Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#36426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pametan poslovan čovjek nikada ne izbjegava sastanak sa svojim poslovnim protivnikom. Ako ništa da sazna više o njegovim namjerama i tehnikama kojima ima namjeru da služi u borbi protiv njega. Čitanje između redova je znanje i poslovna umjetnost. Da je Bogdom Alija znao zavlačiti razgovorima Miloševića i prodavat mu šarene laže dok se sprema za rat....
- insomnia78
- Styling
#36428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slazem se.kmirsad wrote:Pametan poslovan čovjek nikada ne izbjegava sastanak sa svojim poslovnim protivnikom. Ako ništa da sazna više o njegovim namjerama i tehnikama kojima ima namjeru da služi u borbi protiv njega. Čitanje između redova je znanje i poslovna umjetnost. Da je Bogdom Alija znao zavlačiti razgovorima Miloševića i prodavat mu šarene laže dok se sprema za rat....
Ne treba bit iiskljuciv. Svakoga treba saslusati. Bar ces saznati koliko je ocajan.
- alphonse kauders
#36429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta je alternativa? Čekati još 4 godine u raljama SDA, po principu "pogni glavu ili se iseli"? Hoće li ikad ta budućnost za nas doći? Da još ojačajusabina1 wrote:Ne morate , bila sam nejasna.kluz franjo wrote: Vjerovatno mi je koncentracija popustila, ali
ne kontam.
Čitam sutra ponovo.
Pozz.
Mijenjati sistem i nacin upravljanja sistema ka boljem sa ljudima sistema (Konaković i SBB) a da sve te promjene u biti iniciraju ljudi kojima je jedina zelja da postanu dio sistema (NS) ne moze se ostvariti ni u mašti.
Pozdrav.
Ja nemam kratko pamćenje, i jako dobro se sjećam kako je djelovao Konaković u okviru SDA, ili kako se Fahro na vrhuncu moći obračunavao sa neistomišljenicima putem "objektivnog" Dnevnog Avaza (pa i ljigavost djelovanja SDP-a i DF-a) i također sa skepsom ću pratiti dalji tok razvoja.
Ipak, ako ovi naprave i neznatan korak da običnom građaninu olakšaju život, ja ću biti zadovoljan. Ne slušati nacionalnu retoriku, ne gledati primitivne opstrukcije sjednica, pa makar i pola godine - ja sam uvijek "za".
Moraju li biti najbolji prijatelji s Kiflom i sa ostalima - ne moraju, ali profesionalno surađivati - to itekako.
Pa ako i ne bude valjalo i ne bude se držalo dogovorenog - istupiš napolje i kažeš "eto vas tamo"..
Sve je bolje od još 4 godine SDA, sve..
- lerdi
#36430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Živo me interesuje kako si samo došao do ovog zaključka da ja mislim da će bez SDA propasti država. Nisam se fakat odavno ovako nasmijao. Ja sam mišljenja da blok treba razgovarati sa svima i u tome ne vidim nikakav problem. Šta će sa kim dogovoriti, kao i kako će se u toj eventualnoj koaliciji postaviti je druga stvar. Ono što je po meni odgovorno i politički korektno je sjesti za isti sto i vidjeti šta ti drugi hoće i kako oni vide situaciju. Sviđalo se nama ili ne te stranke (mislim sad na SDA i HDZ) predstavljaju veiki broj građana ove države i ako ništa sa te strane nije ih pametno ignorisati. Sjedneš za sto, kažeš šta imaš, oni kažu šta imaju za reči, pružiš ruku za pozdrav i pičiš dalje. U ovoj državi se od svega pravi događaj. SDA se gdje god može, treba izbaciti iako realno ni ovi njihovi nusprodukti u vidu NiP-a, PDA i ostalih nisu neka sreća ali opet treba birati manje zlo kad se već sa nekim od njih mora. Sa HDZ-om će se vjerovatno morati na federalnom nivou tako da ili sjedni u hlad i pusti ih da