Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#36401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Danguba wrote: Covic i Dodik stalno pricaju o strateskoj i bratskoj saradnji HDZ-a i SNSD-a pa sto Covic ne isposlova kod Dodika da se clan predsjednistva bira indirektno i sa rotacijama pa bi svakoga zakacilo da kandiduje i da bude clan predsjednistva. Lakse je prebaciti lopticu na Federaciju pa neka Bosnjaci prave ustupke.
Pa to je normalno u politici. Uvijek se upire tamo gdje je mekše.
Hafis

#36402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote:Pa na tome se i radi da se izbace te floskule ''iz reda''.
U suštini radi se o kozmetičkom omogućavanju kandidature nekog ''ostalog'', a defacto se radi o pravljenju buduće konstrukcije tri člana predsjedništva B-H-S koji će imati predstavnički legitimitet.
Tako da se napokon i to poglavlje ''slučaj Komšić'' skine s dnevnog reda jednom zauvijek. Inače će ovo naguravanje trajati vječno.
Nije vrijedna jedna ''tuđa'' stolica ovolikog nadmudrivanja, pa i štete. I sami kažete ovdje za Komšića da se nije mogao mnogo pokazati od svojih političkih vrijednosti ovih zadnjih godina upravo zbog marginalnosti i beznačajnosti te funkcije.
Cista HDZ spika. Ovdje se ne rjesava ''slucaj Komsic'' nego Sejdic-Finci. Mora li uopce Hrvat(Bosnjak, Srbin...)sjediti u Predsjednistvu?
Ne mora, ali bilo bi logično da budu.
Recimo, isto kao što mladenci ne moraju uopće biti različitih spolova (u mnogim državama), ali bilo bi logično da budu.
hizo ramidovic

#36403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Hafis wrote:Pa na tome se i radi da se izbace te floskule ''iz reda''.
U suštini radi se o kozmetičkom omogućavanju kandidature nekog ''ostalog'', a defacto se radi o pravljenju buduće konstrukcije tri člana predsjedništva B-H-S koji će imati predstavnički legitimitet.
Tako da se napokon i to poglavlje ''slučaj Komšić'' skine s dnevnog reda jednom zauvijek. Inače će ovo naguravanje trajati vječno.
Nije vrijedna jedna ''tuđa'' stolica ovolikog nadmudrivanja, pa i štete. I sami kažete ovdje za Komšića da se nije mogao mnogo pokazati od svojih političkih vrijednosti ovih zadnjih godina upravo zbog marginalnosti i beznačajnosti te funkcije.
Cista HDZ spika. Ovdje se ne rjesava ''slucaj Komsic'' nego Sejdic-Finci. Mora li uopce Hrvat(Bosnjak, Srbin...)sjediti u Predsjednistvu?
Ne mora, ali bilo bi logično da budu.
Recimo, isto kao što mladenci ne moraju uopće biti različitih spolova (u mnogim državama), ali bilo bi logično da budu.
po kojoj je**noj logici?
ako popis pokaze da u bih zivi npr 10% hrvata i 13% 'ostalih' po kojoj logici ne moze u predsjednistvu sjediti neko iz reda 'ostalih'?
Hafis

#36404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote: po kojoj je**noj logici?
ako popis pokaze da u bih zivi npr 10% hrvata i 13% 'ostalih' po kojoj logici ne moze u predsjednistvu sjediti neko iz reda 'ostalih'?
A ako popis pokaže da ostalih ima 1%, ima li onda logike da Hrvat ne sjedi u predsjedništvu?
madner

#36405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ako su bitni procenti, onda brez 33% nista. :D
Hafis

#36406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote: po kojoj je**noj logici? ako popis pokaze da u bih zivi npr 10% hrvata i 13% 'ostalih' po kojoj logici ne moze u predsjednistvu sjediti neko iz reda 'ostalih'?
Vidiš, ovdje se mnogi vole pozivati na hiljadugodišnju državnost Bosne, na temelje ZAVNOBiH-a, čak taj dan slavimo kao praznik. E lijepo je to čuti, ali kada dođe u praksu, onda sve baš i ne štima. Jel' tako?

