dzaba pricaju i Pedja i Sabina i Forto, forumasi znaju bolje sta oni misle i namjeravajuhorkesh wrote:Forto: Odlazeća vlast nije navikla da bude u opoziciji, moguće su opstrukcije
Željko Komšić nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem kazao je da ne može sam donositi odluke, već da se mora konsultirati sa SDP-om i NS-om. Kakav je Vaš stav, hoćete li razgovarati sa SDA.
- Ako je to neka vrsta kurtoazne posjete, ja bih se odazvao, ali, ako su konkretni pregovori, mislim da ne bih. Ne zato što imamo nešto protiv SDA, već želimo na drugačiji način voditi politiku.
https://avaz.ba/vijesti/intervju/436084 ... pstrukcije
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- wewa
#36451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
pemanapemani
#36452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote:haha cirkusa ovdje...ovaj podforum se pretvorio u zabokracinu sa svim ovim botovima ovdje i "zabrinutim glasacima"
nikada sagovornici nisu bili neozbiljniji ovdje,nije ni cudo sto je pdf propao...okupljaju se samo lesinari iz drugih tabora da lazu,dezinformisu i pljuju
mene samo zanima odgovor na pisanje ovih botova,kako je "razgovarati cemo iz kurtoazike sa SDA",postalo jednako "koalicija sa SDA" ????
dajte mi odgovor ,molim vas
najjaci su mi ovi dugogodisnji forumski kvazi "intelektualci",koji su potkovani kao supalj zub...sve znaju,sve culi i vidjeli a u sustini,obicni uhljebi koji imqju vremena piskarati po netu i ne radeci nista,primati platu
ove NS treba prvo pomesti,pa ce i forum prodisati
Mene zanima kako se u deset dana od stava - nećemo ni razgovarati sa SDA, HDZ i SNSD, došlo do stava čuđenja Peđe kako su pojedinci iz SDA izjavili da neće razgovarati jedino sa NS i do stava da će se razgovarati sa SDA i HDZ.
Dobro, hajde ok razgovori, ali iskreno više ne vjerujem da neće sa SDA i HDZ što sam do jučer čvrsto vjerovao.
Druga stvar, šta možeš postići razgovorima sa strankama koje 30 godina kroje sudbinu BiH? Šta možeš novo saznati iz tih razgovora? Koji njihovi stavovi nisu jasni, postoji li neka enigma kod SDA i HDZ koju treba razjasniti, a koju na svojoj koži nismo predeverali u ovih 30 godina?
Ali eto, nadati se da neće. Vrijeme će sve pokazati.
I malo je bezobrazno tako generalno etiketirati forumaše. Jebi ga, prozovi imenom za koga smatraš da je bot ili napiši repliku na botovski post.
-
pemanapemani
#36453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E ova Fortina izjava mi se već malo više sviđa.
- horkesh
#36454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neka svako izvodi svoje zaključke, samo me čudi da se, barem ovdje, ne raspravlja malo više o javnim izjavama lidera NS-a.wewa wrote:dzaba pricaju i Pedja i Sabina i Forto, forumasi znaju bolje sta oni misle i namjeravajuhorkesh wrote:Forto: Odlazeća vlast nije navikla da bude u opoziciji, moguće su opstrukcije
Željko Komšić nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem kazao je da ne može sam donositi odluke, već da se mora konsultirati sa SDP-om i NS-om. Kakav je Vaš stav, hoćete li razgovarati sa SDA.
- Ako je to neka vrsta kurtoazne posjete, ja bih se odazvao, ali, ako su konkretni pregovori, mislim da ne bih. Ne zato što imamo nešto protiv SDA, već želimo na drugačiji način voditi politiku.
Na primjer, i jutros je Klix izbacio mali interview s Kojovićem, a ovdje je prošao nezapaženo:
Kojović: Zanima nas saradnja s onima koji su spremni tražiti balans između etničkog i građanskog
"Bh. blok čine tri stranke Naša stranka, SDP i DF i tako će i ostati", kazao nam je Kojović.
Ipak, izričiti je bio i kazao da Naša stranka neće pristati da u Bh. blok uđe SDA.
