Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#36376 Re: Zeničani
Pa i ja bi prije rekao da je to rastaljeno negdje, nego da je propalo. Mada sjecam se koliko je na faksu znao pametovati, ne bi me zacudilo i da je sjebao tu donaciju. 
-
smartXL
#36377 Re: Zeničani
Naučili su oni sa donacijama radit još u ratu...
-
clio_dci120
#36378 Re: Zeničani
Moja stara u ratu i poslije rata vodila jedno poznato udruzenje sto je masovno dijelilo hranu. Bukvalno im dva slepera hapio jedan ugledni gradjanin (dosla 4 tada, 2 opeljusili dok su vozaci greskom otisli u krug KBZ).
Pa kada skontas, kako su nastali svi ovdasnji privrednici...
Pa kada skontas, kako su nastali svi ovdasnji privrednici...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36379 Re: Zeničani
A tek Tesanj i Gracanica gdje je VRS bila na par kilometara 
-
clio_dci120
#36380 Re: Zeničani
Izvini Bato, ali jesi li ti zivio u Tesnju za vrijeme rata?
Kako mozes o necemu govoriti ako nisi tamo bio u to vrijeme?
Jeste, ljudi su lomili ruke i noge, pa i ginuli, da bi svercovali lanc pakete koji su bacani iz helikoptera...Kako da ne...
Da si tamo bio, znao bi da je jedina veza Tesnja bio put preko Crnog Vrha koji je vodio ka unutrasnjosti FBiH. I ne znam nikoga da se obogatio u Tesnju na donacijama. Napisi imenom i prezimenom.
Druga je prica Hifa i njegovo poslijeratno bogacenje preko sponzorstva SDA i ostalih njegovih mahinacija.
Jedini za koga se zna da je zaradio cisto svercom u ratu jeste Kantic i to da je masno naplacivao prijevoz prema HR (jer je slobodno vozao na HR teritorije), a onda vjerovatno od tih para i hranom svercovao. Ali nije krao donacije.Ne sporim da se obogatio na muci ljudi.
Evo isto tako, buduci da mi je stara radila na donacijama, mogu napisati da su bolnica i ostali Zenicani zahvaljujuci izbjeglicama prezivjeli rat, odnosno hapali izbjeglicke donacije, pa nosili djeci i svercali...Zna ona koliko su njeno udruzenje pokrali pucajuci "reket" kada im kamion udje u Zenicu.
Pricali su mi radnici iz bolnice kako su peljusili kamione i kamione robe namjenje izbjeglicama...
Kako mozes o necemu govoriti ako nisi tamo bio u to vrijeme?
Jeste, ljudi su lomili ruke i noge, pa i ginuli, da bi svercovali lanc pakete koji su bacani iz helikoptera...Kako da ne...
Da si tamo bio, znao bi da je jedina veza Tesnja bio put preko Crnog Vrha koji je vodio ka unutrasnjosti FBiH. I ne znam nikoga da se obogatio u Tesnju na donacijama. Napisi imenom i prezimenom.
Druga je prica Hifa i njegovo poslijeratno bogacenje preko sponzorstva SDA i ostalih njegovih mahinacija.
Jedini za koga se zna da je zaradio cisto svercom u ratu jeste Kantic i to da je masno naplacivao prijevoz prema HR (jer je slobodno vozao na HR teritorije), a onda vjerovatno od tih para i hranom svercovao. Ali nije krao donacije.Ne sporim da se obogatio na muci ljudi.
Evo isto tako, buduci da mi je stara radila na donacijama, mogu napisati da su bolnica i ostali Zenicani zahvaljujuci izbjeglicama prezivjeli rat, odnosno hapali izbjeglicke donacije, pa nosili djeci i svercali...Zna ona koliko su njeno udruzenje pokrali pucajuci "reket" kada im kamion udje u Zenicu.
Pricali su mi radnici iz bolnice kako su peljusili kamione i kamione robe namjenje izbjeglicama...
-
clio_dci120
#36381 Re: Zeničani
Onog direktora Efendiju osmekao Duvnjak, kadar SDA (ali nije zuti, nego njegov rodjo). Evo sad listam Avaz, ima u prinatnom izdanju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36382 Re: Zeničani
Pricam o svercerima ne o obicnom narodu pobogu.
