Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- JThomas
#36476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa kad su se stubovi napretka i prosperiteta - dvije jedine legitimne stranke bošnjaka i hrvata dogovorile da se ne mogu dogovoriti, i da shodno tome izbora neće biti.
-
Nero Histrion
#36477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo jedno pitanje za Nasu stranku: kako mislite rijesiti zagadjenost zraka u Sarajevu? Sitracija je katastrofalna, tendira ka jos goroj. Ne mozemo cekati na poboljsanje vremenskih prilika da se zrak rascisti. Gradjani se guse i truju zrakom punim kancerogenih cestitca, zrak je otrovan.
Ovaj narod kao da s otrovom u zraku udise i sredstvo za lobotomiju. Niko nista, ni rijeci o tome. Ah da, vazan je vitalni nacionalni interes, majorizacija, a to sto se nerodjena djeca truju dok im majke udisu ovaj otrov, to nista. Ma ja, nece mene bolest. Jesmo li sigurni da nece? Ogorcen sam.

Isto cu pitanje postaviti i na temi Narod i pravda.
I pitat cu stalno, Ovo je nedopustivo stanje.
Ovaj narod kao da s otrovom u zraku udise i sredstvo za lobotomiju. Niko nista, ni rijeci o tome. Ah da, vazan je vitalni nacionalni interes, majorizacija, a to sto se nerodjena djeca truju dok im majke udisu ovaj otrov, to nista. Ma ja, nece mene bolest. Jesmo li sigurni da nece? Ogorcen sam.
-
criticos
#36478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na stranici 1401 sam osobno napisao kako bi se to moglo riješiti. Pa neka prepiše tko god želi i sprovede to u djelo, nebitno je li NS ili BHBlok.Nero Histrion wrote: Evo jedno pitanje za Nasu stranku: kako mislite rijesiti zagadjenost zraka u Sarajevu? Sitracija je katastrofalna, tendira ka jos goroj. Ne mozemo cekati na poboljsanje vremenskih prilika da se zrak rascisti. Gradjani se guse i truju zrakom punim kancerogenih cestitca, zrak je otrovan.
- kmirsad
#36479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kod vas u Sarajevu , aero zagađenje je izazvano uglavnom kučnim ložištima i gustim saobračajem, uz neplansku i nestručnu izgradnju masivnih građevinskih objekata bez planskih dokumenata,Regulacionih, Urbanističkih i prostornih planova, koji predstavljaju barijeru ruži vjetrova da uradi svoj dio posla.
Treba smijeniti Ružu vjetrova. Šala.
U Sarajevu se problem aero zagađenja može riješit prilično lako, jer je to u nadležnost kantonalne vlasti. Nekoliko Uredbi sa zakonskom snagom, restriktvno izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola za nove objekte, utopljavanje zgrada, zabrana i kontrola korištenja određenih vrsta ugljena sa velikim sadržajem sumpor dioksida, drugih štetnih čestica i polutanata, pojačan rad inspekcijskih organa, podsticaji za korištenje i ugradnju kotlova na pelet i plin srazmjeran socijalnom stanju korisnika, podsticaji za nabavku peleta, proširenje plinovodne mreže, priključenje porodičnih objekata na plin, pojačana i represivna naplata potrošnje plina i korištenje sredstava za proširenje infrastrukture, izgradnja biciklistićkih staza i parkinga za bicikla, podsticaji za njihovu nabavku, zatvaranje određenih ulica za saobračaj i povečanje broja pješačkih zona, izuzev dostavnih vozila, podizanje cijene za vozila koja ne ispunjavaju ekološke uslove, opremanje policije aparatima za mjerenje izduvnih gasova i isključivanje takvih vozila iz saobračaja... ma ima još toga, mrsko mi dalje pisati... ujedno bi to povečalo koristenja vozila GRASA...