krčme i dalje ovo što je malo ostalo, ili zavrni rukave, zaroni u kanalizaciju i probaj se potruditi da što više govana ode niz brdo. Treče opcije nema. Što se tiče državnog nivoa tu treba biti jako oprezan jer SNSD i HDZ imaju jaku poziciju i realno ne bi bilo loše imati sa kontra strane jak blok da im se suprostavi. Ne mislim da tu pod svaku cijenu treba biti SDA ali nije puno pametno ni ići grlom u jagode kada je ta priča u pitanju. Dobro odvagati i tek se na kraju baviti ovim nivoom vlasti.pemanapemani wrote:lerdi wrote:
Vidiš razlika između mene i tebe je što ja više cijenim ljude koji probaju pa nekad i propadnu nego one koji se drže komfort zone i pametuju iz hlada.Razlog zašto je to tako je vrlo sebičan a to je da od ovih prvih možda i bude kakve fajde dok od drugih u startu znaš da nema ništa. Zbog tog razmišljanja relano i jesmo gdje jesmo. Po meni NS se do ovih izbora upravo i ponašala kao neko ko se drži hlada i pametuje. Očito se i kod njih desio neki klik pa su napokon skontali da ako žele sprovesti sve ono što misle da treba uraditi u ovoj državi mogu samo ako budu vlast. Šta ja sad trebam da trpim i kontam hoće li Peđa, Željko i ostali povući poteze koji će im i na narednim izborima obezbjediti dobre plate? Boli me prijatelju briga. Po meni je to pravi mazohizam. Interesuje me da se situacija u državi popravi ili bar okrene u nekom pozitivnom smijeru. Ovaj blok, za razliku od DF-a iz 2014., ima snagu sličnu onoj koju je SDP imao 2010. i nek dokažu da mogu pokrenuti procese. Ako to nisu u stanju daj da tražimo nekoga drugog ko može.
Kakva komfort zona pravljenje vlasti u kantonima i u zavisnosti od odluke CIK-a u FBiH?
Mi smo gdje jesmo zbog SDA i HDZ, ali i zbog onih koji su sve ove godine smatrali da mogu, kako to oni vole reći, disciplinirati SDA.
Razlika između mene i tebe je ta što ti smatraš da će bez SDA propasti država. Ti i slični ne možete zamisliti da išta može funkcionisati bez SDA, a očito i bez HDZ.
Vi ste (ne)svjesno prihvatili velikosrpsku etničku političku matricu i svako odmicanje od nje smatrate katastrofom epohalnih razmjera.
- bunk
#36431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ili se zamaskiran u cirkus nazvan bh blok zagrlit sa svima
koji ce dic ruku bez obzira na cijenu..
Cuj bh blok.
Iz cije li je kuhinje ta ideja izasla
Ispade da ako nisi u tom odabranom drustvu...
Okupi sve koji su presli cenzus i nazovi ih avengers.
Bilo bi smislenije nego Bh blok
koji ce dic ruku bez obzira na cijenu..
Cuj bh blok.
Iz cije li je kuhinje ta ideja izasla
Ispade da ako nisi u tom odabranom drustvu...
Okupi sve koji su presli cenzus i nazovi ih avengers.
Bilo bi smislenije nego Bh blok
- cvrčak_na_hedonizmu
#36432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Malo forumasi trce pred rudu, da vidimo sta ce biti na kraju.
Ovi su, valjda, svjesni da ukoliko zajebu hladno mogu kljuc u bravu.
Brzo ce se vidjeti ima li, sto rece gosn kluz, rezultata. Isto tako ce se i znati ko je zajebo stvar, ako do zajeba dodje .
Ostatak Utopije tipa oni razgovaraju ne bih komentarisao, jer je smijesno razmisljanje
Ovi su, valjda, svjesni da ukoliko zajebu hladno mogu kljuc u bravu.
Brzo ce se vidjeti ima li, sto rece gosn kluz, rezultata. Isto tako ce se i znati ko je zajebo stvar, ako do zajeba dodje .
Ostatak Utopije tipa oni razgovaraju ne bih komentarisao, jer je smijesno razmisljanje
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 30/11/2018 12:22, edited 1 time in total.
