SDP

vee-jay

#36401 Re: SDP

Post by vee-jay »

JoseMujica wrote:baš tako :thumbup:

Image
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36402 Re: SDP

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
webby-x wrote:
I tko će doći umjesto njih?
Nema tu zdravog tkiva.
Ima zdravog tkiva, ali sve manje i manje. Ne vjerujem da se moze neko pozitivan izboriti za tu glavnu poziciju unutar stranke. Damir Hadzic, Lipovaca...Hadziomerovic :?: Sve lose, ili prelose. Ne zna se ko je gori tu.
Bas ne vidim ko bi ovu stranku mogao trgnuti u pozitivnom smijeru.
Ima zdravog tkiva.

SDP je sada u presudnom momentu , u stranci su dvije struje , o jednoj znamo sve o drugoj ama baš ništa.
Prva struja je gladna , nezaježljiva birokratska kamarila koja je srozala ovu zemlju u svim segmentima gdje je mogla da bi ostvarila korist i na kraju rezultirala sa najgorim izbornim rezultatom SDP-a
O drugoj struji ne znamo ništa. Čak ne znamo ni da li postoji.Da li tamo iko "šuška" , govori li se makar tiho o nekim finim ljudima koji moraju preuzeti Socijaldemokrate...moraju se organizovati i skinuti ove prve jer postoje dvije realne opasnosti :

1.) da SDP nestane (ovo je velika opasnost , mnogo veća nego kad je nastajao SDU i slični)
2.) da glas građanske opcije ove zemlje ostane na Našoj Stranci , djelimično PDP-u i nevladinim organizacijama što je premalo i nedopustivo.....

Dakle što brže u reformu stranke i u građanski blok na lokalnim izborima.....
Last edited by sabina1 on 13/10/2014 21:27, edited 1 time in total.
oakville

#36403 Re: SDP

Post by oakville »

Kad se organizira tehvid SDPu? :D

Uspio Željko Komšić - sahranio SDP za dugi niz godina :D
Neradin

#36404 Re: SDP

Post by Neradin »

It_is_a_Leclerc wrote:Čime li će se baviti Hamdija Lipovača sad kad nije prošao u Parlament BiH ?
Zlatko također nije prošao.
Koliko cujem Lipan je prosao u Parlament BiH :?
shibonja

#36405 Re: SDP

Post by shibonja »

Brat mi je magistrirao elektrotehniku,nije bio u Armiji BIH ,ali moj otac jeste ,takodjer i ja...na kraju i neigra neku ulogu u danasnjem vaktu,ali koje je konkurse proprati,da samo propratio za bili kakav posao u elektroprivredi,i nikad nista,nije bio clan partije,nije htio platit posao SDP-u ...i nek nije,eno ga sad,namirio vec godinu u DE,...a ovim kriminalcima ,korupcionasima sad zelim da iskuse cari nezaposlenosti kao i moj brat,da iskuse kad nisi stranacki podoban...ma nek se gone...nisu vise faktor niti ce biti..moj glas su izgubili sa Alzirskom grupom....byu byu sdp krimosi..
Better Man

#36406 Re: SDP

Post by Better Man »

Najgora stvar po SDP bi bila da uđu u šemu sa SDA za vlast. Najbolje da u roku mjesec dana 70% kadrova zajedno sa Lagumdžijom trajno odstupi, da im se oduzmu ključevi od prostorija, zabrani da bilo šta odnesu i trajno onemogući pristup partiji. Lagumdžija je još 2002. godine trebao da odstupi.
Better Man

#36407 Re: SDP

Post by Better Man »

Još da dodam da večina njih od Lagumdžije, Mašića, Hadžića, Selimovića i sličnih glume neke elitiste i nadmene tipove. Kao ko je ko mi, mi smo najpametniji i najbolji. Sad bi im konačno trebalo trajno oduzeti prostore gdje je smještena Federalna Vlada, jer su nezakonito prisvojili nešto što su građani u bivšoj Jugoslaviji izdvajanjem od svojih plata sagradili i tražiti da vrate sav novac koji su uzimali kao kiriju sve ove godine.
dustaban

#36408 Re: SDP

Post by dustaban »

Gledo utakmicu i malo se igro...
:mrgreen:

Image
emigrazione

#36409 Re: SDP

Post by emigrazione »

shibonja wrote:Brat mi je magistrirao elektrotehniku,nije bio u Armiji BIH ,ali moj otac jeste ,takodjer i ja...na kraju i neigra neku ulogu u danasnjem vaktu,ali koje je konkurse proprati,da samo propratio za bili kakav posao u elektroprivredi,i nikad nista,nije bio clan partije,nije htio platit posao SDP-u ...i nek nije,eno ga sad,namirio vec godinu u DE,...a ovim kriminalcima ,korupcionasima sad zelim da iskuse cari nezaposlenosti kao i moj brat,da iskuse kad nisi stranacki podoban...ma nek se gone...nisu vise faktor niti ce biti..moj glas su izgubili sa Alzirskom grupom....byu byu sdp krimosi..
Nije jedini, i onda se pitaju sto SDA hara godinama...smece koje se moze durati za razliku od ove ''urbane gerile'' koju bog ne moze nahraniti i zadovoljiti :roll:
Jednostavno je nevjerovatno da se u svakoj ulici, u svakoj mahali i u svakom naselju najgori sljam i olos zakacio za SDP, pa prije par godina u jednoj sarajevskoj opstini su za nacelnika kandidovali lokalnog harmonikasa i konobara :run:
wolf07

#36410 Re: SDP

Post by wolf07 »

Socijaldemokratska ideja se preselila u DF, svi ovi koji pjene na sve strane protiv onih koji su dali glas SDA neka prebroje ono sto je dobio DF i ono malo sirotinje sto ima SDP i vidjecete da je to ta stabilna baza glasaca koji su se do sad opredjeljivali za SDP. U buducem periodu ocekujem dalje rasipanje SDP-a. Zlaja jednostavno nije prepoznao trenutak kad ga je zasluzeno ili nezasluzeno prerastao Komsic. I umjesto da u ime vise ideje prepusti stranku njemu on ga nabije nogom u guzicu. Sad je dobio racun za tu avanturu i neka sad pozanje ono sto je posijao.

Ono cega se ja najvise pribojavam je da DF ne postane neka filijala SBB-a, ne bi se smjeli s njima previse vezati jer onaj namazanko nije cist i sto dalje DF bude od SBB tim bolje po njih. Ali to je sasvim druga tema. Poenta je da je po mom skromnom misljenju SDP na ovim izborima rasturen do submolekularnog nivoa! Zlaja ne moze ostati na celu stranke, a opet kako da ode kad mu je ego k'o Trebevic. A i kad ode koje su to zdrave snage koje bi mogle preuzeti partiju? I ono malo sto je valjalo u SDP-u je vec prebjeglo u DF, sad kad se ovi bolesni karijeristi pocnu mlavit oko SDP lesine k'o kakve hijene bice to gadno i za gledanje!
It_is_a_Leclerc

#36411 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Neradin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čime li će se baviti Hamdija Lipovača sad kad nije prošao u Parlament BiH ?
Zlatko također nije prošao.
Koliko cujem Lipan je prosao u Parlament BiH :?
Ni blizu. Mandate iz 1 jedinice uzeli Senad Šepić (SDA), Emrić (ASDA) i jedan lik iz DF-a.
Goldenhand

#36412 Re: SDP

Post by Goldenhand »

Činjenica je da će Zlaja morati otići iako je on meni najpozitivnija pojava na našoj političkoj sceni,ali radi dobrobiti države mora ići.Kao što reče Mandarinac izdajnik bez jakog SDPa crtaće se nove granice.
U DFu nema dobrih ljudi što će se i pokazati u ove 4 godine.

Ne miješati se sad u vlast ni na jednom nivou.Pustimo odlučne i snažne da nam u jedinstvu donesu cunami promjena.
vivaldi

#36413 Re: SDP

Post by vivaldi »

iako bolan ovo je sezonski pad za sdp, vratice se oni opet za 1 ili najdalje 2 ciklusa
sigh

#36414 Re: SDP

Post by sigh »

Mah kakvi uzasni likovi se krecu ovom barom, dovoljno je vidjeti komentare ljudi koji tvrde da obrazovana i elokventna osoba ne treba biti primjer omladini. :)
belfy

#36415 Re: SDP

Post by belfy »

tvsabina wrote:
-LIBERO- wrote:
webby-x wrote:
I tko će doći umjesto njih?
Nema tu zdravog tkiva.
Ima zdravog tkiva, ali sve manje i manje. Ne vjerujem da se moze neko pozitivan izboriti za tu glavnu poziciju unutar stranke. Damir Hadzic, Lipovaca...Hadziomerovic :?: Sve lose, ili prelose. Ne zna se ko je gori tu.
Bas ne vidim ko bi ovu stranku mogao trgnuti u pozitivnom smijeru.
Ima zdravog tkiva.