Za sada je neizvjesno ko će formirati vlast na nivou Federacije BiH i na državnom nivou. Postavlja se pitanje da li će Bh. blok moći okupiti sigurnu većinu i osigurati stabilnost te da li će morati koalirati sa SDA ili HDZ-om.
"Ja se ne želim baviti kombinatorikom koja je isključivo zasnovana na brojevima. Našu stranku eventualno zanima saradnja s onim političkim opcijama koje su spremne kroz reformu dejtonskog ustava krenuti u traženje pravednijeg balansa između etničke i građanske demokratije, glasati za izborni zakon koji onemogućuje krađu glasova i nemati toleranciju prema korupciji i političkom kriminalu. To je naša pozicija i ako je razumijete onda vidite da se broj tih mogućnosti o kojima govorite znatno smanjuje", poručuje Kojović.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /181130008
- kmirsad
#36455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U neprirodnim koalicijama Naše stranke najčežće ste pominjali SBBsabina1 wrote:Bilo bi itekako dobro da se držimo istine.kmirsad wrote:Bilo bi dobro Sabina da se držimo istine.sabina1 wrote:
Upravo ste vi ovdje mjesecima insinuirali kako je odavno potvrđeni koalicioni dogovor sa Konakovićem - insinuacija , zlobna , namjerna , neće Peđa ovo , neće ono......
Od vas i Kojovića zaista svašta.
Pozdrav
I vi i ja smo ovijek govorili samo, i samo o Konakovičevoj premerijerskoj poziciji.
Poziciju predsjedavajučeg Skupštine ni vi, ni ja nikada nismo pomenuli.
Iznenađenje.
Vi tvrdili bit će Pedjin ahbab Dino, Premijer
Ja tvrdio neče biti Premijer.
Je li Premijer?
Nije.
Ko je insuinirao?
Svaku moju rečenicu koja je govorila o koaliciji NIP-a i NS-a ste okarakterisali kao "zlonamjernu insinuaciju".
Sve više nalikujete na Kojovića , pretpostavljam u skladu s novouspostavljenim standardima.
Pozdrav.
U pitanju ahbabđtine, pijenja kafe i premijerske pozicije ste najčešče pominjali imenom, Dinu Konakovića.
Doduše spominjali ste povremeno i koaliciju sa NiP.
Činjenica je da je koalicija, pismena , Probosanski blok, napravljena sa SDP i DF. Nema NiP-a. NiP.u i ostalima je blok ponudio saradnju kroz prihvatanje Sporazuma sa 300 mjera i Zakona.
- Thorgerson
#36456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kod Naše Stranke mi se ne sviđa to, a vidim i mnogim drugim, što su totalno odsutni u RS-u.
Dakle, ok priča Bosna i Hercegovina, ali mora se aktivnije početi raditi na čitavom prostoru države. Nadam se da će im ovo biti vjetar u leđa, rezultati ovih izbora.
Mora se to uraditi. Inače izgubit ce dosta glasaca i u federaciji i u Sarajevu, Tuzli itd. Može se čekati jedno vrijeme i slušati tu priču o nastupu na prostoru čitave države, ali mora se djelovati.
A misilm da stranka ima potencijal u RS-u. Da ne govorim da bi iole kakvim jačanjem u RS-u, dobili dodatni efekat u federaciji.
Dakle, ok priča Bosna i Hercegovina, ali mora se aktivnije početi raditi na čitavom prostoru države. Nadam se da će im ovo biti vjetar u leđa, rezultati ovih izbora.
Mora se to uraditi. Inače izgubit ce dosta glasaca i u federaciji i u Sarajevu, Tuzli itd. Može se čekati jedno vrijeme i slušati tu priču o nastupu na prostoru čitave države, ali mora se djelovati.
A misilm da stranka ima potencijal u RS-u. Da ne govorim da bi iole kakvim jačanjem u RS-u, dobili dodatni efekat u federaciji.
-
vrapcic
#36457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko sta radi mi drvimo o BarosuHakiz wrote:Postoji mogućnost otvaranja privatnih klinika itd.vrapcic wrote:Mrzim biti drveni advokat ali mogu li vam postaviti pitanje ali da mi odgovorite iskreno:Dasi wrote:Hronološki:
Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!
