Sirija

Locked
Maystor

#36426 Re: Sirija

Post by Maystor »

fosna2014 wrote:*Ovo što piše savoxxx su pusta lupetanja. Toliko su isprašeni da se prašina još nije no spustila na tlo. Znači na stotine mrtvih Nusrića. Preko 100+ ih se predalo. Moljakaju da se sela predaju bez borbe. Duboko to bode u srce.

*Isto kad je savoxxxx pričao o hiljadama mrtvih oficira na Wadi Daifu. :-) :izet:

*Težak poraz, udar u srce ...

*Kako samo boli.

*Kažu pustinjska oluja u Daari, ups, to je prašina tzv. pobunjenika. :mrgreen: :izet: :lol:
prevazišo je sam sebe :wink:

prošle sedmice je pisao da je isil rasturio kurdska plemena u iraku, da je vraćen zapadni Kobani, da se vode ulične borbe u Kirkuku i da ne nabrajam dalje.

A jesi li primjetio njegovog zemljaka cbrt-a :lol:
cbrt

#36427 Re: Sirija

Post by cbrt »

Najnovija mapa Asadove Pustinjske oluje pro-FSA (mada ja mislim da je i gradić Deir Makir pod njihovom kontrolom)
Image
cbrt

#36428 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kobane, mapa prave "Pustinjske oluje" a ne ove bedne Asadove propagandne sprdačine
Image
DuckZz

#36429 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Deir Adas je pod kontrolom Hezbolaha i Sirijske vojske, nema se ovde šta puno pametovat.

- Sirijska vojska i Iranci napali grad.
- Pobunjenici trpe gubitke (oko 50 poginulih).
- Sirijska vojska na kratko zauzima grad.
- Pobunjenici uništavaju 10 tenkova i povratili grad.
- Pobunjenici se povlaće da nebi došli pod opsadu.
- Hezbolah ulazi u prazan grad.
fosna2014

#36430 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:Najnovija mapa Asadove Pustinjske oluje pro-FSA (mada ja mislim da je i gradić Deir Makir pod njihovom kontrolom)
Image
*Deir Al Adas, Maqer, Tall Qeim i pola Kafr Shamsa je oslobodila vojska. I ne znam koliko brdašaca. Bože zar toliko boli?

*Nova vijest: Navodno nekoliko sela prihvatilo predaju u ruke SAA. Svi južno od Kafr Nasij.

*Kurdi nisu u 80% tvz. ofanzive imali otpora. Da ne bi mislio da sam protiv njih! SAA se bori protiv Nusre, a ne pobjegulja.
fosna2014

#36431 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Maystor wrote:
fosna2014 wrote:*Ovo što piše savoxxx su pusta lupetanja. Toliko su isprašeni da se prašina još nije no spustila na tlo. Znači na stotine mrtvih Nusrića. Preko 100+ ih se predalo. Moljakaju da se sela predaju bez borbe. Duboko to bode u srce.

*Isto kad je savoxxxx pričao o hiljadama mrtvih oficira na Wadi Daifu. :-) :izet:

*Težak poraz, udar u srce ...

*Kako samo boli.

*Kažu pustinjska oluja u Daari, ups, to je prašina tzv. pobunjenika. :mrgreen: :izet: :lol:
prevazišo je sam sebe :wink:

prošle sedmice je pisao da je isil rasturio kurdska plemena u iraku, da je vraćen zapadni Kobani, da se vode ulične borbe u Kirkuku i da ne nabrajam dalje.

A jesi li primjetio njegovog zemljaka cbrt-a :lol:
Drži ih malo nada, ali šta nam vrijedi lagati? Meni to nije jasno, cilj nam mora biti stvarno stanje, a ne nekakve želje. Evo, 5000 postova na fb i tw o tome koji su gradovi i sela pala u ruke SAA, a oni opet kao da su u transu.

Šta vam vrijedi koji k**** laž?
Kikibombona

#36432 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Hahaha, koma, nakon svakog SAA napredovanja Saxxx dodje sa pricom da je sve vraceno...

Car! :-D
husein_kapetan

#36433 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

fosna2014 wrote:
cbrt wrote:Najnovija mapa Asadove Pustinjske oluje pro-FSA (mada ja mislim da je i gradić Deir Makir pod njihovom kontrolom)
Image
*Deir Al Adas, Maqer, Tall Qeim i pola Kafr Shamsa je oslobodila vojska. I ne znam koliko brdašaca. Bože zar toliko boli?

*Nova vijest: Navodno nekoliko sela prihvatilo predaju u ruke SAA. Svi južno od Kafr Nasij.