Šta ćemo mi u Tuzli, koji imamo sve to... plus imamo TERMOELEKTRANU u centru grada, koja spali oko 4 miliona tona uglja godišnje( i ko zna šta još godišnje tabu tema ), GIKIL,SODU, CEMENTARU ( šleperi plastike se dovoze u Cementaru kao gorivo ), šljakišta, bojne otrove Fozgen i Difozgen, hlor , živu i Salinole u ruševinama HAK I i HAK II... a nemamo ni plin... a sva problematika je u rukama federalne vlasti... Federalnog Ministarstva industrije energetike i rudarstva, Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, te Elektroprivrede dd Sarajevo ( Termoelektrana nema čak ni svoj žiro račun niti moč odlučivanja o bilo čemu)
U mjesnoj zajednici Bukinje i Plane kraj Termoelektrane, več 40 godina niko nije umro prirodnom smrču. NIKO. Uglavnom karcinomi na respiratornim organima... 54%,kardiovaskularni sistem, probavni sistem, kosti...
Treba smijeniti Ružu vjetrova. Šala.
U Sarajevu se problem aero zagađenja može riješit prilično lako, jer je to u nadležnost kantonalne vlasti. Nekoliko Uredbi sa zakonskom snagom, restriktvno izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola za nove objekte, utopljavanje zgrada, zabrana i kontrola korištenja određenih vrsta ugljena sa velikim sadržajem sumpor dioksida, drugih štetnih čestica i polutanata, pojačan rad inspekcijskih organa, podsticaji za korištenje i ugradnju kotlova na pelet i plin srazmjeran socijalnom stanju korisnika, podsticaji za nabavku peleta, proširenje plinovodne mreže, priključenje porodičnih objekata na plin, pojačana i represivna naplata potrošnje plina i korištenje sredstava za proširenje infrastrukture, izgradnja biciklistićkih staza i parkinga za bicikla, podsticaji za njihovu nabavku, zatvaranje određenih ulica za saobračaj i povečanje broja pješačkih zona, izuzev dostavnih vozila, podizanje cijene za vozila koja ne ispunjavaju ekološke uslove, opremanje policije aparatima za mjerenje izduvnih gasova i isključivanje takvih vozila iz saobračaja... ma ima još toga, mrsko mi dalje pisati... ujedno bi to povečalo koristenja vozila GRASA...
Šta ćemo mi u Tuzli, koji imamo sve to... plus imamo TERMOELEKTRANU u centru grada, koja spali oko 4 miliona tona uglja godišnje( i ko zna šta još godišnje tabu tema ), GIKIL,SODU, CEMENTARU ( šleperi plastike se dovoze u Cementaru kao gorivo ), šljakišta, bojne otrove Fozgen i Difozgen, hlor , živu i Salinole u ruševinama HAK I i HAK II... a nemamo ni plin... a sva problematika je u rukama federalne vlasti... Federalnog Ministarstva industrije energetike i rudarstva, Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, te Elektroprivrede dd Sarajevo ( Termoelektrana nema čak ni svoj žiro račun niti moč odlučivanja o bilo čemu)
U mjesnoj zajednici Bukinje i Plane kraj Termoelektrane, več 40 godina niko nije umro prirodnom smrču. NIKO. Uglavnom karcinomi na respiratornim organima... 54%,kardiovaskularni sistem, probavni sistem, kosti...
-
Hakiz
#36480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zdravstvo.Nero Histrion wrote:Evo jedno pitanje za Nasu stranku: kako mislite rijesiti zagadjenost zraka u Sarajevu? Sitracija je katastrofalna, tendira ka jos goroj. Ne mozemo cekati na poboljsanje vremenskih prilika da se zrak rascisti. Gradjani se guse i truju zrakom punim kancerogenih cestitca, zrak je otrovan.
Ovaj narod kao da s otrovom u zraku udise i sredstvo za lobotomiju. Niko nista, ni rijeci o tome. Ah da, vazan je vitalni nacionalni interes, majorizacija, a to sto se nerodjena djeca truju dok im majke udisu ovaj otrov, to nista. Ma ja, nece mene bolest. Jesmo li sigurni da nece? Ogorcen sam.![]()
Dakle, kada će u našem zdravstvu priritet i najvažnija osoba u lancu biti pacijent i njegova porodica?
-
olimp84
#36481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
valjda je ocito da onaj ko rjesi problem sa zrakom dobija jos jedan mandat na sljedecim izborima, prihvatite se posla, ako nista radi licnih interesa
-
putokaz1
#36482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne riješi niko
-Automobili
-Kućna ložišta
-Fabrike
Moramo se vozati,boraviti,živjeti,zarađivati.....