-
clio_dci120
#36383 Re: Zeničani
Ma dobro, generalno donacija i privatizacija su dvije pojave koje su izgradile i oblikovale danasnji privredni poredak u BiH!
Tu su negdje i oni bespovratni krediti...
Tu su negdje i oni bespovratni krediti...
-
veliki_ah
#36384 Re: Zeničani
D.P. je dosao na svoje sa bombasticnim tekstovima i debilnim konstrukcijama recenica i furanjem na srbijansku zutu stampu. Napokon jedna afera o kojoj moze pisati

-
tap3ah75
#36385 Re: Zeničani
Bio i ja isto tako s malcem.fetic wrote:Ja sam bio u subotu na tekmi, dobili nekako 1:0, ali ono je hrkljus![]()
![]()
Besmisleno nabijanje lopte, neki hodaju po terenu citavu tekmi, ovi sto trce neznaju kuda trce.
Prljave stolice, dnevni avaz od prije 10 dana kosta 0,50 KM, karta za zapad kosta 8 KM, ja sam vodio malca od 4 godine i za njega je dzabane.
Sreća pa su me ovdje upozorili da ponesem novina.
-
channel10
#36386 Re: Zeničani
A i vi kao da prvi put idete na utakmicu. Kao da nikad niste bili na stadionu, pa ne znate sta treba, a sta ne 
-
clio_dci120
#36387 Re: Zeničani
Ne znam ko, ali neko je kod predhodne rasprave o stadionu napisao da su stolice bile ciste za vrijeme Huse. Pa redovno sam od 2006 do 2012 isao na sve utakmice na istok, i uvijek su se novine nosile. Malo bolja situacije je bila na zapadnoj tribini, ali kazem, uvijek novine pod ruku ili kao ja uz kospice se dzaba dobivalo.
- Freamon Lester
#36388 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Duvnjakov
-
Nivelacija
#36389 Re: Zeničani
Radio sam na stadionu tj cuvao masine od jedne firme kada je bila zamjena travnjaka, reflektora, farbanje itd.clio_dci120 wrote:Ne znam ko, ali neko je kod predhodne rasprave o stadionu napisao da su stolice bile ciste za vrijeme Huse. Pa redovno sam od 2006 do 2012 isao na sve utakmice na istok, i uvijek su se novine nosile. Malo bolja situacije je bila na zapadnoj tribini, ali kazem, uvijek novine pod ruku ili kao ja uz kospice se dzaba dobivalo.
Svaki drugi dan je Huso dolazio pa nekada u 6 ujutro a nekada u 21 h( sjecam se dobro kaze nalickat cemo ga da nas Ronaldo ne sramoti, ovaj prije toga se zalio na travnjak i cupao busjen
Taj stadion je bio uvijek ponos Zenice i najbolji/moderniji/najuslovniji stadion u drzavi i treba ga održavati na pristojnom nivou a ne zapustiti na sramotu svih nas.
-
clio_dci120
#36390 Re: Zeničani
Ma stolice su uvijek bile problematicne.
A ostalo se sve slazem sa tobom. Ne treba pustiti da propada i da se sramotimo, a toliko ulozeno.
A ostalo se sve slazem sa tobom. Ne treba pustiti da propada i da se sramotimo, a toliko ulozeno.
- kamberovica polje
#36391 Re: Zeničani
Slažem se!
Kad već igramo na kartu reprezentacije, moramo to maksimalno koristiti.
Kratkoročno se novci moraju usmjeriti ka ušminkavanju tribina, ulaza, zidića itd, a dugoročno mora ići zamjena i numeriranje stolica i potpuna korištenje kamera za kažnjavanje individualaca.
Kad već igramo na kartu reprezentacije, moramo to maksimalno koristiti.
Kratkoročno se novci moraju usmjeriti ka ušminkavanju tribina, ulaza, zidića itd, a dugoročno mora ići zamjena i numeriranje stolica i potpuna korištenje kamera za kažnjavanje individualaca.
- N.N.