*Kurdi nisu u 80% tvz. ofanzive imali otpora. Da ne bi mislio da sam protiv njih! SAA se bori protiv Nusre, a ne pobjegulja.
Najvjerovatnije da su svjesni činjenice da je u toku veoma obimna operacija koja osim presijecanja svih linija snadbjevanja koja se do sada protezala do samog južnog Damaska,ima za namjeru i dobrano limitirati Jordansku liniju snadbjevanja i podrške i time znatno umanjiti utjecaj ovih na dešavanja na jugu Sirije.. a sudeći po količini angažovanog ljudstva i MTS-a za očekivati je daljnje napredovanje ka jugu sirije na način da izbjegnu i osujete namjere ovih oko Izre
sarajevoxxxx

#36434 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Deir Makir je isto tako pod kontrolom snaga opozicije, i tu su kao i u Deir Adesu doživjeli pravi debakl.Nudili im predaju nakon što su se probili do grada i pali u okruženje, ovi odbili, oko 40 ih izginulo.
fosna2014

#36435 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:
Deir Makir je isto tako pod kontrolom snaga opozicije, i tu su kao i u Deir Adesu doživjeli pravi debakl.Nudili im predaju nakon što su se probili do grada i pali u okruženje, ovi odbili, oko 40 ih izginulo.
*Izginulo je preko 100+ Nusrića. FSA se povukao i dio predao. Veliki poraz Nusre.

*Uveliko se radi na primopredaji sela.
aldinjo

#36436 Re: Sirija

Post by aldinjo »

fosna2014 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
*Izginulo je preko 100+ Nusrića. FSA se povukao i dio predao. Veliki poraz Nusre.

:lol: :run:
fosna2014

#36437 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Kada kažem primopredaja sela, onda mislim na sela gdje se dosad nisu vodile borbe. Da ne bude zabune.
Maystor

#36438 Re: Sirija

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:Hahaha, koma, nakon svakog SAA napredovanja Saxxx dodje sa pricom da je sve vraceno...

Patološki lažov
sarajevoxxxx

#36439 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

fosna2014 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Režim drži neka brda oko grada i to je sve.Danas su se uspjeli probiti (Hezbollah i ostali plaćenici iz Irana) u centar, pali u okruženje, preko megafona ih zvali da se predaju, ovi odbili pokušali se izvući i svi izginuli.I to je sve.

Inače borci el-Izz Brigade koja pripada vojnoj formaciji FSA ''Alwiyat Saif al-Sham'' brane Deir Makir. Ovo im je stranica https://www.facebook.com/sayf.alsham.official
aldinjo

#36440 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Maystor wrote:
Kikibombona wrote:Hahaha, koma, nakon svakog SAA napredovanja Saxxx dodje sa pricom da je sve vraceno...

Patološki lažov
A šta ste tek vi ako je on lažov osim što mrzite Islam i Muslimane iz dna duše? :-)
fosna2014

#36441 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Šta ovaj savoxxx puši. Da mi je znati. :shock: :izet:
sarajevoxxxx

#36442 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ja i gdje sam pogriješio? Navedi samo jedan primjer pa da vidimo ko to laže?

Koje ratište? Halep? Zgaženi, i to maksimalno, ubili ih nemaju pojma gdje se nalaze.danima pislai o okruženju Haleba i ? Šta bi? Gdje je to okruženje? Umjesto okruživanja Haleba brutalno ih ubili na Handaratu, eno snimke zarobljenih Asadovih kukavica na netu? Snimke Sejfata, handrata, el-Bridža, sve uredno snimljeno?

Šta ima režim, koje snimke. šta to drže? Učutali se podvili rep, vidaju rane, gledaju kako da prežive, nikad u goroj poziciji nisu bili nego što su danas.

Idlib? I tu je pao Wadi Deif. Veliki Wadi Deif o kojem su pjesme sastavljali, veliko režimsko utvrđenje otpuhano za par sati.Gdje im je Mork? Šta bi sa onim velikim pobjedama na Morku? Popapala maca jezik? I tu se bore očajnički, gdledaju kako da prežive, i neće li im Iran poslati još koju hiljadu plaćenika, jer drugačije niti znaju niti mogu bilo šta uzeti.

Džober! Gdje je on? Šta je tu slagano? Hiljadu puta napisano ovdje kako pada, onaj Her fick milion video snimaka o zauzimanju Džobera i? Gdje je Džober? Ko drži Džober ha? Ko kontroliše džamiju u Džoberu? Na netu milion snimaka da je FSA vratila džamiju, gdje je režimski snimak da je drže? Uzeli dćamiju, držali je 24 sata, izginuli oni što su držali sve uredno snimci vojjnika koji su izginuli, šta ima, režim? Gdje su snimci da drže jedan pedalj Džobera?

