Pomijesao si SDP sa DF-om. Nisu SDP-ovci ti koji su rekli da im obraz ("a veliki je") ne da da udju u koaliciju sa SDA, pa istanji obraz preko noci...bogoljub wrote:odlazak kuda? U SDP koji ne zna je li pošo ili je došo, hoćel u vlast il neće, ako neće, što neće, ako hoće skim će? Tako da u ovu stranku samo može doći novih članova,ali nikako otići...zbiljovski wrote:Očekujem odlaske iz DF-a, vrijeme je da se ta stranka ugasi. . .
Demokratska fronta Željko Komšić
- GandalfSivi
#36476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- GandalfSivi
#36477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad postovaoc lika i djela kriminalca koji je jebenoj rijeci tok promijenio da bi mu prolazila pored hacijende pocne pricati o iPhone-u... Nema dalje svega miHafis wrote:Sjećam se Reufa iz GS-a i iphona.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#36478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a tko je to rekao? da vidimo...GandalfSivi wrote:
Pomijesao si SDP sa DF-om. Nisu SDP-ovci ti koji su rekli da im obraz ("a veliki je") ne da da udju u koaliciju sa SDA, pa istanji obraz preko noci...
-
starisalko
#36479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nabio nogom u guzicu kcerku Boze Ljubica i sve Coviceve ambasadore.asker wrote:Pa to je prvo sto je uradio, i to mu negiratebaxus wrote:
I da deložira Covica iz ureda hrvatskog člana predsjedništva u Mostaru. Ako smije.![]()
![]()
Privatni objekat koji sad placa HNS.
Tako ti je kad uzp
-
Hafis
#36480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da. I sad će od UZP-aca pokušati isprositi koju poziciju da smjesti ljudstvo iz stranke.
- spreca
#36481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato ce uvijek imati moj glas...nek je vala zacero onoj Ljubicevoj ,nek sad ide nek pusi Dragoslavu dok se ne oslobodi neko mjestostarisalko wrote:Nabio nogom u guzicu kcerku Boze Ljubica i sve Coviceve ambasadore.asker wrote:Pa to je prvo sto je uradio, i to mu negiratebaxus wrote:
I da deložira Covica iz ureda hrvatskog člana predsjedništva u Mostaru. Ako smije.![]()
![]()
Privatni objekat koji sad placa HNS.
Tako ti je kad uzpzlatni ljiljan
- Styling
#36482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad se podvuce crta, DF je u drzavnu vlast usao nizasta, a u Federalnoj mozda nesto i dobije.Hafis wrote:Da. I sad će od UZP-aca pokušati isprositi koju poziciju da smjesti ljudstvo iz stranke.
- bunk
#36483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto trebali su parazititrat ko sdp u korist ns i nip-a te asda povremeno , sve gradjanske opcije ,nezavisne ...
esencija socijaldemokratije
-
Hafis
#36484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U držvnoj vlasti nema što tražiti. Možda im SDA dodijeli jedno zamjeničko mjesto u nekom svom ministarstvu, to bi bila puna šaka brade.Styling wrote:Kad se podvuce crta, DF je u drzavnu vlast usao nizasta, a u Federalnoj mozda nesto i dobije.Hafis wrote:Da. I sad će od UZP-aca pokušati isprositi koju poziciju da smjesti ljudstvo iz stranke.
U Federaciji mogu od SDA tražiti par ministarstava i kakvu direkciju. Obzirom da i nemaju nekih eksponiranijih likova u stranci, to će biti taman dovoljno da uvale gro kadra - ovog Džonlagića vegetu i onog Rešidata ili kako se već zove (ne znam šta mu je ime a što prezime).
- drug_profi
#36485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To ti kao razocarani glasac SDP-a kazes, naravno.bunk wrote:Eto trebali su parazititrat ko sdp u korist ns i nip-a te asda povremeno , sve gradjanske opcije ,nezavisne ...esencija socijaldemokratije
- bunk
#36486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danas je cetvrtak,moze proc ta opaska 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je li Čović počastio Bakira za ovo neutralisanje Komšića?Hafis wrote:U držvnoj vlasti nema što tražiti. Možda im SDA dodijeli jedno zamjeničko mjesto u nekom svom ministarstvu, to bi bila puna šaka brade.Styling wrote:Kad se podvuce crta, DF je u drzavnu vlast usao nizasta, a u Federalnoj mozda nesto i dobije.Hafis wrote:Da. I sad će od UZP-aca pokušati isprositi koju poziciju da smjesti ljudstvo iz stranke.
U Federaciji mogu od SDA tražiti par ministarstava i kakvu direkciju. Obzirom da i nemaju nekih eksponiranijih likova u stranci, to će biti taman dovoljno da uvale gro kadra - ovog Džonlagića vegetu i onog Rešidata ili kako se već zove (ne znam šta mu je ime a što prezime).
Ili se stipsa stisko?!