SDP je sada u presudnom momentu , u stranci su dvije struje , o jednoj znamo sve o drugoj ama baš ništa.
Prva struja je gladna , nezaježljiva birokratska kamarila koja je srozala ovu zemlju u svim segmentima gdje je mogla da bi ostvarila korist i na kraju rezultirala sa najgorim izbornim rezultatom SDP-a
O drugoj struji ne znamo ništa. Čak ne znamo ni da li postoji.Da li tamo iko "šuška" , govori li se makar tiho o nekim finim ljudima koji moraju preuzeti Socijaldemokrate...moraju se organizovati i skinuti ove prve jer postoje dvije realne opasnosti :

1.) da SDP nestane (ovo je velika opasnost , mnogo veća nego kad je nastajao SDU i slični)
2.) da glas građanske opcije ove zemlje ostane na Našoj Stranci , djelimično PDP-u i nevladinim organizacijama što je premalo i nedopustivo.....

Dakle što brže u reformu stranke i u građanski blok na lokalnim izborima.....
kako to da imaju dvije struje, a za drugu se ne zna ni da li postoji? odakle onda da imaju dvije?

izgleda da cak i ljudi koji su pisali logicne i pametne postove posustaju poslije izbora... pih!
branimir stulic

#36416 Re: SDP

Post by branimir stulic »

Ima samo jedna struja...Njegova struja - i to je sada Slaba struja...Jaka vise ne postoji. Jaka je u DF-u. Vidjeti ih na ovoj presici za mene je neponovljivo. Likovi kao iz bajki. Odlicna je ova animacija i skoro idealno oslikava njihova razmisljanja, smo sto se negdje u pozadini stidljivo pomaljaju zatvorske resetke..
VjecitiStudent

#36417 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Na svim web i fb stranicama SDP-a vrijeme je stalo 12.oktobra u 21h. :D

Žohari, jeste li se spakovali? :evil:
starii

#36418 Re: SDP

Post by starii »

VjecitiStudent wrote:Na svim web i fb stranicama SDP-a vrijeme je stalo 12.oktobra u 21h. :D

Žohari, jeste li se spakovali? :evil:
mozda su otisli kod šanke da popiju koju ljutu :D
VjecitiStudent

#36419 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Vidjeti Nikšićevu facu na konferenciji za štampu SDP-a u ponoć 12.10 - neprocjenjivo. :D
kamen spoticanja

#36420 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:Vidjeti Nikšićevu facu na konferenciji za štampu SDP-a u ponoć 12.10 - neprocjenjivo. :D
Daj sliku da se i mi nasmijemo
dustaban

#36421 Re: SDP

Post by dustaban »

VjecitiStudent wrote:Vidjeti Nikšićevu facu na konferenciji za štampu SDP-a u ponoć 12.10 - neprocjenjivo. :D
Mogu mislit kako mu je tek buraz syeban
:mrgreen:
VjecitiStudent

#36422 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
Daj sliku da se i mi nasmijemo
Sinoć prikazala Al Jazeera, snimali iz drugog ugla, pa se lijepo vidjelo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36423 Re: SDP

Post by JoseMujica »

sto je najgore ovi i pored obakvog samara od strane biraca nisu u stanju da izvuku glOvu iz Prolaznikova pakasa i pogledaju se u ogledalo.....nevjerovatno!
Dr. Kuca

#36424 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Kolko su dobili zastupnika u KS-u? Znajuli se imena? Po meni su osvojili vise glasova nego sto su trebali :D
ljutiajvar

#36425 Re: SDP

Post by ljutiajvar »

Nadam se da će SDP iskoristiti ovo vrijeme u opoziciji i izvršiti istinsko restruktuiranje, otći istinski u lijevo, gdje istinski pripada većina u BiH. Zlatko Lagumdžija koliko god raji mrzak bio, napravio je veliku stvar za BiH tokom poslijeratnog perioda i tu mu se mora odati priznanje.Moj glas je uvjek imao. Njegovo prokletsktvo je što ga radnici neprepoznaju kao jednog od svog i to ne zbog njega samog već zbog kadrova sa iPhonima oko njega, za šta je sam kriv. Sada je vrijeme da ide i povede nekoličinu svojih elitističkih kadrova. Samo lijevo. Samo SDP.
Post Reply