-
vrapcic
#36433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mrzim biti drveni advokat ali mogu li vam postaviti pitanje ali da mi odgovorite iskreno:Dasi wrote:Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!Hakiz wrote:Hronološki:
Počelo je sa obećanjem promjene političke paradigme. Pa je došao Baroš. Pa je nastavljeno sa nema koalicije sa SDA i sličnima. Pa se desila koalicija sa A-SDA, SBB, NiP... Pa je došlo do momenta da su razgovori sa SDA, HDZ (da sačekamo koji dan, spomenuće se i SNSD, nemaju vremena za državni nivo dok ne riješe federalni) prihvatljivi.
Primjećuje li neko tendenciju, smjer kretanja?
Kontam ja, ljudski faktor je uzrokovao zagađenje okoline i promjenu klime, došlo je globalno zatopljenje, pa se i glečeri principa polako tope.
Da taj omrzeni Baros nije dao/donirao/potkupio nastavite sami niz tu aparat koji vojna bolnica sada ima i koji je koristen kako bi se vasoj majci popravio vid, sta bi bilo? Otisli biste privatniku (ako takav u BiH postoji, ja stvarno ne znam) dali minimum duplo vise novca ili isli u Beograd/Zagreb i potrosili nekoliko puta vise novca za isti tretman. Ili bi majka izgubila vid.
Moje misljenje je da je Barosev potez potpuno neetican i nemoralan ali cinjenica je da je spasio/popravio vid vase majke, Baros ce vratiti uloeni novac u aparat i jos dobro zaraditi, vi ste potrosili manje novca nego da ste morali jos putovati u inostranstvo, i ako nista barem imate neku opciju. Bez tog aparata ne biste je cak ni imali.I za par godina, ne znam na koliko je ugovor sklopljen, bolnici ostaje u vlasnistvu taj apart i onda ce ostali gradjani kupovati tamo gdje zele.
Moze li se sve ovo posmatrati kroz prizmu korupcije? Smrdi li jako? Da i da. Ali stoji i cinjenica da bolnica nije imala te pare da sama kupi aparat a Baros ga ocito nije zelio donirati i dobiti plaketu na proscelju bolnicke zgrade.
- tovarish
#36434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po mom misljenju,kao glasacu NS-a, ova stranka moze i smije u koaliciju sa svakim,pa i crnim djavolom licno,ali sa SDA ni pod razno.Vlast se bez njih moze ii MORA napraviti.Ako neko od partnera iz bh. bloka ugura SDA u vlast,NS nek ide u opoziciju.
Mi vremena vise nemamo i ne smije se dozvoliti da nam stoka iz SDA uzme jos 4 godine zivota.
Ko izda,PIZDA
Mi vremena vise nemamo i ne smije se dozvoliti da nam stoka iz SDA uzme jos 4 godine zivota.
Ko izda,PIZDA
- drug_profi
#36435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da mora i strankama iz BH bloka biti jasno da su dobili glasove koji su ISKLJUCIVO protiv SDA.
Znaci nema sanse da bi presli prag da ste rekli prije izbora da cete sa SDA praviti vlast "jer se mora".
Znaci nema sanse da bi presli prag da ste rekli prije izbora da cete sa SDA praviti vlast "jer se mora".
- cvrčak_na_hedonizmu
#36436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valjda su svjesni da im je to kljuc u bravudrug_profi wrote:Mislim da mora i strankama iz BH bloka biti jasno da su dobili glasove koji su ISKLJUCIVO protiv SDA.
-
Hakiz
#36437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postoji mogućnost otvaranja privatnih klinika itd.vrapcic wrote:Mrzim biti drveni advokat ali mogu li vam postaviti pitanje ali da mi odgovorite iskreno:Dasi wrote:Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!Hakiz wrote:Hronološki:
Počelo je sa obećanjem promjene političke paradigme. Pa je došao Baroš. Pa je nastavljeno sa nema koalicije sa SDA i sličnima. Pa se desila koalicija sa A-SDA, SBB, NiP... Pa je došlo do momenta da su razgovori sa SDA, HDZ (da sačekamo koji dan, spomenuće se i SNSD, nemaju vremena za državni nivo dok ne riješe federalni) prihvatljivi.