Da taj omrzeni Baros nije dao/donirao/potkupio nastavite sami niz tu aparat koji vojna bolnica sada ima i koji je koristen kako bi se vasoj majci popravio vid, sta bi bilo? Otisli biste privatniku (ako takav u BiH postoji, ja stvarno ne znam) dali minimum duplo vise novca ili isli u Beograd/Zagreb i potrosili nekoliko puta vise novca za isti tretman. Ili bi majka izgubila vid.
Moje misljenje je da je Barosev potez potpuno neetican i nemoralan ali cinjenica je da je spasio/popravio vid vase majke, Baros ce vratiti uloeni novac u aparat i jos dobro zaraditi, vi ste potrosili manje novca nego da ste morali jos putovati u inostranstvo, i ako nista barem imate neku opciju. Bez tog aparata ne biste je cak ni imali.I za par godina, ne znam na koliko je ugovor sklopljen, bolnici ostaje u vlasnistvu taj apart i onda ce ostali gradjani kupovati tamo gdje zele.
Moze li se sve ovo posmatrati kroz prizmu korupcije? Smrdi li jako? Da i da. Ali stoji i cinjenica da bolnica nije imala te pare da sama kupi aparat a Baros ga ocito nije zelio donirati i dobiti plaketu na proscelju bolnicke zgrade.
Problem je u tome što su pacijenti javne bolnice ucijenjeni.
Kada u bolnici kažu "Ne možemo izvesti taj zahvat, otiđite kod privatnika", pacijent ode kod nekog privatnika kojeg on izabere. To je izbor.
Kada kažu "Možemo izvesti taj zahvat, ali morate otići u firmu koja se zove XY i kupiti ovo sa spiska". To je ucjena jerpacijent ne može birati u kojoj firmi da kupi stvari sa spiska.
To je ne samo ucjena, nego ucjena koja iskorištava finansijsku situaciju pacijenta koji ne može finansijski priuštiti privatnika.
Iako nije potpuno isto, mene to podsjeća na slijedeću situaciju:
Imaš porodicu koja gladuje, umiru od gladi. Imaš novac. Ako im ne daš novac, umrijeće od gladi. Imaš izbor:
1. Daš im novac da kupe hranu.
2. Kažeš roditeljima da ćeš im dati novac da više nikada ne budu gladni, ako ti podaju kćer.
U drugom slučaju kćer neće morati da se kurva sa bilo kim ko naiđe da preživi, samo sa tobom.
To je iskorištavanje finansijske situacije ukojoj onaj koji je u belaju mora birati manje zlo, ali ipak mora birati između dva zla, ne između zla i dobra.
I opet kazem da li je to ok, naravno da nije, ali meni kao gradjaninu trenutno zaglavljenom ovdje je to i dalje bolja opcija koja kosta mozda 100-200 maraka vise (jer valjda to xy pomagalo kosta par stotina maraka i u drugim opticarskim radnjama u Sarajevu, posebno jos ako je neko zaista kvalitetno, dan ije neki srot) nego da se izvaljujem lupam 1,500 maraka kod privatnika... A najbolje i potpuno utopisticki bi bilo da dodjem, ljudi me operisu i ja idem kuci i nista ne platim jer imam osiguranje.. ali toga na zalost nema.
To je moj doprinos Barosu i obecavam od mene vise ni slova na tu temu
Za PK i ostatak ekipe, znate nas, znate za nasa bazicna ocekivanja - potrudite se i budite primjer kako se politika moze voditi a da ne bude bas dno dna. Kompromisi naravno, biranje manjeg zla isto tako, ali pokazite nam, zaboravili smo, kako izgleda kulturan dijelog medju partnerima i onima koji nisu partneri, i omogucite zapocinjanje rjesavanja velikih problema ili barem zapocnite korjenite promjene u sto vise segmenata drustva ali strateski, nemojte samo horuk ili par nepar sistemom. Dajte da za 4 godine (pesimista i cinik iz mene sada govori ako prezivite toliko dugo na vlasti), kada se okrenete iza sebe vidite zadovoljnije gradjane koji se voze u koliko toliko boljem prevozu, djeca im ne idu u skole nazvane imenima fasista, imaju moderan kurikulum sa kojim se mogu uhvatiti u kosta sa sadasnjoscu i buducnoscu, gradjane koji udisu koliko toliko kvalitetniji zrak,.. I sretno, toga ce vam trebati lopatama
-
Hakiz
#36458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forumaši su navikli da budu prevareni, pa kako su se opekli na mlijeku, sad pušu na jogurt.
