SDP

ratamahatta

#36451 Re: SDP

Post by ratamahatta »

Ima li neka Lagumdzina izjava, ja nikako da nadjem nesto....bas me interesuje kako ce on ovo protumaciti :izet:
bambina78

#36452 Re: SDP

Post by bambina78 »

Sigurno su bili ubijedjeni da im autoput donosi novi mandat, sve karte su bacili na to, ali narod ipak malo politicki sazrijeva...
Gojeni H

#36453 Re: SDP

Post by Gojeni H »

Alfons Kauders wrote: ... ali gledajuci vlast u tuzli, davno sam shvatio da je SDP kita... jednostavno napravili su od socijalisticke stranke neko drustvo uljeba za crvenu burzoaziju, elitisticku stranku koju nije zanimalo ono sto zanima vecinu gradjana...

... shvatite da ti ljudi jednostavno nemaju dodira sa stvarnim svijetom ...
:thumbup:

Socijalizam, lijeve 'vake-nake' ideje i ja smo nebo i zemlja. Nisam nikada bio, niti cu biti od te fele ... ali, sam podrzao i podrzao bih postenog pojedinca sa ovakvom "vjeroiskaznoscu".
Mislim da je za Bosnu dobro da ima i stranku koja gaji takve ideje.

Ali, SDP je pokazao i dokazao da ne samo da ima bezmudog vodju, vec imaju sire vodjstvo koji bi da budu elita, ali ni zbog cega.

SDP nikada nije mogao ni prici SDA po marifetlucima, ali su begovi darezljiviji prema svojim kmetovima, pa se sta nadje i za stoku sitna zuba.

Jebote, komesari ne znaju para napravit', al' zato znaju ukrast' ko i begovi.
daddy-kool

#36454 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
moguce je da nece imati izbora

sve zavisi od SDP-a, od toga koliko su zapravo odlijepili i koliko su udaljeni od stvarnosti... to bi im bio kraj

DF-u takodjer - ostaje da se vidi jesu li i oni ponijeli te navike iz maticne stranke

ako DF nekad bude imao 300,000 glasova a SDA ili SBB 150,000, onda bujrum... ali ovako, da budu privjesak? ni pod razno... jer bi dobili dosta manje moci nego SDP prosli put, a preuzeli bi puno odgovornosti... uostalom nisam siguran ni da su kadrovski spremni jer su imali metar gafova
SDP je čučnuo dobro, tako da ako im se ponudi prilika za koaliciju to neće ispustiti.
A da će se promijeniti, to nema šanse. Odbijaju da sazriju i odrastu. :D
Alfons Kauders

#36455 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:
moguce je da nece imati izbora

sve zavisi od SDP-a, od toga koliko su zapravo odlijepili i koliko su udaljeni od stvarnosti... to bi im bio kraj

DF-u takodjer - ostaje da se vidi jesu li i oni ponijeli te navike iz maticne stranke

ako DF nekad bude imao 300,000 glasova a SDA ili SBB 150,000, onda bujrum... ali ovako, da budu privjesak? ni pod razno... jer bi dobili dosta manje moci nego SDP prosli put, a preuzeli bi puno odgovornosti... uostalom nisam siguran ni da su kadrovski spremni jer su imali metar gafova
SDP je čučnuo dobro, tako da ako im se ponudi prilika za koaliciju to neće ispustiti.
A da će se promijeniti, to nema šanse. Odbijaju da sazriju i odrastu. :D
moguce je da ce morati u vlast, cisto da se uhljebe na jos cetiri godine a onda kljuc u bravu

kasno je za promijene i sazrijevanje...

evo da pogledamo konkretno sta su radili zadnje tri godine, moglo bi se iskopati dosta pozitivnog, narocito kada je lova u pitanju - jer se mora priznati da su se dobro nosili sa dugom, da su krenuli revidirati lazne beneficije, da se ipak gradio taj jebeni autoput itd... politicki kurvaluk, pijacarska trgovina, nepotizam - to je druga strana medalje

ali problem je sto njima jednostavno nije jasno sta se desava u narodu... jednostavno ljudi nemaju dodira, samo to moze objasniti face na pressici - jer su svi izgledali kao da je meteor puko u po sarajeva - sok i nevjerica... pa jebem mu mater forumasi pogodili ishod izbora prije nekoliko mjeseci, sve ankete su pokazivale da su u kurcu, i oni iznenadjeni?

samo ta cinjenica ih treba trajno iskljuciti iz politickog zivota, jer se ocito radi u ljudima koji su davno poceli vjerovati u svoju propagandu umjesto u objektivno stanje na terenu
Liberalism

#36456 Re: SDP

Post by Liberalism »

Najjadniji su mi ovi ljudi koji su četri godine pljuvali po SDP-u, a sada kao pokusavaju da pronadju rjesenje za taj isti SDP kad je dozivo poraz.

