Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

East_side

#36476 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Zvanicno su jos uvijek igri za dva trojeja. Realno, za oba im je potrebno neko cudo. Ja se potajno nadam makar jednom cudu.

Kad se sve sabere, bez obzira kako sve ovo zavrsi, ovoj ekipi se ne moze (skoro) nista zamjeriti za igre koje su pruzali tokom ove sezone.

U datim trenucima su igrali mozda i najljepsi fudbal na svijetu i bilo bi jako ruzno (blago receno) da se ova CINJENICA tako olako baci pod tepih.

Trofeji fale, to je evidentno, naravno. Oni su zaista ucinili sve sto je do njih ali nekad jednostavno nece pa nece, nije sve ni do njih, protiv nekih stvari se jednostavno nekada ne moze... i to ce se promijeniti kad-tad. Samo nek nastave ovako i rezltati ce doci 100%.

Ova ekipa tek pocinje svoje visesezonske pohode! :thumbup:
stakasa

#36477 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

East_side wrote:Zvanicno su jos uvijek igri za dva trojeja. Realno, za oba im je potrebno neko cudo. Ja se potajno nadam makar jednom cudu.

Kad se sve sabere, bez obzira kako sve ovo zavrsi, ovoj ekipi se ne moze (skoro) nista zamjeriti za igre koje su pruzali tokom ove sezone.

U datim trenucima su igrali mozda i najljepsi fudbal na svijetu i bilo bi jako ruzno (blago receno) da se ova CINJENICA tako olako baci pod tepih.

Trofeji fale, to je evidentno, naravno. Oni su zaista ucinili sve sto je do njih ali nekad jednostavno nece pa nece, nije sve ni do njih, protiv nekih stvari se jednostavno nekada ne moze... i to ce se promijeniti kad-tad. Samo nek nastave ovako i rezltati ce doci 100%.

Da, ovo je pocetak. Bice Klopp trener jos deset godina
East_side

#36478 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

stakasa wrote:
East_side wrote:Zvanicno su jos uvijek igri za dva trojeja. Realno, za oba im je potrebno neko cudo. Ja se potajno nadam makar jednom cudu.

Da, ovo je pocetak. Bice Klopp trener jos deset godina
Neka bude. Ako bude uzajamne pameti i strpljenja na relaciji uprava-Klopp, on bi mogao postati Liverpoolov Ferguson.

Realno, preuzeo je ekipu koja je bila u rangu Evertona i uz dvogodisnji upgrade iste ih doveo u situaciju da se bore za titulu prvaka Evrope.

Nesretno je izgubio 3 finala i napravio jednu odlicnu ekipu za duge staze. Ne mogu se zakleti niti to dokazati ali cisto sumnjam da bi neko drugi na Kloppovom mjestu napravio vise.
AmiĐa_Idriz

#36479 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa dosadašnji Kloppov rad je uvertira za najviše ciljeve. Kroz ove godine se nadograđivala ekipa, čistila i pravila po njegovom ukusu.

Još uvijek fale pojedina pojačanja, čisto po pitanju širine i to će vjerovatno biti odrađeno sad na ljeto.

I vjerujem da je ova sezona i trka sa Cityem tek početak nekih većih rivaliteta i trke, nešto ala Wengerov Arsenal protiv SAF-ovog Uniteda u najbolji vakat :mrgreen: jer osim Spursa koji bi mogli imati zanimljivo ljeto ne vidim ko se još uvijek može utrpati u ovu borbu za titulu i konkretno iduće sezone.

Svi ovi ostali potencijalni pretendenti na titulu moraju proći upravo ovaj rebuilding kao i mi prethodnih sezona.
Crvena Tifoza

#36480 Re: Liverpool FC

Post by Crvena Tifoza »

stakasa wrote: Da, ovo je pocetak. Bice Klopp trener jos deset godina
9th October 2015, Jürgen Klopp: "We'll win at least one title in the next four years. If not, I'll go manage in Switzerland."
:D
stakasa

#36481 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa dosadašnji Kloppov rad je uvertira za najviše ciljeve. Kroz ove godine se nadograđivala ekipa, čistila i pravila po njegovom ukusu.