A ako je normalna koalicija sa Titićima (A-SDA, NiP itd), naći će se razlog da se opravda i koalicija sa Titom (SDA) ako istorijski trenutak to bude zahtijevao.
Ipak je politika realna umjetnost mogućeg.
Ne kažem da će biti, ali kažem da se ne iznenadimo ako bude.
A što se tiče Titića, u životu se najčešće crne ovce i zabludjeli članovi porodice na kraju vrate porodici.
Ali, go wit hthe flow. Vidjećemo.
Ako ne bude kako nas je strah, ja sretan.
Ako bude, ništa novo, još jedno razočarenje i idemo dalje. Neko u starački dom ili grob, neko u Njemačku.
A ako je normalna koalicija sa Titićima (A-SDA, NiP itd), naći će se razlog da se opravda i koalicija sa Titom (SDA) ako istorijski trenutak to bude zahtijevao.
Ipak je politika realna umjetnost mogućeg.
Ne kažem da će biti, ali kažem da se ne iznenadimo ako bude.
A što se tiče Titića, u životu se najčešće crne ovce i zabludjeli članovi porodice na kraju vrate porodici.
Ali, go wit hthe flow. Vidjećemo.
Ako ne bude kako nas je strah, ja sretan.
Ako bude, ništa novo, još jedno razočarenje i idemo dalje. Neko u starački dom ili grob, neko u Njemačku.
-
Hakiz
#36459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali, to je suština. Plaćamo zdravstveno osiguranje, dakle javno zdravstvo, trenutna vlast ga upropasti, a oni koji pretenduju da tu vlast smijene predstavljajući se boljima pristanu na to i iskoriste tu situaciju za ličnu korist.vrapcic wrote: I opet kazem da li je to ok, naravno da nije, ali meni kao gradjaninu trenutno zaglavljenom ovdje je to i dalje bolja opcija koja kosta mozda 100-200 maraka vise (jer valjda to xy pomagalo kosta par stotina maraka i u drugim opticarskim radnjama u Sarajevu, posebno jos ako je neko zaista kvalitetno, dan ije neki srot) nego da se izvaljujem lupam 1,500 maraka kod privatnika... A najbolje i potpuno utopisticki bi bilo da dodjem, ljudi me operisu i ja idem kuci i nista ne platim jer imam osiguranje.. ali toga na zalost nema.
Dakle, ne moraš iskoristiti priliku koja ti se pružila, naročito ako je etički i/ili pravno sumnjiva. Bez obzira na profit.
U suprotnom isti si kao i oni protiv kojih se boriš, a koji su ti tu priliku pružili. Ili ako nisi, barem ti djela ne prate riječi.
-
zippoo87
#36460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
upravo ovo sto ti pises je sustina...izjave celnika NSa su uvijek citke,jasne i ne ostavljaju prostora za manipulacije i ovi udarnici ih i ne komentarisu,jer ne mogu spinovati ali cim se u istoj recenici pojave NS i SDA,eto udarnika,da nam kazu da trava nije zelenawewa wrote:dzaba pricaju i Pedja i Sabina i Forto, forumasi znaju bolje sta oni misle i namjeravajuhorkesh wrote:Forto: Odlazeća vlast nije navikla da bude u opoziciji, moguće su opstrukcije
trenutno je ovaj pdf najposjeceniji ,jer su se uhljebi uprpili i prati se svaki korak NSa...da vide gdje ce vjetar puhati
mozda je ovo uhljebi i tako te etikete malo kliseizirano,ali evo i corav vidi sta ovdje pisu i sta pokusavaju i kakvim se sve pesinlucima bave...bas ono hinjski,SDAovski
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#36461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dezinformises jednako kao Predrag Kojovic.kmirsad wrote:U neprirodnim koalicijama Naše stranke najčežće ste pominjali SBBsabina1 wrote:Bilo bi itekako dobro da se držimo istine.kmirsad wrote:Bilo bi dobro Sabina da se držimo istine.
I vi i ja smo ovijek govorili samo, i samo o Konakovičevoj premerijerskoj poziciji.