Nikad mi nece biti jasno zasto danas niste sretni? Nema potrebe da nastavljate pljuvati jer od danas SDP nema nikakve veze sa vasom srecom u zivotu. Mozda da sada pokusate sami da stvorite svoju srecu, a ne da srecu trazite u nesreci drugih.
Alfons Kauders

#36457 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Liberalism wrote:Najjadniji su mi ovi ljudi koji su četri godine pljuvali po SDP-u, a sada kao pokusavaju da pronadju rjesenje za taj isti SDP kad je dozivo poraz.

Nikad mi nece biti jasno zasto danas niste sretni? Nema potrebe da nastavljate pljuvati jer od danas SDP nema nikakve veze sa vasom srecom u zivotu. Mozda da sada pokusate sami da stvorite svoju srecu, a ne da srecu trazite u nesreci drugih.
ja sam pljuvao SDP dosta duze od 4 godine

a branio sam ih dok su bili na vlasti

tako da si fulo

ja u ovom ne vidim nikakvu srecu... ne vidim ni u rezultatu DF, NS, niti bilo koga drugog... glasalo je milion ljudi a cetvrtina je birala politicke opcije bez nacionalnog predznaka

SDPu cu uvijek zamjerati sto su prokockali priliku i unistili ljevicu
Liberalism

#36458 Re: SDP

Post by Liberalism »

Nisam se tebi obracao, al eto da kazem da ima cuvena poslovica: ''ljevica nije stranka, ljevica je ideja a ideja se nemoze unistiti''

Toliko o vama kvazi braniocima SDP-a...
dustaban

#36459 Re: SDP

Post by dustaban »

Ima li ovdje koji poznavalac (insajder) unutrasnjih prilika u SDP-u da nam kaze ima li konacno naznaka svrgavanja Kapetana koji je sjebo SDP-ov cruiser?!
drug_profi

#36460 Re: SDP

Post by drug_profi »

Liberalism wrote:Nisam se tebi obracao, al eto da kazem da ima cuvena poslovica: ''ljevica nije stranka, ljevica je ideja a ideja se nemoze unistiti''

SDP je sam sebi dohakao. Odavno SDP nije ljevica.
Procitaj prihedlog izmjena Zakona o radu koji su napisali i pokusali proturiti preko korumpiranih pojefinaca iz sindikata. Procitaj u sta su htjeli radnika pretvoriti.
Baska im kurvaluk politicki....

...s tipfeler masine...
Liberalism

#36461 Re: SDP

Post by Liberalism »

dustaban wrote:Ima li ovdje koji poznavalac (insajder) unutrasnjih prilika u SDP-u da nam kaze ima li konacno naznaka svrgavanja Kapetana koji je sjebo SDP-ov cruiser?!
Popusti se malo, nema vise SDP-a, okreni se oko sebe sad si slobodan da sam svoju srecu stvaras i moras se privikavati da svoju srecu ne trazis u tudjoj nesreci...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36462 Re: SDP

Post by pici »

Image

prelivoda

#36463 Re: SDP

Post by prelivoda »

Neradin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čime li će se baviti Hamdija Lipovača sad kad nije prošao u Parlament BiH ?
Zlatko također nije prošao.
Koliko cujem Lipan je prosao u Parlament BiH :?
Tesko, sa oko 11.000 glasova. Treba preko 14-15.000
Android Knego

#36464 Re: SDP

Post by Android Knego »

Liberalism wrote:
dustaban wrote:Ima li ovdje koji poznavalac (insajder) unutrasnjih prilika u SDP-u da nam kaze ima li konacno naznaka svrgavanja Kapetana koji je sjebo SDP-ov cruiser?!
Popusti se malo, nema vise SDP-a, okreni se oko sebe sad si slobodan da sam svoju srecu stvaras i moras se privikavati da svoju srecu ne trazis u tudjoj nesreci...
... kao sto je to radio SDP!
Alfons Kauders

#36465 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:
Liberalism wrote:Nisam se tebi obracao, al eto da kazem da ima cuvena poslovica: ''ljevica nije stranka, ljevica je ideja a ideja se nemoze unistiti''

SDP je sam sebi dohakao. Odavno SDP nije ljevica.
Procitaj prihedlog izmjena Zakona o radu koji su napisali i pokusali proturiti preko korumpiranih pojefinaca iz sindikata. Procitaj u sta su htjeli radnika pretvoriti.
Baska im kurvaluk politicki....