Primjećuje li neko tendenciju, smjer kretanja?
Kontam ja, ljudski faktor je uzrokovao zagađenje okoline i promjenu klime, došlo je globalno zatopljenje, pa se i glečeri principa polako tope.
Da taj omrzeni Baros nije dao/donirao/potkupio nastavite sami niz tu aparat koji vojna bolnica sada ima i koji je koristen kako bi se vasoj majci popravio vid, sta bi bilo? Otisli biste privatniku (ako takav u BiH postoji, ja stvarno ne znam) dali minimum duplo vise novca ili isli u Beograd/Zagreb i potrosili nekoliko puta vise novca za isti tretman. Ili bi majka izgubila vid.
Moje misljenje je da je Barosev potez potpuno neetican i nemoralan ali cinjenica je da je spasio/popravio vid vase majke, Baros ce vratiti uloeni novac u aparat i jos dobro zaraditi, vi ste potrosili manje novca nego da ste morali jos putovati u inostranstvo, i ako nista barem imate neku opciju. Bez tog aparata ne biste je cak ni imali.I za par godina, ne znam na koliko je ugovor sklopljen, bolnici ostaje u vlasnistvu taj apart i onda ce ostali gradjani kupovati tamo gdje zele.
Moze li se sve ovo posmatrati kroz prizmu korupcije? Smrdi li jako? Da i da. Ali stoji i cinjenica da bolnica nije imala te pare da sama kupi aparat a Baros ga ocito nije zelio donirati i dobiti plaketu na proscelju bolnicke zgrade.
Problem je u tome što su pacijenti javne bolnice ucijenjeni.
Kada u bolnici kažu "Ne možemo izvesti taj zahvat, otiđite kod privatnika", pacijent ode kod nekog privatnika kojeg on izabere. To je izbor.
Kada kažu "Možemo izvesti taj zahvat, ali morate otići u firmu koja se zove XY i kupiti ovo sa spiska". To je ucjena jerpacijent ne može birati u kojoj firmi da kupi stvari sa spiska.
To je ne samo ucjena, nego ucjena koja iskorištava finansijsku situaciju pacijenta koji ne može finansijski priuštiti privatnika.
Iako nije potpuno isto, mene to podsjeća na slijedeću situaciju:
Imaš porodicu koja gladuje, umiru od gladi. Imaš novac. Ako im ne daš novac, umrijeće od gladi. Imaš izbor:
1. Daš im novac da kupe hranu.
2. Kažeš roditeljima da ćeš im dati novac da više nikada ne budu gladni, ako ti podaju kćer.
U drugom slučaju kćer neće morati da se kurva sa bilo kim ko naiđe da preživi, samo sa tobom.
To je iskorištavanje finansijske situacije ukojoj onaj koji je u belaju mora birati manje zlo, ali ipak mora birati između dva zla, ne između zla i dobra.
- JThomas
#36438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ostavi ih da se igraju sami, ili u tehničkom mandatu. svakako je na državnom nivou sadašnji saziv manje zlo od bilo čega što bi danas mogli dogovoriti bake, mile i dragan.
-
Hakiz
#36439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čini se da je Giovanni Falcone davno bio, pa se počelo zaboravljati.putokaz1 wrote:AKO NEKO SMIJE DIRATNero Histrion wrote:''''putokaz1 wrote:ček, a ko ga dovede na čelo rudnika i ko ga nije nikada dirao?
Zasto niko ne smije barkat u Kukica?
Dodika,Bakira,Čovića smije i Kukića
-
palermo
#36440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam te drug baš shvatio sa ovim P.S al nevermind..kluz franjo wrote:Da pokušamo malo drugačije (i da se vratimo 40-ak dana unazad)...
Izborni rezultati su takvi-kakvi su. Najbolji rezultat za NS od osnivanja, ali generalno katastrofa.
Rukovodstvo NS izlazi pred javnost i saopštava da ostaju principijelna opozicija - jer sa primarnim partnerima SDP i DF ne mogu formirati skupštinske većine.
Tim (principijelnim) činom izlaska iz kalkulacija za koaliranje generalno smanjuju prostor za formiranje skupštinskih većina ili na primjeru KS - traže se 18 od 30 umjesto 18 od 35.