Iznenađenje.
Je li Premijer?
Nije.
Ko je insuinirao?
Svaku moju rečenicu koja je govorila o koaliciji NIP-a i NS-a ste okarakterisali kao "zlonamjernu insinuaciju".
Sve više nalikujete na Kojovića , pretpostavljam u skladu s novouspostavljenim standardima.
Pozdrav.
U pitanju ahbabđtine, pijenja kafe i premijerske pozicije ste najčešče pominjali imenom, Dinu Konakovića.
Činjenica je da je koalicija, pismena , Probosanski blok, napravljena sa SDP i DF. Nema NiP-a. NiP.u i ostalima je blok ponudio saradnju kroz prihvatanje Sporazuma sa 300 mjera i Zakona.
I prije 6 i prije 5 i prije 4 mjeseca sam jasno pisala kako je Kojovic dogovorio koaliciju u SKS sa svojim jaranom Dinom Konakovicem (jos prije dvije godine) a da nema nikakvih problema da koalira i sa SBB kada mu to bude potrebno. Sva ta moja pisanja si nazavao "zlonamjernim insinuacijama" jer ti zaboga nisi cuo ni procitao da to Kojovic planira.
Nekada je slicnost sa Kojovicem mogla biti samo kompliment.
Danas je pitanje casti ne sliciti politickom Kojovicu.
Nista tu nema vise prirodno.
Pozdrav.
-
jefff
#36462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeste izabrali plac na Poljinama? jel blizu Bakira?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#36463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato je Baros dobio Nasu stranku da dostojanstveno cuti o tome , da nema stav.vrapcic wrote:Mrzim biti drveni advokat ali mogu li vam postaviti pitanje ali da mi odgovorite iskreno:Dasi wrote:Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!Hakiz wrote:Hronološki:
Počelo je sa obećanjem promjene političke paradigme. Pa je došao Baroš. Pa je nastavljeno sa nema koalicije sa SDA i sličnima. Pa se desila koalicija sa A-SDA, SBB, NiP... Pa je došlo do momenta da su razgovori sa SDA, HDZ (da sačekamo koji dan, spomenuće se i SNSD, nemaju vremena za državni nivo dok ne riješe federalni) prihvatljivi.
Primjećuje li neko tendenciju, smjer kretanja?
Kontam ja, ljudski faktor je uzrokovao zagađenje okoline i promjenu klime, došlo je globalno zatopljenje, pa se i glečeri principa polako tope.
Da taj omrzeni Baros nije dao/donirao/potkupio nastavite sami niz tu aparat koji vojna bolnica sada ima i koji je koristen kako bi se vasoj majci popravio vid, sta bi bilo? Otisli biste privatniku (ako takav u BiH postoji, ja stvarno ne znam) dali minimum duplo vise novca ili isli u Beograd/Zagreb i potrosili nekoliko puta vise novca za isti tretman. Ili bi majka izgubila vid.
Moje misljenje je da je Barosev potez potpuno neetican i nemoralan ali cinjenica je da je spasio/popravio vid vase majke, Baros ce vratiti uloeni novac u aparat i jos dobro zaraditi, vi ste potrosili manje novca nego da ste morali jos putovati u inostranstvo, i ako nista barem imate neku opciju. Bez tog aparata ne biste je cak ni imali.I za par godina, ne znam na koliko je ugovor sklopljen, bolnici ostaje u vlasnistvu taj apart i onda ce ostali gradjani kupovati tamo gdje zele.
Moze li se sve ovo posmatrati kroz prizmu korupcije? Smrdi li jako? Da i da. Ali stoji i cinjenica da bolnica nije imala te pare da sama kupi aparat a Baros ga ocito nije zelio donirati i dobiti plaketu na proscelju bolnicke zgrade.
Kako tada nisu imali stav , nikada ga nece ni imati.
Laku noc Nasa stranko.
- denis.istok
#36464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li ce pristati da ide u koaliciju sa HDZ ako ih pozovu, sa ili bez SDA? I sa SNSD na drzvanom nivou, bez njih nema price. A kako vidimo zvat ce ih i jedni i drugi, doduse u sklopu BH bloka? I da li ce to znaciti (ako udju i sa SDA, kao neka "jedinstvena, futuristička, reformatorska, EU...vlada") da moraju okrenuti leđa Dini u KS? Sto prije shvatimo da u vlasti nema principa i ideologija lakse se pomirimo sa hibrid koalicijama. ko nekad: SDP, HSP i njima slicni..sabina1 wrote: Bilo bi dobro Sabina da se držimo istine.