- Humljanin
#36488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako misliš neutralisanje?Tomahawk11 wrote:
Je li Čović počastio Bakira za ovo neutralisanje Komšića?
Ili se stipsa stisko?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta je sklapanje ovog saveza SDA-DF nego upravo to?Humljanin wrote:Kako misliš neutralisanje?Tomahawk11 wrote:
Ili se stipsa stisko?!
-
Hafis
#36490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da se Komšić sam ulijepio u mrežu, i ne vjerujem da je to plod nečijeg smišljenog plana. To je rezultat želje za vlašću i uhljebljavanjem raje iz birtije.Tomahawk11 wrote:Je li Čović počastio Bakira za ovo neutralisanje Komšića?Hafis wrote:U držvnoj vlasti nema što tražiti. Možda im SDA dodijeli jedno zamjeničko mjesto u nekom svom ministarstvu, to bi bila puna šaka brade.Styling wrote:[
Kad se podvuce crta, DF je u drzavnu vlast usao nizasta, a u Federalnoj mozda nesto i dobije.
Ili se stipsa stisko?!
Uostalom, pogledaj malo strukturu ''lidera'' DF-a i tko sačinjava vrh stranke s kojim je Komšo okružen. To nije više ni blizu one ekipe iz vremena raskola sa SDP-om prije nekoliko godina. Iskreno, pored ovih likova čak mi one lopine iz HDZ i SDA ispadaju čak i simpatične. Čak mi je i Haretova SBiH ekipa djelovala sekundicu koherentnija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da nije, sam je svjesno ušao u ovo.Hafis wrote: Ja mislim da se Komšić sam ulijepio u mrežu, i ne vjerujem da je to plod nečijeg smišljenog plana. To je rezultat želje za vlašću i uhljebljavanjem raje iz birtije.
Uostalom, pogledaj malo strukturu ''lidera'' DF-a i tko sačinjava vrh stranke s kojim je Komšo okružen. To nije više ni blizu one ekipe iz vremena raskola sa SDP-om prije nekoliko godina. Iskreno, pored ovih likova čak mi one lopine iz HDZ i SDA ispadaju čak i simpatične. Čak mi je i Haretova SBiH ekipa djelovala sekundicu koherentnija.
Nego, onako, kad je već ovako ispalo, bar neki simbolični peškeš.
- Humljanin
#36492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta je tu neutralisano?Tomahawk11 wrote:Pa šta je sklapanje ovog saveza SDA-DF nego upravo to?Humljanin wrote:Kako misliš neutralisanje?Tomahawk11 wrote:
Ili se stipsa stisko?!
To je prirodni tok stvari. Od samog početka je svima sa očima jasno da je Komšić SDA projekat. Nijedan izborni rezultat ne bi on sam ostvario bez logistike SDA. Komšo je zauzvrat tu kad zaškripi da vrati podršku.
Ništa se bitno nije promijenilo niti će se promijeniti. Ta Komšić je osvajao najviše glasova gdje je njegova stranka imala potop, a SDA premoćno osvajala.
Pa nećemo se lagati, nisu za njega nikada ni glasali neki anacionalni multikulturanlni građani, nego SDA nacionalisti.
Niti je Komšićev izborni program i načemu baziran osim na huškanju protiv Hrvata i hrvatskih političkih opcija.
Ja uopće ne mislim da je ovim potezom Komšić išta izgubio. Dapače! Pridobio je masu SDA glasača koji su ga smatrali kukavičjim jajetom.
I za sljedeće izbore će Komšin program biti opet "okretanje mitraljeza prema onim dole", "nabijanje na kolac" itd...
Po mom mišljenju, Komšić ovim potezom dobiva na broju glasača. Snebivaju se i čude samo pojedini koji su mislili da je on nekakav anancionalni građanin.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije bilo formalnog pečata. Bez toga, Komšić bi uzeo i sljedeće izbore.Humljanin wrote: Pa šta je tu neutralisano?
To je prirodni tok stvari. Od samog početka je svima sa očima jasno da je Komšić SDA projekat. Nijedan izborni rezultat ne bi on sam ostvario bez logistike SDA. Komšo je zauzvrat tu kad zaškripi da vrati podršku.
Ništa se bitno nije promijenilo niti će se promijeniti. Ta Komšić je osvajao najviše glasova gdje je njegova stranka imala potop, a SDA premoćno osvajala.
Pa nećemo se lagati, nisu za njega nikada ni glasali neki anacionalni multikulturanlni građani, nego SDA nacionalisti.
Niti je Komšićev izborni program i načemu baziran osim na huškanju protiv Hrvata i hrvatskih političkih opcija.
Ja uopće ne mislim da je ovim potezom Komšić išta izgubio. Dapače! Pridobio je masu SDA glasača koji su ga smatrali kukavičjim jajetom.
I za sljedeće izbore će Komšin program biti opet "okretanje mitraljeza prema onim dole", "nabijanje na kolac" itd...