Još uvijek fale pojedina pojačanja, čisto po pitanju širine i to će vjerovatno biti odrađeno sad na ljeto.

I vjerujem da je ova sezona i trka sa Cityem tek početak nekih većih rivaliteta i trke, nešto ala Wengerov Arsenal protiv SAF-ovog Uniteda u najbolji vakat :mrgreen: jer osim Spursa koji bi mogli imati zanimljivo ljeto ne vidim ko se još uvijek može utrpati u ovu borbu za titulu i konkretno iduće sezone.

Svi ovi ostali potencijalni pretendenti na titulu moraju proći upravo ovaj rebuilding kao i mi prethodnih sezona.
Pa hoce. Prosuce se kasikom ce ih kupit :D
tuzlak1212

#36482 Re: Liverpool FC

Post by tuzlak1212 »

Mislim da Chelseau malo fali kao i Tottehnamu, razlika izmedju njih po mom misljenju je u sreci kakvu imaju kroz sezonu.
Liverpoolu fali malo lopovluka, muda i iskustva po teskim utakmicama. Liverpool je na papiru izgradjen... Treba neko da ih nauci ciganluku jer to je dio danasnjeg fudbala, sumnjam da ce ih Klopp ikada tome ucit, zato i jeste trener za 2.mjesto :run:
AmiĐa_Idriz

#36483 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Chelsea ostaje bez Hazarda što je ogroman gubitak. Još dodaj da ga vjerovatno neće moći ni pokušati nadomjestiti na ljeto s obzirom na ban od UEFA-e.

@stakasa ma dobro, al evo izjavio je Poch da će biti pojačanja dosta na ljeto i kod njih.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#36484 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Tottenham nam ne moze parirati i opet su ekipa koja je slabija od nas 10 bodova minimum. Arsenal, United i Chelsea su drugorazredne ekipe i vjerujem da minimum jedna od ovih ekipa nece u top 6 dogodine.

Nas najveci problem je Smradiola i to sto ce potrositi 200 miliona na ljeto i nadograditi ekipu te motivacija ovih igraca kad znas da ti 97 bodova ne garantuje ligu.
East_side

#36485 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Kada vec govorimo o upgrade-u, fali im jedan kreativan i lucidan veznjak, zatim rezervni bekovi da ne bi Milner morao opet krpiti tu poziciju (i ispadati smijesan kao onda kada ga je Zaha iz Palace-a vrtio ko budalu :mrgreen: ) Mada, opet... znao je Milner vrlo korektno odigrati na toj poziciji ali dzaba kad nije njegova prirodna.

To bi po meni nedostajalo da se ova ekipa dovede do perfektnog balansa mada i ovakva kakva je sada moze komotno uzimati trofeje u godinama koje dolaze.
AmiĐa_Idriz

#36486 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Taj veznjak se propustio dovesti još ljetos. Zna Shaqiri lopte igrati, inteligentan je on igrač ali lijen, neupotrebljiv ako mu ne daš loptu. Nadam se da će to poboljšati do iduće sezone.

Za lijevog beka ili će dovesti Kellya iz Bristola ili Lewis iz akademije upada u prvi tim. Za desnog ćemo vidjeti, jal Clynea vratiti jal ništa, pošto tu imaš i Fabinha.

Vezni red se može pojačati Grujićem, a imaćeš i Oxa od početka.

I interesuje me šta će biti plan sa Wilsonom.
East_side

#36487 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

AmiĐa_Idriz wrote:Taj veznjak se propustio dovesti još ljetos. Zna Shaqiri lopte igrati, inteligentan je on igrač ali lijen, neupotrebljiv ako mu ne daš loptu. Nadam se da će to poboljšati do iduće sezone.