Sindžar - Gdje je Sindžar? U čijem je rukama? Zar nisi pisao da ga drže Pešmerge? Zar nisu svi govorili gotov Sindžar? Sindžar je u rukama IS-a, imaš sninmke o tome, drže brda oko Sindžara isto tako.Dio teritorije jesu izgubili i to nio nikad nije ni poricao.

Bujrum bilo šta što misliš da sam slagao evo postavi link, moju rečenicu, pa da i to raspravimo.Može li?
fosna2014

#36443 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:

Ja i gdje sam pogriješio? Navedi samo jedan primjer pa da vidimo ko to laže?

Koje ratište? Halep? Zgaženi, i to maksimalno, ubili ih nemaju pojma gdje se nalaze.danima pislai o okruženju Haleba i ? Šta bi? Gdje je to okruženje? Umjesto okruživanja Haleba brutalno ih ubili na Handaratu, eno snimke zarobljenih Asadovih kukavica na netu? Snimke Sejfata, handrata, el-Bridža, sve uredno snimljeno?

Šta ima režim, koje snimke. šta to drže? Učutali se podvili rep, vidaju rane, gledaju kako da prežive, nikad u goroj poziciji nisu bili nego što su danas.

Idlib? I tu je pao Wadi Deif. Veliki Wadi Deif o kojem su pjesme sastavljali, veliko režimsko utvrđenje otpuhano za par sati.Gdje im je Mork? Šta bi sa onim velikim pobjedama na Morku? Popapala maca jezik? I tu se bore očajnički, gdledaju kako da prežive, i neće li im Iran poslati još koju hiljadu plaćenika, jer drugačije niti znaju niti mogu bilo šta uzeti.

Džober! Gdje je on? Šta je tu slagano? Hiljadu puta napisano ovdje kako pada, onaj Her fick milion video snimaka o zauzimanju Džobera i? Gdje je Džober? Ko drži Džober ha? Ko kontroliše džamiju u Džoberu? Na netu milion snimaka da je FSA vratila džamiju, gdje je režimski snimak da je drže? Uzeli dćamiju, držali je 24 sata, izginuli oni što su držali sve uredno snimci vojjnika koji su izginuli, šta ima, režim? Gdje su snimci da drže jedan pedalj Džobera?

Sindžar - Gdje je Sindžar? U čijem je rukama? Zar nisi pisao da ga drže Pešmerge? Zar nisu svi govorili gotov Sindžar? Sindžar je u rukama IS-a, imaš sninmke o tome, drže brda oko Sindžara isto tako.Dio teritorije jesu izgubili i to nio nikad nije ni poricao.

Bujrum bilo šta što misliš da sam slagao evo postavi link, moju rečenicu, pa da i to raspravimo.Može li?
*Deir Al Adas
cbrt

#36444 Re: Sirija

Post by cbrt »

I Tell Mare su rebeli izgleda povratili...to je brdo koje je palo u samom početku ofanzive ovde http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.21 ... 6&z=15&m=b totalni debakl...ostala je samo nedoumica za Deir Adas u čijim je rukama i ko ga drži jer tvrde i jedni i drugi...
celava_dlaka

#36445 Re: Sirija

Post by celava_dlaka »

Ako do kraja 2015 rezim i SAA nenaprave nista znacajno sljedi im potop
cbrt

#36446 Re: Sirija

Post by cbrt »

Počela snežna oluja na severu Daare...kakve budale po kakvom su vremenu krenuli u možda i odlučujuću bitku za Daaru i jug Damaska...avijacija im je prikovana ili znatno suženog dejstva...
fosna2014

#36447 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Veliki poraz pobunjenika ili bolje reći Nusre. 8 sela/gradića za 3 dana izgubili. O strateškim mjestima i punktovima da ne pričam.

*Trenutno vojska kupi tijela pobunjenika po Deir Al Adasu i ostalim selima. Prave inventuru.
Klavikula

#36448 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pobunjenici ustupaju polozaje bez borbe, a ovi mantraju o nekakvim vracenim selima i gradovima. u kontranapadu vratili Kusajr :D

helem, u operaciji po prvi put od pocetka rata ucestvuju, kako ih zovu, rendzerske jedinice nekih brigada i divizija. kakve su to jedinice, kojeg nivoa i koje obuke ne znam.
Klavikula

#36449 Re: Sirija

Post by Klavikula »

celava_dlaka wrote:Ako do kraja 2015 rezim i SAA nenaprave nista znacajno sljedi im potop
:lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#36450 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dolazak tijela poginulih iz interventnog voda koji je upao u zasjedu snaga sirijskog režima u Deri. 8 momaka je iz Sanamejna, par hiljada ljudi u Sanamejnu dočekalo njihov ulazak u grad https://www.youtube.com/watch?v=ItJQHCD ... e=youtu.be
Last edited by sarajevoxxxx on 11/02/2015 23:35, edited 1 time in total.
Locked