Da li je rješenje pripajanje što više Stanova ili firmi na Gradka grijanja,plin i sl
D.O.O. Bingo ispušta Crni dim,koji je crniji i od Sode i od Cementare a BINGO nikome ne nesmeta,dok Fabrike smetaju u Bingo je 400 KM plata u Fabrikama 1400 KM,BINGO ne plaća porez,ucjenjuje stranački dok Fabrike plaćaju i neucjenjuju stranački
Pojedinci pale sve i svašta u Individualnim ložištima i niko se ne buni,iz Fabrike izlazi Vodena para a svi odma slikaju
Istina ima zagađenja oko Fabrika,Termoelektrane itd ali ne toliko,jer neko hoće namjerno da ih zatvori da napravi krizu da nas pošalje vani
Dim iz Fabrika ide u vis,dobar dio tog dima Zrak povuče i ode gore,dok dim iz kućnik odžaka odma pada na zemlju
Fabrike kad su nastajale,nastale su izvan gradova,izvan naselja
1893 Soda Naselje Lukavac je bilo daleko,Koksara 1948 daleko ispod naselja Hrvati i Lukavac mjesto,Cementara takođe podaleko od Grada tada
Zatvaranje Fabrika nije rješenje,Učiniti napore da se filteri ugrade je JEDNO OD MOGUĆIH RJEŠENJA
JEDNO OD RJEŠENJA je i izgradnja gradskih zona bez automobila
JEDNO OD RJEŠENJA spajanje gradova na Plin ili Gradska grijanja tj ukidanje individualnih ložišta
JEDNO OD RJEŠENJA kontrola onoga šta se loži
Sve stranke čak i NS imaju interes kako će formirat vlast ko će biti ministar,ko će imat Hrvata u domu Naroda,.....Osobe koje se trude da nešto pokrenu
Amra Haračić pokrenula incijativu u vezi zagađenja,Delić povećava broj korisnika gradskog grijanja,i još par njih...NS se mora više potruditi da ostavi Firme ali da kontroliše vrstu uglja i goriva te nabavku filteru,kontrolu otpada i sl
-Automobili
-Kućna ložišta
-Fabrike
Moramo se vozati,boraviti,živjeti,zarađivati.....
Da li je rješenje pripajanje što više Stanova ili firmi na Gradka grijanja,plin i sl
D.O.O. Bingo ispušta Crni dim,koji je crniji i od Sode i od Cementare a BINGO nikome ne nesmeta,dok Fabrike smetaju u Bingo je 400 KM plata u Fabrikama 1400 KM,BINGO ne plaća porez,ucjenjuje stranački dok Fabrike plaćaju i neucjenjuju stranački
Pojedinci pale sve i svašta u Individualnim ložištima i niko se ne buni,iz Fabrike izlazi Vodena para a svi odma slikaju
Istina ima zagađenja oko Fabrika,Termoelektrane itd ali ne toliko,jer neko hoće namjerno da ih zatvori da napravi krizu da nas pošalje vani
Dim iz Fabrika ide u vis,dobar dio tog dima Zrak povuče i ode gore,dok dim iz kućnik odžaka odma pada na zemlju
Fabrike kad su nastajale,nastale su izvan gradova,izvan naselja
1893 Soda Naselje Lukavac je bilo daleko,Koksara 1948 daleko ispod naselja Hrvati i Lukavac mjesto,Cementara takođe podaleko od Grada tada
Zatvaranje Fabrika nije rješenje,Učiniti napore da se filteri ugrade je JEDNO OD MOGUĆIH RJEŠENJA
JEDNO OD RJEŠENJA je i izgradnja gradskih zona bez automobila
JEDNO OD RJEŠENJA spajanje gradova na Plin ili Gradska grijanja tj ukidanje individualnih ložišta
JEDNO OD RJEŠENJA kontrola onoga šta se loži
Sve stranke čak i NS imaju interes kako će formirat vlast ko će biti ministar,ko će imat Hrvata u domu Naroda,.....Osobe koje se trude da nešto pokrenu
Amra Haračić pokrenula incijativu u vezi zagađenja,Delić povećava broj korisnika gradskog grijanja,i još par njih...NS se mora više potruditi da ostavi Firme ali da kontroliše vrstu uglja i goriva te nabavku filteru,kontrolu otpada i sl
- JThomas
#36483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jedino produktivno rješenje je da se natjera vlasnike/investitore da to koliko-toliko privedu redu. jer nastaje šteta koja će trajati decenijama i vijekovima, a radna mjesta su opet dragocjena. bez njih neće imati kome da smetaju zagađene rijeke i zrak.
