aha, u prici se spominju komsic i bajrovic a ti pises o sabanu saulicu. pa ima logike...travnik wrote:hizo ramidovic wrote:jes, jes, komsic je ultradesni bosnjacki nacionalista, dzihatlija extra klase, za razliku npr od i.m.jovica ili mileta, umjerenih, demokratskih i nadasve tolerantnih politicara, pravih bosanskih patriota, i slobodno bi se moglo reci moralnih gromada od ljudi...travnik wrote: S obzirom na brzinu tvog pogrešnog zaključivanja i već dobro poznatog standardnog forumskog generaliziranja, uzalud je da ti detaljnije objašnjavam, preteško je da shvatiš. Međutim, reći su samo, korištenje države kao paravana za provedbu de facto nacionalne, a na ponekad i nacionalističke politike, je zloupotreba te iste države i politikanstvo, a nikako patriotizam.
Malo si profulio, ali dešava se. Komšić nije nacionalista, već jedan u nizu nesposobnih političara. Međutim, veliki broj osoba, veoma često koristi državu BiH u čisto nacionalne, pa čak i nacionalističke svrhe i na taj način s ekrije iza države BiH, pa po automatizmu, onaj tko nije za njih ili sa njima, on je protiv države. Veoma, veoma pogrešno. Ne znam zbog čega spominješ tu dvojicu likova, izuzev ako nije u pitanju, još jedna bolest našeg bh društva, a to su predrasude, da eventualno tko nije za ŽK, on je za ovu dvojicu. Budalaština!
nemam ja nikakvih predrasuda, ali znam da bi pomenuta dvojica bosnu i hercegovinu najradije podijelila na tri dijela po etnickom principu (ako ne vjerujes meni, pitaj njih), dok komsic garantirano nije za tu opciju.