AKO NEKO SMIJE DIRATNero Histrion wrote:''''putokaz1 wrote:ček, a ko ga dovede na čelo rudnika i ko ga nije nikada dirao?
Zasto niko ne smije barkat u Kukica?
Dodika,Bakira,Čovića smije i Kukića
AKO NEKO SMIJE DIRATNero Histrion wrote:''''putokaz1 wrote:ček, a ko ga dovede na čelo rudnika i ko ga nije nikada dirao?
Zasto niko ne smije barkat u Kukica?
mogu samo potpisatiLopov-eliminator wrote:kluz franjo wrote: Ja znam gdje se nalazim ideološki, ali isto tako znam gdje se nalazimo ustavno/izborno.
Ja mogu samo da ponovim. U izbornom rezultatu kakav jeste, nemam primjedbe na ponašanje NS.
Ja ovo mogu i dublje elaborirati.![]()
Tako je, bitno je naglasiti "u izbornom rezultatu kakav jeste". Koliko god se kralo na izborima, činjenica je opet da je i za te druge neko glasao.
Čitam ovdje već duže vrijeme šta forumski analitičari pišu (posebno za Kanton Sarajevo) i sve više mislim da je najveća prepreka narodu narod sam sebi. Narod je kod nas uglavnom politički nepismen i misli da je politika seoska pijaca i da tako treba biti. Ovdje barem 80% forumaša koji se gađaju analizama nije nikad bilo negdje na rukovodećim pozicijama, a pričaju puni samopouzdanja kako se treba nešto voditi dok gledaju stvari isključivo iz svoje perspektive.
Primijetio sam da medju glasačima NS-a ima značajan broj onih koji ne razumiju politiku, najlakše je reći NS ne treba s ovim, ne treba s onim i na kraju ispade da ne treba ni s kim, a istovremeno bi ti isti bacali drvlje i kamenje na NS ako bi se NS opredijelila za ostanak u opoziciji.
Kad se pogledaju druge stranke, nema stranke koja je ušla, a da nema oraha po džepovima. Također, dobro je poznato koliko su (ne)mogući novi izbori u slučaju nefunkcionisanja saziva skupštine, tako da inat i emocije treba ostaviti po strani. Realnost je da NS, kao i ostale stranke koje su prošle u skupštinu, nema toliko zastupničkih mjesta da može djelovati u pravcu u kojem želi bez većih kompromisa. Sve stranke koje su ušle u skupštinu su sad u takvoj poziciji, čak i one najjače, da ne može niko sebi priuštiti da se ponaša kao monopolista.
Po meni bi se stranke koje budu činile većinu između sebe trebale raspodijeliti tako da se kasnije mogu utvrđivati rezultati po sektorima šta je ko napravio, tako da za tuđi nerad ne bude kriv onaj ko je radio kako treba. Čini mi se sa NS, barem za sada, ide u tom pravcu, vidjećemo šta će se dešavati kad vlast krene s radom, ne treba trčati na prvu.
Koliko je to bio dobar potez vidjelo se na narednim izborima poslije koalicije sa SDA.lerdi wrote:Isto kao da čitam DF temu od prije 4 godine. Ni tada, a ni sada, mi nije bilo jasno kako ljudi ne cijene vrijeme koje imaju na ovom svijetu a za koje niko od nas nije siguran koliko će zaista trajati. Dakle sada neki spočitavaju NS-u što su spremni na razgovore i sa HDZ-om i sa SDA-om, kao što su tada spočitavali DF-u, a ja ih pitam šta je alternativa? Da čekamo nove 4 godine i da se nadamo da će nakon izbora 2022. godine, kao što smo i nakon izbora 2014. godine očekivali da će nakon izbora 2018. godine, biti nešto bolji rezultati? Ja hoću da ljudi za koje sam glasao sad nešto naprave jer za 4 godine ko zna ko će od nas biti živ. Onima što su sad 2 metra pod zemljom je svijedno ko je na vlasti. Tada 2014. nisam baš bio siguran da li je pravi potez DF-a bio što je ušao u priču sa SDA ali sada iz ove perspektive mislim da je to bilo jedino odgovorno. Probali, nije prošlo, povukli se i to je to. Ako ništa nešto su pokušali. Isto očekujem i od ovog novog bloka koji za razliku od tadašnjeg DF-a ima puno veću snagu i može se promovisati u snagu koja će pokrenuti određene procese. Nek probaju pa da vidimo koliko su sposobni i koliko mogu. Iskreno boli me briga hoće li nakon ovoga propasti sve i jedni. Ako su sposobni neće, ako nisu ne trebaju ni da postoje i daju neku lažnu nadu ljudima.