#36392 Re: Zeničani
Pa ko ce pogurati? Fudo, jasta ce. Varalica je sposobna kada treba kakvu sluzbu osnovati za svoje pulene ili kakvo preduzece, kao Zenica gas npr, a ni gasa, ni cijevi, niti kakve picke materine.
Elem, zna se ko je u Trebinje na utakmicu isao, ko je sa nama u Modrici na tribini stajao i ko je stadion i Zenicu gurao. Spomenut je gore
Elem, zna se ko je u Trebinje na utakmicu isao, ko je sa nama u Modrici na tribini stajao i ko je stadion i Zenicu gurao. Spomenut je gore
-
kakavdanakneiskustvu
-
skoronikako
#36394 Re: Zeničani
http://energetika.ba/osniva-se-javno-pr ... zenicagas/
Vidi fakat.
I šta je sa ovim:
Vidi fakat.
Zna li neko koliko je pretpostavki i uslova do sad ostvareno?Javno preduzeće Zenicagas osniva se u cilju stvaranja pretpostavki i uslova za realizaciju projekta gasifikacije
I šta je sa ovim:
Podsjećajući da je Zenica ušla u projekat Zelenih gradova, gradonačelnik, Fuad Kasumović je najavio da će do 2019. godine domaćinstvima biti potpuno zabranjeno loženje na ugalj.
-
clio_dci120
#36395 Re: Zeničani
Sta je ono, dolazi do obrata!? Ovo sa mesom isto zadruga
Navodno, po Salivenom, zet i ovaj vozac uzeli tonu mesa, prodali u mesnicu(navodno od proslog kandidata zelenih za gradonaclenika zet ima mesnicu, a jednu je otovorio i ekspresno zatvorio da bi klepio poticaj (kao oni Fudino puleni), a namjerno su pokvarili one dvije tone da prikiruju ovu prvu tonu sto su klepili
Navodno taj zet od Naidina godinama prodaje kurbansko meso kroz mesnicu...
Ma sve je to isti ku*ac, i zeleni i Fudini...Zato ja kazem, jedina alternativa je ASDA i Ramo Isak, oni su jedini koji nisu ni tamo ni vamo, nego se ozbiljno prihvatili posla.
Navodno, po Salivenom, zet i ovaj vozac uzeli tonu mesa, prodali u mesnicu(navodno od proslog kandidata zelenih za gradonaclenika zet ima mesnicu, a jednu je otovorio i ekspresno zatvorio da bi klepio poticaj (kao oni Fudino puleni), a namjerno su pokvarili one dvije tone da prikiruju ovu prvu tonu sto su klepili
Ma sve je to isti ku*ac, i zeleni i Fudini...Zato ja kazem, jedina alternativa je ASDA i Ramo Isak, oni su jedini koji nisu ni tamo ni vamo, nego se ozbiljno prihvatili posla.
-
skoronikako
#36396 Re: Zeničani
Ako nam je korumpirani policajac jedina alternativa...
-
channel10
#36397 Re: Zeničani
Rekoh ja vama da ce.biti prije da.su prodali.meso i klepili lovu, nego da je sve propalo. Mafija je to i imaju iskustva evo skoro 25 godina..clio_dci120 wrote:Sta je ono, dolazi do obrata!? Ovo sa mesom isto zadruga![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36398 Re: Zeničani
Po ko zna koji put se iscudjavas ocigledim stvarima.
- Freamon Lester
#36399 Re: Zeničani
Gdje god ima na okupu dva i vise bivsih ili sadasnjih clanova SDA stranke u jednoj firmi tu je kriminal. Dok je jedan sam onda su stidni.
Kriminalna organizacija koja je nadjebala italijansku mafiju. Da u Neumu skinu HDZ sa vlasti kokain bi poceli morskim putem uvozit.
Kriminalna organizacija koja je nadjebala italijansku mafiju. Da u Neumu skinu HDZ sa vlasti kokain bi poceli morskim putem uvozit.
-
clio_dci120
#36400 Re: Zeničani
Pa da sama IZ nema prste u ovome svemu izvrsili bi reviziju svih podjeljenih kurbana ...meni bi to bio logican potez, kojeg nema jos uvijek.