ni ovo oko gikila se ne bi pričalo da sranje nije počelo biti vidljivo maltene iz svemira. sve to ima u zakonima, pravilnicima, čak i u privatizacijskim ugovorima, ali naprosto se ne provodi i ne poštuje.
ni ovo oko gikila se ne bi pričalo da sranje nije počelo biti vidljivo maltene iz svemira. sve to ima u zakonima, pravilnicima, čak i u privatizacijskim ugovorima, ali naprosto se ne provodi i ne poštuje.
- kmirsad
#36484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
O tome trubim ko Anto Olovka već mjesecima... niko ne traži gašenje... samo propisane filtere i ekološka postrojenja...JThomas wrote:jedino produktivno rješenje je da se natjera vlasnike/investitore da to koliko-toliko privedu redu. jer nastaje šteta koja će trajati decenijama i vijekovima, a radna mjesta su opet dragocjena. bez njih neće imati kome da smetaju zagađene rijeke i zrak.
-
Hakiz
#36485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neprovođenje propisa i nerad inspekcija su glavni problemi. Zatm male kazne. Kazne trebaju biti ne u fiksnom iznosu nego u procentima od dobiti, prihoda čak, ne manje od 50 % a da mogu biti i veće od 200 %. I za neke stvari prebaciti iz prekršajnog u krivični zakon, pa osim što će firma platiti kaznu da odgovorne osobe i plate kaznu i robijaju.JThomas wrote:jedino produktivno rješenje je da se natjera vlasnike/investitore da to koliko-toliko privedu redu. jer nastaje šteta koja će trajati decenijama i vijekovima, a radna mjesta su opet dragocjena. bez njih neće imati kome da smetaju zagađene rijeke i zrak.
Da probamo tako, možda proradi.
-
Nero Histrion
#36486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sarajevo je danas u 14 h bilo najzagadjeniji grad na svijetu. Jesmo li mi uopste svjesni sta ovo znaci? Sta je gospodin Skaka uradio po ovom pitanju do sad, kao gradonacelnik? Dobro, znamo da se zalaze za borbu prtiv
anti-fasizma, a sta po pitanju otrova u zraku?
Nadam se da ce Nasa stranka nesto uraditi po ovom pitanju. Od ovih drugih ne ocekujem nista, Ovo je nedopustivo i katastrofalno po ljudsko zdravlje.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/99 ... ijetu.html
Nadam se da ce Nasa stranka nesto uraditi po ovom pitanju. Od ovih drugih ne ocekujem nista, Ovo je nedopustivo i katastrofalno po ljudsko zdravlje.
- kmirsad
#36487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nero Histrion wrote:Sarajevo je danas u 14 h bilo najzagadjeniji grad na svijetu. Jesmo li mi uopste svjesni sta ovo znaci? Sta je gospodin Skaka uradio po ovom pitanju do sad, kao gradonacelnik? Dobro, znamo da se zalaze za borbu prtivanti-fasizma, a sta po pitanju otrova u zraku?
Tvrdnja ti bap i ne stoji... u 17h

Nadjebali smi ih sve... imamo toga ... ko Ilijaš i Kakanj zajedno... 192+156 =348
Last edited by kmirsad on 02/12/2018 18:08, edited 1 time in total.
-
Nero Histrion
-
Hakiz
#36489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eto. Mi se na temi svađamo a u suštini je svejedno. Kakvi god da su i NS i SDA i svi ostali, na kraju neće imati kime da vladaju.
Svi ćemo što pobjeći što pocrkati.
Bolje nismo ni zaslužili.
Svi ćemo što pobjeći što pocrkati.