Dalje može valjda svako izračunati...
Da ostanemo na primjeru KS. Meni se svakodnevno stomak okreće kada pomislim na Konakoviće, Mekiće, Kuriće i Mariće... Vjerovatno sličnu mučninu osjećaju i neke kolege forumaši kada pomisle na Marjanoviće, Forte i Nikšiće...
Sa druge strane, rado bih prihvatio ponudu da sa osmjehom "halalim političko samoubistvo" NS, ako za 4 godine
- ne udišemo ekstremno toksičan zrak, ako su nam škole renovirane i modernizovane, ako su nam policija/tužilaštvo i sudstvo profesionalniji i efikasniji, ako imamo komunalnu infrastrukturu dostojnu 21. vijeka, itd....
Preduslov za sve ovo je odgovorniji i transparentniji rad vlasti.
Između sudbine mojih pluća sa jedne, a stomačne kiseline i Fortine političke karijere sa druge strane, biram svoja pluća.
Ja nisam glasao za NS da bi izbacili SDA iz vlasti ili da bi sebe ili nekog drugog ubacili na vlast.
Glasao sam da učine sve što je u njihovoj moći da promjene nešto. Za sada (a pod velikom su lupom) još uvijek nemam razloga da ih "sahranjujem", a poštujem da neko možda i ima.
PS: Kolega palermo, ako trebaju primjeri i za federalni i državni nivo, nije problem.
Al ovo sam hotio reći, iza ovog posta bih ja uvijek stao. A ovo je ključno
Ja nisam glasao za NS da bi izbacili SDA iz vlasti ili da bi sebe ili nekog drugog ubacili na vlast.
Glasao sam da učine sve što je u njihovoj moći da promjene nešto
Ovom društvu je potrebna promjena. A>li pormjena sistema vrijednosti. Da li će on doći sa ovom strankom, onom strankom, ili izvana, meni je potpuno irelevantno. Ja jesam protiv ovog džihaha iliti križarsko/krstaškog rata koji se vodi protiv SDA pa čak i protiv HDZ-a. Samo iz jednog razloga, jer iza njih stoji ogromna masa ljudi. Nema promjene sistema vrijednosti ( barem nema mirne) u kojoj ćeš ti gotovo polivcu svoga stanovništva proglasiti seljacima, bezubom stokom ili kakvim se već epiteti ovdje rabe. To je naprsoto van realnosti, a svaka promjena realnosti mora početi sa njenim sagledavanjem.
I da se vratim na Našu stranku, ja lično mislim da je potpuno nebitno da li će NS ući u vlast samo sa tim BH blokom, da li će biti u vlasti sa SDA i HDZ ili će biti van vlasti. Martzin Luter King nikada nije bio vlast pa je mijenjao svijet, Savka Dabčević Kučar i Mika Tripalo su bili vlast izgubjuili politički bitku, ali su rezultati njihovog djelovanja materijalizovani korz Ustav 74-te. U svakoj opciji NS ima šansu. Samo treba imati principe, stajati uvijek iza svojih principa i imati pošten odnos prema ljudima ove zemlje.
I na kraju, nitko te ne može natjerati da budeš lopov. Uvijek je samo do tebe.
-
mrgreen
#36441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ubokmirsad wrote:Neki su godinama imali zadatak da se predstavljaju ko največi simpatizeri NS dok je bila mala, bezopasna, marginalna stranka, i čekali da NS postane ovo što je postala, srednja ili čak velika stranka, da bi je sad ko fol, razočarani svim i svačim pljuvali, ponižavali i ponovo je marginalizirali.
Toga će biti jopš mnogo, i bit će još perfidniji. Očekujmo svašta.
Ha jedan naslov na portalu, eto ih suze, vapaj, nikad više za NS...
