri etnije.
2. Imao je sedam godina da se predstavi kao političar svih. Čak štoviše, bilo mu je i lako jer nema pritiska kao članovi vlada jer PBiH ima mali utjecaj. Tako da se on poprilično mogao posevtiti da je želio ili znao u pravcu onoga što priča - jedinstvene BiH. Pod tim "jedinstvena" ne mislim na cjelovitu BiH, već kao jedno integrirano bh društvo. Međutim, on je više radio na dezintegracije, a ne na integracije. Takvi postupci baš nisu svojstveni ljevici, već desnici, kao i to da ne idu u stvaranje normalnih odnosa i konačno normalne države. Netko će reći da ljevičar ne može proći kod H i S. To nije točno. Primjer je Ivo Josipović koji ruši sve predrasude o "velikim Hrvatim". Lik je antifašista, ljevičar i agnostik, a ne ndh-ovac, desničar i katolik na kvadrat. Njegova "tajna" je u tome što se potrudio da razumije i probleme onih "drugih". Žalosno je što je posjetio više mjesta gdje su H većina, nego ŽK i što je on otišao u Ahmiće i Križančevo selo, a to je sat vremena od Sarajeva, a ne ŽK. Potrebna su djela, a ne prazne riječi o BiH. ŽK je djelima šupalj.
3. On je očigledno nesposoban političar. Najbolji primjer je da je imao jednak broj diplomatskih inicijativa kao jedan IMJ ili Paravac. Da bude stvar gora, duže je u PBiH nego oni.

Vizije BiH svih navedenih iz ranijih postova, nisu moje vizije. Naravno, svatko ima svoju izbor, viziju i logično je da tko želi živjeti u BiH, vjerojatno ima neku svoju sliku kako bi naša država trebala izgledati.
Josipovic ti nije dobar primjer posto je on zajedno sa bivsim predsjednikom Srbije vodio politiku koja je za cilj imala podjelu Bosne i to su dogovarali u Karadjordjevu kao i Tudjman i Milosevic dvije decenije ranije samo sto su ovi to radili prikriveno i u javnosti se predstavljali kao demokrate a u tajnosti radili za velikosrpsku i velikohrvatsku stvar.
Locked