Iznenađenje.
Je li Premijer?
Nije.
Ko je insuinirao?[
Bilo bi itekako dobro da se držimo istine.
Pozdrav.U neprirodnim koalicijama Naše stranke najčežće ste pominjali SBB
Činjenica je da je koalicija, pismena , Probosanski blok, napravljena sa SDP i DF. Nema NiP-a. NiP.u i ostalima je blok ponudio saradnju kroz prihvatanje Sporazuma sa 300 mjera i Zakona.[/
Dezinformises jednako kao Predrag Kojovic.
I prije 6 i prije 5 i prije 4 mjeseca sam jasno pisala kako je Kojovic dogovorio koaliciju u SKS sa svojim jaranom Dinom Konakovicem (jos prije dvije godine) a da nema nikakvih problema da koalira i sa SBB kada mu to bude potrebno. Sva ta moja pisanja si nazavao "zlonamjernim insinuacijama" jer ti zaboga nisi cuo ni procitao da to Kojovic planira.
Nekada je slicnost sa Kojovicem mogla biti samo kompliment.
Danas je pitanje casti ne sliciti politickom Kojovicu.
Nista tu nema vise prirodno.
Pozdrav.
Ja bih volio da budu svi (ili vecina ovih stranaka i strancica) dio vlasti, da dobiju svoje resore i hajde brale pokazi na terenu sta mozes. A ne pridikovati iz opozcije kako nesto valja ili ne valja. Uzmi obrazovanje pa uradi nesto novo, digni UNSA na veci nivo (ili TZ, MO, ZE), povecaj plate akademskom osoblju. Uzmi zdravstvo pa omogući usluge nebitno odakle dolazis, ista prava za sve, a ne glupi kantoni pa kupuj markice i nemas nista a neko ima sve.
-
putokaz1
#36465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je evolirala
-Prva faza zvana Bojana Bajić,koalicija s NSP,načelnik Petrovca,pokušaj stvaranja multientitetske astranke ili koalicije i PROPAST
-Druga faza zvana Neutralna ljevica,Izbjegavanje svih koalicija,neutralan stav po svim pitanjima i stalan rast
-Treća faza koalicija sa svim i svakim,s svim s kojima se izbjegavala koalicija godinama i
Ulazak u vlast i po mom mišljenu opet PROPAST ali moguća su i drugačija rješenja
-Prva faza zvana Bojana Bajić,koalicija s NSP,načelnik Petrovca,pokušaj stvaranja multientitetske astranke ili koalicije i PROPAST
-Druga faza zvana Neutralna ljevica,Izbjegavanje svih koalicija,neutralan stav po svim pitanjima i stalan rast
-Treća faza koalicija sa svim i svakim,s svim s kojima se izbjegavala koalicija godinama i
Ulazak u vlast i po mom mišljenu opet PROPAST ali moguća su i drugačija rješenja
- kmirsad
#36466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Fali ti početak posta, odstupaš od klišea i praktične obuke... onaj... Godinama več glasam za NS, ali više nikada... sa mnom su završili za sva vremena...putokaz1 wrote:NS je evolirala
Đaba su bacili pare na tvoju sajber- ratničku obuku...
Kojeg od dva izabrana člana tročlane koalicije koju su napravili... su trebali izbjegavati... SDP ili DF...
Last edited by kmirsad on 01/12/2018 06:08, edited 1 time in total.