Za lijevog beka ili će dovesti Kellya iz Bristola ili Lewis iz akademije upada u prvi tim. Za desnog ćemo vidjeti, jal Clynea vratiti jal ništa, pošto tu imaš i Fabinha.

Vezni red se može pojačati Grujićem, a imaćeš i Oxa od početka.

I interesuje me šta će biti plan sa Wilsonom.
E ja jos uvijek ne skontah sta se desilo sa Shaqom? Mislim, jesenas i zimus je cesto dobijao priliku u drugom poluvremenu, donosio prevagu i svjezinu u igri, cak i rjesavao neke utakmice kao onu protiv Man.Utd. i samo odjednom nestade :-? Nije mu Klopp vise davao sansu, mada je sjedio na klupi, nije bio povrijedjen...

A Ox je jako falio ove sezone, sigurno bi donio prevagu u nekim momentima kad je nedostajalo.

Kada sam govorio o kreativnom veznjaku, vise sam mislio na nekog "elokventnijeg" tipa igraca da se tako izrazim. Koji nije neki trkac ali ima dobar pregled i zna poslati loptu koja rjesava utakmicu poput Pjanica recimo (lupam samo primjer). Upravo takav profil igraca im fali jer trkaca i tzv. "krtica" imaju sasvim dovoljno.
AmiĐa_Idriz

#36488 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

East_side wrote:
E ja jos uvijek ne skontah sta se desilo sa Shaqom? Mislim, jesenas i zimus je cesto dobijao priliku u drugom poluvremenu, donosio prevagu i svjezinu u igri, cak i rjesavao neke utakmice kao onu protiv Man.Utd. i samo odjednom nestade :-? Nije mu Klopp vise davao sansu, mada je sjedio na klupi, nije bio povrijedjen...

Jedno vrijeme je bio i starter kada se igralo 4231. Na početku godine je pokupio neku povredu i od tada je čini mi se ispao iz ritma. Nadam se iskreno da će dobiti još koju priliku, i vjerujem da bi trebao od iduće sezone.
AmiĐa_Idriz

#36489 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kako stvari stoje Firmino i sutra klupa.
King_Kenny

#36490 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

De Beeka u vezu. :D
AmiĐa_Idriz

#36491 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

King_Kenny wrote:De Beeka u vezu. :D
:amazonka:
East_side

#36492 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

King_Kenny wrote:De Beeka u vezu. :D
Toni Kroos :oops: :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#36493 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Wijnaldum on Firmino: "After the game I had way more respect for Roberto Firmino. I already had it for the way he played as a striker but now I have even more having been in that position."
Image
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#36494 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Shaquiri nema mentalitet da igra u Liverpoolu i bilo kojem vecem klubu to se vidjelo u Bayernu, vidjelo se u Interu a i ovdje se polako to vidi i drago mi je da je to jedan strucnjak poput Kloppa prepoznao. Vjerujem da cemo ga prodati za duplo vece pare ako ne i troduplo za 30+ miliona sto ce se na kraju ispostaviti kao fantasticna investicija.
AmiĐa_Idriz

#36495 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

20:45
Edin H.

#36496 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Image
tuzlak1212

#36497 Re: Liverpool FC

Post by tuzlak1212 »

Da nije 2005/06/07 moglo bi reći da imate kontinuitet :run:
ljevoruki

#36498 Re: Liverpool FC

Post by ljevoruki »

Interesantno -Milner, Lalana, Sturidge :-)

https://www.spotrac.com/epl/liverpool-f.c/payroll/
AmiĐa_Idriz

#36499 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Milner je došao za 0 zato ima jači ugovor, a ovo ostalo su ti postale skoro pa, neću reći prosječne ali haman pa takve plate. Mada treba uzeti u obzir da su obojica bili itekako važni u periodu kada su obnavljali ugovore.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#36500 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Treba nam pobjeda Cardiffa dns
Post Reply