...s tipfeler masine...
eh za taj zakon imaju podrsku od mene :thumbup:

nek idu i tri picke materine i sindikati i "radnici" na koje se pozivaju, jer brane samo interese budzetskih korisnika... mene ti sindikati ne zastupaju i ja cu podrzati svaki zakon koji ce izjednaciti njihova prava s pravima mene i ostalih ljudi u privredi...

a to ce morati uraditi i nova vlast jer je rijec o uslovu IMF-a :thumbup: nema vise kolektivnih ugovora preko nasih ledja, nema vise bijelih medjeda na budzetskoj sisi do penzije
daddy-kool

#36466 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Taj zakon se usvaja vrlo brzo, možda to bude i jedan od uslova za formiranje koalicije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36467 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Liberalism wrote:Najjadniji su mi ovi ljudi koji su četri godine pljuvali po SDP-u, a sada kao pokusavaju da pronadju rjesenje za taj isti SDP kad je dozivo poraz.

najjadniji su gubitnici izbora

A ovi pseudoljevičari jesu zaslužili hrak i hračemo ih jer su laž u svakom segmetnu djelovanja gdje veze nemaju ni sa radničkom klasom ni sa narodom ni sa socijalnom državom.

ovo su klasični salonski ljevičari, partijske tehnokrate koji žive kao buržuji i samo koriste scijalizam kao ideološku masku kako bi opravdali svoje postojanje....niti jedan nema dana radnog staža van stranke
Alfons Kauders

#36468 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:Taj zakon se usvaja vrlo brzo, možda to bude i jedan od uslova za formiranje koalicije.
to je uslov IMF-a, tako da ne vidim zasto bi ga bilo koja stranka navodila kao uslov za koaliranje - svakako mora proci

a ima jos uslova IMF-a o kojim se sada smije pricati, kad su prosli izbori :D
Alfons Kauders

#36469 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:

A ovi pseudoljevičari jesu zaslužili hrak i hračemo ih jer su laž u svakom segmetnu djelovanja gdje veze nemaju ni sa radničkom klasom ni sa narodom ni sa socijalnom državom.

ovo su klasični salonski ljevičari, partijske tehnokrate koji žive kao buržuji i samo koriste scijalizam kao ideološku masku kako bi opravdali svoje postojanje....niti jedan nema dana radnog staža van stranke

tako je kod nas nacelnik prije 7-8 godina imao platu 4 milje... a socijalista covjek... pet prosjecnih plata u gradu gdje je nezaposlenost oko 50%... valjda je i socijalizam to kada pogledas sastav parlamenta pa vidis da od 30tak ljudi iz stranke nema nikog ko nije u javnom sektoru - i to neproizvodnom... socijalizam je i kada se nastavi s uhljebljenjima po uzoru na druge stranke... i kada se nastave isplacivati prenapuhane plate i naknade stranackim miljenicima...

SDP se jednostavno pogubio... socijalisticka stranka bez radnika... demokratska stranka u kojoj nema demokratskog procesa... opstenarodni ljevicarski pokret koji je previse cobanski za grad, a nedovoljno cobanski za selo... sekularna stranka koja opet koketira s religijom, a nije dovoljno konzervativna za vjernike

kada otvaras kafanu, od pocetka moras kontati ko ce ti biti ciljna grupa - a nekada najveca stranka u drzavi to nikad nije skontala... zapravo oni su sami sebi postali ciljna grupa
daddy-kool