Bolje nismo ni zaslužili.
- kmirsad
#36490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije baš tako. Ovo sve je stvorio SDA. NS nije sigurno. NS će ovo zaustaviti. Ako Bog da. Vjerujem u onu Nasihu Pozder. Ima muda veča od večine nas. Ima znanje. Ima pamet. Ne boji se. Voli BiH.
E u tome je razlika između nje i recimo... SDA, PDA, SBB...
- JThomas
#36491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
neće to biti lako. ti kad si jednom dozvolio javašluk i pustio da uhvati korijenje, ne može ga lako počistiti ni onaj od koga je počelo. jer se sad svaka takva mjera doživljava kao udar na radna mjesta.
- kmirsad
#36492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam. Ali onome ko ima muda i ne plaši se gubitka pozicije, to ne bi trebalo da bude problem. Nasiha nije u Politici da se ostvari i mlatne lovu. Ovi drugi jesu.JThomas wrote:neće to biti lako. ti kad si jednom dozvolio javašluk i pustio da uhvati korijenje, ne može ga lako počistiti ni onaj od koga je počelo. jer se sad svaka takva mjera doživljava kao udar na radna mjesta.
Evo još jedna lijepa panoramoa Tuzle...
Poslije ovoga otišao sam na Majevicu, Banj Brdo, kota stolice... u stvari vidio sam da je u Tuzli u stvari jedan krasan , lijep, sunčan dan... samo oni dole ts ne vide...-
Hakiz
#36493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne piše da je NS kriv, nego da neće imati nad kim da vlada jer neće nas biti. Ili ćemo pobjeći iz ovakve zemlje, ili će nas život u njoj ubiti.kmirsad wrote:Nije baš tako. Ovo sve je stvorio SDA. NS nije sigurno. NS će ovo zaustaviti. Ako Bog da. Vjerujem u onu Nasihu Pozder. Ima muda veča od večine nas. Ima znanje. Ima pamet. Ne boji se. Voli BiH.
Hajde prvo pročitaj post na koji odgovaraš, biće manje nesporzuma.
A da li će zaustaviti, vidjećemo. Bilo bi lijepo, a ko preživi evociraće uspomene.
- kmirsad
#36494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Ne piše da je NS kriv, nego da neće imati nad kim da vlada jer neće nas biti. Ili ćemo pobjeći iz ovakve zemlje, ili će nas život u njoj ubiti.kmirsad wrote:Nije baš tako. Ovo sve je stvorio SDA. NS nije sigurno. NS će ovo zaustaviti. Ako Bog da. Vjerujem u onu Nasihu Pozder. Ima muda veča od večine nas. Ima znanje. Ima pamet. Ne boji se. Voli BiH.
A da li će zaustaviti, vidjećemo. Bilo bi lijepo, a ko preživi evociraće uspomene.
Pročitao sam dobro, odgovorio sam na boldirani dio citata... Ne može NS i SDA stojati u istoj rečenici. Možda da si rekao da će SDA pobiti sve ljude, dok NS preuzme vlast, ne bih ovako odgovorio...SDA još uvijek ima vlast nad Ministarstvima i Elektroprivredom dd SARAJEVO i ako hoče može ovo zaustaviti i prije nego siđu s prijestolja...Bakir naredi Bajazitu, Bajazit naredi Salkiću... i ćiča mića gotova priča.Kakvi god da su i NS i SDA i svi ostali, na kraju neće imati kime da vladaju.
-
Hakiz
#36495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...I meni dođe neko kući da mi kaže da ne mogu ložiti jeftini i loš ugalj inače će me kazniti, a ja mu tandžarom napravim ajna čakru...kmirsad wrote:Hakiz wrote:Ne piše da je NS kriv, nego da neće imati nad kim da vlada jer neće nas biti. Ili ćemo pobjeći iz ovakve zemlje, ili će nas život u njoj ubiti.kmirsad wrote:Nije baš tako. Ovo sve je stvorio SDA. NS nije sigurno. NS će ovo zaustaviti. Ako Bog da. Vjerujem u onu Nasihu Pozder. Ima muda veča od večine nas. Ima znanje. Ima pamet. Ne boji se. Voli BiH.