Po mom mišljenju, Komšić ovim potezom dobiva na broju glasača. Snebivaju se i čude samo pojedini koji su mislili da je on nekakav anancionalni građanin.
Ne bih se baš složio da su to oni uspjeli uz pomoć logistike SDA.
Glasačko tijelo je sastavljeno od Bošnjaka koji su upravo protiv SDA i jednog dijela Hrvata koji sigurno ne bi glasali za stranku koja radi ovako čvrstu koaliciju sa SDA.
Vjeruj da jesu, onako na prvu, znam dosta ljudi u Sarajevu koji organski ne mogu SDA, a glasali su za Komšića.
Kako je, bolan, pridobio? Misliš da će neko ko je dosad glasao za SDA sad glasati za DF? Nema od tog ništa. Zapamti, ide im sudbina SBiH.
Totalni potop na sljedećim predsjedničkim izborima.
- Styling
#36494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda neka se zvanicno deklarise kao nacionalna stranka nekog naroda, jer u sastavu nisu iskljucivo Bosnjaci, pa da znamo s kim imamo posla na slijedecim izborima.Humljanin wrote:[
Pa šta je tu neutralisano?
-
Heartbeats
#36495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko god da se DF raspe, biće ga uvijek dovoljno da Hafis i hafisčići kmeče i zapomažu 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa deklarisao se, potpisom službenog dokumenta o koaliciji sa SDA.
Kome nije jasno da time gubi veliki dio glasačkog tijela, taj je naivan.
On je svjesno ušao u ovo, konta odraditi ovaj mandat i pokupiti kajmak koliko je moguće.
Onda na smetljište političkog života, bar stranka.
Njemu više i ne treba.
Kome nije jasno da time gubi veliki dio glasačkog tijela, taj je naivan.
On je svjesno ušao u ovo, konta odraditi ovaj mandat i pokupiti kajmak koliko je moguće.
Onda na smetljište političkog života, bar stranka.
Njemu više i ne treba.
-
Hafis
#36497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikako mi nije jasno kako su uspjeli i ovoliko glasova osvojiti, i to još ono izglumilo nekakvu ljevičarsku opciju.Tomahawk11 wrote:Naravno da nije, sam je svjesno ušao u ovo.Hafis wrote: Ja mislim da se Komšić sam ulijepio u mrežu, i ne vjerujem da je to plod nečijeg smišljenog plana. To je rezultat želje za vlašću i uhljebljavanjem raje iz birtije.
Nego, onako, kad je već ovako ispalo, bar neki simbolični peškeš.
Gledam ovdje u Mostaru par likova koji predstavljaju tu stranku - radi se o ortodoksnim šovinistima koji to i ne kriju. S tim da je ta mala strančica u usporebi s lokalnim ogrankom SDA (koji je ruku na srce mnogo desnija varijanta od sarajevske središnjice) negdje otprilike egal, ako ne i žešći.
Inače, bojim se da će se zbog predstojećeg guranja njihove uloge nekakve ''multietničke'' stranke to komponiranje buduće vlasti otegnuti unedogled, a još kad Čović isporuči fakturu svoje verzije Izbornog zakona....ima da gori.
-
Heartbeats
#36498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je ta HDZ logika - kad im kažeš da je HB zločin, da su organizovali konc. logore, da su etnički čistili, pobili, protjerali, silovali, da su osuđeni za UZP, odmah si šovinista.Hafis wrote: Nikako mi nije jasno kako su uspjeli i ovoliko glasova osvojiti, i to još ono izglumilo nekakvu ljevičarsku opciju.
Gledam ovdje u Mostaru par likova koji predstavljaju tu stranku - radi se o ortodoksnim šovinistima koji to i ne kriju. S tim da je ta mala strančica u usporebi s lokalnim ogrankom SDA (koji je ruku na srce mnogo desnija varijanta od sarajevske središnjice) negdje otprilike egal, ako ne i žešći.
Inače, bojim se da će se zbog predstojećeg guranja njihove uloge nekakve ''multietničke'' stranke to komponiranje buduće vlasti otegnuti unedogled, a još kad Čović isporuči fakturu svoje verzije Izbornog zakona....ima da gori.
- Maraschino
#36499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cega se pametan stidi budale se time ponose pa jos ozivljavaju neku hzhb cije je rukovodstvo osudjeno za najteze ratne zlocine. Podrzavati taj koncept znaci da bi sutra isto to radili.
-
saale
#36500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ima li iko normalan, i realan na ovom forumu, ljudi ljudski Bosna nije od ZE do SA, ustav je takav kakav jeste, jedino što se može je napraviti jaku proti težu SNSD I HDZ, i zato su se trebali ujediniti i DF, SDP, SDA, NS, svi oni kojima je ova zemlja jedina i ui srcu pritv dušmana Dodika i Čovića koji su IZGLASANI! PONAVLJAM IZGLASANI I BEZ KOJIH SE VLAST NE MOŽE NAPRAVITI, DAL JE TO IKOM JASNO U P.M VISHE