#36470 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
daddy-kool wrote:Taj zakon se usvaja vrlo brzo, možda to bude i jedan od uslova za formiranje koalicije.
to je uslov IMF-a, tako da ne vidim zasto bi ga bilo koja stranka navodila kao uslov za koaliranje - svakako mora proci

a ima jos uslova IMF-a o kojim se sada smije pricati, kad su prosli izbori :D

Zato što je toj stranci sada potreban show da nije samo privjesak. :D
daddy-kool

#36471 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
tako je kod nas nacelnik prije 7-8 godina imao platu 4 milje... a socijalista covjek... pet prosjecnih plata u gradu gdje je nezaposlenost oko 50%... valjda je i socijalizam to kada pogledas sastav parlamenta pa vidis da od 30tak ljudi iz stranke nema nikog ko nije u javnom sektoru - i to neproizvodnom... socijalizam je i kada se nastavi s uhljebljenjima po uzoru na druge stranke... i kada se nastave isplacivati prenapuhane plate i naknade stranackim miljenicima...
To se stručno naziva realni socijalizam.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36472 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

SDP se jednostavno pogubio... socijalisticka stranka bez radnika... demokratska stranka u kojoj nema demokratskog procesa... opstenarodni ljevicarski pokret koji je previse cobanski za grad, a nedovoljno cobanski za selo... sekularna stranka koja opet koketira s religijom, a nije dovoljno konzervativna za vjernike

kada otvaras kafanu, od pocetka moras kontati ko ce ti biti ciljna grupa - a nekada najveca stranka u drzavi to nikad nije skontala... zapravo oni su sami sebi postali ciljna grupa
i zahvaljujući nekretninama samodovoljni

samo mi je opet nevjerovatno ovo otuđenje od realnosti...bote ko da likovi na oblacima žive :-) a ima godina svi im pišemo da ga puše i to btw većinom im to pišu njihovi bivši glasači
pinkman

#36473 Re: SDP

Post by pinkman »

Proći će novi Zakon o radu ko god bio na vlasti. To je uslov MMF-a. Naravno, može se to odbiti, ali onda nema kredita. A nema kredita nema penzija, plata i ostalo za budžetlije. A ako toga nema, onda nema ni vlasti. :D

I u Srbiji su usvojili.
Liberalism

#36474 Re: SDP

Post by Liberalism »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

SPD je propao i u Njemackoj 1932. godine pa niko ne krivi nekog tamo kvazi SPD politicara sto ga je Hitler u medijima prozivao, vec zna se koga...

Sva sreca pa SDP nije vise u vlasti u Bosni i Hercegovini. Iza SDP-a ce ostati djela, a ako bog da nastaviće se opet tamo gdje se stalo 2014. godine u svakom slucaju. Osim da i vi kao i nekad u Njemackoj vjerujete nacionalistickim pricama da je SDP ''zauvjek istrebljen'' kako ono vi ovde na forumu kazete.
skupljac_zeljeza

#36475 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

JoseMujica wrote: ovo su klasični salonski ljevičari, partijske tehnokrate koji žive kao buržuji i samo koriste scijalizam kao ideološku masku kako bi opravdali svoje postojanje....niti jedan nema dana radnog staža van stranke
Ali to i dalje nije razloga da Jasmin Duraković ne sanja mokre snove.
Sprema se golemo iznenađenje na političkoj bh. sceni: Socijaldemokrati se ujedinjuju u jednu stranku?!

Ako do toga i zaista dođe, a računajući prema raspoloženju u sve tri stranke, predsjednik ujedinjene stranke socijaldemokrata svakako bi bio Željko Komšić

Kako doznajemo iz svojih izvora, nedavno je na sarajevskom izletištu Barice, slobodno se može reći u tajnosti, održan zanimljiv sastanak. S jedne strane stola sjedili su predstavnici SDP-a Damir Hadžić, potpredsjednik, i Dževad Bećirević, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Sarajevo. S druge bili su Miro Lazović, predsjednik Unije socijaldemokrata BiH, i Emir Zlatar, glavni tajnik te stranke. Razgovaralo se sasvim otvoreno i izravno, o koaliciji u prvoj fazi, a u drugoj ujedinjenju te dvije stranke u jednu.

Prema našim izvorima, na Baricama nije bilo konkretnog rezultata, ali je dogovoreno da se pregovori nastave. Navodno je iz Unije socijaldemokrata traženo da se Zlatko Lagumdžija povuče s mjesta predsjednika SDP-a i da se nakon toga održi kongres te dvije ujedinjene stranke na kojem bi se izabralo rukovodstvo – predsjednik, potpredsjednici, predsjedništvo i glavni odbor. Ujedinjena stranka nosila bi ime SDP i s te strane nije bilo nikakvih zamjerki i primjedaba.

Izvor: Dnevni list/Autor: M. Osmović
Post Reply