Da ti odgovorim na pitanje ''po kojoj j...noj logici:
U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH,
I sdad bi se ti igrao brojeva i postotaka k'o na sportskoj kladionici, i još usput držao predavanja o patriotizmu.
Tmurna je i neizvjesna budućnost ove zemlje ako ima puno takvih patriJota.
Krushna mrva

#36407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Krushna mrva »

Ja sto su se Covicevci unervozili :zjev:
Hafis

#36408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Hebat ga, iz klasične bunker igre, preuzeli protivnički šesnaesterac. Pogodak visi u zraku :zzzz:
hizo ramidovic

#36409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
A ako popis pokaže da ostalih ima 1%, ima li onda logike da Hrvat ne sjedi u predsjedništvu?
ne lupaj, makar jedan hrvat u predsjednistvu sjedi vec 20 godina
hizo ramidovic

#36410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Vidiš, ovdje se mnogi vole pozivati na hiljadugodišnju državnost Bosne, na temelje ZAVNOBiH-a, čak taj dan slavimo kao praznik. E lijepo je to čuti, ali kada dođe u praksu, onda sve baš i ne štima. Jel' tako?

U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH,
I sdad bi se ti igrao brojeva i postotaka k'o na sportskoj kladionici, i još usput držao predavanja o patriotizmu.
drobis bezveze, jarane.
ja sam postotke uzeo samo za primjer koji pobija tvoju iskrivljenu logiku.
ovo je zemlja ravnopravnih konstitutivnih naroda (tako kaze ustav), na svakom pedlju njene povrsine. jedan clan u predsjednistvu treba biti iz reda hrvatskog naroda, ali treba i drugima dati mogucnoost da sjede u predsjednistvu.
taj ustav ima falinki i treba se mijenjati, ali on nije svedski sto pa da uzimas iz njega sta ti odgovara a odbacas sta ti ne valja.
ne mozes ti procijeniti moj patriotizam, nisi tome dorastao niti imas pojma ko sam ja.
a da se ti pitas mene vjerovatno ne bi ni bilo u ovoj zemlji.
Danguba

#36411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Hafis wrote:Hebat ga, iz klasične bunker igre, preuzeli protivnički šesnaesterac. Pogodak visi u zraku :zzzz:
No sikiriki. Sada ce kontra i time gubite i utakmicu. :zzzz:

:D
Postao/la hizo ramidovic dana 04. okt. 2013. 17:30

hizo ramidovic je napisao/la:po kojoj je**noj logici?
Moglo bi to biti i zadnji mandat. Od sada samo glasam za Sejdice. :mrgreen:
Hafis

#36412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: Vidiš, ovdje se mnogi vole pozivati na hiljadugodišnju državnost Bosne, na temelje ZAVNOBiH-a, čak taj dan slavimo kao praznik. E lijepo je to čuti, ali kada dođe u praksu, onda sve baš i ne štima. Jel' tako?

drobis bezveze, jarane.
ja sam postotke uzeo samo za primjer koji pobija tvoju iskrivljenu logiku.
E super si primjer uzeo. Kakve veze ima konstitutivnost s nekakvim postotcima?
Pročitaj ponovo deklaraciju ZAVNOBiH-a. Čuj uzeo za primjer :)
Ovo je zemlja ravnopravnih konstitutivnih naroda (tako kaze ustav), na svakom pedlju njene povrsine. jedan clan u predsjednistvu treba biti iz reda hrvatskog naroda, ali treba i drugima dati mogucnoost da sjede u predsjednistvu.
taj ustav ima falinki i treba se mijenjati, ali on nije svedski sto pa da uzimas iz njega sta ti odgovara a odbacas sta ti ne valja.
Pa evo upravo se mjenja. Neće više biti ''iz reda'' da bi se popunila krvna slika predsjedništva, već će biti predstavnik. Pa valjda je osnov demokracije predstavnička demokracija a ne ''iz reda''. Pogotovo kada ti neko drugi zahvaća iz tog ''tvog reda''.
Black111