Upravo ste vi ovdje mjesecima insinuirali kako je odavno potvrđeni koalicioni dogovor sa Konakovićem - insinuacija , zlobna , namjerna , neće Peđa ovo , neće ono......kmirsad wrote: Očekujmo svašta.
Vidiš razlika između mene i tebe je što ja više cijenim ljude koji probaju pa nekad i propadnu nego one koji se drže komfort zone i pametuju iz hlada.Razlog zašto je to tako je vrlo sebičan a to je da od ovih prvih možda i bude kakve fajde dok od drugih u startu znaš da nema ništa. Zbog tog razmišljanja relano i jesmo gdje jesmo. Po meni NS se do ovih izbora upravo i ponašala kao neko ko se drži hlada i pametuje. Očito se i kod njih desio neki klik pa su napokon skontali da ako žele sprovesti sve ono što misle da treba uraditi u ovoj državi mogu samo ako budu vlast. Šta ja sad trebam da trpim i kontam hoće li Peđa, Željko i ostali povući poteze koji će im i na narednim izborima obezbjediti dobre plate? Boli me prijatelju briga. Po meni je to pravi mazohizam. Interesuje me da se situacija u državi popravi ili bar okrene u nekom pozitivnom smijeru. Ovaj blok, za razliku od DF-a iz 2014., ima snagu sličnu onoj koju je SDP imao 2010. i nek dokažu da mogu pokrenuti procese. Ako to nisu u stanju daj da tražimo nekoga drugog ko može.pemanapemani wrote:Koliko je to bio dobar potez vidjelo se na narednim izborima poslije koalicije sa SDA.lerdi wrote:Isto kao da čitam DF temu od prije 4 godine. Ni tada, a ni sada, mi nije bilo jasno kako ljudi ne cijene vrijeme koje imaju na ovom svijetu a za koje niko od nas nije siguran koliko će zaista trajati. Dakle sada neki spočitavaju NS-u što su spremni na razgovore i sa HDZ-om i sa SDA-om, kao što su tada spočitavali DF-u, a ja ih pitam šta je alternativa? Da čekamo nove 4 godine i da se nadamo da će nakon izbora 2022. godine, kao što smo i nakon izbora 2014. godine očekivali da će nakon izbora 2018. godine, biti nešto bolji rezultati? Ja hoću da ljudi za koje sam glasao sad nešto naprave jer za 4 godine ko zna ko će od nas biti živ. Onima što su sad 2 metra pod zemljom je svijedno ko je na vlasti. Tada 2014. nisam baš bio siguran da li je pravi potez DF-a bio što je ušao u priču sa SDA ali sada iz ove perspektive mislim da je to bilo jedino odgovorno. Probali, nije prošlo, povukli se i to je to. Ako ništa nešto su pokušali. Isto očekujem i od ovog novog bloka koji za razliku od tadašnjeg DF-a ima puno veću snagu i može se promovisati u snagu koja će pokrenuti određene procese. Nek probaju pa da vidimo koliko su sposobni i koliko mogu. Iskreno boli me briga hoće li nakon ovoga propasti sve i jedni. Ako su sposobni neće, ako nisu ne trebaju ni da postoje i daju neku lažnu nadu ljudima.
SDP kao pobjednik izbora nije uspio.
DF kao manjinski partner nije uspio.
Da ne nabrajam SzBiH i SBB, jer me oni ne interesuju.
Hajmo sada mazohististički Jovo na novo, možda upali nakon 30 godina.![]()
Samo nemoj da pokušamo bez SDA i HDZ tamo gdje se može. To su ipak legitimni predstavnici naroda. Mogli bi nas četnici poklati ako ne bude SDA, a i Hrvati će se naljutiti što nema HDZ.
