Pa vidim kako kontroliše.Kako to u Halebu 3 miliona stanovnika a mi se ovdje nagledali na desetine zarobljenih Afganistanaca i Iranaca.Asad drži aerodrome, drži kasarne, i opet pored 3 miliona Sirijaca sve živo im odrađuju strani plaćenici.Samo u Halebu Asad može naoružati bar 100 000 vojnika.Gdje su ti vojnici? Zašto ih ne naoruža kada drži reginalne centre?Samo u okolini Damaska i u Damasku ima 10 miliona stanovnika, a sami režimski mediji govore o tome kako je sve Hezbollah završavao u jako bitnom Kalemunu, ili kako iranski generali su prisutni na terenu. Znaš li koliki je broj 10 miliona ? Znaš koliko Asad može vojnika mobilisati samo u Damasku i okolini' Zašto to ne uradi kada je kako kažeš to teritorij kojeg on kontroliše?Kikibombona wrote:Aj mi reci koji veci grad kontrolise tzv. FSA?sarajevoxxxx wrote:
Šta je smiješno? Pa čovječe režim od opozicije u Deri i Quneitri gubi bar 20:0.Čitavu godinu dana im čopaju sve živo.Režim u Deri ko očerupana kokoš, sve im zgaženo, sve im razvalili.Hudi drže Izreu, grad Bas, i ono nekoliko kvartova u gradu Deri, a orije godinu dana sve imali.Izgubili Haru one silne čuke oko Hare Tel ahmer, prije toga one kasarne u Tafesu i to.Sve im to ukrali, zauzeli, bez aviona, bez artiljerijske podrške.Uzimali srcem, borbom, svaku čuku platili desetinama boraca.Samo na zauzimanja onog zatvora i onih silosa oko njega opozicija je izgubila 600 boraca.I opet evo da bi se dokazali trebaju mlatiti nake afganistance, Irance, Iračane![]()
![]()
naki Hezbollah.E to je Horan, to je Dera - Gdje su, dajte još, vadite te iz naftalina Iračane, Irance, koliko god treba jer ljudi se srcem bore, ne bore se ni za kakve diktatore.Bore se za svoiju vjeru, svoj dom, svoj kućni prag.Pogledaj koliko ljudi je dans u Sanamejnu dočekalo svoje heroje.A on govori o nekakvoj predaji hehehe
SAA ima potpunu kontrolu nad regionalnim centrima kao sto su Homs, Hama, Idlib, Latakija, Suvajda, Palmira... U dva najveca grada imaju bolju situaciju nego pobunjenici. Valjda nisi toliki ignorant da situaciju vidis drugacije.
Pogledaj Džober i Istočnu Gutu.Na tim ratištima gravitira 10 miliona stanovnika, a mi smo se ovdje nagledlai snimaka i slika o hiljadama stranih plaćenika koji su poginuli braneći te gradove. Šta radi tih 10 miliona Sirijaca? Boli li ih što im se država razara? Zašto ne uzmu pušku i ne brane se od ''terorista'' zašto im sve Hezbollah odrađuje ?