#36413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Black111 »

Hafis wrote:
Danguba wrote: Covic i Dodik stalno pricaju o strateskoj i bratskoj saradnji HDZ-a i SNSD-a pa sto Covic ne isposlova kod Dodika da se clan predsjednistva bira indirektno i sa rotacijama pa bi svakoga zakacilo da kandiduje i da bude clan predsjednistva. Lakse je prebaciti lopticu na Federaciju pa neka Bosnjaci prave ustupke.
Slazem se s tim. Medjutim nisu Srbi ti koji preglasavaju, to je fakt. bosnjaci preglasavaju pa onda tu i rjesenje treba traziti.
Black111

#36414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Black111 »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:
Ko to? Zelja K.? :D
kockoglavi

#36415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

hizo ramidovic wrote:
kockoglavi wrote: Šta ima neshvaćeni, odmah sam te prepoznao.

Šta je ABiH radila u Bugojnu, Konjicu, Jablanici, Jajcu, travniku, Mostaru, Buhinim kućama, Busovači i td. i td.
Šta kažeš na one snimke mudžahedina iz sr. bosne koji igraju nogomet ljudskim glavama? Šta kažeš na onog zbog koga je jedan bošnjački političar zvao komšića da mu ublaži kaznu u vezi silovanja one Hrvatice? Kako no reče, nešto u stilu je silovao, ali je dobar momak?

Naravno osim toga bi sad mogao krenuti u analizu svih tih događaja koje si naveo, ali dugo bi trajalo.

O čemu ovaj priča?
http://www.youtube.com/watch?v=980Sfocjf-0
Možeš li objasniuti zašto on krajišnik želi napadati 99% hrvatske Grje su nekoliko km od granice sa Hrvatskom i u kojima je za vrime turskog vakta živilo nekoliko muslimanskih obitelji, a ne spominje ist. Sarajevo. Osim toga s obzirom na to kolika je sila bila ABiH i nisu se baš proslavili.

Evo i ovaj je iskren. Otvoreno kaže koji su prioritete.
http://www.youtube.com/watch?v=DHZQUUQnCm0
nije mi jasno što se čudite što uopće postoji RS kad su prioriteti davno određeni?

Što se tiče Dodikovih podanika nije mi jasno što spominješ bošnjački politički vrh koji je jedino učvrstio Dodika na vlasti!
polahko, sinko, ode ti tlak na 200/100
haj se prvo malo smiri, uzmi apaurin ili sta oderi pa dodji da raspravljas.
dakako da su bosnjaci krivi za sve: da ih nije bilo, bosna bi se podijelila za stolom, bez rata, na dva dijela i svi bi bili sretni i zadovoljni. ovako, bosnje zasrase, pobunise se pa se moralo i ratovati. koje su to seronje cak i za vlastiti zivot i opstanak se borili, mozes mislit'. a ljudi im lijepo nudili da mirno napuste svoje domove, da se pokrste... i umjesto da su mirno kapitulirali i pristali na tako velikodusnu ponudu, oni odlucili da brane vlastiti zivot i zivote svojih porodica. eto, to im je krivica.
glede ratnih desavanja, imas posebne teme na ovom forumu, pa malo citaj i uci.
tamo ces naci i podatke o presudama haskog suda. ako imas i gram mozga u glavi, sve ce ti se samo kazati. ako nemas, ja ti pomoci ne mogu.
Nemoj meni prodavati te čaršijske priče. Ti si onako usput spomenio neke zločine, pa sam ja odgovorio sa spominjanjem još više zločina.