Ne morate , bila sam nejasna.kluz franjo wrote: Vjerovatno mi je koncentracija popustila, ali
ne kontam.
Čitam sutra ponovo.
Pozz.
Bilo bi dobro Sabina da se držimo istine.sabina1 wrote:Upravo ste vi ovdje mjesecima insinuirali kako je odavno potvrđeni koalicioni dogovor sa Konakovićem - insinuacija , zlobna , namjerna , neće Peđa ovo , neće ono......kmirsad wrote: Očekujmo svašta.
Od vas i Kojovića zaista svašta.
Pozdrav
lerdi wrote:
Vidiš razlika između mene i tebe je što ja više cijenim ljude koji probaju pa nekad i propadnu nego one koji se drže komfort zone i pametuju iz hlada.Razlog zašto je to tako je vrlo sebičan a to je da od ovih prvih možda i bude kakve fajde dok od drugih u startu znaš da nema ništa. Zbog tog razmišljanja relano i jesmo gdje jesmo. Po meni NS se do ovih izbora upravo i ponašala kao neko ko se drži hlada i pametuje. Očito se i kod njih desio neki klik pa su napokon skontali da ako žele sprovesti sve ono što misle da treba uraditi u ovoj državi mogu samo ako budu vlast. Šta ja sad trebam da trpim i kontam hoće li Peđa, Željko i ostali povući poteze koji će im i na narednim izborima obezbjediti dobre plate? Boli me prijatelju briga. Po meni je to pravi mazohizam. Interesuje me da se situacija u državi popravi ili bar okrene u nekom pozitivnom smijeru. Ovaj blok, za razliku od DF-a iz 2014., ima snagu sličnu onoj koju je SDP imao 2010. i nek dokažu da mogu pokrenuti procese. Ako to nisu u stanju daj da tražimo nekoga drugog ko može.
Evo ja kao Bosanac ne želim ni pod razno takvu vlast.Ci-Nick wrote:Nešto kontam,. iako sam teški protivnik nacionalizma i nacionalnih stranaka i najsretniji bi bio da su ih 95. godine zabranili,..
možda bi bilo OK formirati vlast koju bi činio BH blok, SDA, HDZ i SNSD,... takva vlast bi imala predstavnike i sve tri nacije i nas koji smo ostali i želimo samo građansku BiH.
Sve u nekom realnom omjeru, svakom po frtalj vlasti.
Znači bolje biti opozicija i u narednih 20 godina. I ja bi rado da vlast formiraju stranke ljevice i centra ali narod nije tako glasao.pemanapemani wrote:Evo ja kao Bosanac ne želim ni pod razno takvu vlast.Ci-Nick wrote:Nešto kontam,. iako sam teški protivnik nacionalizma i nacionalnih stranaka i najsretniji bi bio da su ih 95. godine zabranili,..
možda bi bilo OK formirati vlast koju bi činio BH blok, SDA, HDZ i SNSD,... takva vlast bi imala predstavnike i sve tri nacije i nas koji smo ostali i želimo samo građansku BiH.
Dosad sam SDP, DF i NS osiguravao najmanje 20 sigurnih glasova. Znam da ih boli kurac za mene, ali ako se ovo desi nadljudski ću se potruditi da svakom koga znam ogadim ove tri stranke. Ako treba i plaćat ću, kao što sam 'plaćao pive da se glasa za Komšića u prvom mandatu, samo da ne glasaju za izdajice građanske BiH.
Znam još nekoliko budala koje su isto spremne uraditi.
Naravno da bi mi bilo najdraže da je NS mogla sama. Nažaolost, nije.sabina1 wrote:Upravo ste vi ovdje mjesecima insinuirali kako je odavno potvrđeni koalicioni dogovor sa Konakovićem - insinuacija , zlobna , namjerna , neće Peđa ovo , neće ono......kmirsad wrote: Očekujmo svašta.
Od vas i Kojovića zaista svašta.
Pozdrav
drug_profi wrote:Ja sam rekao i stojim pri tome, hašimaga im je svima što će ikad više dobiti glas iko ko pruži ruku spasa SDA.