- kmirsad
#36467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sa obojicom se slažem u potpunosti. Prvi i osnovni problem novih vlasti koje imaju namjeru sebi prišiti epitet REFORMATORSKA VLAST... je obračun sa pljačkom, korupcijum, opštim kriminalom, nepotizmom... dakle, u prevodu... obračun sa nacionalističkim strankama kojima je nabrojano jedina politička platforma i razlog borbe za ostajanje na vlasti ili osvajanje iste... s tim da su one podijelile intresne zone, vrste, etničko/konstitutivnu pripadnost i rejone djelovanja... pa imamo, po etničkoj pripadnosti razdijeljenu... energetsku, građevinsku, migratsku, humanitarnu, informativno/kominikacijsku, privatizacijsku, stečajnu, ekološku, trgovinsku... mafiju bolje organizovanu od Koza Nostre i Kamore... jedino pravosudno/advokatsko/istražna mafija im je zajednička... koja liči i organizovana je npr. kao knigovodstveni servis što vodi knjige svima koji plate tarifu.heal wrote:I sira slika kriminala ( balkanska ruta) u koju su iste upetljane. To je nenaceta prica unaske. NIKAD NIKO NIJE PAO. A tolike pare pokrali.drug_profi wrote:Samo malo. Nisu nacionalisti vise ovdje nikakav problem. Ili bar ne toliko veliki.kmirsad wrote:[
Moja je želja da se nacionalisti sklone odmah i sad. Da konačno krene ovoj državi nabolje dok sam još tu.Spreman sam platiti svaku cijenu.
Problem su kriminalne organizacije maskirane u politicke stranke.
- kmirsad
#36468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ponovit ću još jednom.sabina1 wrote: Bilo bi itekako dobro da se držimo istine.
Pozdrav.
Naša stranka je, koliko i kako ja vidim, ušla u koaliciju sa SDP i DF.Tačka.
Nije ušla u koaliciju sa NiP, SBB. Tačka...
S njima se usaglašavao Sporazum o principima djelovanja... Blok je prihvatao ili odbijao njihove sugestije, kao literatura koju autori koriste prilikom izrade svog autorskog rada ali čijii su autori tri članice koalicije...NS, SDP, DF....
Naglašavam...ovo je MOJE viđenje ovog sporazuma... Pedja i rukovodstvo stranke možda na ovo ne gledaju ovako kao ja.
Taj dokument je ponuđen i NiP-u i SBB-u... i još nekima, da ga prihvate kao svoj... i na njega i oni stave svoj pečat i potpis... ili odbiju...
Data im je mogučnost da prihvatanjem ovog sveobuhvatnog dokumenta, na vrijeme se ukrcaju u voz... i postanu dio ove reformske priče kao savezničke snage, ideološki drugačije, ali ipak... savezničke...
Takav dohument se SDA-u, HDZ-u. SNSD-u... nije ni ponudio na prihvatanje... ako hoče mogu da ga prepišu i unutar svog interesnog bloka provode ili ili prihvate kao svoju političku platformu... nema zaštite autorskih prava, dokumet će biti javni kad se objavi... niko ih ne bi tužio za zaštitu autorskih prava...
To prihvatanje naravno i nije baš realno očekivati... da sami sebe ubiju... sfera sajns fikškn...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sile_Osovine
https://hr.wikipedia.org/wiki/Saveznici
https://hr.wikipedia.org/wiki/Partizani
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... vgZWufNejg
Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, za Klix.ba je komentarisao principe kojima se vode u pregovorima, zatim poziciju novoformiranog Bh. bloka te stav o eventualnom proširenju tog bloka na druge političke opcije.
Kojović na početku razgovora naglašava da u ovom trenutku o proširenju Bh. bloka nisu razmišljali.
"Bh. blok čine tri stranke Naša stranka, SDP i DF i tako će i ostati", kazao nam je Kojović.
Ipak, izričiti je bio i kazao da Naša stranka neće pristati da u Bh. blok uđe SDA.
Za sada je neizvjesno ko će formirati vlast na nivou Federacije BiH i na državnom nivou. Postavlja se pitanje da li će Bh. blok moći okupiti sigurnu većinu i osigurati stabilnost te da li će morati koalirati sa SDA ili HDZ-om.
"Ja se ne želim baviti kombinatorikom koja je isključivo zasnovana na brojevima. Našu stranku eventualno zanima saradnja s onim političkim opcijama koje su spremne kroz reformu dejtonskog ustava krenuti u traženje pravednijeg balansa između etničke i građanske demokratije, glasati za izborni zakon koji onemogućuje krađu glasova i nemati toleranciju prema korupciji i političkom kriminalu. To je naša pozicija i ako je razumijete onda vidite da se broj tih mogućnosti o kojima govorite znatno smanjuje", poručuje Kojović.
