Aj de ovo ostalo,da ne razglabamo vise...svako ima svoju rutu kretanja i zna sta mu je najbolje.
Ali sta ti znaci ova zadnja recenica ? Kako mislis bilo kakav rad u mjestu je besmislen ?
Hoces da kazes da rad duzi od 15 sekundi u leru steti motoru ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Aj de ovo ostalo,da ne razglabamo vise...svako ima svoju rutu kretanja i zna sta mu je najbolje.
Ne vraca ga onda na plin, ali podatak o temp rashladne uzima plinski ECU sa isparivaca, a ne sa motornog ECU upravo ovo sto Nedim pise.preludezalude wrote: ↑26/03/2025 18:59Prica ti nema logike ama bas nikako. Auto se brze grije kad ga vozis nego kad radi u leru i to je cinjenica. Kazes nece da prebaci na plin na auto putu i kad stanes onda prebaci...jer leden vjetar siba preko isparivaca. I sta se desi kad ponovo ubrzas na auto putu? Ugasi plin i prebaci na benzin jer leden vjetar siba preko isparivaca?ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 10:40 Pa meni se desavalo, da kad odmah krenem i izadjem na autoput, ne prebaci na plin nikako, jer siba leden vjetar po isparivacu koji se nalazi naprijed iako je motor zagrijan na 90 stepeni.
Kad stanem 10sec zagrije se preko 30 stepeni i prebaci. Ne znam sta je smijesno tu. Isto do posla, ako odmah krenem dodjem do nedzarica ne prebaci na plin, ovako 3-4mij u leru i prebaci na kraju ulice.
Nigdje veze da je to normalno. To kod tebe nesto nije u redu. Ili termostat zeza ili senzor temperature na isparivacu.
Ne nužno da je štetan, nego da je besmislen zbog nekog zagrijavanja. Dovoljno je par sekundi zbog lubrikacije i to je to, ostalo se sve postiže efikasnije sa nekim laganim opterećenjem i lahkom nogom na gasu.
I kod mene podatak o temperaturi uzima sa senzora koji je na isparivacu i nema govora da se desava ovo kao kod tebe. Mozes ti jurit autoputem koliko hoces na -40 ali opet rasladna tekucina motora protice kroz isparivac i grije ga. Nesto nije u redu kod tebe pa ti se desavo to sta se desava. Najvise lici na ovo sto je Nedim rekao.ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 21:04Ne vraca ga onda na plin, ali podatak o temp rashladne uzima plinski ECU sa isparivaca, a ne sa motornog ECU upravo ovo sto Nedim pise.preludezalude wrote: ↑26/03/2025 18:59Prica ti nema logike ama bas nikako. Auto se brze grije kad ga vozis nego kad radi u leru i to je cinjenica. Kazes nece da prebaci na plin na auto putu i kad stanes onda prebaci...jer leden vjetar siba preko isparivaca. I sta se desi kad ponovo ubrzas na auto putu? Ugasi plin i prebaci na benzin jer leden vjetar siba preko isparivaca?ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 10:40 Pa meni se desavalo, da kad odmah krenem i izadjem na autoput, ne prebaci na plin nikako, jer siba leden vjetar po isparivacu koji se nalazi naprijed iako je motor zagrijan na 90 stepeni.
Kad stanem 10sec zagrije se preko 30 stepeni i prebaci. Ne znam sta je smijesno tu. Isto do posla, ako odmah krenem dodjem do nedzarica ne prebaci na plin, ovako 3-4mij u leru i prebaci na kraju ulice.
Nigdje veze da je to normalno. To kod tebe nesto nije u redu. Ili termostat zeza ili senzor temperature na isparivacu.
Sve je u redu jer redovno servisiram auto.
De ti otiđi kod majstora koji ti je to ugradio, neka ti napravi kako treba da ne staješ po autoputu da bi ti se upalio plin.ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 10:40 Pa meni se desavalo, da kad odmah krenem i izadjem na autoput, ne prebaci na plin nikako, jer siba leden vjetar po isparivacu koji se nalazi naprijed iako je motor zagrijan na 90 stepeni.
Naslovnica wrote: ↑27/03/2025 08:01De ti otiđi kod majstora koji ti je to ugradio, neka ti napravi kako treba da ne staješ po autoputu da bi ti se upalio plin.ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 10:40 Pa meni se desavalo, da kad odmah krenem i izadjem na autoput, ne prebaci na plin nikako, jer siba leden vjetar po isparivacu koji se nalazi naprijed iako je motor zagrijan na 90 stepeni.
Em ti instalacija nije kako treba, em kršiš zakon.
Baš kako bi i trebalo da bude.muha_sa wrote: ↑27/03/2025 08:08Naslovnica wrote: ↑27/03/2025 08:01De ti otiđi kod majstora koji ti je to ugradio, neka ti napravi kako treba da ne staješ po autoputu da bi ti se upalio plin.ucenik1234 wrote: ↑26/03/2025 10:40 Pa meni se desavalo, da kad odmah krenem i izadjem na autoput, ne prebaci na plin nikako, jer siba leden vjetar po isparivacu koji se nalazi naprijed iako je motor zagrijan na 90 stepeni.
Em ti instalacija nije kako treba, em kršiš zakon.![]()
Pod hitno nek ode--meni na minusima sa Cvile prebaci negdje oko Bristola sa Cvile a kad je toplo negdje oko Dolac malte
E svaka čas za sanderaOptimist wrote: ↑27/03/2025 20:23 Sa Sanderom eco G sam presao 15k km za par mjeseci, te sam potrosnju evidentirao kroz Fuelio.
Aplikacija kaze da je na 15k km prosjek potrosnje plina 6.54 litre a benzina 1.44 litra.
Vozim cim upalim, ne pazim koliko trosim, cesto se desi da kad potrosim plin, vozim onda na benzin 20-30-50km dok ne dodjem do pumpe i opet ne naspem plin.
Jel to realno?![]()
Da li radnici upozoravaju pri pumpanju ili?tramvajtrojka wrote: ↑28/03/2025 13:48 pocele sankcije gazpromu u BiH trenutno je nemoguće placanje sa karticama na svim njihovim i nis pumpama u BiH
1Dante1 wrote: ↑28/03/2025 14:29Da li radnici upozoravaju pri pumpanju ili?tramvajtrojka wrote: ↑28/03/2025 13:48 pocele sankcije gazpromu u BiH trenutno je nemoguće placanje sa karticama na svim njihovim i nis pumpama u BiH

tramvajtrojka wrote: ↑28/03/2025 14:311Dante1 wrote: ↑28/03/2025 14:29Da li radnici upozoravaju pri pumpanju ili?tramvajtrojka wrote: ↑28/03/2025 13:48 pocele sankcije gazpromu u BiH trenutno je nemoguće placanje sa karticama na svim njihovim i nis pumpama u BiH
objavili na svojim stranicama, pokušavaju malo da amortizuju sa pr-om udar al od vcrs krecu sankcije i sigurno su naše banke prije srbijanskih dobile upozorenje od amera za trgovinu sa njima

primaju li čekove
ja dam cvaju na 3m pumpi tjedno i to mi je dostatramvajtrojka wrote: ↑28/03/2025 13:48 pocele sankcije gazpromu u BiH trenutno je nemoguće placanje sa karticama na svim njihovim i nis pumpama u BiH