To zlo treba pustiti da se koprca u svojim govnima.
pemanapemani wrote:Evo ja kao Bosanac ne želim ni pod razno takvu vlast.Ci-Nick wrote:Nešto kontam,. iako sam teški protivnik nacionalizma i nacionalnih stranaka i najsretniji bi bio da su ih 95. godine zabranili,..
Dosad sam SDP, DF i NS osiguravao najmanje 20 sigurnih glasova. Znam da ih boli kurac za mene, ali ako se ovo desi nadljudski ću se potruditi da svakom koga znam ogadim ove tri stranke. Ako treba i plaćat ću, kao što sam 'plaćao pive da se glasa za Komšića u prvom mandatu, samo da ne glasaju za izdajice građanske BiH.
Samo malo. Nisu nacionalisti vise ovdje nikakav problem. Ili bar ne toliko veliki.kmirsad wrote:[
Moja je želja da se nacionalisti sklone odmah i sad. Da konačno krene ovoj državi nabolje dok sam još tu.Spreman sam platiti svaku cijenu.
Kod nas nije država niti naroda, niti grašana. Kod bas je država bogatih uhljeba i sirotinje. Kod nas uopšte nije država. Kod nas organizacija dva udrućenja. Od kojih su jedni kriminalci i beskičmenjaci. Protiv njih se ne bori izborima.Ci-Nick wrote:Znači bolje biti opozicija i u narednih 20 godina. I ja bi rado da vlast formiraju stranke ljevice i centra ali narod nije tako glasao.pemanapemani wrote:Evo ja kao Bosanac ne želim ni pod razno takvu vlast.Ci-Nick wrote:Nešto kontam,. iako sam teški protivnik nacionalizma i nacionalnih stranaka i najsretniji bi bio da su ih 95. godine zabranili,..
Stvar je u tome da čovjek ne smije biti isključiv,.. ako u ustavu piše da je BiH zemlja naroda i građana onda je u ovom trenutku ne možeš svesti na državu građana.
Kakva opozicija u narednih 20 godina?Ci-Nick wrote:Znači bolje biti opozicija i u narednih 20 godina. I ja bi rado da vlast formiraju stranke ljevice i centra ali narod nije tako glasao.pemanapemani wrote:Evo ja kao Bosanac ne želim ni pod razno takvu vlast.Ci-Nick wrote:Nešto kontam,. iako sam teški protivnik nacionalizma i nacionalnih stranaka i najsretniji bi bio da su ih 95. godine zabranili,..
Stvar je u tome da čovjek ne smije biti isključiv,.. ako u ustavu piše da je BiH zemlja naroda i građana onda je u ovom trenutku ne možeš svesti na državu građana.
U pravu si. To sam mislio ali nisam napisao.Ni jedan uposlenik nije došao na posao sam sam pa žurim.Ako nisu otišli u Njemačku.drug_profi wrote:Samo malo. Nisu nacionalisti vise ovdje nikakav problem. Ili bar ne toliko veliki.kmirsad wrote:[
Moja je želja da se nacionalisti sklone odmah i sad. Da konačno krene ovoj državi nabolje dok sam još tu.Spreman sam platiti svaku cijenu.
Problem su kriminalne organizacije maskirane u politicke stranke.
SDA vjerujem zeli izbjeci SBB, zato pozivaju BH blok, a Radoncic je kazao da nece ici u ovakvu koaliciju jer postoje opcije da se ide bez SDA, s tim da je nemoguce izbjeci HDZ zbog kontrole DN-a.Prpa.ba wrote:Tesko je odoljeti zovu nalogodavaca iz SDA. Kad ti obezbjede kredite za stranku, kad ti placaju rentu desetljecima, kad ti dodaju desetke hiljada glasova na izborima, kad imaju papire o zajednickim poslovnim poduhvatima. Zato smo od 1996. morali cekati do 2018. da bi se jedna odmetnuta grupa SDA krenula malo drugacije medijski obracunavati sa maticom, pa ispadne osvjezenje u mjeri da stranka stara 109 godina dobije trecinu manje glasova od jednog Kifle.![]()
Edit: i dalje stoji cinjenica da ce se NiP i NBL povuci iz koalicije u KS ako DF-SDP-NS-SBB udju u koalicije na visim nivoima sa SDA, pa neka razmjeri svako po svojoj mjeri.