Ako ćemo razgovarati o politici i onome šta se događa sad ajmo, a ako se stalno misli vraćati na prošli rat ajmo lipo otvorit temu pa opleti.

Samo upozoravam da bi se mnogi mogli iznenaditi jer su svi HVO zločini rastavljeni do u sitne detalje, a bilo je i podvala kao ono silovanje Vukojeviću za koje je otkriveno da se nije dogodilo i uz neke zločinhe se veže mitomanija. Dok su zločini ABiH minimalizirani, a za mnoge se i ne zna u široj javnosti.
Pa ako ćemo nastaviti u tom tonu spremi se na mnogo ovakvih primjera.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Doljanima
Danguba

#36416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Black111 wrote:
Hafis wrote:
Slazem se s tim. Medjutim nisu Srbi ti koji preglasavaju, to je fakt. bosnjaci preglasavaju pa onda tu i rjesenje treba traziti.
Hafis

#36417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Black111 wrote:
Danguba
Pa jest. Zaboravili smo Vlajkija koji je zapasao jednu od najvažnijih funkcija u BiH. Ruku na srce, i on je produkt preglašavanja, tako da bi trebalo Čovketu skrenuti paqžnju i na taj gorući problem. Ako ništa, nek isture jednog zajedničkog kandidata i mogu pobijediti Vlajkija i tih njegovih 4-5 000 glasača.
A za ovaj manje važan problem preglasavanja u Federaciji, dovoljne će biti neke sitne kozmetičke preinake izbornog zakona, normalno uz malo dobre volje i razumijevanja partnerske strane, koje koliko vidim nimalo ne nedostaje :D
Black111

#36418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Black111 »

Black111 wrote:
Hafis wrote:
Danguba wrote:
Da, i?
shiljak

#36419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by shiljak »

evo danas u istočnom sarajevu, skoro pa na početku, ima tabla i piše "ja sam srbin, moja država je republika srpska..." nisam sad sve pročitao ali tako je nešto pisalo :D Valjda vezano za popis pa se reklamiraju..

Ima li ko sliku?
covjekvjeverica

#36420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by covjekvjeverica »

na popisu je najvažnije od političkih pitanja entitetsko državljanstvo a ne nacionalnost.
cyprus

#36421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

covjekvjeverica wrote:na popisu je najvažnije od političkih pitanja entitetsko državljanstvo a ne nacionalnost.
Na popisu su to dva najmanje bitna pitanja, uz vjersku pripadnost. Po meni, dva daleko najbitnija pitanja na popisu su Ime i prezime, te JMB...
Danguba

#36422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Znaci, pale su ucjene na koje ce se MNOGI upecati.

ili SDS ili SNSD

samo budala ne bi znao ovo iskoristiti.
StupskaBitanga

#36423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Ovo je BiH. Kada mlada dama iz Lukavice dođe u naselje RVI i šehidskih porodica i popisuje :D
Danguba

#36424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, poslije sastanka s rukovodstvom SDP-a u subotu, izjavio je da bi po sporazumu perspektivna vojna imovina bila knjižena na Ministarstvo odbrane BiH, s tim da bi, kad Ministarstvo odluči da mu imovina ne treba, ona bila vraćena entitetu u kojem se nalazi.

"Ostala imovina bila bi dijeljena tako što bi se odlukom Savjeta ministara vidjelo šta treba organima BiH, a nakon toga bi sve bilo knjiženo na različite nivoe vlasti. Imovina van BiH bila bi knjižena na MIP BiH, a ostala koja nije u funkciji DKP mreže bila bi dijeljenja između različitih nivoa", naglasio je Dodik, koji je u subotu razgovarao i s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a
.
:jbt:

je li ovo moguce :oops:
LoveIsGone

#36425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LoveIsGone »

Ovo pitanje o entitetskom drzavljanstvu je prevara, vidio sam i u novim ličnim kartama ima mogućnost izjašnjavanja o tome.
Locked