A da li će zaustaviti, vidjećemo. Bilo bi lijepo, a ko preživi evociraće uspomene.Pročitao sam dobro, odgovorio sam na boldirani dio citata... Ne može NS i SDA stojati u istoj rečenici. Možda da si rekao da će SDA pobiti sve ljude, dok NS preuzme vlast, ne bih ovako odgovorio...SDA još uvijek ima vlast nad Ministarstvima i Elektroprivredom dd SARAJEVO i ako hoče može ovo zaustaviti i prije nego siđu s prijestolja...Bakir naredi Bajazitu, Bajazit naredi Salkiću... i ćiča mića gotova priča.Kakvi god da su i NS i SDA i svi ostali, na kraju neće imati kime da vladaju.
Kako ne mogu NS i SDA u istu rečenicu? Ako mogu razgovarati međusobno, mogu i u istu rečenicu
Ali hajde, neću se naduravati sa tobom.
- kmirsad
#36496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ako ti dođu i kažu da će prepoloviti s tobom troškove kupovine kotla na peleti i subvencionirati nabavku peleta u dijelu razlike u cijene između KW toplotne energije dobijenog od uglja i KW dobijenog od peleta... hočeš onda repetirat tanđaru ili iznijet ljudima rakiju i meze...Hakiz wrote: ...I meni dođe neko kući da mi kaže da ne mogu ložiti jeftini i loš ugalj inače će me kazniti, a ja mu tandžarom napravim ajna čakru...
Kako ne mogu NS i SDA u istu rečenicu? Ako mogu razgovarati međusobno, mogu i u istu rečenicu![]()
Ali hajde, neću se naduravati sa tobom.
- drug_profi
#36497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasad bi mogli jeftinije proci da subvencioniraju struju i gas (u Sarajevu svi oni uglavnom imaju gasne prikljucke koje su prestali koristiti radi cijene gasa).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#36498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma to nije tačno.olimp84 wrote:valjda je ocito da onaj ko rjesi problem sa zrakom dobija jos jedan mandat na sljedecim izborima, prihvatite se posla, ako nista radi licnih interesa
ko se stvarno uhvati u koštac sa ovim problemom imaće žestokih problema kod glasača. pogotovo ako onaj dio populacije koji se ne grije na čumur bude ravnodušan na sve.
riješila bi ga SDA da je tako lako i da narod jedva čeka da se riješi. mislim, volio bi narod, al da se kako grijati jeftino bez čumura.
- Prpa.ba
#36499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Rjesavanje problema zagadjenja je u istoj kategoriji sa rjesavanjem problema bespravne gradnje. 
Prvi korak u rjesavanju ovog problema doveo bi do naslova: "ko zeli da se mrznu sehidske porodice?", "drzava opet udara po dzepu najsiromasnijih gradjana", "da li je zaista cumur uzrok zagadjenja u gradu?", "imamo i precih problema, neka politicari ne kradu pa ce biti novca za subvencije"..
Prvi korak u rjesavanju ovog problema doveo bi do naslova: "ko zeli da se mrznu sehidske porodice?", "drzava opet udara po dzepu najsiromasnijih gradjana", "da li je zaista cumur uzrok zagadjenja u gradu?", "imamo i precih problema, neka politicari ne kradu pa ce biti novca za subvencije"..
- Better Man
#36500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Važnije je jednom za sva vremena riješiti se smoga i zagađenosti, pa i po cijenu gubitka narednih izbora. Dosta je više tolerisanja loženja svega i svačega i puštanja u saobraćaj svakavih krševa i grobova.Chmoljo wrote:ma to nije tačno.olimp84 wrote:valjda je ocito da onaj ko rjesi problem sa zrakom dobija jos jedan mandat na sljedecim izborima, prihvatite se posla, ako nista radi licnih interesa
ko se stvarno uhvati u koštac sa ovim problemom imaće žestokih problema kod glasača. pogotovo ako onaj dio populacije koji se ne grije na čumur bude ravnodušan na sve.
riješila bi ga SDA da je tako lako i da narod jedva čeka da se riješi. mislim, volio bi narod, al da se kako grijati jeftino bez čumura.