- Kikibombona
#36442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glasaci Nase stranke su po onome sto vidim daleko najzahtjevniji (ne nuzno i najpametniji). Nasa stranka nikoga nije zaposlila. Svaki glas su mukom zasluzili, principijelnoscu i istrajnim uvjeravanjem da nece sa SDA.lerdi wrote:Vidiš razlika između mene i tebe je što ja više cijenim ljude koji probaju pa nekad i propadnu nego one koji se drže komfort zone i pametuju iz hlada.Razlog zašto je to tako je vrlo sebičan a to je da od ovih prvih možda i bude kakve fajde dok od drugih u startu znaš da nema ništa. Zbog tog razmišljanja relano i jesmo gdje jesmo. Po meni NS se do ovih izbora upravo i ponašala kao neko ko se drži hlada i pametuje. Očito se i kod njih desio neki klik pa su napokon skontali da ako žele sprovesti sve ono što misle da treba uraditi u ovoj državi mogu samo ako budu vlast. Šta ja sad trebam da trpim i kontam hoće li Peđa, Željko i ostali povući poteze koji će im i na narednim izborima obezbjediti dobre plate? Boli me prijatelju briga. Po meni je to pravi mazohizam. Interesuje me da se situacija u državi popravi ili bar okrene u nekom pozitivnom smijeru. Ovaj blok, za razliku od DF-a iz 2014., ima snagu sličnu onoj koju je SDP imao 2010. i nek dokažu da mogu pokrenuti procese. Ako to nisu u stanju daj da tražimo nekoga drugog ko može.
Deset godina su gradili nesto.
E sad, ti se zapitaj da li vrijedi za par mjeseci vlasti, iz koje nista neces napraviti, unistiti ono sto si 10 godina gradio. Vlast sa SDA je crvena linija. Ako to urade, stranka ce na narednim izborima prestati postojati. SDA je do sada SVE namagarcila, NS bi zavrsila gore nego iko do sada.
I sto je najvaznije, nista se ne bi urarilo jer SDA nikad nista nije uradila. Za sve lose krivica bi pala na NS. Izasli bi iz vlasti prije nego bi usli.
Po meni, jedina koliko toliko realna opcija za ulazak u vlast je da se ODMAH uvede elektronsko glasanje i da se odmah donese zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine. Samo takve konkretne stvari bi mogle donekle opravdati koaliciju sa SDA. Dakle, nema od toga nista, posebno jer je uz SDA i HDZ.
Razgovarati treba - koalirati ne.
Raditi u kantonima MAKSIMALNO i tako traziti od gradjana vece poluge moci za naredne izbore. Ovo sto su dobili je premalo.
-
Hakiz
#36443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobar post kikibombona.
-
zippoo87
#36444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
haha cirkusa ovdje...ovaj podforum se pretvorio u zabokracinu sa svim ovim botovima ovdje i "zabrinutim glasacima"
nikada sagovornici nisu bili neozbiljniji ovdje,nije ni cudo sto je pdf propao...okupljaju se samo lesinari iz drugih tabora da lazu,dezinformisu i pljuju
mene samo zanima odgovor na pisanje ovih botova,kako je "razgovarati cemo iz kurtoazike sa SDA",postalo jednako "koalicija sa SDA" ????
dajte mi odgovor ,molim vas
najjaci su mi ovi dugogodisnji forumski kvazi "intelektualci",koji su potkovani kao supalj zub...sve znaju,sve culi i vidjeli a u sustini,obicni uhljebi koji imqju vremena piskarati po netu i ne radeci nista,primati platu
ove NS treba prvo pomesti,pa ce i forum prodisati
nikada sagovornici nisu bili neozbiljniji ovdje,nije ni cudo sto je pdf propao...okupljaju se samo lesinari iz drugih tabora da lazu,dezinformisu i pljuju
mene samo zanima odgovor na pisanje ovih botova,kako je "razgovarati cemo iz kurtoazike sa SDA",postalo jednako "koalicija sa SDA" ????