Bh. blok koji čine tri lijevo orijentirane stranke za sada je od kantonalnih nivoa počeo formiranje skupštinskih većina.
"Počeli smo graditi Bh. blok od kantona ka višim nivoima. Na nivou kantona ti principi su jasno formulisani i potpisani i objavljeni. Jučer smo, prije sastanka s gospodinom Radončićem, imali sastanak Bh. bloka i počeli razgovarati o principima zajedničkog djelovanja za više nivoe vlasti. Medijski napisi o sastanku s Radončićem su možda izazvali zbunjenost", zaključio je Kojović..
-
putokaz1
#36469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Fali ti početak posta, odstupaš od klišea i praktične obuke... onaj... Godinama več glasam za NS, ali više nikada... sa mnom su završili za sva vremena...

Kojeg od dva izabrana člana tročlane koalicije koju su napravili... su trebali izbjegavati... SDP ili DF...[/quote]
-Naša stranka je tek ušla u BH Vlast vidjet ćemo
Selim je pošten,Čamdžić isto ali nemogu s starim vukovima...Tipa Nermin Nikšić,Bijedić,Komšić....
Još Radončić i Haris bar na TK
Kojeg od dva izabrana člana tročlane koalicije koju su napravili... su trebali izbjegavati... SDP ili DF...[/quote]
-Naša stranka je tek ušla u BH Vlast vidjet ćemo
Selim je pošten,Čamdžić isto ali nemogu s starim vukovima...Tipa Nermin Nikšić,Bijedić,Komšić....
Još Radončić i Haris bar na TK
-
zippoo87
#36470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
putokaz jos nije naucio quotati
tugo moja pregolema
tugo moja pregolema
-
putokaz1
#36471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad budemo imali normalnu vladu,i uđemo u EU naučit ću....zippoo87 wrote:putokaz jos nije naucio quotati
tugo moja pregolema
Ko će zamjet Dr Sakića na mjestu direktora bolnice u Gračanici
- kmirsad
-
high_volume
#36473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mostarka tužila državu BiH Evropskom sudu u Strazburu zbog neodržavanja izbora u Mostaru
Irma Baralija tužila je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu državu Bosnu i Hercegovinu zbog neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru. Detalji tužbe javnosti će biti objavljeni na konfereciji za medije u ponedjeljak ispred mostarske Vijećnice.
Magistrica političkih nauka i profesorica sociologije Irma Baralija za Klix.ba kazala je kako su razlozi tužbe potpuno jasni.
"Moje pravo da biram i budem birana za vijećnicu u Gradsko vijeće Grada Mostara, prekršeno je i 2012. i 2016. godine. Nažalost, u istoj situaciji se nalaze i svi ostali punoljetni građani i građanke Mostara. S obzirom da država Bosna i Hercegovina svih ovih godina nije učinila ništa da spriječi i sankcioniše ovo kršenje naših prava, bilo je samo pitanje vremena kada će doći do pokretanja tužbe protiv ove i ovakve države pred Sudom za ljudska prava u Strazburu", izjavila je Baralija, inače dugogošnja politička aktivistica.
Podsjećamo, posljednji lokalni izbori u Mostaru održali su se u oktobru 2008. godine, a ovaj grad je bez Gradskog vijeća od 2012. godine.
Gradom vlada gradonačelnik Ljubo Bešlić iz HDZ-a, a svi pokušaji postizanja dogovora i provedbe presude Ustavnog suda, čime je održavanje izbora usluvljeno, nisu urodili plodom.
Posljednji pregovori u kojima je učestovalo devet stranaka odvijali su se pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice sredinom ove godine i neslavno su okončani nakon deset sastanaka.
Konferencija za medije na kojoj će biti saopćeni detalji tužbe Irme Baralije zakazana je za ponedjeljak, 3. januara u 10 sati, a održat će se ispred Gradske vijećnice u Mostaru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostark ... /181201057
-
putokaz1
#36474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bzveze
Džaba ode vrijeme i još jedna presuda protiv BH i
NIŠTA
Džaba ode vrijeme i još jedna presuda protiv BH i
NIŠTA
- Laertes
#36475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije on naučio ni veliko slovo koristiti.zippoo87 wrote:putokaz jos nije naucio quotati
tugo moja pregolema