dajte mi odgovor ,molim vas
najjaci su mi ovi dugogodisnji forumski kvazi "intelektualci",koji su potkovani kao supalj zub...sve znaju,sve culi i vidjeli a u sustini,obicni uhljebi koji imqju vremena piskarati po netu i ne radeci nista,primati platu
ove NS treba prvo pomesti,pa ce i forum prodisati
-
zippoo87
#36445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i jos jedna stvar...zasto se ovdje potcjenjuje Pedja i ekipa oko njega,sa ovakvim primitivnim konstrukcijama i nagadjanjima,sta bi bilo kada bi bilo
covjek zna sta radi i kako se radi i sigurno je oprezniji 10 puta nego sto vi ovdje mislite
covjek zna sta radi i kako se radi i sigurno je oprezniji 10 puta nego sto vi ovdje mislite
- drug_profi
#36446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam se našao prozvan, ali evo da kazem da bi Pedja između ostalog, isto kao i drugi iz bloka, trebali znati šta glasači misle o pretpostavljenom scenariju.
Opasan je mamac "interes drzave" i "odbrana BiH". Toliko.
Isto ovo pišem i na DF i SDP temi.
Ovaj put sam glasao za SDP jer sam vjerovao u predizborno obecanje da nece spasavati SDA.
NS isto smataram strankom koja moze zastupati i moje interese, glasao sam za NS na prethodnim opstinskim.
Ovo govorim jer izgleda treba dokazivati nesto, ako se ne govori u superlativima i sa obozavanjem o svemu u vezi sa NS.
Opasan je mamac "interes drzave" i "odbrana BiH". Toliko.
Isto ovo pišem i na DF i SDP temi.
Ovaj put sam glasao za SDP jer sam vjerovao u predizborno obecanje da nece spasavati SDA.
NS isto smataram strankom koja moze zastupati i moje interese, glasao sam za NS na prethodnim opstinskim.
Ovo govorim jer izgleda treba dokazivati nesto, ako se ne govori u superlativima i sa obozavanjem o svemu u vezi sa NS.
-
Hakiz
#36447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko ga potcjenjuje?zippoo87 wrote:i jos jedna stvar...zasto se ovdje potcjenjuje Pedja i ekipa oko njega,sa ovakvim primitivnim konstrukcijama i nagadjanjima,sta bi bilo kada bi bilo
Sigurno je da zna šta radi.
- horkesh
#36448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto: Odlazeća vlast nije navikla da bude u opoziciji, moguće su opstrukcije
Željko Komšić nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem kazao je da ne može sam donositi odluke, već da se mora konsultirati sa SDP-om i NS-om. Kakav je Vaš stav, hoćete li razgovarati sa SDA.
- Ako je to neka vrsta kurtoazne posjete, ja bih se odazvao, ali, ako su konkretni pregovori, mislim da ne bih. Ne zato što imamo nešto protiv SDA, već želimo na drugačiji način voditi politiku.
https://avaz.ba/vijesti/intervju/436084 ... pstrukcije
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#36449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bilo bi itekako dobro da se držimo istine.kmirsad wrote:Bilo bi dobro Sabina da se držimo istine.sabina1 wrote:Upravo ste vi ovdje mjesecima insinuirali kako je odavno potvrđeni koalicioni dogovor sa Konakovićem - insinuacija , zlobna , namjerna , neće Peđa ovo , neće ono......kmirsad wrote: Očekujmo svašta.
Od vas i Kojovića zaista svašta.
Pozdrav
I vi i ja smo ovijek govorili samo, i samo o Konakovičevoj premerijerskoj poziciji.
Poziciju predsjedavajučeg Skupštine ni vi, ni ja nikada nismo pomenuli.
Iznenađenje.
Vi tvrdili bit će Pedjin ahbab Dino, Premijer
Ja tvrdio neče biti Premijer.
Je li Premijer?
Nije.
Ko je insuinirao?
Svaku moju rečenicu koja je govorila o koaliciji NIP-a i NS-a ste okarakterisali kao "zlonamjernu insinuaciju".
Sve više nalikujete na Kojovića , pretpostavljam u skladu s novouspostavljenim standardima.
Pozdrav.
- kmirsad
#36450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovima iz SDA, HDZ, SNSD je gotovo svejedno koga će navratiti da izda, bitno je skinut bilo koga od njih iz večine... svi im dobri... ostaju na vlasti...ipak bi im bilo najslađe da sjebu NS... najbrže rastuča stranka u BiH, največa su im opasnost za sljedeče izbore...